Serie A - preview 11. kola

02.11.2019, 08:58, aktualizováno 04.11.2019, 08:55
Previews
Souboj dvou zatím nejhorších týmů udělá tečku za jedenáctým kolem italské ligy. SPAL do této chvíle uhrál sedm bodů a je předposlední, hostující Sampdoria má na svém kontě ještě o dva body méně...
SPAL 2013 - UC Sampdoria  (pondělí 20:45)
V pondělí má italská nejvyšší soutěž na programu dohrávku a i když se nejedná o souboj týmů z popředí, půjde o hodně důležitý duel. Na stadionu Paola Mazzy se totiž utkají dva nejhorší týmy, tedy SPAL a Sampdoria.

Léčba pod Claudiem Ranierim zatím není tak účinná, jak by si vedení Sampdorie přálo. Dva body ze třech zápasů je pořád málo a na hřišti Spalu budou mít Námořníci příležitost svojí skrovnou bodovou sbírku rozšířit. Dočká se Ranieri premiérového vítězství?

SPAL má společně se Sampdorií mizernou formu a ani jemu se nedaří pravidelněji vyhrávat. Naposledy se to povedlo 5. října proti Parmě, ale od té doby Sempliciho výběr ve třech zápasech získal jediný bod.

Přesto se dají na hře Spalu najít pozitiva. Na hřišti rozjetého Cagliari sice SPAL prohrál 0:2, ale následně obral o body favorizovanou Neapol a na San Siru s AC Milán se dlouho držel a nebyl zas tak daleko od cenného bodu. Právě na výkony proti Parthenopei i Rossoneri bude chtít ferrarský celek navázat.

Lepší vzájemnou bilanci mají Janovští, kteří loni vyhráli oba duely. SPAL porazil Sampdorii naposledy v květnu minulého roku a šlo zároveň o jedinou vzájemnou výhru v krátké historii.

Spalu budou scházet Janković, Di Francesco, Farés a D'Alessandro. Ranieri má oproti Semplicimu velkou výhodu, jeho kádr je až na jedinou výjimku kompletní. Tou výjimkou je zraněný Seculin.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Beriša - Tomović, Vicari, Igor- Strefezza, Murgia, Missiroli, Kurtić, Reca - Floccari, Petagna
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Depaoli, Murillo, Colley, Murru - Rigoni, Ekdal, Vieira - Ramírez - Gabbiadini, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.38 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Atalanta v týdnu znovu vyběhne k utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City, ale ještě než se tak stane, přivítá na Atleti Azzurri d'Italia Cagliari. A to by mohla být dobrá příprava, neboť sardinský celek už v osmi zápasech neprohrál a aktuálně má velkou fazónu. Cagliari dělí od čtvrtého místa pouze bod a ani vzdálenost od třetí Atalanty není velká. Pokud Maranovi svěřenci v Bergamu zvítězí, s Atalantou budou mít shodný počet bodů.

Před sezonou to málokdo čekal, ale jedním z celků, které mají v Itálii nejlepší formu je Cagliari. Rossoblu před sezonou přivedli několik zajímavých posil a v kombinaci s prací Rolanda Marana to zatím přináší úspěch. Cagliari už osm zápasů nenašlo přemožitele, vyhrálo pětkrát a drží se v kontaktu s evropskými poháry. Hosté se v neděli, krátce po obědě, představí v Bergamu, na půdě dlouhodobě dobře hrající Atalanty. "Stojíme před týmem, který v roce 2019 prohrál nejméně ze všech. V této sezoně má průměr dvě vstřelené branky na zápas a kromě fyzické vybavenosti a kvality útočníků se mohou spolehnout i na solidní organizaci. Léta hrají pospolu a se stejným trenérem, takže vybudovali něco, co v průběhu času vydrží," varoval před Atalantou Rolando Maran.

O kvalitách Cagliari dobře ví i Gian Pier Gasperini. Atalantě se v Serii A znovu daří, navzdory startu v Lize mistrů. Boj na vice frontách si vybírá daň hlavně v milionářské soutěži, kde dosud Orobici neuhráli ani bod a naposledy na Etihad Stadium schytali debakl 1:5. V Serii A patří Orobici krásné třetí místo, v týdnu navíc uhráli remízu 2:2 na stadionu favorizované Neapole.

Utkání proti Cagliari je pro Gasperiniho svěřence velmi důležité, jednak pro domácí soutěž, ale také jako příprava na Manchester City. "Tento zápas musíme odehrát dobře na fyzické úrovni, protože se bude hrát ve vysokém tempu. Cagliari je dynamický tým. Sice ztratili Leonarda Pavolettiho, ale přizpůsobili se tempu Giovanniho Simeoneho, nebezpečnosti Joaa Pedra a střel z dálky Radjy Nainggolana," prohlásil kouč Gian Pier Gasperini.

Charismatický trenér Atalanty nebude moci využít služby kolumbijského střelce Duvána Zapaty, ani nizozemského záložníka De Roona. Soupeř je na tom podobně, brankář Cragno je stále mimo hru, stejně jako útočník Pavoletti. Otazník se vznáší i nad startem Pellegriniho.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Kjaer, Masiello - Castagne, Pašalić, Freuler, Gosens, Malinovskyi - Iličić, Muriel
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Olsen - Cacciatore, Pisacane, Klavan, Lykogiannis - Ionita, Cigarini, Rog - Nainggolan - Joao Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.88 - 9.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Janov už víc než tři roky nedokázal Udinese porazit a další šanci promarnit nehodlá. I proto, že má výhodu domácího prostředí nebo formy na své straně. Zebrám se totiž absolutně nedaří a hrají hluboko pod svými možnostmi.

Janov prošel velkou změnou, protože po neuspokojivých výsledcích byl odvolán trenér, do kterého vedení vkládalo velké naděje jako do muže, který by mohl vnést do klubu nějaký pořádek a kontinuitu. Andreazzoli ale nevydržel ani devět kol a jeho místo zaujal mladý Thiago Motta. Ten je v Janově známou figurou především pro svou hráčskou minulost.

A teď doufá, že neméně úspěšný bude také jako trenér. Má před sebou složitou úlohu, protože Janov přebíral v katastrofálním stavu. Úvodní premiéra se mu však vydařila a Motta mohl slavit tři body. K bodům neměl daleko ani v minulém utkání proti Juventusu. Současnému vládci Itálie se jeho tým místy vyrovnával a vyrovnané skóre panovalo na hřišti také v 90. minutě. V nastavení však rozhodl Ronaldo po sporné penaltě.

Janovu tak nezbývá, než zatnout zuby a pokusit se o další výhru co nejdřív. Trenér Motta k tomu ostatně poznamenal: "Je škoda, že jsme nezvládli utkání dohrát lépe, ale teď už nemá smysl se k tomu vyjadřovat. S výsledkem už nic neuděláme. Teď záleží jen na tom, abychom se v příštím utkání pokusili ještě víc využít naše schopnosti a silné stránky."

Motta se v duelu se Zebrami bude muset obejít bez hráčů jako Favilli, Pajac, Criscito, Sturaro nebo Lerager. Kvůli kartám nemůže nominovat ani duo Cassata s Marchettim. Ze stejných důvodů bude Udinese scházet Jajalo, přičemž zraněn zůstává Stryger Larsen.

V minulém kole se Udinese postavilo proti AS Řím a mělo velkou šanci konečně urvat body - více než hodinu totiž hrálo v početní výhodě. Přesto se Udinese nedokázalo dostat k nebezpečné akci a od oslabeného soupeře inkasovalo čtyři branky. Ještě před týdnem Udinese zdobila dobrá obrana, ale stačily dva zápasy a přibylo dokonce 11 gólů! To nakonec odnesl trenér Tudor a v pátek byl od týmu odvolán.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Ghiglione, Romero, Zapata, Ankersen - Schone, Radovanović - Agudelo, Pandev, Kouamé - Pinamonti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Troost-Ekong, Samir - Ter Avest, Mandragora, Fofana, De Paul, Sema - Okaka, Nestorovski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.58 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Brescia Calcio  (neděle 15:00)
V rámci 11. kola dojde i na nováčkovský souboj mezi Hellasem a Brescii Calcio, který bude zároveň důležitým zápasem, co se záchranářských prací týče. Brescia po další porážce už spadla do sestupového pásma a pokud Hellas nebude pravidelně bodovat, mohl by se tam ocitnout také. Lepší výchozí pozici má veronský celek, ovšem loni na Brescii ani jednou nevyzrál.

Oba celky se utkaly v nižší soutěži, odkud společně do té nejvyšší postoupily a vzájemné zápasy vyzněly o něco lépe pro Brescii. Le Rondinelle zvítězili v domácím prostředí 4:2, zatímco ve Veroně se body dělily konečnou remízou 2:2. Tak jako tak, utkání nabídlo spoustu branek a je jistým lákadlem i tentokrát.

Hellas si po svém postupu vede o něco lépe, v tabulce je na dvanáctém místě, s čímž by na konci soutěže panovala velká spokojenost. Aby také ne, Jurićův tým se chce za každou cenu vyhnout sestupu a to se mu daří. V týdnu Hellas zvítězil nejtěsnějším rozdílem v Parmě a na získané tři body by rád navázal i proti Brescii.

Bylo řečeno, že ve vzájemných zápasech padá spousty gólů, zajímavé ale je, že devízou Hellasu je v této sezoně zcela jednoznačně defenzíva. Domácí velmi málo inkasují, vždyť osm obdržených gólů je nejméně z celé ligy. O jeden obdržený gól více má na svém kontě i vedoucí Juventus.

Pokazit gólový průměr se pokusí Brescia, která naposledy vyhrála 21. září na půdě Udinese. Po tomto skalpu následovaly čtyři porážky a jedna remíza. To všechno mělo za následek strmý pád tabulkou až na osmnácté místo. Také Coriniho svěřenci by se rádi vyhnuli záchranářským pracem, k tomu ale potřebují pravidelně bodovat a nejlépe hned na hřišti Hellasu.

Oba tábory trápí rozsáhlá marodka. Hellas z nejrůznějších důvodů nebude moci nasadit Bocchettiho, Dawidowicze, Badua, Bessu, Pazziniho a Tuptu. Brescia zase Dessenu, Joronena, Torregrossu a Chancellora.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Kumbulla, Gunter - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović - Zaccagni, Verre - Stepinski
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Alfonso - Cistana, Gastaldello, Matějů - Sabelli, Bisoli, Tonali, Romulo, Martella - Donnarumma, Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.29 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Lecce se postupně dostává do rytmu první ligy a poctivě sbírá body. V neděli odpoledne bude mít výhodu domácího prostředí, protože na Stadio Via del Mare dorazí Sassuolo. A to kromě špatné formy provází také hodně široká marodka.

Sassuolo mělo před sezonou namířeno mnohem výš, než kde ho nacházejí jeho fanoušci na začátku listopadu. Sassuolu totiž patří až 16. místo s pouhými devíti body na kontě, takže od sestupové propasti ho dělí jen pouhé dva body. To je hodně smutná bilance, protože Lecce před sezonou poměrně posilovalo a doufalo, že se v této sezoně dostane mnohem výš. Ani herně to s partou kolem Domenica Berardiho není ono.

Neroverdi vyhráli za deset dosud odehraných kol jen třikrát a to jim stačí na devět bodů. Tým, který se musel vyrovnávat s bolestivou ztrátou majitele klubu Giorgia Squinziho, pobývá první listopadové dny až na 15. místě. Tam ho uvrhlo mimo jiné minulé kolo, ve kterém Sassuolo nestačilo na Fiorentinu. Sassuolo sice doma brzy vedlo, ale v závěrečné desetiminutovce přišlo i o bod, když ho sestřelil Castrovilli.

Dalším problémem, který Sassuolo postihl, je vlna zranění. Před zápasem s nováčkem to nebude jiné a na marodce stále čekají Rogerio, Bourabia, Mazzitelli, Pegolo, Ferrari, Tripaldelli nebo Chiriches.

Domácí Lecce v tomto ohledu takové potíže nemá, protože mu schází jen zraněné trio Farias, Fiamozzi a Majer, k nimž se přidal také karetní hříšník Panagiotis Tachtsidis. Oba týmy spolu sehrály jen dva zápasy v posledních dvaceti letech a oba v rámci druhé ligy. Naposledy si body rozdělily bez potřeby vstřelit gól.

Lecce sice v prvních dvou duelech prohrálo a dostalo dohromady už 5 branek, ale postupně se jeho výkony zlepšily. Už ve třech posledních zápasech se mu povedlo neprohrát a to hrálo s týmy jako AC Milán nebo Juventus. V minulém kole dlouho sahalo po výhře proti Sampdorii, jenže domácí Námořníci v nastavení zásluhou Gastóna Ramíreze vyrovnali na konečných 1:1.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Rossettini, Lucioni, Calderoni - Petriccione, Šakov, Tabanelli - Mancosu, Falco - Babacar
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Marlon, Romagna, Peluso - Traore, Obiang, Duncan - Berardi, Caputo, Djuričić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.48 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Parma Calcio  (neděle 18:00)
Fiorentina se v týdnu vrátila na vítěznou vlnu a na tři body bude cílit i proti Parmě. Domácí mají svému soupeři co oplácet, v minulé sezoně Parma vyhrála oba zápasy nejtěsnějším rozdílem, ovšem ani to jí nezaručuje pozici favorita. Viola i bez potrestaného Francka Ribéryho by si dle papírových předpokladů měla poradit.

Ribéry ještě do zápasu nezasáhne, ovšem trenér Vincenzo Montella už k dispozici bude. V posledním kole byl domácí lodivod jen na tribuně a přihlížel, jak jeho tým vítězí v Sassuolu 1:2. Pro Fiorentinu to bylo důležité vítězství a reakce po porážce s Laziem.

Pořád platí, že Fiorentina se po špatném začátku rozjíždí a její hra už přeci jenom snese přísnější měřítko. Vincenzo Montella má k dispozici celou řadu mladých i zkušenějších hráčů, což vytváří velice nebezpečný mix, který by mohl v letošní Serii A platit. Viola se mílovými kroky přibližuje pohárové Evropě, aktuálně je sice osmá, ale na čtvrtou Atalantu ztrácí "jen" šest bodů. Připomeňme také, že Fiorentina ztratila z posledních osmi kol jen jeden zápas. "Nečekal jsem, že už v této fázi sezony bude mít tým svojí identitu. Přeci jenom jsme se během léta tolik změnili, ale v posledních šesti kolech jsme vyhráli čtyřikrát a jednou remizovali," prohlásil spokojený trenér Vincenzo Montella. Jeho pozice byla po návratu do Fiorentiny v minulé sezoně hodně otřesená, navíc ani začátek té letošní nevypadal nadějně, přesto stačilo pár zápasů a z Fiorentiny se stal obávaný celek.

Parma se na stadionu Artemia Franchiho určitě nebojí, byť respekt ze soupeře má velký. Byli to ale právě Ducali, kteří loni vyhráli oba duely a navíc v nové sezoně si také nevedou úplně špatně. V týdnu sice prohráli ve Veroně s Hellasem, ale před tím v pěti kolech čtyřikrát neprohráli. Parmě patří v tabulce deváté místo, tedy jen dva body za Fiorentinou.

O Ribéryho absenci už byla řeč, dalšími kdo Viole nepomohou jsou Lirola, Caceres a s největší pravděpodobností také Pezzella. Oslabená je i Parma, do zápasu nezasáhnou Laurini, Cornelius, Grassi, Gagliolo i útočník Inglese, což se jeví jako nejcitelnější ztráta.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Venuti, Milenković, Ceccherini, Dalbert - Pulgar, Badelj, Castrovilli - Sottil, Vlahović, Chiesa
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Dermaku, Pezzella - Kucka, Scozzarella, Barillá - Kulusevski, Gervinho, Karamoh
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.21 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SS Lazio  (neděle 20:45)
Po více jak půl roce na sebe na San Siru znovu narazí staří známí, tedy AC Milán a Lazio Řím. Před sezonou oba celky vyhlásily útok na Ligu mistrů a zatímco Rossoneri se zatím se zlou potýkají, u Lazia se přeci jen začalo blýskat na lepší časy. Biancocelesti už pět zápasů v řadě neprohráli a i na milánském San Siru budou větším favoritem.

To je dáno hlavně prachmizernou formou domácího mužstva. Výsledky AC Milán jsou v letošní sezoně obrovským zklamáním. Herní bída pod Marcem Giampaolem vystřídala jinou bídu, tentokrát v podání nového trenéra Stefana Pioliho. Čtyřiapadesátiletý rodák z Parmy zaznamenal v novém působišti premiérové vítězství teprve ve čtvrtek, když si jeho mužstvo poradilo 1:0 se Spalem.

Rozhodně nic přesvědčivého. AC Milán dává málo gólů, často prohrává a v tabulce se nachází až na desátém místě. Tři ze čtyř výher Milán urval nejtěsnějším výsledkem 1:0 a diváci proto nemohou být v žádném případě spokojeni. "Výsledky dělají rozdíl a mohou změnit všechno. Musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom dosáhli pozitivních výsledků. Myslím si, že porazit silný tým jako je Lazio by nám zvýšilo naše sebevědomí i naše postavení v tabulce," prohlásil před zápasem na San Siru Stefano Pioli. Nový kouč také prozradil, že cílem AC Milán je nadále kvalifikace do Ligy mistrů, přičemž utkání s Laziem by mohlo znamenat klíč.

"Musíme věřit v náš postup do Ligy mistrů. A pokud budeme věřit, prací ve dne v noci toho lze dosáhnout. Uvidíme kde skončíme na konci sezony, ale vždy musíme ukázat ducha i odhodlání," motivoval tým kouč Pioli.

Na Ligu mistrů si brousí zuby i Lazio, které po špatném začátku konečně chytilo dech a stoupá tabulkou. Laziu patři po deseti kolech pátá příčka, navíc v sedmi zápasech prohrálo jen jednou a na San Siru se představí v dobrém rozpoložení. Roli favorita však trenér Inzaghi odmítá a v Milánu vidí obtížného soupeře. "Hrajeme proti silnému týmu, který loni skončil na pátém místě. Prodali sice Patricka Cutroneho ale přivedli dalších pět hráčů a dali dohromady lepší tým. Je pravda, že Milán spoustu bodů poztrácel, ale ve čtvrtek předvedl dobrý výkon a porazil SPAL," upozorňuje na soupeře Simone Inzaghi.

Lazio naposledy porazilo FC Turín jasně 4:0, ale Milán nikdy nepatřil mezi oblíbené soupeře. Letos v dubnu Biancocelesti na San Siru vyhráli, ale pouze v rámci Coppa Italia. V Serii A se to v novodobé historii ještě nikdo nepovedlo.

Milán se musí obejít bez obránce Riccarda Rodrígueze i znovu zraněného Mattii Caldary. Hostům zase nepomůže Proto. Utkání má pro obě strany velkou důležitost a speciální náboj pro Stefana Pioliho, který v Laziu jako trenér působil.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Hernández - Krunić, Bíglia, Bonaventura - Suso, Piatek, Calhanoglu
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Bastos - Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Immobile, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.47 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - SSC Neapol  (sobota 15:00)
Na Stadio Olimpico se v sobotu odpoledne dostaví favorizovaná Neapol, která má jedinečnou šanci dostat se zpět na čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů. V souboji dvou těžkých vah otestuje domácí AS Řím.

Hned první duel 11. kola nejvyšší Serie A slibuje parádní představení. Na straně domácích bude stát AS Řím, které má za sebou dva povedené zápasy. Jeho soupeř se nutně potřebuje vrátit k vyhrávání a navíc cítí pořádnou křivdu z minulého kola. To se dá ostatně říct o obou týmech, takže o emoce a nutnost výhry zřejmě nebude nouze.

Trenér Fonseca si asi v posledních týdnech musel připadat jako v jiném světě. Kam jsem to vlezl, mohl se ptát. A zcela oprávněně. Jeho tým jednak decimují zranění, o čemž přiznal, že se za celou svou trenérskou kariéru nesetkal s tak rozsáhlou marodkou. Největší potíže dělají medikům AS svalové problémy a urvaná kolena. Před zápasem s Neapolí se v jejich péči nachází stále ještě Bryan Cristante, Henrik Mchitarjan, Lorenzo Pellegrini, Nikola Kalinić nebo Amadou Diawara a David Zappacosta. Do zápasu by po dlouhé odmlce mohl konečně naskočit rekonvalescent Cengiz Ünder.

Kromě jiného si Fonseca může říkat, že se proti němu spikli rozhodčí. Ti poškodili AS proti Cagliari, kdy neuznali gól Nikoly Kaliniće. V Evropské lize proti Borussii Mönchengladbach zase nařídili penaltu za domnělou ruku Smallinga, i když anglický stoper zasáhl míč obličejem. A další vrásky muselo Fonsecovi přidělat utkání minulého kola. V něm se Vlci utkali s Udinese a 60 minut museli hrát v oslabení. Sudí Irrati totiž vyloučil Federica Fazia za neexistující faul na Okaku.

Přesto se ukázala morální síla Vlků a spravedlnosti bylo učiněno zadost. Giallorossi totiž Zebrám nadělili čtyři branky a utkání jasně opanovali. I díky tomuto výsledku se tak mohli vrátit na čtvrtou příčku, což se jim už drahnou chvíli nedařilo. Nepovedlo se jim ani poslední utkání s Neapolí na svém stadionu, protože od jasně lepších Partenopei dostali Vlci čtyři potupné branky.

A trenér Fonseca doufá, že něco podobného se teď nebude opakovat. "K minulému utkání se nechci už nijak vyjadřovat, nemá to smysl. Naším cílem je jen zápas s Neapolí, který bude velmi náročný. Jsem rád, že jsme v poslední době pracovali na zlepšení obrany a bylo to i přes těžší podmínky vidět. Pokud chceme proti Neapoli uspět, musíme být naprosto koncentrovaní a nedělat hlavně chyby.

Neapol se bude muset obejít bez zraněného obránce Malcuita a rovněž ceněného záložníka Allana, který se zranil v minulém kole. Zápas s Atalantou Bergamo byl fantastickou záležitostí pro nestranného diváka, ale fanoušek Neapole musel několikrát zaúpět. Neapol dvakrát vedla, ale v obou případech své vedení ztratila. Před vyrovnávací brankou Josipa Iličiće z 86. minuty se navíc podle mnohých měla pískat penalta ve prospěch Neapole za faul Kjaera na střídajícího Fernanda Llorenteho.

Jednalo se už o druhou remízu Partenopei v řadě, protože Neapol obral o body i SPAL. Tím pádem klesl tým trenéra Carla Ancelottiho až na současnou 6. příčku s osmnácti body na kontě, což ambicióznímu pronásledovateli Juventusu s Interem prostě stačit nemůže.

Zřejmě můžeme čekat nějaké branky, neboť už čtyři roky vzájemných duelů se nestalo, že by oba týmy vyšly střelecky naprázdno. Neapol teď bude mít trochu horší podmínky, protože se musí obejít bez trenéra Carla Ancelottiho. Ten byl v minulém kole vyloučen po nesouhlasu s vývojem utkání.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Florenzi, Smalling, Çetin, Kolarov - Mancini, Veretout - Ünder, Zaniolo, Perotti - Džeko
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Koulibaly, Maksimović, Mario Rui - Callejón, Zieliński, Fabián Ruiz, Insigne - Mertens, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.77 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Inter Milán  (sobota 18:00)
Inter se stále přetahuje o první místo s Juventusem a znovu si jej bude chtít pohlídat v sobotním utkání. V rámci 11. kola Serie A se představí na půdě Boloně, která teď nezažívá zrovna ideální časy. Dokáže ale zastavit pád tabulkou proti rozjeté Conteho mašině?

Boloňa to v sobotu odpoledne nebude mít jednoduché. Na Stadio Renato Dall'Ara totiž dorazí Inter, se kterým nemá zrovna ideální bilanci. Za dlouhých dvacet let bojů a přestřelek se totiž Felsinei radovali z výhry nad slavným týmem jen čtyřikrát, což je prostě hrozně málo. Při poslední jízdě z Boloně si Inter vezl domů tři body za tři branky v síti domácích, aniž by sám dostal jedinou trefu do sítě vlastní.

Mezi oběma soupeři je propastný kvalitativní, ekonomický, historický a jakýkoli další rozdíl, který shrnuje jedno číslo - 13. Právě tolik bodů dělí druhý Inter a desátou Boloňu v aktuální tabulce italské první ligy. Felsinei šli do sezony s velkými očekáváními, zvlášť po minulé vydařené sezoně. Od té doby, kdy se trenér Siniša Mihajlović dozvěděl smutnou zprávu o své nemoci, to jde s týmem z kopce.

V posledních deseti utkáních si Felsinei připsali na konto jen tři výhry a zbytek jejich zápasů plodí velmi průměrné výsledky. Po upracované výhře nad trápící se Sampdorií se jim v minulém kole rovněž nedařilo a přestřelku o pěti gólech zvládlo lépe Cagliari. A to přesto, že ve 23. minutě šli do vedení právě hráči Felsinei.

Střelecký účet si v tomto utkání letos poprvé otevřel Federico Santander, který prohlásil: "Minulé kolo se nám vůbec nepovedlo a Cagliari bylo mnohem lepším týmem. Bylo dravější, hladovější a víc chtělo dát branku. My jsme hráli jakoby bez sebevědomí a bez touhy. Doufám, že se nám v příštím kole povede odehrát lepší utkání. Proti Interu můžeme jen překvapit, nemáme co ztratit. Nehodláme se vzdávat předem a nedáme svou kůži lacino," varuje Santander soupeře.

Inter varovat nepotřebuje. Dávno pochopil, že pokud jste úplně nahoře, všichni ostatní se vás o vaše místo budou snažit obrat. S Boloňou mu to naštěstí pro něj jde dobře. Trenér Conte se opírá o perfektně sehraný tým s mnoha individuálními veličinami a dobrou organizaci hry. Pracoval i na obraně, která je spolu s Cagliari třetí nejlepší v lize.

Inter zaváhal doma s Parmou, ale v minulém kole si všechno vynahradil. Proti domácí Brescii dal všechny tři branky, z nichž dvě do té správné sítě. Prosadili se oba jeho útočníci, Lautaro Martínez i Romelu Lukaku, takže se teď Nerazzurri mohou pyšnit druhým nejlepším útokem ligy. Proti Boloně se navíc už devět let nestalo, že by se diváci nedočkali aspoň nějaké branky.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Bani, Krejčí - Džemaili, Svanberg - Orsolini, Soriano, Sansone - Palacio
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godin, De Vrij, Škriniar - Candreva, Vecino, Brozović, Barella, Asamoah - Lautaro, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.61 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Juventus FC  (sobota 20:45)
Horečka sobotní noci zve fanoušky italského calcia do Turína a už dlouho nebyl Juventus tak velkým favoritem. V tradičním derby proti FC Turín totiž potká soupeře, který prohrává jeden zápas za druhým a propadá se tabulkou stále níž.

Turínský spisovatel Mario Soldati napsal, že Juventus byl symbolem gentlemanů, průmyslových průkopníků či buržoazie. Naopak turínskému FC vždy přáli spíše zástupci pracující dělnické třídy a přistěhovalci. První Derby della Mole se uskutečnilo už v roce 1907 a i když se to teď může zdát jako nepravděpodobné, tak ne vždycky byl lepší právě Juventus. Samozřejmě narážím na pojem Grande Torino, který vám asi nemusím osvětlovat.

Faktem je, že FC Turín v posledních letech není schopen Juventusu konkurovat a Bianconeri ovládají vzájemné zápasy skoro s podobným suverénním postojem, s jakým ovládli první ligu. Ačkoli domácímu Turínu fandí v městě samém mnohem víc příznivců, v kompletní Itálii je to obráceně. Tam je Juventus nejpopulárnějším týmem a podle některých odhadů mu fandí až 10 milionů Italů.

V poslední době se Granatě vůbec nedaří a trenér Mazzarri se ocitl pod palbou kritiky za výkony celého týmu. Býci nevyhráli už pět zápasů v řadě a tři z nich prohráli. O všechny tři body body je naposledy připravilo římské Lazio a nebyl to pěkný pohled. Ne pro fandy turínského celku, protože ten inkasoval dokonce čtyřikrát a sám bránu Lazia vlastně ani neohrozil. To dostalo Turín až na 12. místo.

Prezident Urbano Cairo ale přesto nehodlá o možném konci trenéra Mazzarriho ani slyšet. "Pozice trenéra je jako jediná zcela mimo debatu. Analyzujeme situaci jako celek, nehodláme dělat unáhlená rozhodnutí. Tým čeká tréninkové soustředění a pak uvidíme, co uděláme dál. Doufáme, že v derby předvedeme lepší tvář," prohlásil Cairo.

Na turínské FC se všechno sype. Mazzarri se v ostře sledovaném duelu musí obejít bez hráčů jako Bonifazi, Rincon nebo N‘Koulou, který pyká za karty. To samé postihlo záložníka Rabiota na druhé straně barikády. V péči mediků jsou pro změnu Chiellini a Pjanić.

I Juventus má co napravovat. Trenér Sarri sice přišel do Turína jako spasitel vysoce profesorského a utrápeného, třebaže efektivního herního pojetí, ale zatím toho od Allegriho stylu moc nezměnil. Důkazem budiž poslední kolo.

Po nečekané remíze s Lecce si v něm Bianconeri poradili s Janovem, ale že by se jejich fanoušci dočkali úžasného výkonu, to ne. Favorit zápasu musel rozhodnout až v nastaveném čase druhé půle a ještě po hojně diskutované a sporné penaltě. Tu nakonec zdárně proměnil Cristiano Ronaldo a zabezpečil Juventusu návrat na první příčku tabulky. Udrží se na ní i po derby, ve kterém se na aktuální formu zrovna moc nehraje?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Bremer, Lyanco - Aina, Baselli, Lukić, Meité, Laxalt - Verdi, Belotti
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Danilo - Khedira, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi - Dybala, Cristiano Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.31 - 4.10 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC1082018:926
2.Inter Milán1081122:1025
3.Atalanta Bergamo1063130:1621
4.AS Řím1054118:1119
5.SS Lazio1053222:1018
6.SSC Neapol1053220:1318
7.Cagliari Calcio1053216:1018
8.ACF Fiorentina1043315:1315
9.Parma Calcio1041515:1413
10.AC Milán1041510:1313
11.Bologna FC1033414:1512
12.Hellas Verona103347:812
13.Turín FC1032511:1611
14.Udinese Calcio103165:1710
15.US Sassuolo930616:189
16.US Lecce1023511:199
17.Janov CFC1022613:238
18.Brescia Calcio92169:147
19.SPAL 2013102177:177
20.UC Sampdoria101276:195

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (128)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Toro - Juve 0:1 (90+8 Ronaldo z penalty), ať ty včerejší narozeniny Juve oslavíme pěkně stylově.

Tanti auguri, Juve!

! ! ! FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS ! ! !

Reagovat
Largo

Forza ROMA!!!! Tohle je klíčovej zápas, kterej ukáže, jak na tom opravdu jsme. Naposledy se to s Neapolí moc nepovedlo.

Daje

Reagovat
Largo

Na Cetina jsem hodne zvedavej. Tak se ukaz!

Reagovat
Largo

Reteeeeeee

Monchimu budu vdecnej za jednu vec. Zaniola.

Reagovat
mastakillah

S tímhle běžte už do prdele písknout takovou penaltu

Reagovat
KillSwitch

jak však pohol rukou proti lopte..nemal ju úplne pri tele

Reagovat
Largo

Já bych to teda asi nepísk

Reagovat
Lech

A duvod proc ne? Za me uplne jasna. Piskaji se nastrelene ruky kdy rozhoduje zlomek sekundy a neovlivnis to, zato toto? Ruka z nesikovnosti = penalta 100%

Reagovat
Largo

Nevim, jestli za to muze soucit za to, co Neapol posledni zapasy snasi Ale ja bych penaltu piskal za faul ve vapne, umyslnou ruku a tak. Tohle mi prislo spis blby zpracovani, nic umyslnyho. Vim, ze ze za nastrelenou ruku se tp bezne piska, ale to pak nejakej tym muze klidne svoji taktiku postavit na tom, ze bude trefovat jen ruce souperu v jejich vapne...

Reagovat
Lech

Zrovna k neapoli je soucit mimo, tam nikdy nevis kdy jednaa z tech tri herecek vepredu vymysli nejakej dive ve vapne a hned je pruser

Reagovat
Largo

Pravidla platěj pro všechny.

Reagovat
Pinturicchio

Nejen co se penalt týče, k Neapoli je jakýkoliv soucit mimo.

Reagovat
Inter Fan

Jasna pena

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Alberto Aquilani

Do penalty sme to krásne kontrolovali, pak sa Neapol prebudila a miestami nás dosť drvila. Mali sme aj šťastie, prežili sme polčas, tak snád je to dobré znamenie. Teraz dúfam, že Fonseca dačo vymyslí, aby ich Neapol utlmil a my pridali druhý.

Reagovat
KillSwitch
Reagovat
Lech

Jim snad kazdej utok vychazi na nejakou velkou sanci. Kazdej balon z prvni trefuji, zaniolo mohl klidne fouknout aspon 1 navrch

Reagovat
Largo

Jsou paradne sehrany, v tomhle slozeni hrajou nekolik let. To se proste musi projevit. Jak ja doufam, ze Zaniola v lete neprodame.

Reagovat
Lech

Konecne rozumna rec po tom co jste tady vymysleli z komba v lete

Reagovat
Largo

Presne, po ty pencli uplne ozili. Kdyby Kolarov promenil, mohlo to bejt v pohode. Pritom nebyla spatne kopnuta. Meret ale vybornej reflex i nastudovani soupere.

Reagovat
Lech

Ja si rikam to same, zas ale nikdy nevis. Mit vic stesti kolarov, mohla mit vic stesti v zakonceni i neapol a polocas by koncil 2-2...

Reagovat
Largo

Hlavne abysme jen nebranili jednogolovej naskok. To je jak nechat hrat Barçu.

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeee

Reagovat
KillSwitch

nech mi nehovoria, ze ciarovy nevidel od koho isla lopta von

Reagovat
Largo

Nááááádhera! Forza Roma, jen tak dál

Reagovat
Inter Fan

Forza Inter!!!

Reagovat
Jajinek

Nemůžu si pomoct ale já bych to nepiskl...další simulace od Lautara...

Reagovat
smazaný uživatel

To je karma pro všechny středeční hatery Juve

Reagovat
lnterista

Jj ale udelal to elegantneji

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
lnterista

Ronalduv dive byl jak z pomocne skoly...to je videt jaky to je kopyto

Reagovat
Pinturicchio

Jedeš to moc na silu.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že to "kopyto" má víc Zlatých míčů, než všichni hráči historie Interu dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

No a teraz daj tu o dúhe a jednorozcoch

Reagovat
Nuno čomes

Zákrok na Lautara jsem viděl z jednoho záběru, skok tam byl, ale vypadalo to, že ho trefil?

Jestli máte někdo záběr zblízka, dejte. Pokud to byl dotek, nepískal bych to nikdy. Nějaká penalta na Lazara měla být?

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že ten Inter je úúúplně poctivej, že není jako Juve, aby vyhrával gólama z penalty v nastavení!

Reagovat
Inter Fan

Ronaldov dive bol cisty, tam nebol taky kontakt aby padol. Jeho zadna noha sa presmykla vo vzduchu. Toro ked divol tak aspon pred jeho stojnu nohu dal obranca nohu. 10x lahsie si tu penaltu rozhodca obhaji, ale keby ju nepsikne tak by si to obhajil takisto. Cista pena to ale uzrcite nebola.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, ještě, že ti není rozumět

Reagovat
Inter Fan

Nevedel som ze citanie s porozumenim nieje tvoja silna stranka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Khedira, Matuidi, Berna, zas a pořád a dokola, nulový posun oproti Allegrimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira nebude

Reagovat
Pinturicchio

sem to psal vytočený z těch dvou, tak se mi tam připletl

Reagovat
Koubinhor

Asi karma nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

Asi...

Reagovat
Koubinhor

Ale dnes kua trpim, bo v poledne OP menisku, noha nafoukla, jak Ronaldovo sbírka trofejí

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, ten se Ligt není normální

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

tvl dobře Wojcech

Reagovat
Hans82

Ligt idiot

Reagovat
Koubinhor

Ten de light má na ty ruky celkem peška

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle fakt není pešek, on je prostě vemeno

Reagovat
Pinturicchio

Takže Dybala bude kvůli Bernardeschimu zase skakat mezi dvěma pozicema.

Reagovat
El Matador

Jasná penalta

Reagovat
JuventusFC1897

Link niekto prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

ACE PLAYER HD si stiahni a vloz toto: 153e4a4098ada1e6150a5e62cdd58db806fddada

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Zabudol si mu napisat, ze na to potrebuje tiez externy prehravac.

Reagovat
JuventusFC1897

Nepotrebujem, link frci bez problemov

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť jo

Reagovat
JuventusFC1897

Diky obom

Reagovat
Airus

jsem nadšenej jak moc Paulito střílí. Jako kdyby to nebylo jenom o Ronaldovi.

Ale těžiště celý naší hry je na levé straně

Reagovat
M11

De Sciglio prosim dolu

Reagovat
Airus

není za koho, Lobo potřebuje taky odpočinout

Reagovat
M11

Danilo nebude horsi

Reagovat
Airus

nevím jak moc mu sedí LB, ale Mattia tam toho odehrál dost.... zároveň ale jeho nejhorší období, hrát přes nohu moc neumí

Reagovat
M11

On tomu moc nepomaha ani Matuidi..

Reagovat
Airus

standart

Reagovat
Hans82

Matuidi je otresny

Reagovat
smazaný uživatel

Teď když tam vidím toho Cana jak si tam kope, říkám si, proč ho ten Sarri tak ignoruje

Reagovat
JuventusFC1897

Co viedlo nas management aby kupili zobraka Desciglia by ma fakt zaujimalo

Reagovat
Airus

solidní utility hráč kterého jsme naháněli roky, po tom už to byla jenom setrvačnost a nutnost kohokoliv na lavičku

Reagovat
JuventusFC1897

Pokial chceme konkurovat top klubom, takýto zobrak u nas nema co hladat.

Reagovat
Pinturicchio

On dá dolů Dybalu

Reagovat
Airus

Já to čekal, ale věřit se mi tomu nechtělo

Reagovat
Firkraag

Ronaldo hraje dnes jak Bartek

Reagovat
Firkraag

To bude rudá, ale chudáček je mrtvej..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam hraje za divadlo ten žebrák

Reagovat
Pinturicchio

Ronaldo

Izzo

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne isiel ten chudak dole... A Izzo, nominacia na oscara

Reagovat
M11

DE LIGT !!!

Reagovat
Pinturicchio

De LIGTTTTT

Reagovat
Airus

DzaDza

Reagovat
JuventusFC1897

Vole konecne v spravnej 16ke De Ligt

Reagovat
Pinturicchio

Ronaldo dobře v pasti.

Reagovat
Airus

ty vole Ronaldo je taky dobře na ručník

Reagovat
Airus

no, alespoň netrefil zase zeď

Reagovat
JuventusFC1897

Konecne Khedira

Reagovat
Pinturicchio

S Higuainem o 100% lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Skor by som povedal ze bez Bernardeschiho...

Reagovat
Pinturicchio

Taky důvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne to sadlo Matesovi na nohu!

Reagovat
Pipo123

Musime dnes vyhrat, v horšej forme uz AC asi nezastihneme

Reagovat
Zark

dneska ac vyhraje a tebe jebne

Reagovat
Pipo123

Nam sa tam nedari, okrem Coppy sme tam asi nikdy nevyhrali. Cakam skor remizu :D

Reagovat
Pipo123

Ciro v TOp forme,: dve skvele zakončenia

Reagovat
Pipo123

Btw toto bol 100 gol Cira v drese Lazia

Reagovat
EXoRcIsT

on to urcite da na najlepsieho strelca v historii Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

kolik mu chybí?

Reagovat
smazaný uživatel

AC nemá rozdieloveho hráča, není tam osobnosť...

Reagovat
rossoneri89

Zatiaľ pekný zápas z oboch strán

Reagovat
Yanek

Duarte hoří víc než Musacchio.

Reagovat
Pipo123

Hráme strašne naivne, tá naša laxná rozohrávka od obrany je na facku, vôbec sa mi to nepáči. Škoda toho vlastného gólu, ale ako som čakal, AC sa heclo a vysoko presujú, my skôr čakáme na rýchle protiútoky ktoré zatiaľ vychádzajú.

Reagovat
rossoneri89

Immobile išiel dole?

Reagovat
Pipo123

Rozhodca píska hrozne

Reagovat
Pipo123

Pekná akcia hlavne to ako sme to vykombinovali vo vlastnej šestnástke pod tlakom hráčov AC

Reagovat
Yanek

Tak co, Pioli ven? Tragicky klub, vedeni i hraci.

Reagovat
Pipo123

Dnes hráte dobre, od nejakej 60 min ste síce trošku odišli a my sme začali hrať aktívnejšie, btw Romagnoli hraje pod svoje možnosti, tiež v tej obrane hraje neisto, ten úpadok hráčov je niečo zaujímavé, to isté Calabria, toľko pokazených jednoduchých lôpt, pritom minulú sezónu nás trhal na kraji obrany

Reagovat
Yanek

Hraji naivne, ten presink nedava smysl - neni tezke to vykombinovat. Gattuso z toho mackal maximum, to stale plati.

Reagovat
Pipo123

V prvom polčase nám ten presing robil problémy, v druhom sme to začali hrať lepšie a dobre sme to vykombinovali, no mne sa váš výkon páčil, napr Hakan dnes od vás najlepší hráč, bojoval, snažil sa.

Reagovat
El-Pistolero-68

Calabria je letos na urovni preboru.

Reagovat
maras93

Je smutný jak si člověk za ty roky na tu bidu, zmar a prohry zvykl. Mně už to přijde normální..

Reagovat
Yanek

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

AC nemá žiadnu kvalitu, priemerný káder, tréner, vedenie.

Reagovat
Morgue

To naše vedení je tragické, libujeme si v naprosté průměrnosti. Nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Je to jak rakovina. Pomalu nám AC umírá.. A přitom to chce jen kvalitního trenéra. Copak nikdo nevidí jak byl Inter minulé sezóny taky tragický a teď je to jiné kafe? Já vím, že je sotva začátek sezóny, ale vždyť ten rozdíl je markantní. Tam nikdo nekope srdcem. Možná tak Romagnoli, ale ten žel tak nemá slušnou formu. Bych jim tam nasadil nějakou babu co hraje za ACM a snad pochopí jak se má hrát.

Reagovat
Morgue

Někdy si připadám, že se dívám na lední hokej a fandím slovákům proti čechům. Protože začneme s relativne slušným presingem a pak se něco stane a v hlavách se nám to přepne a jde to z kopce..

Reagovat
Pinturicchio

Nizozemský obránce Matthijs de Ligt se zapsal gólem v turínském derby do historie. Ještě žádnému zahraničnímu hráči Juventusu se za 122 let nepodařilo vstřelit úplně první gól v černobílém dresu v Derby della Mole.

LEGENDA!

Reagovat
Recoba Inter

to je Fakt

Reagovat
Pinturicchio

To je, už si někdy viděl, že by se vrcholový volejbalista prosadil ve fotbalovém velkoklubu?

Reagovat
Recoba Inter

No proti tomuto, nemohu říct ani popel...Tak snad nebude mrvit podání, smeče do vlastní se mu budou vyhýbat obloukem a k tomu hezky prodávat své volejbalové umění v tom nejlepším světle ať obrana Juve dostojí úrovně té naší

Reagovat
Pinturicchio

Ne asi

Reagovat
Recoba Inter

No zakřiknuto... příště budu opatrnější..

Reagovat
Zark

voleybalista roku

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele