11. kolo
02.11.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím si doma těsně poradil s Neapolí

Římané dokázali na domácí půdě vyhrát nad Neapolí a usadili se na průběžné třetí příčce. O góly se opět postaral římský zázrak Zanilo, k němuž se přidal úspěšný penaltový exekutor Veretout. Branka Milika už nic nezměnila.

Stadio Olimpico se příjemně zaplnilo, protože očekávalo velký šlágr 11. kola. V něm si to na férovku o Ligu mistrů rozdaly týmy domácího AS Řím a hostí z Neapole. Obě jedenáctky zažily v posledních týdnech několik zklamání a křivd, což chtěly proměnit v pozitivní energii na hřišti. Domácí spoléhali na stálice jako Zaniolo, Veretout, Smalling, Džeko nebo Kolarov s Lópezem.

Na Olimpico se poprvé vrátil řecký stoper Kostas Manolas, jehož mají fanoušci Vlků dosud v oblibě. Vedle něj se postavili Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Arek Milik nebo Dries Mertens s Callejónem. Na lavičce Partenopei dnes místo Carla Ancelottiho usedl jeho syn Davide, na kterého tím pádem byla upřena velká pozornost.

V prvních momentech hry se AS tlačilo před brankáře Mereta, ale blíž k šestnáctce se prokombinovat nedokázalo. Často volilo střely z dálky, ale ani jeden z projektilů Justina Kluiverta mezi tři tyče nezamířil. Rychlejší tempo výměn se postupně trochu uklidnilo, až ho narušila nahrávka Džeka na nabíhajícího Pastoreho. Toho ale dostatečně doběhl Manolas, takže Pastoreho zakončení nad bránu Alexe Mereta nevylekalo.

Vylekala ho ale 19. minuta. V ní našel Mancini krásným dlouhým nákopem Spinazzolu, který u vápna nahrával do druhé vlny. V ní viděl nabíhajícího Nicola Zaniola. Mladý talent Římanů sice chvíli vypadal, že prováhal vhodný okamžik na střelu nebo nahrávku, ale nakonec dokázal umístit míč přesně úpod břevno!

O čtyři minuty později málem zvýšil Aleksandar Kolarov, který je ostatně znám jako velmi ofenzivní bek. Parádní ranou k tyči ohrozil brankáře Mereta. Ten byl ale na zemi včas a jeho ránu vyrazil. Stejný duel se opakoval po pár minutách, když VAR zasáhl. A opět proti Neapoli. José Callejón si zpracoval míč paží uvnitř vápna a sudí se k tomuto okamžiku vrátil. Aleksandar Kolarov však nabízenou šanci na bezpečný stav neproměnil a blýskl se opět mladý brankář!

Kostase Manolase, barcelonského kata, přišel do Říma nahradit především Chris Smalling. A zatím mu to jde parádně. Po standardní situaci Lorenza Insigneho se totiž k hlavičce na zadní tyči dostal volný Giovanni Di Lorenzo, který překonal Lópeze. Za něj však doslova zaskočil právě Smalling, který špičkou kopačky odpálil míč z brankové čáry. Neapol každopádně po neproměněné Kolarovově penaltě přidala plyn a Insigne ve 30. minutě pálil jen těsně vedle.

I přes nehostinné podzimní podmínky se brankář Pau López zahřál. Po půlhodince hry ho k dalšímu parádnímu zákroku donutil Lorenzo Insigne, který byl ofenzivní motorem Neapole a často hrozil tvrdými střelami. Závěr první půle zcela patřil hostům z Neapole. Nejprve se Milik pověsil do vzduchu a trefil břevno římské branky, načež Zieliński pálil z dorážky jen do tyče Lópezovy brány!

Neapol ke konci poločasu drtila Římany a ti museli být rádi, že se píská konec. Do druhé půle ale vešli lépe. Deset minut po změně stran totiž Javier Pastore napálil míč do ruky Maria Ruie, takže sudí neměl na vybranou. Tentokrát se k penaltě postavil Jordan Veretout, který mimochodem v létě málem přestoupil do Neapole místo Říma. A i když brankář Meret vystihl směr, zabránit ráně v cestě do sítě nedokázal - 2:0.

V 59. minutě AS rozehrálo rychlý brejk, který skončil u nohou Justina Kluiverta. Mladý Nizozemec u vápna vystřelil a napálil jen břevno! Brankář Pau López nakonec čisté konto neudržel, protože dvacet minut před koncem spustila Neapol další rychlý brejk. Turecký obránce Mert Çetin však míč před Lópezem neodklidil, takže Arkadiusz Milik mě na zadní tyči dost času - 2:1. Utkání nakonec nedohrál Mert Çetin, ale následnou standardku Neapol nevyužila.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele