11. kolo
03.11.2019 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Janov doma padl, probudilo se Udinese

Asi jste slyšeli rčení, že nové koště dobře mete. Poté, co byl od kormidla Udinese odvolán trenér Igor Tudor, se to potvrdilo. Udinese jede z Janova se třemi body. Vyšel mu především konec utkání, ve kterém se prosadilo dvakrát.

Janov byl navzdory změně trenéra soupeře favoritem, protože Thiago Motta už ukázal, že umí s týmem předvádět ofenzivní fotbal, který má výsledky. A těžko by se za favorita daly označit "Zebry", které za poslední dva duely dostaly hned 11 branek. První šance taky byla na Janovu. Dostal se do ní mladý střelec Andrea Pinamonti, který však nezkrotil skákavý míč natolik, aby mohl zakončit.

Po dvaadvaceti minutách už se domácí fandové mohli radovat, protože ofenziva Janova rozebrala soupeře na součástky. Veterán Goran Pandev si několikrát narazil míč s Kouamém, čímž překonal hned tři protihráče. Pak mu Kouamé opět vrátil míč a Pandev z první překonal marně zasahujícího brankáře Juana Mussa - 1:0 pro Grify.

Janov si ale nedával pozor vzadu a několikrát dovolil soupeři dostat se do šance. Po půlhodině už bylo vyrovnáno. Stefano Okaka potáhl míč podél pravé postranní čáry, přes Nestorovskiho jej dostal k Rodrigu De Paulovi a ten nádhernou ranou poslal míč přímo pod břevno a mimo dosah brankáře Radua, který neměl nárok míč chytit - 1:1.

Druhá půle začala hodně ospale a unaveně, bez větších šancí nebo i jen náznaků. Největší šancí až do 70. minuty byl Kouamého sprint za obranu Udinese, který ukončil včasným vyběhnutím brankář Musso. Janov vyslal na hřiště několik útočných hráčů a bylo jasné, že tři body považuje za nutnost. Jenže Udinese mělo jiné plány.

Tři minuty před koncem totiž nákop Becãa skončil u Okaky, který sice podklouzl, ale dokázal rychle vstát. Přihrál míč do druhé vlny zcela nepokrytému Kenu Semovi, který na nic nečekal a dělovkou k tyči šokoval domácí fandy. A to nebylo všechno. Ve třetí nastavené minutě Teodorczyk vyhrál hlavičkový souboj, čímž posunul míč do náběhu Kevinu Lasagnovi. Ten svůj úprk na bránu Radua zakončil neomylně a Udinese otočilo vývoj utkání na 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele