11. kolo
03.11.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fiorentina jenom remizovala s Parmou 1:1

Pět minut před přestávkou zmrazil stadion Artemia Franchiho Gervinho, ovšem Parma vedení po změně stran neudržela a s domácími nakonec remizovala 1:1. Pro hosty je bod ziskem, naopak pro Fiorentinu spíše ztrátou. Fiorentině nadále chyběl hvězdný Franck Ribéry.

Parma byla v minulé sezoně s Fiorentinou lepší, ve dvou zápasech ani jednou neprohrála, ale i tentokrát byli větším favoritem domácí. Ducali ve Florencii znovu ukázali, že se mohou měřit s kýmkoliv.

Po opatrnějším začátku to byli hráči Parmy, kteří měli první gólovku utkání. Hernani si zpracoval centr na prsa a pak z úhlu nedokázal usměrnit balón za Dragowskiho záda, tím spíše, že branku úplně přestřelil. Za další čtyři minuty provětral defenzivu Violy i Gervinho, ale polský brankář znovu nemusel zasahovat. Fiorentina se dostávala do tempa postupně a když už se zdálo, že začíná mít velkou územní převahu, hosté udeřili. Pět minut před přestávkou vysunul Juraj Kucka do samostatného úniku nestárnoucího Gervinha a útočník z Pobřeží slonoviny lehkým obloučkem s přehledem překonal brankáře Dragowskiho. Ještě do poločasu mohl srovnat Kevin-Prince Boateng, kdyby hlavou lépe usměrnil centr z pravé strany směřující do malého vápna.

Fiorentina se o přestávce sešikovala a začátek druhého dějství byl zcela v její režii. Po uvolnění Chiesy pálil z druhé vlny opět nepřesně Boateng a na druhé straně musel Dragowski zasáhnout proti střele nebezpečného Gervinha. Viola dál hledala skulinky v obranné řadě Ducali a dočkala se v 67. minutě. Dalbertův načechraný centr trefil přesně hlavou Gaetano Castrovilli a bylo srovnáno.

Závěr zápasu byl hodně dramatický, všechny body mohly urvat oba celky, ale Pulgarův přímák Sepeho neohrozil, stejně jako na druhé straně další Gervinhův pokus o průnik. Rozhodnutí nepřinesly ani čtyři minuty nastaveného času, takže na Artemio Franchi došlo ke konečné remíze 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele