Serie A - souhrn 11. kola

02.11.2019, 16:59, aktualizováno 04.11.2019, 22:37
Komentáře a souhrny
Inter Milán otočil zápas s Bolognou a na chvíli se posunul na první místo tabulky, než se před něj vrátil Juventus. Neapol tentokrát podlehla AS Řím, který se posunul na třetí místo před Atalantu Bergamo, na jejímž hřišti zvítězilo Cagliari. Venku po změně trenéra zabralo Udinese, AC Milán doma podlehl Laziu. Sampdoria konečně vyhrála a opustila poslední místo tabulky na úkor SPALu...

SPAL 2013 - UC Sampdoria 0:1

04.11.2019 20:45

Góly: 90+1. Gianluca Caprari

Claudio Ranieri se coby trenér Sampdorie Janov konečně dočkal vítězství. Ve čtvrtém zápase pod jeho taktovkou dokázali "Námořníci" porazit SPAL nejtěsnějším rozdílem a navíc na jeho půdě. Dlouho to přitom vypadalo na bezgólovou plichtu, rozhodnutí přišlo až v nastaveném čase z kopačky Gianlucy Caprariho.

Jsou to nakonec pořádně vydřené tři body, ovšem na to se historie ptát nebude. Sampdoria poprvé pod Claudiem Ranierim vyhrála a to je v tuto chvíli nejdůležitější. Souboj dvou nejhorších týmů v Serii A rozhodl Gianluca Caprari.

Hosté chtěli tento duel moc vyhrát a začátek utkání tomu hodně nasvědčoval. Sampdoria často střílela a to z nejrůznějších pozic, ovšem Berisha dlouho nemusel vůbec zasahovat. V 18. minutě zahrozil i SPAL a Monciniho hlavička skončila nad. Jen o sedm minut později předvedl dravý průnik Reca a Audero už musel sáhnout k reflexivnímu zákroku. To byly nejzajímavější okamžiky prvního poločasu, který nakonec žádný gól nepřinesl.

Vyrovnaná partie se hrála i po změně stran a tentokrát bez gólových příležitostí. Druhý poločas diváky sice tolik nebavil, za to však ukázal spoustu bojovnosti a nasazení. A v neposlední řadě byl přeci jenom zlomový, byť v jeho bezprostředním závěru. Až v nastavení totiž domácí obrana neuhlídala centr do šestnáctky a Gianluca Caprari prodloužil hlavou už jednu hlavičku, načež Berisha do protipohybu nemohl zareagovat. Sampdoria urvala tři body na poslední chvíli a může se radovat z důležité výhry.

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio 1:2

03.11.2019 20:45

Góly: 28. Bastos (vl.) - 25. Ciro Immobile, 83. Joaquín Correa

Lazio se konečně dočkalo a v Serii A vyloupilo stadion San Sira výsledkem 2:1. AC Milán sice nebyl herně horším týmem, ale znovu se od něho čekalo mnohem více. Utrpení všech příznivců klubu tak dál nebere konce. Na San Siru poslal Biancocelesti do vedení Ciro Immobile, ale milánští díky vlastní brance rychle odpověděli. Konečné slovo měl až v závěrečné desetiminutovce Joaquín Correa.

Trenér Stefano Pioli udělal oproti zápasu se SPALem některé změny a Milán herně alespoň v prvním poločasu nevypadal tak zle. Lazio ale bylo nebezpečnější a také jako první skórovalo. Ve 23. minutě měl Donnarumma ještě velké štěstí, když mu Ciro Immobile rozezvonil brankovou konstrukci, ale o dvě minuty později už hosté stejně vedli. Lazzari dostal spoustu času na centr, na kterém si dal následně záležet a Ciro Immobile naplnil svojí pověst kanonýra a hlavou zajistil Laziu vedení.

AC Milán s vyrovnáním neotálel a do Çalhanoğluovo centru se položil Piątek, načež si obránce Bastos vstřelil vlastní gól. Na San Siru bylo rychle srovnáno a začínalo se od začátku. Rossoneri museli ještě v prvním poločase řešit první střídání, protože se zranil španělský křídelník Castillejo a do hry místo něho přišel Ante Rebić. Pět minut před přestávkou zkoušel z rohového kopu zaskočit Strakošu Bennacer, ale opora hostí na poslední chvíli dokázala balón vyboxovat a oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

I po změně stran to byla víceméně vyrovnaná partie, od Milána se však čekalo mnohem více. Dlouho to vypadalo, že na San Siru už žádný další gól nepadne, když v 83. minutě strhl vedení na stranu Lazia Joaquín Correa. Dlouhý nákop odhlavičkoval Duarte jen k nohám Alberta, který vzápětí vybídl Joaquína Correu a Donnarumma s jeho samostatným únikem nemohl nic moc udělat. Correova branka znamenala obrovskou radost fanoušků Lazia, kteří správně tušili, že to bude rozhodující moment. AC Milán ve zbytku zápasu vyrovnat nedokázal, navíc v posledních minutách dával najevo svojí frustraci.

Pro AC je to další porážka a další z nekonečné série neúspěchů. Změna trenéra přitom domácím vůbec nepomohla a je dost možné, že se za chvíli bude spekulovat i o odvolání Stefana Pioliho. Naopak důležitý krok k zisku čtvrtého místa udělalo Lazio, která navíc na San Siru potvrdilo skvělou formu.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Parma Calcio 1:1

03.11.2019 18:00

Góly: 67. Gaetano Castrovilli - 40. Gervinho

Pět minut před přestávkou zmrazil stadion Artemia Franchiho Gervinho, ovšem Parma vedení po změně stran neudržela a s domácími nakonec remizovala 1:1. Pro hosty je bod ziskem, naopak pro Fiorentinu spíše ztrátou. Fiorentině nadále chyběl hvězdný Franck Ribéry.

Parma byla v minulé sezoně s Fiorentinou lepší, ve dvou zápasech ani jednou neprohrála, ale i tentokrát byli větším favoritem domácí. Ducali ve Florencii znovu ukázali, že se mohou měřit s kýmkoliv.

Po opatrnějším začátku to byli hráči Parmy, kteří měli první gólovku utkání. Hernani si zpracoval centr na prsa a pak z úhlu nedokázal usměrnit balón za Dragowskiho záda, tím spíše, že branku úplně přestřelil. Za další čtyři minuty provětral defenzivu Violy i Gervinho, ale polský brankář znovu nemusel zasahovat. Fiorentina se dostávala do tempa postupně a když už se zdálo, že začíná mít velkou územní převahu, hosté udeřili. Pět minut před přestávkou vysunul Juraj Kucka do samostatného úniku nestárnoucího Gervinha a útočník z Pobřeží slonoviny lehkým obloučkem s přehledem překonal brankáře Dragowskiho. Ještě do poločasu mohl srovnat Kevin-Prince Boateng, kdyby hlavou lépe usměrnil centr z pravé strany směřující do malého vápna.

Fiorentina se o přestávce sešikovala a začátek druhého dějství byl zcela v její režii. Po uvolnění Chiesy pálil z druhé vlny opět nepřesně Boateng a na druhé straně musel Dragowski zasáhnout proti střele nebezpečného Gervinha. Viola dál hledala skulinky v obranné řadě Ducali a dočkala se v 67. minutě. Dalbertův načechraný centr trefil přesně hlavou Gaetano Castrovilli a bylo srovnáno.

Závěr zápasu byl hodně dramatický, všechny body mohly urvat oba celky, ale Pulgarův přímák Sepeho neohrozil, stejně jako na druhé straně další Gervinhův pokus o průnik. Rozhodnutí nepřinesly ani čtyři minuty nastaveného času, takže na Artemio Franchi došlo ke konečné remíze 1:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Udinese Calcio 1:3

03.11.2019 15:00

Góly: 22. Goran Pandev - 32. Rodrigo De Paul, 87. Ken Sema, 90+4. Kevin Lasagna

Asi jste slyšeli rčení, že nové koště dobře mete. Poté, co byl od kormidla Udinese odvolán trenér Igor Tudor, se to potvrdilo. Udinese jede z Janova se třemi body. Vyšel mu především konec utkání, ve kterém se prosadilo dvakrát.

Janov byl navzdory změně trenéra soupeře favoritem, protože Thiago Motta už ukázal, že umí s týmem předvádět ofenzivní fotbal, který má výsledky. A těžko by se za favorita daly označit "Zebry", které za poslední dva duely dostaly hned 11 branek. První šance taky byla na Janovu. Dostal se do ní mladý střelec Andrea Pinamonti, který však nezkrotil skákavý míč natolik, aby mohl zakončit.

Po dvaadvaceti minutách už se domácí fandové mohli radovat, protože ofenziva Janova rozebrala soupeře na součástky. Veterán Goran Pandev si několikrát narazil míč s Kouamém, čímž překonal hned tři protihráče. Pak mu Kouamé opět vrátil míč a Pandev z první překonal marně zasahujícího brankáře Juana Mussa - 1:0 pro Grify.

Janov si ale nedával pozor vzadu a několikrát dovolil soupeři dostat se do šance. Po půlhodině už bylo vyrovnáno. Stefano Okaka potáhl míč podél pravé postranní čáry, přes Nestorovskiho jej dostal k Rodrigu De Paulovi a ten nádhernou ranou poslal míč přímo pod břevno a mimo dosah brankáře Radua, který neměl nárok míč chytit - 1:1.

Druhá půle začala hodně ospale a unaveně, bez větších šancí nebo i jen náznaků. Největší šancí až do 70. minuty byl Kouamého sprint za obranu Udinese, který ukončil včasným vyběhnutím brankář Musso. Janov vyslal na hřiště několik útočných hráčů a bylo jasné, že tři body považuje za nutnost. Jenže Udinese mělo jiné plány.

Tři minuty před koncem totiž nákop Becãa skončil u Okaky, který sice podklouzl, ale dokázal rychle vstát. Přihrál míč do druhé vlny zcela nepokrytému Kenu Semovi, který na nic nečekal a dělovkou k tyči šokoval domácí fandy. A to nebylo všechno. Ve třetí nastavené minutě Teodorczyk vyhrál hlavičkový souboj, čímž posunul míč do náběhu Kevinu Lasagnovi. Ten svůj úprk na bránu Radua zakončil neomylně a Udinese otočilo vývoj utkání na 3:1.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Brescia Calcio 2:1

03.11.2019 15:00

Góly: 50. Eddy Salcedo, 81. Matteo Pessina - 85. Mario Balotelli

Duel nováčků na Stadio Bentegodi vyzněl lépe pro domácí družinu trenéra Ivana Juriće. Hellas se díky výhře 2:1 dostal na deváté místo tabulky, zatímco jeho soupeř zůstal na nelichotivé osmnácté pozici. Utkání do kterého zasáhl i český obránce Aleš Matějů se lámalo po změně stran. Veronský celek se dostal do dvoubrankového vedení, načež hosté stihli jen pět minut před koncem zásluhou Maria Balotelliho snížit.

Lépe se v tabulce pohybují domácí, kteří také mají lepší formu. Brescia po svém postupu do nejvyšší soutěže stále nemůže najít optimální tempo a ve Veroně doufala, že ho najde.

Po úvodní bojovné pasáži, která trvala zhruba deset minut se jako první osmělili hosté. Bisoli měl z druhé vlny obrovskou šanci poslat Brescii do vedení, ale branku trestuhodně překopl. Hellas pak musel poprvé střídat a zraněného Kumbullu nahradil Dawidowicz. Ve 27. minutě to byla opět Brescia, kdo se mohl radovat ze vstřelené branky. Volný přímý kop zahraný Mariem Balotellim splnil nejpřísnější kritéria, ale ke smůle hostů skončil na brankové konstrukci. Brescii to vzápětí mohlo mrzet, protože o tři minuty později sudí odpískal domácím pokutový kop a navíc hostujícího Mangravitiho vyloučil. Svůj verdikt ale vzápětí přehodnotil, penaltu i červenou kartu odvolal, takže se dál pokračovalo za stavu 0:0.

Brescia měla v prvním poločase více ze hry, do toho druhého ale vstoupila nešťastně. Už v 50. minutě rozehráli domácí rohový kop a Salcedo Mor pěkně umístěnou hlavičkou poslal Hellas do vedení. Hosté pak měli velké problémy na inkasovanou branku zareagovat, Hellas dobře bránil a Brescii do ničeho nepouštěl. Devět minut před koncem utkání zasadili veronští druhý direkt, Matteo Pessina zůstal ve vápně nikým nehlídán a měl dostatek času, aby si srovnal mířidla a střelou k tyči překonal brankáře Joronena.

Z dvoubrankového vedení se Juričův tým zas tak dlouho neradoval. Brescia prostřednictvím Maria Balotelliho snížila a ještě zdramatizovala závěr. Někdejší italský reprezentant placírkou a rovnou z první vymetl Silvestriho šibenici a místnímu publiku tak ukázal, že to má stále v sobě. Bohužel pro Brescii více už v zápase nedokázal a jeho tým nakonec Veronu opustil bez bodu.

Více informací k zápasu

US Lecce - US Sassuolo 2:2

03.11.2019 15:00

Góly: 18. Gianluca Lapadula, 42. Filippo Falco - 35. Jeremy Toljan, 85. Domenico Berardi

Lecce doma nad Sassuolem hned dvakrát vedlo, ale ani to mu nestačilo na tři body. Na gól Lapaduly reagoval ještě v první půli Toljan, přičemž o remízu se v závěru postaral Domenico Berardi po chybě domácí obrany.

Lecce začalo na domácí půdě velmi odvážně a Sassuolo působilo spíše překvapeným dojmem, jako by ani nepočítalo, že by Lecce snad mohlo být nebezpečné. Jenže Mancosu dal jasně vědět, že domácí nehodlají zaparkovat autobus před vlastním vápnem, nýbrž že hodlají škodit. Jeho první ránu ale Consigli zneškodnil a po druhé šanci zareagovala hostující obrana.

Velká nepříjemnost v domácím dresu nastala v 15. minutě, kdy se zranil Khouma Babacar a musel být střídán, takže se do hry dostal Filippo Falco. A ten jako by vnesl do hry Lecce štěstí. O pouhé tři minuty později si totiž dlouhý pas Rossettiniho zpracoval Gianluca Lapadula a elegantně se kličkou zbavil bránícího Filippa Romagny. Pak už mu zbývalo jen tvrdou ranou překonat brankáře Consigliho, což se mu povedlo na výbornou.

Sassuolo se ale nevzdalo a ještě do konce první půle srovnalo krok. Záložník Manuel Locatelli si všiml perfektního náběhu obránce Jeremyho Toljana, kterému adresoval pas za obranu. Toljan nakonec i přes menší potíže zkrotil míč a překonal brankáře Gabriela.

Ani to ale Lecce nezastavilo. Domácí celek se hnal kupředu a o pouhých šest minut později si vzal vedení zpátky. Po faulu u vápna se k míči postavil střídající útočník Filippo Falco a krásnou ranou přes zeď obstřelil i brankáře Consigliho. Ten plachtil vzduchem marně.

Lecce zaslouženě vedlo a bylo na Sassuolu, aby s výsledkem něco udělalo. Stále se však nemohlo dostat dostatečně blízko k bráně strážené Gabrielem. Domenico Berardi sice po hodině hry upadl ve vápně, ale na sudího to nezapůsobilo. Postupně docházel Neroverdi čas. Přeci jen se však nakonec dočkali. Domácí totiž spoléhali jen na bránění, což je málokdy dobrá rada. Pět minut před koncem se k ráně propracoval Grégoire Defrel a brankář Gabriel míč jen vyrazil před sebe. Domenico Berardi poděkoval a krásnou ranou jej překonal.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio 0:2

03.11.2019 12:30

Góly: 32. Mario Pašalić (vl.), 59. Christian Oliva

Cagliari se povedlo zvítězit i na hřišti Atalanty Bergamo a natáhnout svoji sérii bez porážky už na číslo devět. Sardiňané se zároveň na Atalantu bodově dotáhli, byť zůstávají i nadále na pátém místě. Klíčové okamžiky celého utkání nastaly už v prvním poločase, kdy si nejprve vstřelil vlastní gól Pašalić a krátce na to uviděl červenou kartu Josip Iličić. Orobici tak generálku na domácí zápas s Manchesterem City vůbec nezvládli.

Odpolední utkání na stadionu Atleti Azzurri D'Italia slibovalo zajímavou podívanou, střetly se v něm dva celky s velice dobrou formou. Atalanta v Serii A hraje znovu vysoko a nově usiluje o pohárové pozice i Cagliari, které před tímto zápasem osmkrát v řadě neprohrálo.

První poločas byl pro vývoj celého utkání zcela zásadní. Cagliari do něho vstoupilo hodně sebevědomě a už ve třetí minutě musel Gollini vyrážet tvrdou ránu v podání Simeoneho. Hosté čas od času vyzkoušeli Golliniho pozornost a ve 21. minutě měl obrovskou šanci Marco Rog, který z dobré pozice trefil jen domácího obránce. Sardiňané si nakonec za svou aktivitu branku zasloužili a ve 32. minutě rozjásal hostující fanoušky vlastním gólem Mario Pašalić. Tomu předcházel centr do šestnáctky a ve skrumáži těl se právě od Pašaliće balón odrazil do sítě.

Atalanta chtěla okamžitě vyrovnat a byla blízko, nebýt dobrého zákroku Olsena. Opravdová pohroma pro Bergamaschi přišla ve 39. minutě. Josip Iličić u postranní čáry nakopl svého protihráče a sudí neměl pro jeho chování žádné pochopení. Slovince po červené kartě vyloučil.

Gian Piero Gasperini musel o přestávce reagovat střídáním a na hrací plochu vyběhli Ruslan Malinovskyj a Hans Hateboer. Atalanta však byla v těžkém postavení a to se ještě zhoršilo v 58. minutě druhým gólem. Po Simeoneho přihrávce neomylně zakončil z první Christian Oliva a Cagliari vedlo 2:0. Kouč Rolando Maran mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, až do závěrečného hvizdu si Cagliari vedlo zodpovědně a výsledek nakonec udrželo.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 0:1

02.11.2019 20:45

Góly: 70. Matthijs de Ligt

Turín patří Juventusu, který podle očekávání bral tři body ze souboje s městským rivalem. Olympijský stadion v centru Piemontu viděl hodně soubojů a jen jednu branku. Šťastnějším byli Bianconeri díky trefě obránce Matthijse de Ligta, který se prosadil v konečné dvacetiminutovce.

Tabulka Serie A mění opět svého lídra, protože Juventus dokázal odpovědět na úder svého soka z Milána a také on vyhrál své utkání. Prestižní střet mezi domácími Býky a Starou dámou začaly prakticky všechny opory. Mazzarri vsadil na Belottiho, Izza, Bremera, Baselliho Verdiho, zatímco Sarri odpověděl ústředním duem Dybala - Ronaldo, které podporoval Bernardeschi s Pjanićem.

Jako první se do soupeře opřeli domácí hráči. Baselliho centr ze standardní situace byl odražen k Verdimu, ten si míč jedním dotykem zpracoval, a druhým pálil nad bránu hlídanou Polákem Szczęsnym. Na opačné straně něco podobného zkusil Matuidi, jenže výsledek byl stejný.

Cristiano Ronaldo delší dobu mlčel a do šance se dostal poprvé až v 19. minutě. Cuadrado na pravé straně hřiště posunul míč do běhu Bentancurovi a ten přesným centrem našel právě Cristiana Ronalda. Portugalské eso ale v pádu hlavičkovalo nad bránu.

Deset minut před koncem první půle se ke slovu dostal i Andrea Belotti. U postranní čáry se mu podařilo zkrotit těžkou nahrávku i obránce De Sciglia. Pak pronikl do vápna a naservíroval parádní nahrávku na neobsazeného Meïtého. Zkušený záložník však dal do rány příliš mnoho síly a přestřelil bránu o pořádný kus.

Ještě před odchodem do šaten se pořádně zapotil i Salvatore Sirigu. Po rohovém kopu se míč od neúspěšného Ronalda dostal k Matthijsi de Ligtovi a ten okamžitě pálil. Sirigu však předvedl neméně pohotové reflexy a míč parádním způsobem vyrazil mimo. První poločas zase tak moc fotbalové krásy nenabídl, což obě jedenáctky změnily hned po pauze.

V 57. minutě předvedl obráncům Turína své umění Cristiano Ronaldo, který se uvolnil ve vápně a po dobrém náběhu pořádně protáhl veterána Sirigua střelou k zadní tyči. Trenér Sarri nemohl být spokojený s útočným projevem svého celku a do hry vyslal oblíbence Higuaína.

A jeho přítomnost byla hodně cítit. Nejprve na Higuaína obránci Turína úplně zapomněli a nechali ho na zadní tyči zakončit. Někdejší hráč Realu nebyl v ideální pozici, ale svou bombou z voleje donutil stadion zatleskat.

Po skvělém zásahu Sirigua rozehrával Juventus rohový kop, který trochu přetáhl. Opět se ale míč dostal k Higuaínovi, který jej vrátil před bránu. Tam ze všech nejrychleji zareagoval Matthijs de Ligt a tvrdou ranou překonal Sirigua - 1:0.

Poslední slovo v utkání měl domácí obránce Ansaldi. Zkušený veterán se prokličkoval až do vápna a v něm pálil přesně. Brankář Wojciech Szczęsny však vymrštil svou nohu a míč bravurně vyrazil. Tím pro Juventus zachránil tři body. Stará dáma sice učarovala jen málokomu, ale raduje se z výhry.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Inter Milán 1:2

02.11.2019 18:00

Góly: 59. Roberto Soriano - 75. Romelu Lukaku, 90. Romelu Lukaku (pen.)

Inter se proti domácí Boloně hodně zapotil, ale nakonec opět potvrdil své kvality. Díky dvěma brankám Romela Lukakua zvítězil na hřišti nebezpečného soka a otočil zápas na 2:1.

Inter byl proti Boloně obrovským favoritem, ale musel to dokázat na hřišti. A tam je oproti papírovým předpokladům Boloňa mnohem náročnějším soupeřem. A Felsinei to dokazovali hned od začátku. Už ve 4. minutě musel brankář Samir Handanovič likvidovat první zajímavou ránu, kterou vyrážel před sebe. A nebýt útočníka Lautara Martíneze, který míč odkopával z prostoru před brankou, dost možná by byli Nerazzurri v problémech.

Osmělil se i Inter. Krajní bek Lazaro poslal v 9. minutě velmi chytrý pas na Lautara Martíneze a ten zkoušel míči změnit trajektorii. Polský brankář Skorupski zasáhl výborně a nedovolil Interu jít do vedení. Skorupski musel o pár minut později napravovat svoji vlastní chybu, když špatně rozehrál a míče se zmocnil Lukaku. Ten ale z první vůbec netrefil branku, takže polská opora Felsinei si mohla oddechnout.

Po většinu první půle byl samozřejmě v permanenci a ve 30. minutě musel někdejší hráč AS Řím vytasit další perfektní zákrok. Romelu Lukaku si na hraně vápna poradil s prvním protihráčem kličkou do středu vápna a ranou k tyči pořádně protáhl Skorupského. Toho sice o chvíli později překonal Lautaro Martínez, ale velmi dobře věděl, že to bylo z ofsajdu, takže gól platit nemohl.

Inter byl každopádně na koni a jeho akce dávaly mnohem větší smysl, než tomu bylo u soupeře. Pět minut před koncem první půle podnikl výpad Valentino Lazaro, který nacentroval před bránu a sledoval, jak Lukaku skóruje. Jenže sudí La Penna dobře postřehl, že Lazaro centroval míč až za čarou.

Druhou půli začali lépe domácí hráči, kterým se na míči víc dařilo. V 53. minutě se Boloňa dostala k volnému přímému kopu, jenže slovinský brankář Samir Handanovič nakonec zasahovat nemusel. To ale domácím zase tak moc vadit nemuselo, protože v 59. minutě Svanberg dobře poslal míč na volného Roberta Soriana, který výtečnou střelou míč dostal až do branky - 1:0.

Inter mohl vzápětí reagovat obdobně, jenže to by Romelu Lukaku musel míč trefit lépe než jen mimo tyč. Belgický šutér si všechno vynahradil hned v 75. minutě. Lautarovu střelu dokázal ještě brankář Lukasz Skorupski vyrazit, jenže dobíhajícího Lukakua už nikdo nezastavil.

Jenže to nebyla jediná pohroma pro aktivní domácí. Lautaro Martínez byl v 89. minutě podražen ve vápně a sudí nejprve odmítal nařídit penaltu. Nakonec však přeci jen odpískal pokutový kop a ten proměnil bez větších potíží Romalu Lukaku! Svou druhou branku tak definitivně otočil utkání s nepříjemnou Boloňou a Inter je aspoň na chvíli první.

Více informací k zápasu

AS Řím - SSC Neapol 2:1

02.11.2019 15:00

Góly: 19. Nicolò Zaniolo, 55. Jordan Veretout (pen.) - 72. Arkadiusz Milik

Římané dokázali na domácí půdě vyhrát nad Neapolí a usadili se na průběžné třetí příčce. O góly se opět postaral římský zázrak Zanilo, k němuž se přidal úspěšný penaltový exekutor Veretout. Branka Milika už nic nezměnila.

Stadio Olimpico se příjemně zaplnilo, protože očekávalo velký šlágr 11. kola. V něm si to na férovku o Ligu mistrů rozdaly týmy domácího AS Řím a hostí z Neapole. Obě jedenáctky zažily v posledních týdnech několik zklamání a křivd, což chtěly proměnit v pozitivní energii na hřišti. Domácí spoléhali na stálice jako Zaniolo, Veretout, Smalling, Džeko nebo Kolarov s Lópezem.

Na Olimpico se poprvé vrátil řecký stoper Kostas Manolas, jehož mají fanoušci Vlků dosud v oblibě. Vedle něj se postavili Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Arek Milik nebo Dries Mertens s Callejónem. Na lavičce Partenopei dnes místo Carla Ancelottiho usedl jeho syn Davide, na kterého tím pádem byla upřena velká pozornost.

V prvních momentech hry se AS tlačilo před brankáře Mereta, ale blíž k šestnáctce se prokombinovat nedokázalo. Často volilo střely z dálky, ale ani jeden z projektilů Justina Kluiverta mezi tři tyče nezamířil. Rychlejší tempo výměn se postupně trochu uklidnilo, až ho narušila nahrávka Džeka na nabíhajícího Pastoreho. Toho ale dostatečně doběhl Manolas, takže Pastoreho zakončení nad bránu Alexe Mereta nevylekalo.

Vylekala ho ale 19. minuta. V ní našel Mancini krásným dlouhým nákopem Spinazzolu, který u vápna nahrával do druhé vlny. V ní viděl nabíhajícího Nicola Zaniola. Mladý talent Římanů sice chvíli vypadal, že prováhal vhodný okamžik na střelu nebo nahrávku, ale nakonec dokázal umístit míč přesně úpod břevno!

O čtyři minuty později málem zvýšil Aleksandar Kolarov, který je ostatně znám jako velmi ofenzivní bek. Parádní ranou k tyči ohrozil brankáře Mereta. Ten byl ale na zemi včas a jeho ránu vyrazil. Stejný duel se opakoval po pár minutách, když VAR zasáhl. A opět proti Neapoli. José Callejón si zpracoval míč paží uvnitř vápna a sudí se k tomuto okamžiku vrátil. Aleksandar Kolarov však nabízenou šanci na bezpečný stav neproměnil a blýskl se opět mladý brankář!

Kostase Manolase, barcelonského kata, přišel do Říma nahradit především Chris Smalling. A zatím mu to jde parádně. Po standardní situaci Lorenza Insigneho se totiž k hlavičce na zadní tyči dostal volný Giovanni Di Lorenzo, který překonal Lópeze. Za něj však doslova zaskočil právě Smalling, který špičkou kopačky odpálil míč z brankové čáry. Neapol každopádně po neproměněné Kolarovově penaltě přidala plyn a Insigne ve 30. minutě pálil jen těsně vedle.

I přes nehostinné podzimní podmínky se brankář Pau López zahřál. Po půlhodince hry ho k dalšímu parádnímu zákroku donutil Lorenzo Insigne, který byl ofenzivní motorem Neapole a často hrozil tvrdými střelami. Závěr první půle zcela patřil hostům z Neapole. Nejprve se Milik pověsil do vzduchu a trefil břevno římské branky, načež Zieliński pálil z dorážky jen do tyče Lópezovy brány!

Neapol ke konci poločasu drtila Římany a ti museli být rádi, že se píská konec. Do druhé půle ale vešli lépe. Deset minut po změně stran totiž Javier Pastore napálil míč do ruky Maria Ruie, takže sudí neměl na vybranou. Tentokrát se k penaltě postavil Jordan Veretout, který mimochodem v létě málem přestoupil do Neapole místo Říma. A i když brankář Meret vystihl směr, zabránit ráně v cestě do sítě nedokázal - 2:0.

V 59. minutě AS rozehrálo rychlý brejk, který skončil u nohou Justina Kluiverta. Mladý Nizozemec u vápna vystřelil a napálil jen břevno! Brankář Pau López nakonec čisté konto neudržel, protože dvacet minut před koncem spustila Neapol další rychlý brejk. Turecký obránce Mert Çetin však míč před Lópezem neodklidil, takže Arkadiusz Milik mě na zadní tyči dost času - 2:1. Utkání nakonec nedohrál Mert Çetin, ale následnou standardku Neapol nevyužila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC1192019:929
2.Inter Milán1191124:1128
3.AS Řím1164120:1222
4.SS Lazio1163224:1121
5.Atalanta Bergamo1163230:1821
6.Cagliari Calcio1163218:1021
7.SSC Neapol1153321:1518
8.ACF Fiorentina1144316:1416
9.Hellas Verona114349:915
10.Parma Calcio1142516:1514
11.AC Milán1141611:1513
12.Udinese Calcio114168:1813
13.Bologna FC1133515:1712
14.Turín FC1132611:1711
15.US Sassuolo1031618:2010
16.US Lecce1124513:2110
17.Janov CFC1122714:268
18.UC Sampdoria112277:198
19.Brescia Calcio1021710:167
20.SPAL 2013112187:187

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
Lech

Cetin sice cervena ale diky za ni cengiz nabral 10kg vypada. Krasnej zapas, rozhodci konecne nekazili. Ty zraneni nam zformovali zakladni sestavu, borci se sehrali v tech nejhorsich casech, ted to chce na tom stavet... Diky za 3 body, fonseca je buh

Reagovat
Alberto Aquilani

BRAVOO chalani a Bravoo Paulo Fonseca!!!

Neapol sa do zápasu dostala dvakrát na pár minút. V prvom polčase po nepremenenej penalte, dovtedy sme to jasne kontrolovali a druhýkrát až na konci, kedy sme mohli už dávnejšie rozhodnúť a oni to postavili na 2 veže vpredu.

Prežili sme v zápase pár ťažkých časov a zaslúžene vyhrali.

Pastore sa za chvíľu stane idolom rímskych fanúšikov. From zero to hero. Technicky je TOP 5 hráč v lige, bez debaty.

Výborný pressing

Od všetkých to bolo výborné a Cetina by som rozhodne neodpisoval, nepredviedol nič horšie, čo by sme od stopérov v Ríme už nevideli a mal tam aj pár dobrých chvíl. Nestál 80 mega, takže vpoho.

Znova som očarený záložnou dvojkou Mancini - Veretút. Mancini pas pri prvom góle, dvakrát to tam potom pichol do 16ky ako trequartista a príde mi ako líder.

JORDAN VERETOUT!!! Ja teda vôbec neľutujem, že neprišiel dvakrát tak drahý Barella. Ten by si to takto ako Frantík nedával. Schválne som sa vo štvrtok zameral na najlepšieho hráča APN, a ten pre AC neodvádza ani tretinu z toho čo Veretút pre AS. Regista a mezzala v jednom, je úplne všade, odoberá lopty, diriguje a prenáša hru. Podľa mňa hrá na pomedzí all star v lige.

Pome vyhrať v PARME!!!

FORZA ROMA

Reagovat
El-Pistolero-68

Veretouta je skoda, chtel jsem, aby prisel on i Bennacer.

Reagovat
Lech

Mas z nej pocit jistoty? I dneska tam totiz nachystal neapoli brejk. Popravde dost trnu kdyz rozehrava mic blizko nasi sestnactky. On je dobrej, ale mohl by byt jeste lepsi nebyt tech nepresnosti...az tehdy bude na pomadzi all stars. Teda aspon pro me.

Reagovat
Alberto Aquilani

spravil jedinu chybu, inak zápas na najvyššej úrovni... jasné, chyby robí (ako proti Atalante), inak je toto vysoký nadštandard...je výborný, absolútne si ma získal...

Reagovat
Maritazzi

Tohle je hrozná jazda, co z nich Fonseca dostává. Člověk aby se omlouval Pastoremu a Džekovi, protože to jsou božský výkony tuhle sezonu. Baví mě, jak konečně dokážeme vnutit soupeřum naší hru. U Manciniho by mi vůbec nevadilo, kdyby zůstal v záloze už na pořád, to je přehled a dynamika, která nám tam rok chyběla. Samozřejmě v kombu s Veretoutem, kterej ho skvěle doplňuje a vždycky tak je s kým kombinovat.

Jinak odstavení Floreho z beka poměrně zajímavá volba, jsem zvědavej, kde nakonec skončí. U nás čekám v zimě/létě Hysaje a obrana bude vyřešená po tom loňsku skvostně.

Reagovat
Alberto Aquilani

to som chcel dodať, aj keby sa všetci traja zranení stredopoliari vrátili, nechal by som Mancini - Veretút - funguj é to skvele... ostatní len do rotácie

Reagovat
Largo

Jenze koho obetovat? Zaniola? Pelleho?

Reagovat
Largo

Ja myslim, ze Fonseca tohle zacal dostavat i z Cristanteho. A pak prislo to debilni zraneni.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Fonseca je frajer.. Len toho Bennacera si si mohol odpustit ;) Je ine hrat v time kde to celiom slape ako v time kde to slape iba na treningu na rotopede. Hlavne nema v podstate skoro nic odohrate. Navyse posledny zapas, kedy nastupil po dlhsej do e zase ukazal aky to bude platny hrac, co mu chyba je zapasova istota o ktoru prisiel pod tragickým trenerom a s tymi kratkymi nohami sa nepustat do subojov kde nema sancu ich vyhrat.

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

A apropo, chcel by som vedieť, kde sa posledné obdobie zašíva rímske psisko. Rád by som sa ho spýtal, či si ešte stále stojí za teóriou, že tento tím šupákov by mohol trénovať hocikto a nepomohlo by to.

Stačilo proste dostať na trénerskú lavicu trénera a nie diletanstského hipstera.

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Presne.

Reagovat
Pipo123

Utkání AS Řím-Neapol bylo přerušeno. Rozhodčí Gianluca Rocchi se tak rozhodl učinit poté, co domácí fanoušci začali rasisticky urážet soupeře.

Reagovat
Largo

Fakt idioti. Musel je uklidnovat Dzeko.

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol bude rád keď uhrá LM. A to som Carlovi pri jeho príchode veril, že dodá mužstvu pragmatickosť, čo som videl ako posledný krok k titulu. Nakoľko v mojich očiach za Sarriho trochu "umieral na krásu". Nakoniec z toho útoku na titul nič nebude, a obávam sa že na dlhú dobu.

Reagovat
Slavia10

Fonsecaaaaaaaaaaaaaa nejlepší trenér Seria A, co dělá s tím týmem a s počtem zranění není možná!!!!!

Reagovat
Pinturicchio

Ale, ale, ale, copak to piskli v Bologni?

Reagovat
Liquid

spíš byla, ale skok tam byl navíc

Reagovat
Jajinek

Podle mě byla daleko jasnější ta na Lazara...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Komat

Jestli pískli to na Ronalda, tady museli taky. Za mě bych je nepískl ani jednu. Naopak na Lazara to byl mnohem penaltovější zákrok, jak tady píše Jajinek.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo písknuť tú na Lazara a bolo by to vybavené Po dnešnom zápase už v Miláne po Icardim snáď neštekne ani ten posledný pes

Reagovat
KillSwitch

zaujímavé, že to hovorím lebo to Icardymu v PSG celkom sype

Reagovat
Zark

tady de videt ten rozdil, krom tebe na to nikdo neupozornil, ale v pripade Juve se tu strhne tradicne lavina hejtu

Reagovat
ED91

Reagovat
Pinturicchio

Klasika, pokrytci.

Reagovat
cresposuper

Faul na Lautara Naopak v Turine si nejako nevsimli volejbalistu De Ligta.

Reagovat
Zark

De Ligt se fakt minul povolanim

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cresposuper

Vsak este aj vas Tuttosport pise, ze to bola ruka a malo sa piskat. Orsolini Lautara skopol, ten to sice prihral (bohuzial, Lautaro je fakt casty simulant), ale faul to bol, vid moviola na Corriere a Gazzette.

Reagovat
10

se na tu ruku podívej sám a nepiš tady nesmysly

Reagovat
cresposuper

podla pravidiel je to jasna penalta, ta ruka mu umoznila "neprirodzene zvacsit telo" a na zaklade toho potom mohol loptu odkopnut. Ak by to nezahral rukou, tak by ta lopta preletela dalej.

Reagovat
Deki

jako obhajovat tohle, to už chce fakt silnej žaludek, anebo totálně zatemněno, což mě u téhle komunity vlastně nepřekvapuje.

Reagovat
10

další modročernej pokrytec tady bude psát o silným žaludku, zatemnění v palici a hodnotit tady nějakou komunitu...no shame

Reagovat
Deki

ňuňuňu... bolí to no, když se šlápne na kuří oko

Reagovat
10

co to meleš?

Reagovat
Pinturicchio

Neskutečná sebranka.

Reagovat
10

to je sice hezký, že si přečetl nový dodatek pravidel, ale nějak zapomínáš na všechny ostatní parametry úmyslný ruky (třeba nečekaný odraz - Belotti hlavičkoval metr před ním, pohyb ruky proti míči), který zůstávají v platnosti, navíc ani tahle novinka na tuhle situaci aplikovatelná není, protože v době trefení míče s ohledem na věci výše ta ruka v nepřirozený poloze od těla není...

Reagovat
cresposuper

To je fakt strasna argumentacia

It is usually an offence if a player:

touches the ball with their hand/arm when:

the hand/arm has made their body unnaturally bigger.

Pohyb smerom k lopte je upraveny v ustanoveni, ktore predchadza tomuto, tie podmienky nemusia byt splnene kumulativne.

Belotti urcite nebol meter pred nim, to je vymysel.

V pravidlach sa nepise nic o tom, ze ruka musi byt vzhladom na okolnosti v neprirodzenej podobe, ale ze ruka neprirodzene zvacsuje telo - a to je presne tento priklad, ak by mal ruku pri tele, tak by ho ta lopta minula a letela dalej.

Reagovat
10

v tom stejným odstavci se několikrát definuje natural position, kterou argumentujou i CDS s odvoláním na výklad Rizzoliho k tomu dodatku, zároveň jde ruka od míče

kumulativní být nemusí, ale tento tvůj citovaný dodatek je pod "usually an offence", narozdíl od "it is an offense" s pohybem ruky k míči

a ruku by musel mít za tělem, aby letěla dál, jak se tady pořád snažíš naznačit

Reagovat
ED91

V tejto situacii De Ligtova ruka vôbec neprirodzene nezväčšovala telo... a mať ruky pri tele neznamená, že ich máš mať na tele načapené. Ale prirodzene pri tele, čiže nejaká skulinka medzi telom a rukou tam vždy bude.

Reagovat
10

jinak psát "váš" Tuttosport po zápase s Torinem je taky dost mimo...když čteš movioly i na CDS, tak si schválně k týhle ruce jejich posudek přečti

Reagovat
cresposuper

Precital som, CdS pise, ze to nebola penalta a GdS pise, ze to bolo rovnake ako s Lecce, kde sa piskalo.

Reagovat
10

ne rovnaké, GDS píše somiglia, tj. připomíná, vypadá jako...ty píšeš jasná penalta

Reagovat
cresposuper

Mas pravdu, moja chyba, ale ja som svoju argumentaciu nezakladal na GdS, navyse aj oni pisu ze to bolo braccio largo a ze nemal ruku pri tele.

Reagovat
10

já vím, ale točí se to kolem toho, jestli to je nebo není přirozená poloha ruky k tělu, jiný movioly řeší pohyb ruky od míče, z těchto důvodů to vidím opačně - https://bit.ly/32cwB9K tohle pro mě vzhledem k tomu nahoře není nepřirozená poloha od těla, nebo že by tohle mělo dělat "unnaturally bigger" body

a aby toho nebylo málo, tak bych nepískal ani tu s Lecce, byť tam se to do tý současný definice trefuje, to by se prostě minulou sezonu posuzovalo s ohledem na "nečekaný míč" jinak a podle mě lépe

Reagovat
cresposuper

Nesuhlasim, podla mna to prave zvacsuje neprirodzene telo oproti beznej siluete, tu koncepciu prirodzenej polohy ruky uz FIFA opustila. http://theifab.com/presentation-of-ifab-log-2019-20/ Pise sa tam napriklad, ze ide menej o umysel hracov, ale viac o fakticke dosledky a ze hraci si musia byt vedomi, ze pri istej polohe ruk sa vystavuju riziku penalizacie. Zvlast na tom obrazku dobre pekne vidno Pjanica, ktory brani rozumne a neriskuje nic, naproti tomu De Ligt ma relativne vystrcenu ruku a je dost pravdepodobne, ze ho tam lopta trafi.

To, ci sa to posudzovalo lepsie, si nedovolim povedat, kazdopadne na tento priklad "necakanu loptu" podla mna nemozes aplikovat, De Ligt Belottiho dobre videl, Pjanic mu vo vyhlade neclonil a nebol podla mna tak blizko, aby to ospravedlnilo ruku.

Reagovat
DelPiero137

Kde ma mat potom hrac ruku? Praveze prirodzena poloha je vedla trupu. Zvesis ruky a mas ich pri tele. Toto je velmi blbe pravidlo, v podstate kdekolvek pri tele mas ruky zvacsujes svoj objem. Mat ich mimo tela je este vacsi pruser. Bohuzial s tymto treba pocitat ze hrac ma pri tele ruky a lopta ho moze trafit do ruky. Doteraz to problem nebol.

Dolezite je ci isiel tou rukou naproti lopte alebo nie. Mne prislo ze Matthijs v podvedomom reflexe stiahol ruku k telu a lopta ho trafila do ruky. Nevidel som vela zaberov (len to co bolo v TV) ale neprislo mi to ako umysel zabranit lopte prepadnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžená výhra, Bologna ani nevedela ako dal ten jeden gól dala. Mimochodom v prvom polčase sme dali 2 góly, ale obidva boli neuznané. A kde sú teraz všetci hejteri Lukaku? Asi šúchajú nôžkami niekde v rohu pod stolom

Reagovat
smazaný uživatel

on mal aj hejterov? to bolo jasne ze v takej sranda lige mu to pojde

Reagovat
Rudy

Ze startu ligy byl otresny. Snad to chtelo jen cas a bude mu to strilet dal

Reagovat
Frantszek

jen si pocjej. Kokik golu da tymum z top 4-5. A na jare da 2-3 goly max. Ja se hrde hlasim k jeho hejterum a troufam si rici, ze ma skova potvrdi. Precenovane kopyto, co v rozhodujicich momentech sezony neudela ani prd. Zatim to sazi tymum ze spodu tabulky, tak tolik nejasej, ty Janku.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Neveril som, že Big Rom tú penaltu premení. Prekvapil ma. Zatiaľ dal vonku gól v každom zápase ? Darí sa nám aj bez Sensiho. A teraz hurá do Westfálska !

FORZA INTER

!

Reagovat
Nuno čomes

Chlapi, jak to dnes vypadalo? Lukaku celkem překvapuje tím, že ty branky dává. Jak byl v mezihře? Co záloha a Lazaro a Bastoni?

Zákrok na Lautara jsem viděl z jednoho záběru, skok tam byl, ale vypadalo to, že ho trefil?

Jestli máte někdo záběr zblízka, dejte. Pokud to byl dotek, nepískal bych to nikdy. Nějaká penalta na Lazara měla být?

Reagovat
Rudy

Lazaro hodil Zidanovku a borec do nej zezadu vletel, sudi vubec neresil

Reagovat
cr7sux

Lukaku a mezihra

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat
RadekVonCZE

Inter, Juve, AS Řím, Atalanta easy TOP 4

Reagovat
smazaný uživatel

vzdy ked tu vzhliadnem tuto fotku gervinho so siltovkou tak sa potesim

Reagovat
Azza

Reagovat
rossoneri89

Gratulujem Laziu.... Myslím ze to bol celkom vyrovnaný zápas aj keď od cca 65 min. sme odišli fyzicky.... Zápas sa hrá na góly a Lazio ich dalo o jeden viac takže 3 body patria im...

Reagovat
Recoba Inter

na lepší zítřky... Budou.

Reagovat
rossoneri89

Dúfam... Aj keď si to hovorím 7 rokov

Reagovat
Recoba Inter

Znám ten pocit... škoda, že to mercato byl takový flop letos. Na to dojede bohužel celá sezóna.

Reagovat
Pipo123

Zápas ma bavil, 60 minút to bolo hore dolu, pekné akcie na oboch stranách, potom sme ale AC začali prehrávať a skvele kombinovať, btw Alberto má geniálnu sezónu, to ako kludne hraje na lopte je niečo parádne, žiadna panika od neho, nebojí sa hrať konštruktívne aj keď je pod tlakom, strašne nedocenený hráč

Reagovat
Kruth

jj povedený zápas, lazio bylo o chloupek lepší a ten vedoucí gol jim dal vítr do plachet. AC čeká ještě hodně porážek :-) ale přítomnost Pioliho si myslím, že jde znát. Z toho týmu zatím vytřískává, co jen jde. Potřebuje víc času, nějakou tu posilu, pár lidí vyházet :D Otázkou je, kolik toho času v Ac vlastně dostane, ale mohl by je posunout výš (i když při pohledu na tabulku to o moc níž už ani nejde :D)

Reagovat
smazaný uživatel

Smesna liga no, nestihaji ani odehrat zapasy o vikendu, tak musi i v pondeli

Reagovat
KillSwitch

ty musíš mať veľmi smutný život...žeby to bolo kvôli televíznym právam?

Reagovat
KillSwitch

navyše sa hrali zápasy aj uprostred týždňa

Reagovat
twelwer

Preco ho krmis ? ... vidis ze je to dement proste to nechaj tak.

Reagovat
Pipo123

Petras na Digisport neskutočný prehlad o Serii A, všetko k veci, vyjadruje sa dosť presne o Laziu aj AC, navyše dobré postrehy aj k slabším kubom ako Cagliari, Udine atd. Takých hostí by si tam mali volať a nie borcov čo tam onanujú nad PL a musia na silu komentovať Seriu A ktorú nemajú absolútne nasledovanú

Reagovat
Largo

Reagovat
LesyJePan

prvykrat som to nevypil hned po zapase.

Reagovat
Pipo123

Immobile za Lazio

147 zápasov

100 gólov

29 asistencií

On už je teraz legenda Lazia, nepochybujem že sa stane aj historicky najlepším strelcom Lazia

Reagovat
Pinturicchio

Přitom takový dřevák, co?

Reagovat
Pipo123

Tie prvé dve sezóny v Laziu to bolo niečo hrozné, odvtedy sa zlepšil, no na druhej strane má často geniálne veci, nebojí sa ísť do kombinácie, bojuje, fyzický je na tom výborne.

Reagovat
lucius6

Však v té druhé sezoně dal asi 40 gólů, ne? Chápu, že to myslíš obecně a určitě třeba z hlediska pohybu a práci po ztrátě míče je teď úplně někde jinde, ale i tak, slovo hrozné mi přijde jako trochu moc silné označení.

Reagovat
Pipo123

Hrozné bolo to jeho zakončenie, vtedy pálil strašne veľa šancí, aj teraz občas zahodí nemožné veci, ale už to nie je v takej miere

Reagovat
Pipo123

Btw a já mám pocit že momentálne je tých drevákov viacej, on aj ten Ronaldo zahadzuje často dobré šance, vlastne momentálne v Serii A nevidím veľa komplexných útočníkov, v minulosti ich bolo viac, alebo si to len namýšľam

Reagovat
Pinturicchio

Jak skončili del Piero a Totti, tak to šlo do kytek.

Juan to byla reference na Pelíšky, nečekal sem, že se strhne taková diskuse.

Reagovat
Pinturicchio

Cuadrado se vecpe fakt všude.

Juan = jinak.

Reagovat
Recoba Inter

Našel by se nějaký útočník (Italie) ke kterému bys ho dokázal přirovnat? výkonnostně i dovednostma... celkově charakteristikou

Reagovat
Pipo123

Ťažká otázka, tak trochu Inzaghiho, ale to skôr pohybom a tou hrou na hrane ofsajdu a trošku Zolu

Reagovat
Pinturicchio

Marco di Vaio, Vieri, Ravanelli možná? První co mě napadlo.

Reagovat
Recoba Inter

Di Vaio s Vierim mě taky napadli, hlavně ten druhý jmenovaný... proto mi nepříjde, že by měl být dřevákem...nebo alespoň Vieri mi tak nepřišel, proto úplně nerozumím tomu, proč máš na Immobileho takový názor. Snad jen pokud bys to chápal jako Pipo...

Reagovat
Pinturicchio

Pánové, nereste to tak, viz výš.

Reagovat
10

někdo ze starý školy, třeba Dario Hubner

Reagovat
Recoba Inter

Jó, klasik. ale nasral mě, když se fotil s Icardim

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
pistacik11

Ja by som ho možno prirovnal k Trezeguetovi.

Reagovat
Recoba Inter

Tobych třeba já úplně netvrdil. Trezegola mám celkem v úctě i jako Interista za to co předvedl během hráčské kariéry (nikoliv za jeho ožraleckej výstup plný posměšků proti bengám ) nebyl spíš techničtější s daleko větším tahem na branku úplně jinde než zmiňovaní Immobile, Vieri, Di Vaio nebo Rava...?

Reagovat
Recoba Inter

z dřívějška

Reagovat
Recoba Inter

Pokud tam vydrží celou kariéru, tak je to možné. Určitě nesouhlasím s tím, že je Immobile dřevák. Mě naopak příjde, že se dost zlepšil, že bojuje, insinkt v 16 má, orientace super... zkrátka momentalně nemá Italie lepšího hrota do 16tky. V něm má Lazio poklad. Mohl by tam vydržet ještě nějakých 5 let...

Reagovat
Pipo123

Často sa mu vyčíta že nedáva góly v repre, no já si osobne myslím že podporu od spoluhráčov má v Laziu lepšiu, ono to čo mu dokáže vytvoriť MIlinkovic, Correa a hlavne Alberto je paráda, to by dokázalo využiť viacero útočníkov a mať dobré čísla.

Reagovat
Recoba Inter

i to je však známka kvality, že dokáže těžit ze skvělé podpory spoluhráčů.

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či to konečne dotiahne Lazio do LM. Rozohrané to má zatiaľ dobre, aj keď je ďaleko do konca. Momentálne by som si Lazio tipol na konci sezóny na 4.flek za Juve,Inter a Neapol, pred Atalantou aj AS. Aj v tých zápasoch v ktorých Lazio naplno nebodovalo, hralo často herne dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to čom zase vymyslel. Bolo na tom často herne dobre, znie lepšie snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon čo som zase... rýchlejšie píšem ako rozmýšľam.

Reagovat
Pipo123

No Uvidime, herne sa mi paci najviac AS a Lazio, od rímskych klubov som moc necakal, no hraju dobre. Podla mna to bude zamotané, strácať budu vsetci, hlavne Neapol mi pride dost mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Neapol je zatiaľ sklamanie, od Carla som čakal viac, a po jeho menovaní som sa tešil že jeho skúsenosti a pragmatickosť budú kľúčom k titulu ale vyzerá to presne naopak. Ukazuje že naozaj nie je bohužiaľ ligovým trénerom, ale pohárovým. Uvidíme čo dokáže Neapol v LM tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne si myslím že Juve si to postráži, Inter síce možno bude trochu dobiedzať ale nemyslím si že by vyhrali titul hneď v 1.sezóne pod Contem. Zvyšok je viac menej otvorený, ani Neapol nemá nič isté, aj keď má trochu väčšiu individuálnu kvalitu ako Lazio, AS či Atalanta.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ho ubrante toho italskeho Messiho.

Reagovat
KillSwitch

to je kto?

Reagovat
smazaný uživatel

Ciro

Reagovat
KillSwitch

to určite

Reagovat
Pharrell

Reagovat
rel7

Nemožné!

Reagovat
Pipo123

https://vimeo.com/370816663?fbclid=IwAR3g-YUGTPQ-psLL1gjqiNkFT9F4GkQGV5piST7VNj-pjJLx7jYu4XqjvXM

no nemilujem jeho hru, to je proste paráda čo predvádza túto sezónu a to som sa bál že po minulej sezóne sa do toho znova nedostane.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Lech

Reagovat
Reggie

Reagovat
maras93

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
rel7

nevím co mě k tomu vedlo, asi tiket že jsem si pustil 2. poločas SPALu a Dorie a větší holomajznu jsem snad neviděl to že hráči jednoho nebo druhého týmu budou schopni dát vůbec jeden gól je dosti šokující

Reagovat
Kaspar

Konecne Sampa, co se to s nima deje po minulych sezonach

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída.Já už se jen modlim a doufám,že to dá Ranieri ještě nějak dohromady.

Reagovat
Pinturicchio

https://www.facebook.com/323688244715450/posts/807918099625793/

Toliko ještě k penaltě na Simultara Diveneze.

https://m.youtube.com/watch?v=oNAdqi8khDQ

Ronaldo si skočil, ale tam alespoň nějaký kontakt byl, když už nic.

Reagovat
Nuno čomes

Když pominu všechno co bylo nebylo, mělo být, nemělo být. Když už, tak filmy byly oba dva, nemělo se pískat nic a každý měl mít po bodu (chápu, že ani tohle neuznáš, bo Juventus, ale to mě u tebe nepřekvapuje) a budeš tady vytahovat nějaká dotknutí.

ALE uběhl týden a jak se to otočilo co. Jak jsi tady psal, že tady brečí jen Interisti (min. 3/4 to byli diskutéři odjinud). Tak si dobře zapamatuj, až to tady budeš chtít psát příště, jak TY tady brečíš ještě 3 dny po zápase. Pokrytče jeden.

Reagovat
Pinturicchio

Já někde napsal, že to měla být penalta? Píšu o kontaktu, který u Ronalda byl, u Diveneze ne. Rétoriku "Juventusu se přípískávalo vždycky, proto je připísknutí Interu (komukoliv) v pořádku" tady používal olis, gratuluju.

"Argumentaci" (až je mi stydno to slovo napsat) typu brečení, atd., po předložení jasného argumentu v podobě videa jsem od někoho z té vaší sebranky čekal - tebe jsem tipoval, díky, že jsi nezklamal.

Reagovat
Nuno čomes

Dívej, to byla jenom čistá reakce. Já s tebou diskutovat nechci, protože ty se jen dohaduješ, poměřuješ a nedá se s tebou prostě diskutovat, protože Juventus a klapky a konec.

Stydno by ti mělo být z jiných věcí, pouvažuj

Reagovat
Pinturicchio

Nechceš diskutovat, nereaguj vůbec, jednoduché, ale kdyžtak absenci argumentů nezastírej nechutí diskutovat, to by sis ušetřil i tu první reakci. Ahoj.

Reagovat
Nuno čomes

Ty jsi jak děcko fakt. Svoji pravdu a poslední slovo.

absenci argumentů - proč argumenty, obhajuju snad něco? Vyjádřil jsem se jasně viz. Když už, tak filmy byly oba dva, nemělo se pískat nic a každý měl mít po bodu.

Urážet tě sprostě nemá smysl, to je tvoje parketa. Normalně ti tady něco vysvětlit taky nemá smysl. Tak snad jen, začni někdy používat více hlavu a nehrát si tady na geroje

Reagovat
Pinturicchio

Jj, na co argumenty. Ještě jednou, já napsal, že to měla být penalta?

Urážet mě nemá smysl, protože je to moje parketa, to je nádherná slovní pirueta , škoda, že se jí nezdržíš a nadáváš mi tady do pokrytců, děcek a tak dále.

Poslední slovo se snažíš mít ty, já se s tebou rozloučil, ty na mě nadále reaguješ přesto, že o diskusi nemáš zájem.

Tak ještě jednou, ahoj.

Reagovat
Zark

co to je za magora ten nuno čomes

Reagovat
Pinturicchio

Prostý pobíječ much Nuno.

Reagovat
Pipo123

Prekvapuje ma že to liga nerieši, podobných penalt bolo už dosť a zatiaľ sa k tým simuláciam nikto nevyjadril, btw včera som pozeral Spartak Moskva - Arsenal Tuia a to bol futbal síce na grc a žiadna kvalita, ale ostré súboje, žiadne simulácie

Reagovat
Pinturicchio

Začni už sledovat to ragby nebo hokej jenom, bude ti líp, Pipo.

Reagovat
Pipo123

Nebude, Lazio je láska na celý život a Calcio tiež, no chýba mi tá kopáčska tvrdá hra, Simeone atd dnes by nedohrali ani polčas

Reagovat
Pinturicchio

Prej poločas, Montero, Simeone po deseti minutách venku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele