11. kolo
03.11.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hellas po změně stran přehrál Brescii a bere tři body

Duel nováčků na Stadio Bentegodi vyzněl lépe pro domácí družinu trenéra Ivana Juriće. Hellas se díky výhře 2:1 dostal na deváté místo tabulky, zatímco jeho soupeř zůstal na nelichotivé osmnácté pozici. Utkání do kterého zasáhl i český obránce Aleš Matějů se lámalo po změně stran. Veronský celek se dostal do dvoubrankového vedení, načež hosté stihli jen pět minut před koncem zásluhou Maria Balotelliho snížit.

Lépe se v tabulce pohybují domácí, kteří také mají lepší formu. Brescia po svém postupu do nejvyšší soutěže stále nemůže najít optimální tempo a ve Veroně doufala, že ho najde.

Po úvodní bojovné pasáži, která trvala zhruba deset minut se jako první osmělili hosté. Bisoli měl z druhé vlny obrovskou šanci poslat Brescii do vedení, ale branku trestuhodně překopl. Hellas pak musel poprvé střídat a zraněného Kumbullu nahradil Dawidowicz. Ve 27. minutě to byla opět Brescia, kdo se mohl radovat ze vstřelené branky. Volný přímý kop zahraný Mariem Balotellim splnil nejpřísnější kritéria, ale ke smůle hostů skončil na brankové konstrukci. Brescii to vzápětí mohlo mrzet, protože o tři minuty později sudí odpískal domácím pokutový kop a navíc hostujícího Mangravitiho vyloučil. Svůj verdikt ale vzápětí přehodnotil, penaltu i červenou kartu odvolal, takže se dál pokračovalo za stavu 0:0.

Brescia měla v prvním poločase více ze hry, do toho druhého ale vstoupila nešťastně. Už v 50. minutě rozehráli domácí rohový kop a Salcedo Mor pěkně umístěnou hlavičkou poslal Hellas do vedení. Hosté pak měli velké problémy na inkasovanou branku zareagovat, Hellas dobře bránil a Brescii do ničeho nepouštěl. Devět minut před koncem utkání zasadili veronští druhý direkt, Matteo Pessina zůstal ve vápně nikým nehlídán a měl dostatek času, aby si srovnal mířidla a střelou k tyči překonal brankáře Joronena.

Z dvoubrankového vedení se Juričův tým zas tak dlouho neradoval. Brescia prostřednictvím Maria Balotelliho snížila a ještě zdramatizovala závěr. Někdejší italský reprezentant placírkou a rovnou z první vymetl Silvestriho šibenici a místnímu publiku tak ukázal, že to má stále v sobě. Bohužel pro Brescii více už v zápase nedokázal a jeho tým nakonec Veronu opustil bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Chybí zde celkem důležitá informace ze zápasu: Mario Balotelli z Brescie se stal v dnešním utkání na půdě Hellasu Verona terčem rasistických urážek. Že odejde ze hřiště hrozil už během prvního poločasu. Když se nadávky ozvaly i po změně stran, nakopl míč do hlediště a spoluhráči i soupeři jej museli uklidňovat. Rozhodčí podle protokolu utkání na několik minut přerušil, poté se ale pokračovalo ve hře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele