11. kolo
02.11.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lukaku dvěma góly porazil domácí Boloňu

Inter se proti domácí Boloně hodně zapotil, ale nakonec opět potvrdil své kvality. Díky dvěma brankám Romela Lukakua zvítězil na hřišti nebezpečného soka a otočil zápas na 2:1.

Inter byl proti Boloně obrovským favoritem, ale musel to dokázat na hřišti. A tam je oproti papírovým předpokladům Boloňa mnohem náročnějším soupeřem. A Felsinei to dokazovali hned od začátku. Už ve 4. minutě musel brankář Samir Handanovič likvidovat první zajímavou ránu, kterou vyrážel před sebe. A nebýt útočníka Lautara Martíneze, který míč odkopával z prostoru před brankou, dost možná by byli Nerazzurri v problémech.

Osmělil se i Inter. Krajní bek Lazaro poslal v 9. minutě velmi chytrý pas na Lautara Martíneze a ten zkoušel míči změnit trajektorii. Polský brankář Skorupski zasáhl výborně a nedovolil Interu jít do vedení. Skorupski musel o pár minut později napravovat svoji vlastní chybu, když špatně rozehrál a míče se zmocnil Lukaku. Ten ale z první vůbec netrefil branku, takže polská opora Felsinei si mohla oddechnout.

Po většinu první půle byl samozřejmě v permanenci a ve 30. minutě musel někdejší hráč AS Řím vytasit další perfektní zákrok. Romelu Lukaku si na hraně vápna poradil s prvním protihráčem kličkou do středu vápna a ranou k tyči pořádně protáhl Skorupského. Toho sice o chvíli později překonal Lautaro Martínez, ale velmi dobře věděl, že to bylo z ofsajdu, takže gól platit nemohl.

Inter byl každopádně na koni a jeho akce dávaly mnohem větší smysl, než tomu bylo u soupeře. Pět minut před koncem první půle podnikl výpad Valentino Lazaro, který nacentroval před bránu a sledoval, jak Lukaku skóruje. Jenže sudí La Penna dobře postřehl, že Lazaro centroval míč až za čarou.

Druhou půli začali lépe domácí hráči, kterým se na míči víc dařilo. V 53. minutě se Boloňa dostala k volnému přímému kopu, jenže slovinský brankář Samir Handanovič nakonec zasahovat nemusel. To ale domácím zase tak moc vadit nemuselo, protože v 59. minutě Svanberg dobře poslal míč na volného Roberta Soriana, který výtečnou střelou míč dostal až do branky - 1:0.

Inter mohl vzápětí reagovat obdobně, jenže to by Romelu Lukaku musel míč trefit lépe než jen mimo tyč. Belgický šutér si všechno vynahradil hned v 75. minutě. Lautarovu střelu dokázal ještě brankář Lukasz Skorupski vyrazit, jenže dobíhajícího Lukakua už nikdo nezastavil.

Jenže to nebyla jediná pohroma pro aktivní domácí. Lautaro Martínez byl v 89. minutě podražen ve vápně a sudí nejprve odmítal nařídit penaltu. Nakonec však přeci jen odpískal pokutový kop a ten proměnil bez větších potíží Romalu Lukaku! Svou druhou branku tak definitivně otočil utkání s nepříjemnou Boloňou a Inter je aspoň na chvíli první.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele