11. kolo
02.11.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventusu stačila k vítězství v derby De Ligtova rána

Turín patří Juventusu, který podle očekávání bral tři body ze souboje s městským rivalem. Olympijský stadion v centru Piemontu viděl hodně soubojů a jen jednu branku. Šťastnějším byli Bianconeri díky trefě obránce Matthijse de Ligta, který se prosadil v konečné dvacetiminutovce.

Tabulka Serie A mění opět svého lídra, protože Juventus dokázal odpovědět na úder svého soka z Milána a také on vyhrál své utkání. Prestižní střet mezi domácími Býky a Starou dámou začaly prakticky všechny opory. Mazzarri vsadil na Belottiho, Izza, Bremera, Baselliho Verdiho, zatímco Sarri odpověděl ústředním duem Dybala - Ronaldo, které podporoval Bernardeschi s Pjanićem.

Jako první se do soupeře opřeli domácí hráči. Baselliho centr ze standardní situace byl odražen k Verdimu, ten si míč jedním dotykem zpracoval, a druhým pálil nad bránu hlídanou Polákem Szczęsnym. Na opačné straně něco podobného zkusil Matuidi, jenže výsledek byl stejný.

Cristiano Ronaldo delší dobu mlčel a do šance se dostal poprvé až v 19. minutě. Cuadrado na pravé straně hřiště posunul míč do běhu Bentancurovi a ten přesným centrem našel právě Cristiana Ronalda. Portugalské eso ale v pádu hlavičkovalo nad bránu.

Deset minut před koncem první půle se ke slovu dostal i Andrea Belotti. U postranní čáry se mu podařilo zkrotit těžkou nahrávku i obránce De Sciglia. Pak pronikl do vápna a naservíroval parádní nahrávku na neobsazeného Meïtého. Zkušený záložník však dal do rány příliš mnoho síly a přestřelil bránu o pořádný kus.

Ještě před odchodem do šaten se pořádně zapotil i Salvatore Sirigu. Po rohovém kopu se míč od neúspěšného Ronalda dostal k Matthijsi de Ligtovi a ten okamžitě pálil. Sirigu však předvedl neméně pohotové reflexy a míč parádním způsobem vyrazil mimo. První poločas zase tak moc fotbalové krásy nenabídl, což obě jedenáctky změnily hned po pauze.

V 57. minutě předvedl obráncům Turína své umění Cristiano Ronaldo, který se uvolnil ve vápně a po dobrém náběhu pořádně protáhl veterána Sirigua střelou k zadní tyči. Trenér Sarri nemohl být spokojený s útočným projevem svého celku a do hry vyslal oblíbence Higuaína.

A jeho přítomnost byla hodně cítit. Nejprve na Higuaína obránci Turína úplně zapomněli a nechali ho na zadní tyči zakončit. Někdejší hráč Realu nebyl v ideální pozici, ale svou bombou z voleje donutil stadion zatleskat.

Po skvělém zásahu Sirigua rozehrával Juventus rohový kop, který trochu přetáhl. Opět se ale míč dostal k Higuaínovi, který jej vrátil před bránu. Tam ze všech nejrychleji zareagoval Matthijs de Ligt a tvrdou ranou překonal Sirigua - 1:0.

Poslední slovo v utkání měl domácí obránce Ansaldi. Zkušený veterán se prokličkoval až do vápna a v něm pálil přesně. Brankář Wojciech Szczęsny však vymrštil svou nohu a míč bravurně vyrazil. Tím pro Juventus zachránil tři body. Stará dáma sice učarovala jen málokomu, ale raduje se z výhry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Houfi

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Fikus19

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Korupčníci zatím letos v lize devět výher z toho osm o jednu branku.

To vůbec nesmrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ta jasna ruka de ligta??? To autor clanku vypustil z jakeho duvodu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele