11. kolo
03.11.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Milán opět na kolenou, z jeho stadionu si odvezlo body Lazio

Lazio se konečně dočkalo a v Serii A vyloupilo stadion San Sira výsledkem 2:1. AC Milán sice nebyl herně horším týmem, ale znovu se od něho čekalo mnohem více. Utrpení všech příznivců klubu tak dál nebere konce. Na San Siru poslal Biancocelesti do vedení Ciro Immobile, ale milánští díky vlastní brance rychle odpověděli. Konečné slovo měl až v závěrečné desetiminutovce Joaquín Correa.

Trenér Stefano Pioli udělal oproti zápasu se SPALem některé změny a Milán herně alespoň v prvním poločasu nevypadal tak zle. Lazio ale bylo nebezpečnější a také jako první skórovalo. Ve 23. minutě měl Donnarumma ještě velké štěstí, když mu Ciro Immobile rozezvonil brankovou konstrukci, ale o dvě minuty později už hosté stejně vedli. Lazzari dostal spoustu času na centr, na kterém si dal následně záležet a Ciro Immobile naplnil svojí pověst kanonýra a hlavou zajistil Laziu vedení.

AC Milán s vyrovnáním neotálel a do Çalhanoğluovo centru se položil Piątek, načež si obránce Bastos vstřelil vlastní gól. Na San Siru bylo rychle srovnáno a začínalo se od začátku. Rossoneri museli ještě v prvním poločase řešit první střídání, protože se zranil španělský křídelník Castillejo a do hry místo něho přišel Ante Rebić. Pět minut před přestávkou zkoušel z rohového kopu zaskočit Strakošu Bennacer, ale opora hostí na poslední chvíli dokázala balón vyboxovat a oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

I po změně stran to byla víceméně vyrovnaná partie, od Milána se však čekalo mnohem více. Dlouho to vypadalo, že na San Siru už žádný další gól nepadne, když v 83. minutě strhl vedení na stranu Lazia Joaquín Correa. Dlouhý nákop odhlavičkoval Duarte jen k nohám Alberta, který vzápětí vybídl Joaquína Correu a Donnarumma s jeho samostatným únikem nemohl nic moc udělat. Correova branka znamenala obrovskou radost fanoušků Lazia, kteří správně tušili, že to bude rozhodující moment. AC Milán ve zbytku zápasu vyrovnat nedokázal, navíc v posledních minutách dával najevo svojí frustraci.

Pro AC je to další porážka a další z nekonečné série neúspěchů. Změna trenéra přitom domácím vůbec nepomohla a je dost možné, že se za chvíli bude spekulovat i o odvolání Stefana Pioliho. Naopak důležitý krok k zisku čtvrtého místa udělalo Lazio, která navíc na San Siru potvrdilo skvělou formu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele