28. kolo
27.06.2020 19:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Cagliari si hravě poradilo s Turínem

Cagliari nasázelo na domácí půdě Turínu čtyři branky a souboj střelců tím pádem vyzněl lépe pro Pedra. Zkušený Brazilec jednu branku dal a na jednu přihrál. Oproti tomu Belloti skóroval pouze jednou ale jeho Turín ukázal nedostatek efektivity.

V prvních minutách se hrála pomalejší kopaná, kterou ve dvanácté minutě narušil rázným způsobem domácí celek. Nahitan Nández se dostal k odraženému míči a na jeho dělovku brankář Salvatore Sirigu nedokázal reagovat. Další trefu si domácí připsali v sedmnácté minutě. Obránce Lykogiannis poslal do vápna po rychlém sprintu krásný pas, na který si naběhl útočník Giovanni Simenone. Ten z blízkosti neměl problém propálit brankáře Sirigua - 2:0.

V další akci se objevil záložník Marko Rog, ale jeho pokus odvrátil do bezpečí pozorný obránce Bremer. Do pokutového území Cagliari upaloval o něco později také Andrea Belloti, jenže po jeho pádu sudí penaltu nepískal. Tu pískal ve čtyřicáté třetí minutě, když se díval na opakovaný záznam. Simenone centroval z pravé strany a sudí dobře postřehl ruku. Nicméně na základě porady s videem usoudil, že Nkoulou zasáhl míč ramenem a penaltu tudíž odvolal.

Gólové hody ale pokračovaly i nadále. Pouhou minutu po změně stran našel João Pedro svého spoluhráče Radju Nainggolana, jenž levačkou poslal míč přesně k tyči. Cagliari tak přidalo třetí zářez. Turín se nevzdával a Simone Edera pořádně vyprášil rukavice brankáře Alessia Cragna. Světélko naděje svitlo Turínu v 60. minutě. Ola Aina dostal míč na Gleisona Bremera, jenž si balón zpracoval a z bezprostřední blízkosti propálil vše před sebou.

O pouhých 5 minut později se ve skvělém světle ukázal Andrea Belloti. Verdiho roh našel Bellotiho minimálně hlídaného, což zkušený útočník využil k nádherné ráně z voleje. O tři minuty později se ale radovali domácí. Sudí znovu pískal penaltu a tentokrát už ji neodvolal. Poděkoval mu João Pedro, který stanovil stav na konečných 4:2. V závěru utkání kopali hosté volný přímý kop ale tvrdou ránu zastavila pozorná obrana Cagliari. Pro Turín je to další velká ztráta.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele