Serie A - preview 28. kola

26.06.2020, 08:57, aktualizováno 28.06.2020, 08:48
Previews
AS Řím stále doufá, že zabojuje o Ligu mistrů a prožene Atalantu, která bude hrát v Udine. Dnes by ale tedy potřeboval zvítězit v Miláně, jenž si však brousí zuby na Evropskou ligu. O tu hraje i Neapol, kterou čeká Spal. Své šance stále drží i Verona, ta se přestaví v Sassuolu, a Parma, která nejspíš nejtěžšího soupeře v podobě Interu Milán. V posledním duelu Sampdoria nastoupí proti Bologni.
AC Milán - AS Řím  (neděle 17:15)
Největším tahákem nedělního programu italské nejvyšší soutěže je utkání Milána s AS Řím, které je pro oba celky naprosto klíčové. Rossoneri chtějí příští rok účinkovat v Evropské lize, ale k tomu potřebují nutně získat tři body. AS zase bojuje o čtvrté místo a tím pádem o Ligu mistrů, na kterou zatím také ztrácí, takže si žádné klopýtnutí nemůže dovolit.

Milánské musí velmi mrzet katastrofální vstup do sezony, protože jeho výkony mají aktuálně vzestupnou tendenci a na hru jako takovou se po delší době dá dívat. Ztráta, kterou Rossoneri v úvodu sezony nabrali je ale natolik citelná, že prakticky znemožňuje dosáhnout na vysněnou čtvrtou příčku.

AC Milán si je toho dobře vědom a své veškeré úsilí hodlá vložit do osazení příček, které zaručí alespoň Evropskou ligu. Po koronavirové pauze zatím AC Milán nenašel přemožitele, s Juventusem v Coppa Italia sice vypadl, ale hrál 0:0. V Lecce pak naprosto dominoval a soupeři nastřílel čtyři góly.

Podobně špatný začátek mělo i AS Řím, ale dokázalo se včasněji vzpamatovat a stále může obsadit čtvrté místo. Bude to mít však těžké, protože Atalanta Bergamo vypadá i po koronavirové přestávce velice dobře a na čtvrtém místě si hýčká pohodlný šestibodový náskok.

AS Řím v minulém kole těsně porazil Sampdorii Janov 2:1, ale měl namále. S "Námořníky" od 11. minuty prohrával a otočit výsledek se mu podařilo až pět minut před koncem gólem nepostradatelného Edina Džeka.

S týmem už sice začal trénovat Zlatan Ibrahimović, jeho start proti "Vlkům" je však nepravděpodobný. Velkou ztrátou je i absence Simona Kjaera, dánský stoper se rozehrál v Miláně do skvělé formy, ale bohužel se zranil. Mimo hru je i další stoper Matteo Musacchio, takže vedle Alessandra Romagnoliho dostane příležitost Matteo Gabbia. V kompletním složení nebude ani AS Řím, Paul López i Nicólo Zaniolo zůstávají mezi zraněnými.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Gabbia, Romagnoli, Hernández - Kessié, Bennacer, Castillejo - Calhanoglu, Bonaventura - Rebić
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zappacosta, Smalling, Mancini, Kolarov - Veretout, Cristante, Under - Pellegrini, Mikhitaryan - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.50 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 19:30)
Atalanta má formu jako hrom a s burácením se v neděli večer přižene na stadion Dacia Arena. Proti domácímu Udinese budou Orobici chtít dál nahánět Inter na třetí příčce. Z jejich ofenzivy jde totiž regulérně strach.

Kdo zastaví Atalantu? To je teď asi dost častá otázka, která se honí příznivcům všech ostatních italských týmů hlavou. Atalanta měla skvělou formu již před pauzou a proto byli mnozí zvědaví, s jakou vyrukuje po tak dlouhé prodlevě tým z města, které patří mezi nejvíce zasažené náhlou epidemií. Tým trenéra Gian Piera Gasperiniho ale navázal přesně tam, kde skončil.

V posledním a dodnes hodně diskutovaném utkání Ligy mistrů dal čtyři branky Valencii a po pauze to zopakoval. Tentokrát vstřelil stejný počet gólů do sítě Sassuola. Daleko větší test proti silnějšímu soupeři jej však čekal až v minulém kole. Do Bergama se dostavili Římané vedeni trenérem Simonem Inzaghim a hodně si věřili. Navíc jim začátek utkání skvěle vyšel a ve 12. minutě už vedli o dvě branky. Ani to ale Atalantu na lopatky nedostalo.

Herně získávala stále více odvahy a především po fyzické stránce měla jasně navrch. S Laziem, tou dobou druhým týmem tabulky, po změně stran zametla a nasázela mu tři branky! V tomhle směru se v Itálii na Atalantu nikdo nechytá, dohromady dali její střelci už 77 gólů a suverénně vedou pomyslnou tabulku. V té doslovné jim patří čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů i pro příští rok, ale Bergamaschi cítí, že mají na víc.

S Udinese mají skvělou zkušenost, protože mu naposledy nasázeli hrozivě vypadajících sedm gólů. Celkově s ním mají dobrou bilanci, čtyři poslední duely v řadě s ním vyhráli a padli naposledy před více než dvěma a půl lety. Trenér Gasperini navíc může počítat s prakticky kompletním kádrem, na mírné bolesti zad si po minulém kole stěžoval pouze Palomino.

Udinese má mnohem větší potíže. Týkají se rovněž marodky, protože klíčový záložník Rolando Mandragora si z utkání na hřišti Turína FC odnesl přetržený přední zkřížený vaz v koleni a poškozený meniskus, což znamená asi půlroční pauzu. Dalším velkým problémem bude karetní trest pro Rodriga De Paula, tahouna ofenzivy.

Bez nich si Udinese bude muset poradit s Atalantou, pokud nechce v tabulce spadnout ještě hlouběji. A to už nyní okupují Zebry až 15. flek. Dosud daly jen 21 branek, což je druhý nejhorší výkon v celé lize. Udinese zatím sehrálo po pauze jen jedno utkání a to pro něj moc dobře nedopadlo. Všechny tři body si totiž po brance Belottiho nechalo turínské FC. Zebry navíc už devět soutěžních zápasů čekají na vítězství.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, Walace, Jajalo, Fofana, Sema - Okaka, Lasagna
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyj, Gómez - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.35 - 4.76 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Bologna FC  (neděle 19:30)
Nedělní podvečer slibuje napínavou bitvu mezi domácí Sampdorií a Bolognou. Domácí budou nutně potřebovat všechny tři body, protože poslední výsledky je uvrhly opět do bojů o záchranu. Bologna taky není v nejlepší formě.

Od obnoveného začátku Serie A se Sampdorii nepovedlo ani jednou vyhrát, oba její duely skončily stejným výsledkem 1:2 pro soupeře. Přitom v minulém kole sahala Doria po bodech a vše se zpočátku proti AS Řím vyvíjelo dobře. Manolo Gabbiadini dal první a velmi rychlou branku, takže to vypadalo velmi pozitivně. Jenže tým trenéra Claudia Ranieriho se dopustil dvou závažných chyb v obraně, kdy neuhlídal Edina Džeka, a musel za to zaplatit.

Trenér Ranieri k tomu řekl: "Když necháte tak skvělého zakončovatele ve vápně s míčem moc dlouho a nepokryjete ho dostatečně, vždycky to může znamenat jen problémy. Na to se musíme zaměřit a zkusit eliminovat naše chyby, kterých jsme se dopustili. Do konce sezony zbývá ještě dost zápasů, ale musíme k nim přistupovat s větším smyslem pro odpovědnost a důrazem."

To byl mohl být pro Ranieriho partu problém, neboť jí stále schází několik opor. Mimo hru jsou Ferrari, Quagliarella a také Maroni.

Hostující Bologna je v tabulce trochu výš než Sampdoria, aktuálně jí patří průměrné jedenácté místo. Vzhledem k tomu, co všechno tento tým s jeho trenérem Mihajlovićem potkalo, to je řekněme solidní umístění. Forma ale Boloni na optimismu nepřidává, protože Felsinei vyhráli soutěžní duel naposledy na začátku února, když skolili AS Řím. Od té doby převážně prohrávají a výjimkou nebylo ani utkání po restartu.

Bologna narazila na Juventus a s ním se měřit zkrátka nemohla. Po brankách Ronalda s Dybalou bylo o vítězi rozhodnuto. Třetí porážka ze čtyř posledních duelů znamenala pád na jedenácté místo. V nejbližších bojích o vyšší příčky nebude Boloni pomáhat mladé křídlo Andreas Skov Olsen, neboť se nedávno zranil. Nicméně proti Námořníkům z Janova Bologna už dvakrát po sobě vyhrála. Venku se jí už daří o poznání méně a poslední výhru nad Sampdorií na stadionu Marassi si připsala v roce 1999.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Yoshida, Tonelli, Colley - Depaoli, Vieira, Ekdal, Jankto, Murru - Gabbiadini, Bonazzoli
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Dijks - Medel, Svanberg - Orsolini, Soriano, Sansone - Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.43 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Hellas Verona  (neděle 19:30)
Na Mapei Stadium přivítá domácí Sassuolo hráče Hellasu Verona, kteří se stále pohybují v první polovině tabulky. Hellas v minulém kole prohrál a ztracené body by chtěl přivézt zpátky.

Sassuolo v minulém kole už tradičně přivezlo body ze hřiště Interu Milán a stále tak platí za jeden z nejméně vyzpytatelných celků Serie A. Hráčům Neroverdi ale patří v tabulce až dvanáctá příčka a s tím není vedení úplně spokojeno, zvláště po vynikajícím začátku. Sassuolo remízou na Interu odčinilo poměrně vysokou porážku od Atalanty a ve zbytku sezony se ještě popere o umístění v první polovině tabulky.

Tam by naopak chtěli setrvat veronští, kteří prožívají mimořádně povedenou sezonu. Od Hellasu se na začátku očekával spíše boj o záchranu, ale zatím má výrazně blíže k evropským pohárům - na šestou Neapol ztrácí jen tři body.

Vynikající práci odvádí chorvatský trenér Ivan Jurić, přesto po nezdaru s Neapolí litoval, že jeho tým nedosáhl na lepší výsledek. Hellas se totiž výrazně opírá o domácí zápasy, vyhrát už před vlastními diváky dokázal sedmkrát, což v minulosti rozhodně nebývalo zvykem.

Roberto De Zerbi musí oželet starty Romagny a Toljana, zbytek kádru je pak plně k dispozici. Hellas zase nemůže počítat s Dawidowiczem, Danzim, Eyssericem a suspendovaným Faraonim.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos - Obiang, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga - Caputo
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Kumbulla, Empereur - Adjapong, Amrabat, Veloso, Lazović, Pessina - Zaccagni, Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.42 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - SPAL 2013  (neděle 19:30)
Vynikající formu potvrzuje pod Gennarem Gattusem Neapol. Partenopei před nedávnem ovládli Italský pohár a dobře začali i v obnovené ligové sezoně. Výhrou ve Veroně si potvrdili stávající šesté místo a ačkoliv je ztráta velká, ještě se nevzdávají účasti v Lize mistrů. Neapol v dalším utkání přivítá SPAL, který se naopak čím dál více propadá do beznaděje.

Gennaro Gattuso zažívá alespoň po sportovní stránce své první výraznější úspěchy. S Neapolí dobyl italský pohár a nyní cílí i na pozice v TOP 4, které jsou ale v tuto chvíli poměrně výrazně vzdálené. Atalanta si drží čtvrtou příčku s šestibodovým náskokem na AS Řím a už s dvanáctibodovým na Neapol.

Do konce Serie A ještě zbývá jedenáct kol a stát se může cokoliv, zvláště pokud Neapol bude pokračovat v takové formě, jakou má. V minulém kole si Partenopei připsali výhru nad Hellasem Verona 2:0 a od začátku února drží napříč všemi soutěžemi neporazitelnost.

Na první pohled se tak zdá, že utkání Neapole se SPALem bude záležitostí kočky s myší. SPAL doma nezvládl zápas s Cagliari a v tabulce zůstává na předposledním místě už s výraznější ztrátou na nesestupové pozice. Ferrarský celek se navíc ve vzájemných zápasech s Neapolí trápí, nikdy jí neporazil a pokud by se mu to povedlo v neděli, byl by to takový malý zázrak. Gennaro Gattuso bude postrádat pouze Malcuita, jinak se přes přestávku stihli dát všichni dohromady. To neplatí o soupeři, Beriša, Zukanović a Di Francesco zůstávají na marodce.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Mario Rui - Fabian Ruiz, Lobotka,Zielinski, Politano - Mertens, Insigne
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - Missiroli, Valdifiori, Dabo, Baloti - Petagna, Strefezza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.72 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - Inter Milán  (neděle 21:45)
Interu se po další ztrátě opět vzdálil titul, to však nic nemění na tom, že bude chtít v Parmě zvítězit. Ducali prožívají velmi povedenou sezonu a stále mohou pomýšlet na Evropskou ligu. Inter sice bude favoritem, ale na Ennio Tardini ho v žádném případě nečeká snadná práce.

Parma zatím návrat na fotbalové trávníky zvládá s grácií, remizovala v Turíně 1:1 a tři body za přesvědčivou výhru si připsala v Janově. Čtyři body z dvou venkovních zápasů je luxusní počin a na ten by chtěli doma navázat. Paradoxně se ale před vlastními diváky tolik nedaří, má sice na kontě šest výher, ale i stejný počet porážek.

Inter Milán je ale vždy velkou motivací a Parma s ním nemá vůbec špatnou bilanci. Za posledních pět vzájemných duelů prohrála jen jednou a už bylo zmíněno, že jí Inter v tom prvním zápase na San Siru rovněž neporazil. Utkání skončilo remízou 2:2, přičemž první poločas ovládla Parma.

Naděje Interu na zisk mistrovského titulu se opět výrazně vzdálily po remíze 3:3 s prokletým Sassuolem. Inter má s Neroverdi na jeho poměry katastrofální bilanci, ale to v tuto chvíli není tolik podstatné. Podstatné je, že ztráta na Juventus už je jedenáctibodová. Pokud se Nerazzurri povede zápas v Parmě, bude rozdíl mezi oběma giganty osmibodový, což je pořád hodně. Inter však nemusí skončit bez trofeje, ve hře zůstává Evropská liga, která se zatím nerozběhla.

Do zápasu určitě nezasáhne trio Grassi, Inglese a Adorante, všichni tři laborují se zraněním. Interu zase nebude k dispozici slovenský stoper Škriniar, který si odpykává disciplinární trest na tři utkání. Hrát nebudou ani Sensi nebo Vecino a dokonce samotný trenér Antonio Conte nebude přítomen na lavičce, důvodem je trest. Nerazzurri tak povede asistent Stellini.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Dermaku, Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Barillá - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Godín, De Vrij, Bastoni - Candreva, Barella, Borja Valero, Young - Eriksen - Lukaku, Lautaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.05 - 4.03 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brescia Calcio - Janov CFC  (sobota 17:15)
Italská Serie A je s programem tak trochu mírně pozadu v porovnání s ostatními ligami, což potřebuje co nejdřív dohnat. Další kolo začalo již v pátek, v sobotu pak pokračuje třemi zápasy. Jako první se do sebe pustí dva zoufalí účastníci boje o záchranu. Brescia hostí Janov.

V mnohem horší pozici je samozřejmě Brescia, která se stále nevymanila z posledního místa. V tomto směru je velmi ráda za formu Spalu, kterému se daří obdobně špatně, ale stále to na záchranu nestačí. První duel po dlouhé pauze pro Brescii znamenal rovněž zklamání, třebaže bod s Fiorentinou se vždycky cení. Pořád je ale poslední tým tabulky s pouhými sedmnácti body na kontě a jeho šance na záchranu se stále minimalizují.

Brescia má problémy na obou stranách hřiště, protože dostala už 50 branek (třetí nejvyšší číslo v lize) a dala jich jen 23, což je pro změnu třetí nejhorší útok celé ligy. Z výhry se Brescia zatím radovala jen čtyřikrát, což na záchranu opravdu nestačí.

Italský útočník Ernesto Torregrossa plnící často roli náhradníka před duelem s Janovem prozradil: "Na zápas s Fiorentinou se zpětně díváme jako na dobrou zkušenost, která by nás mohla posunout. Ověřili jsme si, že umíme hrát fotbal i s většími týmy a že je můžeme pořádně potrápit. Do dalších zápasů určitě půjdeme s větším optimismem a větší vírou ve vlastní schopnosti. Když budeme táhnout za jeden provaz, můžeme se zachránit."

Domácí nebudou kompletní, neb jim pro zranění chybí hráči jako Cistana, Bisoli, Ndoj, Alfonso a Cnacellor. Ani hosté nepřijedou v nejsilnější sestavě. V Janově bude muset zůstat opora záložní řady, veterán Ivan Radovanović.

Janov v minulém kole ukázal svou odvrácenou tvář, když dostal čtyři branky od Atalanty. Hattrickem se na jeho demolici podílel kanonýr Cornelius, který tak přispěl k jednapadesáti inkasovaným brankám CFC. Grifové jsou po další porážce dokonce až na 17. místě a reálně jim hrozí pád do míst sestupu. Brescia za posledních 15 let svého soka ještě ani jednou neporazila a favoritem není ani nyní.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Semprini, Matějů - Tonali, Romulo, Bjarnason - Špalek - Donnarumma, Ayé
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Ghiglione, Romero, Zapata, Criscito - Schöne, Behrami, Lerager, Falqué - Pinamonti, Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.42 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Turín FC  (sobota 19:30)
Cagliari se stejně jako Turínu povedlo vyhrát 27. kolo a trochu si doplnit sebevědomí. V sobotu odpoledne je čeká náročné utkání, ve kterém se pustí do sebe navzájem. Cagliari se po dvou výjezdech vrací domů a tento faktor by mohl rozhodnout.

Sardinské Cagliari se konečně vzchopilo a nový trenér Walter Zenga s ním oslavil první výhru. Po zkažené premiéře se jí dočkal ve druhém utkání, i když se tři body rozhodně nerodily snadno. Spal i zásluhou mladého brankáře dlouho odolával atakům Cagliari a to už se pomalu začalo loučit s představou tří bodů. Jenže ve třetí nastavené minutě utkání si vzal slovo Giovanni Simeone, který zakončil povedenou akci Cagliari a zaznamenal pro něj vítězství!

Turín je však oproti Spalu v útoku nebezpečnější, čehož si je trenér Zenga dobře vědom. "Turín má v útoku Belottiho a další dobré hráče. Sám jsem velkým obdivovatelem Belottiho a vím, co všechno umí. Je to komplexní hráč, který je schopen ve vteřině sám rozhodnout zápas. Nemá žádné větší slabiny a když má den, je velmi náročné ho bránit. Ale uděláme vše pro to, abychom nejen jeho, ale také celý tým Turína zastavili."

Pro Cagliari bylo utkání se Spalem první výhrou po čtyřech prohrách v řadě. Cagliari ale dlouhodobě řeší potíže s obsáhlou marodkou. Mimo hru jsou opory jako Nainggolan, Faragò nebo Pavoletti, ale nastoupit nemohou ani Oliva s Pereirem. Turín se zatím musí obejít bez záložníků Baselliho a Verdiho.

Dost možná by v tomto utkání mohla padnout znovu remíza, protože nerozhodný výsledek se oběma týmům povedlo udržet už ve třech posledních případech.

Turín stejně jako Cagliari rovněž hrál už dva duely, kromě kola posledního také dohrávku 25. kola. A vedl si lépe. S Parmou remizoval a naposledy se mu povedlo vyhrát nad Udinese. To sice bojovalo, ale lepší Turín měl k dispozici právě kanonýra Belottiho. Jeho trefa z 16. minutě Turínu stačila ke třem bodům, díky nimž je Granata nyní na 14. místě. To jí je samozřejmě stále málo, takže utkání s unaveným Cagliari vítá.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Walukiewicz, Klavan - Ragatzu, Nández, Ionita, Rog, Pellegrini - Joao Pedro, Simeone
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, Izzo, Nkoulou, Bremer - Aina, Rincon, Meité, Berenguer - Lukić, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.23 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (sobota 21:45)
Hned na startu obnovené sezony ztratilo Lazio důležité body v boji o titul a ani v domácím prostředí proti Fiorentině ho nečeká snadná práce. Viola si zatím vede těžce za očekáváním a víceméně se plácá ve druhé polovině tabulky, s Laziem ale vždy hrála vyrovnanou partii.

Byl to pro Lazio a zejména pro jeho fanoušky šok. Biancocelesti vedli nad Atalantou brzy 2:0 a vypadalo to, že naváží na euforii z doby před koronavirem. Něco se ale pokazilo, Lazio výsledek neudrželo a nakonec v Bergamu prohrálo 2:3. Přišlo nejen o body, ale také o dlouhou neporazitelnost, která odstartovala na konci září minulého roku.

Na druhou stranu Lazio vědělo, že ho čeká velmi těžký soupeř, který už se prokousal do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale pokud chcete bojovat o Scudetto, v případě Lazia poprvé od roku 2000, pak byste neměli dvoubrankový náskok promrhat a prohrát. Trenér Simone Inzaghi pochopitelně flintu do žita nehází, ale dohnat čtyřbodovou ztrátu na Juventus bude hodně obtížné. Zvláště když domácí čeká v dalších kolech poměrně náročný los, vedle Fiorentiny se střetne Lazio s Turínem nebo s AC Milán.

Fiorentina měla před sezonou patřit mezi aspiranty na evropské poháry, dokonce ji mnozí tipovali do role černého koně, který by se mohl dostat do první čtyřky. Nic z toho se však nestalo a Fiorentina je nakonec ráda, že (alespoň zatím) nemusí bojovat o záchranu. Pod koučem Giuseppem Iachinim malinko pookřála. Malinko proto, že poslední remíza s Brescií je považována rovněž za ztrátu.

I když obnovená sezona začala teprve před pár dny, Laziu už se stihla poměrně zaplnit marodka a tak proti Viole nenastoupí Leiva, Adekanye, Lulić, Luiz Felipe, Cataldi a Marušić. Velkou ztrátu hlásí i Fiorentina v podobě potrestaného Federica Chiesy nebo zkušeného obránce Cácerese. Problémy se zraněním má i Kouamé a aby toho nebylo málo, na lavičce bude absentovat potrestaný kouč Iachini, jehož nahradí Carillo.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Bastos, Vavro, Acerbi - Lazzari, Milinković, Parolo, Luis Alberto, Jony - Immobile, Caicedo
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković,Pezzella, Igor - Lirola, Duncan, Badelj, Castrovilli, Dalbert - Ribéry - Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.94 - 4.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - US Lecce  (pátek 21:45)
Lecce je zase v problémech. Poslední tři duely v řadě prohrálo a to neznamená nic jiného, než pád do pásma sestupu. A aby toho nebylo málo, tak v dalším kole jede Lecce do Turína, kde se pokusí překvapit lídra Serie A, Juventus.

Lecce doufá, že se mu povede zopakovat výsledek utkání z roku 2004. V rámci 34. kola Serie A totiž Lecce jelo do Turína k utkání s Juventusem a dokázalo fenomenální věc. Giganta italské kopané totiž na jeho půdě porazilo po nádherném utkání o sedmi gólech! V určitou chvíli dokonce nad jasným favoritem vedlo drtivým výsledkem 4:1.

Populární stadion Delle Alpi, na němž se tento výsledek zrodil, je samozřejmě již minulostí. Juventus se také v mnohém změnil. Teď jej táhne aura Cristiana Ronalda, i když se asi dá říct, že výkony na hřišti neodpovídají snům fanoušků Bianconeri. Od Maurizia Sarriho se přeci jen čekal mnohem živelnější a atraktivnější projev, který měl sklízet zasloužené ovoce. Nicméně Juventus už několikrát zklamal.

Naposledy se mu to povedlo ve finále Coppa Italia, kdy jej porazila lépe hrající Neapol. Na tuhle ránu ale Juventus velmi rychle zapomněl, což mu umožnila Bologna. S tou si Stará dáma poradila díky trefám hvězd Cristiana Ronalda s Paulem Dybalou. Ten by měl v nejbližších dnech, dokud se nevrátí Gonzalo Higuaín, zastávat pozici centrforvarda, zatímco Ronaldo by dle zpráv z kabiny měl obsadit spíš roli křídla, jak tomu ostatně bývalo v Realu Madrid.

Juventus nebude kompletní a trenér Sarri se musí vypořádat s několika absencemi. Pro zranění jsou mimo hru Higuaín, Khedira, Demiral, Chiellini a Sandro, zatímco kvůli kartám nenastoupí naposledy vyloučený obránce Danilo.

Zkušený Brazilec se snažil motivovat své spoluhráče, když na sociální síti napsal: "Teď není čas na výmluvy a na to si stěžovat. Soustřeďte se na věci, které můžete ovlivnit, jako třeba nasazení a přístup. Jsem moc pyšný na včerejší výkon svých spoluhráčů. Nikdy se nevzdáváme. Forza Juve."

Už ve čtyřech posledních vzájemných duelech s Lecce Juventus nedal víc jak víc než dvě branky. Teď jej navíc hodně prohání Lazio a poslední slovo ve hře o titul neřekl ani Inter. Lecce má úplně jiné starosti. Ve třech posledních duelech totiž pokaždé prohrál. A aby taky ne, když z těch tří duelů dostal dohromady 15 branek!

Naposledy mu debakl o čtyřech gólech nadělilo milánské AC. Dohromady Lecce dostalo už 60 gólů, což z něj dělá nejhorší obranu celé ligy. Aktuálně je především proto až na 18. místě a záchrana se zase trochu vzdaluje. Proti Juve nemůže využít Baráka, Fariase, Majera, Dell‘Orca nebo Deiolu, což už je slušná řádka hráčů.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Matuidi - Rabiot, Bentancur, Ramsey - Bernardeschi, Dybala, Cristiano Ronaldo
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Meccariello, Lucioni, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis - Mancosu, Saponara, Falco - Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.85 - 24.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC27213352:2466
2.SS Lazio27195362:2662
3.Inter Milán27177354:2858
4.Atalanta Bergamo27166577:3754
5.AS Řím27146753:3648
6.SSC Neapol27126943:3642
7.Parma Calcio271161037:3339
8.AC Milán271161032:3539
9.Hellas Verona27108931:2938
10.Cagliari Calcio27981043:4235
11.Bologna FC27971138:4434
12.US Sassuolo27961245:4633
13.ACF Fiorentina277101033:3731
14.Turín FC27941430:4631
15.Udinese Calcio27771321:3828
16.UC Sampdoria27751530:4826
17.Janov CFC27671432:5125
18.US Lecce27671435:6025
19.SPAL 201327531920:4518
20.Brescia Calcio27451823:5017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obávám se, že Juventus bude zase produkovat Rohypnolball

A Fiorentině přeju 3 body!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by dostat sancu Agoume, minule sa mi dost pozdaval Ak zase nastupi Gaglia tak vazne uz neviem...

Reagovat
zurix_new

Stav zápasu byl 3:1, konec 3:3 https://youtu.be/BYLp5nQR_U8?t=106

Tak doufám, že potrestaný nezůstal jen Škriniar a Conte ho za to sežral.

Reagovat
zurix_new

* 2:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
KillSwitch

čo vyvádzal Škriniar?

Reagovat
Pipo123

Tá predpokladaná zostava vyzerá inak hnusne, celú sezónu sa káder drží pokope a počas korony sa hráči zrania

Reagovat
Furia Ceca

...zatímco kvůli kartám nenastoupí naposledy vyloučený obránce Danilo. Zkušený Brazilec se snažil motivovat své spoluhráče, když na sociální síti napsal: "Teď není čas na výmluvy a na to si stěžovat. Soustřeďte se na věci, které můžete ovlivnit, jako třeba nasazení a přístup. Jsem moc pyšný na včerejší výkon svých spoluhráčů. Nikdy se nevzdáváme. Forza Juve."

Reagovat
To som ja

Šašek

Reagovat
To som ja

Pánečku to je "fotbal",ako jedooký so slepým a ten slepý je Juventus

Reagovat
Furia Ceca

Ti naši hráči: trénujou vůbec společně? Já jenom, že to už to dýl jak rok vypadá, jako když se na tom hřišti vidí poprvý...

A Sarriho taktika je co? Čekáme, až nás zase spasí penalta?

Reagovat
M11

DYBALA !!!

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase penalta, to uz fakt neni mozne:D a to jsem to chtel pred zapasem zas napsat

Reagovat
Furia Ceca

Bože, to jsou kopyta to Lecce

Reagovat
M11

PIPITA !!!

Reagovat
M11

DE LIGT !!!

Reagovat
Melchior

První poločas mi to přišlo jako trápení a druhej Lecce už fyzicky odpadlo. Zasloužená výhra, ale musí se na tom ještě hodně zapracovat. Hlavně už by to chtělo nespoléhat na to, že Juve tu penaltu v zápase fouknout

Reagovat
Airus

Highlighty pěkný, ale nijak mě nesere že jsem o zápas přišel

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery

Reagovat
bayern987

Reagovat
Alberto Aquilani

Lazio ďalšia penaltička

Reagovat
Alberto Aquilani

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/106245475_10221813187536962_3381444907584236614_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=tdqKENIrIZgAX_2Hv_a&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=f4f63dac77d3aa10282e642909af593a&oe=5F1DBDD5

Samozrejme, znova totálne vymyslená a to nefúkol podľa všetkého jasnú penaltu Fiorentine. Hovorte si čo chcete, Lazio je najpreferovanejší team ever, podľa mňa je to v ich prípade už zámerné, takto veľa náhod a okolností predsa v jednej sezóne byť nemôže...

Reagovat
Pipo123

Jasná penalta, ešte mal vidieť červenú brankár

Reagovat
Inter Eterno Amore

no a ešte ban brankárovi na 15 zápasov

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja by som dal rovno due rigori paaa Lacio...

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

mrtvý nožky jak když vypadl ze saní při sledge hokeji

Reagovat
ED91

To je už extrém. Chlapci za monitorom spali? Mohli by rozhodcovia dávať po zápasové vyjadrenia prečo prečo sa v rôznych situáciech tak rozhodli, aj tí za monitorom.

Reagovat
Alberto Aquilani

Vraj hlavný rozhodca nechcel ísť konzultovať s VAR-om, lebo hneď opakoval hráčom, že to bol faul. V tomto prípade nechápem, ako to majú systémovo nastavené, každá penalta by sa predsa teda mala riešiť VAR-om, keď je to tak nastavené po každom góle, nechápem, prečo to nefunguje u týchto situácií.

Reagovat
ED91

. Toto by nemalo byť len na hlavnom rozhodcovi. Keď za monitorom vidia, že to neni jednoznačná penalta tak hlavný rozhodca má dostať pokyn si to ísť pozrieť. Respektíve nechápem prečo si bere úplnú zodpovednosť hl. rozhodca na seba, keď sa môže ísť vklude uistiť, či to tak bolo. Takto sa môže používať hocijaká technológia vo futbale pokial to budu mať na starosti retardi...

Reagovat
To som ja

Reagovat
Nuno čomes

To jsou hovada

Reagovat
Inter Eterno Amore

krásne padal už pred brankárom to neviem kde majú oči tí žlťáci

Reagovat
Alberto Aquilani

toto by sa dalo odpustiť bez VAR-u, že to rozhodcovi v prvom momente tak prišlo. Ale s VARom to je nepochopiteľné, a za mňa teda jasné tendenčné pripískavanie Laziu počas celej sezóny. Normálne by mali byť bodovo niekde na úrovni Atalanty.

Reagovat
DelPiero137

A toto pusti VAR?

Reagovat
Alberto Aquilani

V zápasoch Lázia v tejto sezóne úplne bežná vec...

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
FORZAMILAN

N

Reagovat
FORZAMILAN

Sorry......na barcu 02 za 1,11?

Reagovat
Inter Eterno Amore

vyhral som?

Reagovat
FORZAMILAN

jo, jasně, vyhrál, mě je směšný ten dvojtip na barcu, který já bych nikdy nedával, asi jsi měl nějakou vidinu

Reagovat
Inter Eterno Amore

dal by si výhru Celty?

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
Inter Eterno Amore

a tuto Osasuna dala gol z poslednej akcie zápasu http://www.ifortuna.sk/ticketdetail?id=Mjk5MDEwMTc5NTM4MjcwMDrgCvkLmZpohPi2Ml8%3D&kind=M .. mohlo byť dokopy cca 100 E, ale aj 2 tikety lepšie ako drôtom do oka

Reagovat
FORZAMILAN

právě že bych dával samozřejmě na barcu...........no do piči osasuňa gól v 96 mi, to nasere....ale jinak dobrý

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak ja by som dvojku na Barcu práve nedával z toho dôvodu, že som sledoval ich zápasy vonku a vždy sa trápia a Celta mala formu

Reagovat
Largo

Forza Roma! Dneska to bude hodne tezky, ale musime verit.

Daje

Reagovat
FORZAMILAN

Musíme vyhrát, potřebujeme se dostat do ,,evropy,,

Reagovat
Kaka14

Reagovat
smazaný uživatel

Pomaly 20 minúta a žiadna strela na bránku...

Reagovat
Alberto Aquilani

Ked má loptu Kluivert, ani nekukám, šanca že z toho bude niečo iné ako narazenie do obrancu je minimálna...

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Mirante robil co mohol ale ako ich mohla AS obrana nechat 3krat strielat vo vlastnej 16 bolo celkom smutne

Reagovat
Lech

Smalling. Ted ma navic dalsi asistenci pro AC. Doufam ze ho koupime aspon za 25+

Reagovat
Alberto Aquilani

Áno, pretože oba góly bola samozrejme Smallingova chyba... vôbec to nebolo v tom, že pri prvom prípade grande acquisto Zappacosta nahral do brejku, aby následne prepadla lopta (asi po osemnástykrát v tomto zápase) medzi Manciniho a Spinazzolu. A v druhom ďalšia gólová nahrávka Diawaru, ten po korone vyzerá jak Riccardo Faty.

Ja viem že je teplo, ale prestante už s tými hubičkami poniektorí...

Reagovat
Largo

Smallinga bych dneska kritizoval z tý obrany nejmíň.

Reagovat
Alberto Aquilani

veľká vec, dávam ti palec hore

Reagovat
Bily

Hmmm tak Diawara po zraneni hraje spise pro soupere, opet totalni error a 2. gol pro Milano :(

V minulem zapase zase namazal Sampdorii

Reagovat
Lech

S veretoutem se perfektne doplnuji

Reagovat
Alberto Aquilani

Veretút je spoločne (teraz sa podrž) so Smallingom jediný z Ríma, ktorý znesie aké také merítko.... bohatstvo

Reagovat
Lech

Ale nee, Veretouta mam rad. Ma fakt top finalni prihravky. Rekl bych tak 50:50 pro AS/soupere

Reagovat
Eldarion

Po tom prvom ultra-nudnom polčase z oboch strán sa to zmenilo na taký tréning pomaly, čakal som viac od Ríma ale neprotestujem. Rebić aj Theo musia ostať v lete za každú cenu

Reagovat
Lech

Ten posledni utok pred hvizdem byl takovy symbolicky k dnesnimu vykonu

Reagovat
Alberto Aquilani

Boha, to bol šťavnatý výkon. Chápem, že sa hrá pred prázdnymi tribúnami, a bolo brutálne teplo, ale tá odovzdanosť sršala zhruba od 25. minúty kedy sme prestali úplne hrať. Nechápal som striedania a ich časové rozptýlenie, ale bolo by to asi jedno...

Reagovat
Largo

Otřesnej výkon. Chápu, je teplo, ale tohle...

Reagovat
Furia Ceca

Nevíte, co je s Iličićem? Nebo proč ho opakovaně posílaj jen na posledních 10, 15 minut?

Reagovat
Largo

Nema on za sebou nejaky delsi zraneni?

Reagovat
smazaný uživatel

VAR riesi ofsajd?

Reagovat
Mihal

Ja by som toho Lautara kludne do tej barcelony predal... Simulovanim by tam zapadol naramne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za 150 klidně

Reagovat
Nuno čomes

Myslel jsi za 50?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem napsal.

Reagovat
sinter

za takú cenu sa ho nezbavíme, to chce akciu pre FC Ochotnícke divadlo. len nech už ide do p

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se ho ani nechci zbavit.

Reagovat
Panděvova ofina

Co se to proboha s těma hráčema děje? Vždyť jsou úplně mimo. Lautaro nenahraje na dva metry...To bude ostuda

Reagovat
Deki

i tak ale už se těším na Conteho: "zasloužili jsme si víc."

Reagovat
O.Giroud

minule Skriniar dostane redku za reci, dnes Kucka tesim sa na zapas s Ceskom, to zas bude tragedia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele