11. kolo
03.11.2019 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atalanta nestačila na Cagliari, hosté už neprohráli devět zápasů v řadě.

Cagliari se povedlo zvítězit i na hřišti Atalanty Bergamo a natáhnout svoji sérii bez porážky už na číslo devět. Sardiňané se zároveň na Atalantu bodově dotáhli, byť zůstávají i nadále na pátém místě. Klíčové okamžiky celého utkání nastaly už v prvním poločase, kdy si nejprve vstřelil vlastní gól Pašalić a krátce na to uviděl červenou kartu Josip Iličić. Orobici tak generálku na domácí zápas s Manchesterem City vůbec nezvládli.

Odpolední utkání na stadionu Atleti Azzurri D'Italia slibovalo zajímavou podívanou, střetly se v něm dva celky s velice dobrou formou. Atalanta v Serii A hraje znovu vysoko a nově usiluje o pohárové pozice i Cagliari, které před tímto zápasem osmkrát v řadě neprohrálo.

První poločas byl pro vývoj celého utkání zcela zásadní. Cagliari do něho vstoupilo hodně sebevědomě a už ve třetí minutě musel Gollini vyrážet tvrdou ránu v podání Simeoneho. Hosté čas od času vyzkoušeli Golliniho pozornost a ve 21. minutě měl obrovskou šanci Marco Rog, který z dobré pozice trefil jen domácího obránce. Sardiňané si nakonec za svou aktivitu branku zasloužili a ve 32. minutě rozjásal hostující fanoušky vlastním gólem Mario Pašalić. Tomu předcházel centr do šestnáctky a ve skrumáži těl se právě od Pašaliće balón odrazil do sítě.

Atalanta chtěla okamžitě vyrovnat a byla blízko, nebýt dobrého zákroku Olsena. Opravdová pohroma pro Bergamaschi přišla ve 39. minutě. Josip Iličić u postranní čáry nakopl svého protihráče a sudí neměl pro jeho chování žádné pochopení. Slovince po červené kartě vyloučil.

Gian Piero Gasperini musel o přestávce reagovat střídáním a na hrací plochu vyběhli Ruslan Malinovskyj a Hans Hateboer. Atalanta však byla v těžkém postavení a to se ještě zhoršilo v 58. minutě druhým gólem. Po Simeoneho přihrávce neomylně zakončil z první Christian Oliva a Cagliari vedlo 2:0. Kouč Rolando Maran mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, až do závěrečného hvizdu si Cagliari vedlo zodpovědně a výsledek nakonec udrželo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele