Premier League - souhrn 5. kola

14.09.2019, 15:25, aktualizováno 16.09.2019, 22:51
Komentáře a souhrny
Obrovské překvapení se odehrálo na Carrow Road , kde Norwich zaskočil obhájce titulu Manchester City. Liverpool se veze na vítězné vlně a v sobotu odpoledne přidal pátou letošní výhru. Doma porazil Newcastle, přestože brzy prohrával. Tottenham nedal šanci Crystal Palace a dominovala rovněž Chelsea, těsnou výhru utrhl Manchester United. Arsenal se rozešel smírně s Watfordem...

Aston Villa - West Ham United 0:0

16.09.2019 21:00

Góly: -

Pondělní dohrávka pátého kola mezi Aston Villou a West Hamem příliš fotbalové krásy nenabídla. Největší rozruch vyvolala kuriózní šarvátka mezi spoluhráči a také rozhodčí Mike Dean, jenž 23 minut před koncem vyloučil Arthura Masuakua. Ani početní výhoda však domácímu týmu nestačila k průlomu skóre a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

West Ham díky vydřenému bodu prodloužil svou neporazitelnost na tři zápasy a posunul se na osmou příčku, zatímco Aston Villa alespoň poskočila mimo sestupové pásmo. Oba celky však se svým výkonem nebudou spokojeny a manažera Villans Deana Smithe čeká navíc pohovor s dvojicí Mings-El Ghazi, která se během utkání nepohodla a jejich horkokrevná rozepře vyústila až ve zbytečné dotyky hlavou, za něž mohl oba hříšníky sudí Dean náležitě potrestat.

Domácí přitom do zápasu vstoupili výborně a již v třinácté minutě měl po skvělé práci Jacka Grealishe gól na hlavě Wesley, jenže ve slibné pozici poslal míč příliš vysoko. Poté o sobě dala na druhé straně vědět také nejdražší posila soupeřova týmu Sebastien Haller, který se procpal k Andersonově centru, ale poslal svou hlavičku rovněž nepřesně.

V pětatřicáté minutě došlo na již zmíněný incident mezi Mingsem a El Ghazim, který se nakonec po přezkoumání u videa obešel bez červené karty, a tři minuty nato pro změnu vyloučení za dvě žluté karty unikl Mark Noble, když se okatě bez kontaktu se soupeřem vrhnul k zemi s cílem vybojovat pro svůj tým pokutový kop. Když se pak na sklonku první půle neprosadil proti brankáři Fabianskému ani John McGinn s tvrdou ranou z hranice šestnáctky, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Skotský záložník Aston Villy poté začal druhou půli tam, kde tu první skončil, ovšem ani tentokráte s ostrým střeleckým pokusem neuspěl a těsně minul levou tyč. V 67. minutě dostaly šance Villans na ukořistění vítězství řádnou vzpruhu, neboť za podražení unikajícího Elmohamadyho uviděl druhou žlutou kartu Masuaku, byť dle opakovaných záběrů byl kontakt mezi oběma hráči zcela minimální.

Místo očekávaného tlaku domácích se však naopak vzepjali k lepšímu výkonu hráči West Hamu, kteří soupeře pustili jen do jediné brankové příležitosti, kterou Grealish ranou z voleje neproměnil, a naopak se Hammers mohli dočkat i vítězství, kdyby Dean posoudil zákrok Mingse na Frederickse jako penaltové provinění proti pravidlům. Zápas ve Villa Parku tak skončil nezáživou bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Watford FC - Arsenal FC 2:2

15.09.2019 17:30

Góly: 53. Tom Cleverley, 81. Roberto Pereyra (pen.) - 21. Pierre-Emerick Aubameyang, 32. Pierre-Emerick Aubameyang

Premiéra Quiqueho Sáncheze Florese na lavičce Watfordu vyšla španělskému kouči téměř na výbornou. Přestože Hornets na domácí půdě v poločase prohrávali s Arsenalem již o dva góly, výtečným výkonem po změně stran dokázali srovnat, a dokonce v závěru mocně sahali po dokonání vítězného obratu. To Floresův protějšek Unai Emery má hodně o čem přemýšlet, neboť jeho svěřenci znovu nakupili hrozivé množství chyb a v druhé půli se takřka vytratili ze hřiště.

Unai Emery stejně jako v zápase s Liverpoolem vsadil na rozestavení 4-4-2 se záložní řadou ve formě diamantu a do svého vůbec prvního zápasu v nové sezoně naskočil Mesut Özil. V úvodních minutách se ovšem Kanonýři spíše hledali a nebezpečnější byl Watford. Bernd Leno si hned v úvodní čtvrthodině musel připsat hned tři zákroky a k tomu ještě s úlevou sledoval, jak rána Holebase z výtečné pozice na hranici pokutového území míří mimo tři tyče.

Po patnácti minutách převahy domácích se ale hra obrátila na druhou stranu a Hornets vzápětí potvrdili, proč v předešlých čtyřech kolech inkasovali již osm branek. Nicolas Pépé ještě v rychlém brejku neuspěl, ale v 21. minutě Dani Ceballos vybojoval míč na polovině hřiště, Sead Kolašinac toho využil k okamžitému výpadu vpřed a k zakončení v šestnáctce vybídl Pierra-Emericka Aubameyanga, jenž se ladně při převzetí míče otočil a pohotovou ranou na přední tyč propálil brankáře Fostera.

Inkasovaný gól Watfordem viditelně otřásl a jakékoli náznaky pozitivního nabuzení z angažování nového manažera byly rázem pryč. Jen pár minut po své trefě se mohl znovu prosadit Aubameyang, ale tečovaná přihrávka Özila jej těsně minula. Gabonský forvard však dlouho smutnit nemusel, neboť po půlhodině hry přece jen skóroval i podruhé. Tentokráte gólová akce vznikla na pravé straně, kde Özil výtečně sladil svou kolmici s náběhem Ainsleyho Maitlanda-Nilese a Aubameyanga již čekala jen snadná práce v podobě uklizení míče do odkryté branky z bezprostřední blízkosti.

S dvoubrankovým komfortem v zádech však hosté polevili v koncentraci a ještě do přestávky za svou bohorovnost mohli pykat. Guendouziho ztrátu před vlastní šestnáctkou však Deulofeu s Grayem nepotrestali a první jmenovaný pak místo zakončení slibného výpadu pouze havaroval do kameramana vedle Lenovy branky. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení Arsenalu. Také po změně stran vstoupili Kanonýři do hry zaváháním Guendouziho, jenž pod tlakem napadajících hráčů Hornets našel ve vlastní šestnáctce Andrého Graye, jemuž na poslední chvíli vypíchl míč Kolašinac. Ani z toho se ale hosté nepoučili a v 53. minutě již další katastrofální rozehrávkou od vlastní branky vrátili Watford do zápasu. Sokratisovu přihrávku na Guendouziho totiž vypíchl Deulofeu do cesty ke Cleverleymu, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a snížil na 1:2.

Vstřelený gól domácí opět nastartoval a po zbytek poločasu se takřka výhradně hrálo jen na branku Arsenalu. Watford hrozil především skrze neúnavného Deulofeua, který se staral jak o tvorbu hry, tak o nebezpečné střelecké pokusy. Devět minut před koncem se nakonec Hornets díky soustavnému tlaku skutečně dočkali. Souhra střídajících Sarra s Pereyrou vyústila v kličku druhého jmenovaného okolo Davida Luize a brazilský stoper stejně jako proti Liverpoolu daroval soupeři výhodu pokutového kopu. Sám Pereyra tuto výtečnou příležitost ke srovnání beze zbytku využil, když Lena poslal na druhou stranu, než kam svou ránu umístil.

Ve zbývajících minutách dokonce watfordští sahali po strhujícím obratu, jenže Deulofeu zamířil z výborné pozice těsně vedle zadní tyče, gólovou ránu Cleverleyho tečoval nad břevno Luiz a Doucouré z rychlého brejku pohrdl tutovkou chabou střelou jen do středu brány s připraveným Lenem. Hektické utkání tak skončilo dělbou bodů a Quique Sánchez Flores si tak navzdory mizerné první půli odbyl povedený manažerský debut.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Everton FC 3:1

15.09.2019 15:00

Góly: 23. Callum Wilson, 67. Ryan Fraser, 72. Callum Wilson - 44. Dominic Calvert-Lewin

Dvě porážky za sebou srazily po dobrém startu soutěže Bournemouth níže tabulkou, nyní si však proti Evertonu připsal důležité tři body. Na první branku Calluma Wilsona ještě odpověděl Calvert-Lewin, trefy Frasera a znovu Wilsona už ale zůstaly bez odpovědi.

Jako první zahrozily Toffees, a to tak, že pořádně. Richarlison převzal uprostřed hřiště míč, navedl si jej na pravačku a z pětadvaceti metrů dělovkou napálil spojnici. Podle pravidla "nedáš, dostaneš" se však z úvodní trefy radovali domácí. Rohový kop prodloužil Solanke na Kinga, jenž zakončoval hodně krkolomně a poslal míč jen na hlavu Calluma Wilsona, který snadno překonal Pickforda.

Už to vypadalo, že Cherries půjdou do šaten s náskokem, jenže krátce před vypršením limitu pro první poločas potáhl míč po pravé straně Richarlison, jenž odcentroval na malé vápno. Tam čekal Dominic Calvert-Lewin, jenž uspěl ve vzdušném souboji se dvěma obránci a srovnal stav utkání.

Hned po pauze mohl Everton dokonce vést. Digne v ostrém souboji vlevo vybojoval míč, následně si jej narazil a předložil Sigurdssonovi, jehož vychytal Ramsdale. Znovu tak šli do vedení muži v červeném a znovu to bylo ze standardky. Její exekuce se hodně rychle ujal Ryan Fraser, čímž překvapil všechny bránící hráče a jeho pokus z rohu vápna zapadl k zadní tyči Pickfordovy brány.

Za dalších pět minut se náskok Třešní zdvojnásobil. Po nakopávané u postranní čáry se k míči dostal Rico, jenž z voleje poslal vysoký míč za obranu. Za tím sprintoval Callum Wilson, který se před brankářem zjevil zcela nerušen a lobem jej podruhé v zápase překonal.

Více informací k zápasu

Norwich City - Manchester City 3:2

14.09.2019 18:30

Góly: 18. Kenny McLean, 28. Todd Cantwell, 50. Teemu Pukki - 45. Sergio Agüero, 88. Rodri

Překvapivý výsledek se zrodil v Norwichi. Domácí v duelu pátého kola nejvyšší anglické soutěže zaskočili obhájce titulu Manchester City a připsali si druhé vítězství. Brankami se na tom podíleli McLean, Cantwell a Pukki, za hosty vždy snižovali Agüero a Rodri.

Canaries udeřili poprvé v devatenácté minutě. Exekuce rohového kopu se ujal Buendía a na přední tyči našel nabíhajícího Kennyho McLeana, jehož hlavička skončila za Edersonovými zády. Citizens mohli srovnat poměrně brzy. Z pravé strany byla přenesena hra na levou, odkud odcentroval Sterling. Na vzdálenější tyč nabíhal Agüero, hlavičkoval ale nad.

A tak se ukázalo známe "nedáš, dostaneš". Ve středu hřiště vybojoval míč Stiepermann, jenž vyslal za obranu Pukkiho. Ten přečíslení dvou hráčů na jednoho vyřešil chytrou přihrávkou na zcela volného Todda Cantwella, který odkrytou klecí nepohrdl a navýšil vedení svého týmu.

Rychle mohl odpovědět Sterling, který ale hlavou trefil tyč. Citizens se přeci jenom dočkali snížení ještě před pauzou. Centr Bernarda Silvy zleva našel přesně hlavu Sergia Agüera, jenž z malého vápna dostal míč za brankovou čáru.

Do druhé půle vstoupili mnohem lépe žlutozelení. Nejprve ve velké šanci Pukki o pár centimetrů minul tyč, aby poté Otamendi předvedl neuvěřitelné zaváhání. O míč jej jednoduše obral Buendía, jenž předal na penaltu Teemu Pukkimu, který si s nastalou situací poradil a letos již posedmé skóroval.

Hosté se dlouho nemohli dostat do větší příležitosti, až patnáct minut před koncem Sterling opět skvěle odcentroval na Agüera, který z brankoviště přestřelil. Sterling byl znovu blízko asistenci, v tom mu ale zabránil Krul.

V osmaosmdesáté minutě potáhl zleva na střed míč Jesus, který jej předložil Rodrimu. Ten z dvaceti metrů napřáhl a jeho rána i přes gólmanovu teče zapadla mezi tři tyče. Žádný ze spoluhráčů na něj už ale nenavázal a Citizens tudíž utrpěli první porážku, kvůli níž na Liverpool ztrácí již pět bodů.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Burnley FC 1:1

14.09.2019 16:00

Góly: 51. Neal Maupay - 90+1. Jeffrey Hendrick

Čekání Brightonu na domácí vítězství nebere konce. Přestože se tým Grahama Pottera v zápase s Burnley ujal vedení po trefě Maupaye a jednobrankový náskok držel až do samého nastavení, hostům se přece jen povedlo srovnat zásluhou Jeffa Hendricka a vezou si tak z Amex Stadium vydřený bod za remízu 1:1.

Hendrickova dělovka byla přitom vůbec první střelou Clarets, která v celém zápase zamířila mezi tři tyče, ovšem i to stačilo k tomu, aby se neúspěšná série domácího celku protáhla na osm zápasů před vlastními fanoušky bez jediného triumfu. Seagulls tak s pěti body zůstávají čtrnáctí, zatímco Burnley se udrželo těsně před svým sobotním sokem díky lepšímu skóre a drží dvanáctou příčku.

Navzdory negativnímu vyvrcholení utkání mohou brightonští poukázat alespoň na zlepšení oproti minulé sezoně, kdy s Burnley v obou dvou střetnutích prohráli. Úvod zápasu tomu přitom nenasvědčoval, neboť více ze hry měli právě Clarets a po čtvrthodině hry sahali po průlomu skóre, když se Duffyho nepovedené odvrácení McNeilova centru odrazilo od domácího stopera Webstera a míč jen těsně prosvištěl nad břevnem. Chvíli nato pak Ashley Barnes jen těsně nedosáhl na nepřesnou střelu Corka.

S přibývajícími minutami se ale domácí do zápasu přece jen dostali a ještě do přestávky stihli zahrozit i oni. Nick Pope tak musel zasahovat proti pokusům Marche a Murrayho, aby udržel do poločasu bezbrankový stav. Ten však po změně stran vydržel jen pár minut. Neal Maupay sice ještě po dobré práci Grosse napoprvé neuspěl, ale Marchův centr již akrobatickým zakončením vpálil do sítě a poslal Brighton do vedení. Navýšení náskoku měl vzápětí na dosah Davy Pröpper, ale svou hlavičku poslal těsně nad.

Když na druhé straně Chris Wood nezvládl umístit mezi tři tyče Westwoodovu střílenou pobídku, zdálo se, že domácí příznivci Seagulls poprvé od začátku března uvidí vítězství svého týmu. V první minutě nastavení je však rázně zchladil Jeff Hendrick, který po dobré práci střídajícího Matěje Vydry vypálil tvrdě z voleje a stanovil konečné skóre 1:1.

Více informací k zápasu

Manchester United - Leicester City 1:0

14.09.2019 16:00

Góly: 6. Marcus Rashford (pen.)

Sobotní utkání mezi Manchesterem United a Leicesterem nepatřilo mezi ty nejpohlednější, to ale moc nebude vadit domácímu týmu, který si z něj odnesl tři body. Ty mu trefou v úvodních minutách vystřelil Rashford.

Do první příležitosti se dostali domácí z přímého kopu. Pereirův pokus zpoza rohu vápna sice směřoval do šibenice, Schmeichel to ale očekával a ránu si pohlídal. Podobně úspěšný byl i De Gea proti Maddisonovi, jenž přetlačil Lindelöfa a ocitl se ve vyložené šanci.

V sedmé minutě po souboji se Söyüncüem upadl Marcus Rashford, načež sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný hráč a na opačnou stranu, než skákal brankář, proměnil. Ve zbytku první půle zahrozily už jen "Lišky", Maddisonův roh odehrál Maguire k Chilwellovi, jehož vychytal De Gea.

I u dalšího ohrožení brány "Rudých ďáblů" byl Maddison, jenž se postavil k přímému kopu a zakroutil jej jen těsně vedle šibenice. Ještě lépe si na opačném konci hřiště vedl Rashford, jenž z trestného kopu orazítkoval horní část brankové konstrukce.

V samotném závěru ještě Ayoze Pérez poslal velmi nebezpečný centr z pravé strany. Do zakončení se dostal Ndidi, jeho pokus však mířil těsně vedle tyče. Tři body tak zůstaly na Old Trafford, domácí se díky tomu dotáhli na Foxes. Oba celky mají osm bodů a v tabulce momentálně sídlí na čtvrtém a pátém místě.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Southampton FC 0:1

14.09.2019 16:00

Góly: 66. Moussa Djenepo

Sheffieldu se nakonec nepodařilo potvrdit bodový zisk, který si před reprezentační pauzou přivezl z půdy Chelsea, když na vlastním stadiónu po brance Djenepa podlehl Southamptonu 1:0. Sheffield tak do první poloviny tabulky neposkočil, naopak hostující celek se díky třem bodům prodral na průběžnou desátou pozici.

Úvodní minuty střetnutí mnoho vzruchu nepřinesly, odehrával se spíše bojovný fotbal ve středu pole, při kterém byly šance nedostatkovým zbožím. Vítanou změnou ovšem byla třináctá minuta - v ní se nejprve k odraženému míči dostal hostující Adams, který na branku domácích vyslal dělový projektil, který zastavila až levá tyč. Z protiútoku se zase do úniku prodral McGoldrick, ve vyložené šanci ovšem pouze nastřelil Gunna. Poslední příležitost prvního dějství měl Adams, který hlavičkou z malého vápna pořádně protáhl brankáře Hendersona.

Krátce po startu druhého dějství šli domácí do vedení - standardní situace propadla až na zadní tyč, kde ji do sítě usměrnil útočník McBurnie. Radost Sheffieldu však neměla dlouhého trvání, branka totiž byla po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolána. A tak přišel přesný zásah na druhé straně - Djenepo se třicet metrů od branky odhodlal k parádnímu sólu, obešel tři obránce domácích, pronikl až do pokutového území a přízemní střelou rozjásal hostující fanoušky.

V samotném závěru pak Billy Sharp ostře fauloval Armstronga, za což po zásluze obdržel rovnou červenou kartu. Vyrovnat se ovšem Sheffieldu nepodařilo, a proto si Southampton odvezl všechny tři body.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 4:0

14.09.2019 16:00

Góly: 10. Heung-min Son, 21. Patrick van Aanholt (vl.), 23. Heung-min Son, 42. Erik Lamela

Přestože na stadionech papírových favoritů loupí Crystal Palace jeden bod za druhým, Tottenham i v této sezoně zůstává pro tým Roye Hodgsona tím vůbec nejméně oblíbeným soupeřem. Spurs si totiž díky excelentnímu nástupu do zápasu vytvořili vysoký náskok, který již dotáhli do poklidného konce. Titul muže zápasu si vysloužil Heung-Min Son, jenž střelecky přispěl k drtivé výhře 4:0 dvěma brankami.

Tottenham tak na svého londýnského soupeře vyzrál v ligových střetnutích již podeváté za sebou, přičemž v posledních osmi případech Crystal Palace dokonce ani neskórovalo. To na druhé straně padaly branky takřka okamžitě, ta první se zrodila již v osmé minutě hry. Po úvodních ostřelovacích pokusech Winkse s Kanem se nakopnutého míče za obranou zmocnil Heung-Min Son a chladnokrevně zamířil přesně do dolního růžku branky.

Brzký průlom skóre domácí nakopl, zatímco Eagles se jen marně hledali a k jejich defenzivní jistotě nepřispěl ani návrat Mamadoua Sakha do základní sestavy. Nebylo tak divu, že druhý gól odpoledne si hráči Crystal Palace vstřelili v 21. minutě sami, a to Patrick van Aanholt po centru Auriera. Pouhé dvě minuty nato už dokonce platilo skóre 3:0, neboť další akce skrze aktivního Auriera skončila až u připraveného Sona, jehož povedenou ránu z voleje zastavila až branková síť. Dokonání poločasového debaklu pak tři minuty před odchodem do kabin stanovil Erik Lamela po dobré práci Harryho Kanea, který svým pohybem a přesným centrem vyřadil ze hry oba stopery soupeře.

Druhá půle se tak již dohrávala spíše z povinnosti, a přestože již hosté další branku po zbytek zápasu neinkasovali, stalo se tak především kvůli výraznému polevení ze strany Tottenhamu, který zahnal černé vzpomínky na předešlé domácí trápení s Newcastlem a může slavit drtivou výhru 4:0. Svěřenci Mauricia Pochettina nyní mohou směle obrátit pozornost vstříc Lize mistrů, kde je ve středu na úvod skupinové fáze čeká venkovní duel proti Olympiakosu Pireus.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC 2:5

14.09.2019 16:00

Góly: 69. Romain Saïss, 85. Patrick Cutrone - 31. Fikayo Tomori, 34. Tammy Abraham, 41. Tammy Abraham, 55. Tammy Abraham, 90+6. Mason Mount

Nečekanou přestřelku mohli sledovat diváci na Molineux Stadium, kde domácí Wolves poprvé od ledna letošního roku prohráli ligový zápas. Dobrou půlhodinu hry to vypadalo na nudnou podívanou, pak se ovšem blýskl parádní ranou stoper hostujícího celku Tomori a na hřišti se začaly dít věci.

Frank Lampard poněkud nečekaně změnil rozestavení a své ovečky do sobotního střetnutí vyslal ve formaci 3-4-3. Dle svých slov se touto změnou jednak pokusil vylepšit defenzivní činnost svého týmu, jednak šlo o přizpůsobení taktiky konkrétnímu soupeři. V první půlhodince hry se toho na hřišti mnoho nedělo - úvod duelu sice patřil domácím, kteří měli častěji míč na kopačkách, nicméně k žádným zajímavějším situacím to nevedlo.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel úvodní gól duelu. Z dobrých třiceti metrů se z prvního doteku do balónu opřel Tomori, jeho zatočená střela dokonale zmátla Ruie Patrícia, který se hnul špatným směrem a už nedokázal zareagovat. Jen o tři minuty se stoper hostujícího celku vydal na ofenzivní výlet, na hranici pokutového území předal míč Mountovi, který vtrhl do vápna a byl s největší pravděpodobností faulován - penalta se ovšem nepískala, jelikož míč se odrazil přesně do míst, kde se pohyboval Abraham, který z otočky navýšil vedení hostujícího celku.

Wolverhampton byl jako opařený a šílenou desetiminutovku dokončil druhý gól anglického útočníka ve službách Chelsea - ten si parádně naskočil na centr Alonsa a přesnou hlavičkou k tyči duel víceméně rozhodl.

Po poločasové přestávce pak tentýž hráč dokonal svůj hattrick, když jej pěknou přihrávkou našel Jorginho, načež si Abraham pohrál s Coadym a přízemní střelou na zadní tyč znovu rozvlnil síť. Pátou branku mohl přidat Mount, který ovšem z úhlu netrefil odkrytou svatyni. A tak se skóre měnilo na druhé straně - na rohový kop si nejvýše naskočil Coady, jehož hlavičku dokázal Kepa vyrazit pouze do poblíž stojícího Abrahama, od kterého míč putoval za brankovou čáru. Pět minut před koncem se "Vlci" dostali dokonce na dostřel dvou branek - prudký projektil Dohertyho totiž strážce hostující svatyně srazil pouze před střídajícího Cutroneho, který zblízka míč dopravil za brankovou čáru.

Poslední slovo ovšem měla Chelsea, respektive záložník Mason Mount. Ten si v pokutovém území hezky přebral přihrávku Batshuayie, balón si zasekl na svou silnější pravou nohu a hezkou přízemní střelou pečetil na konečných 5:2 pro hostující celek.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Newcastle United 3:1

14.09.2019 13:30

Góly: 28. Sadio Mané, 40. Sadio Mané, 72. Mohamed Salah - 7. Jetro Willems

Liverpool si v sobotu odpoledne na své konto připsal další tři body, když nakonec bez větších problémů zdolal Newcastle v poměru 3:1. Hosté se sice rychle dostali do vedení, ještě do poločasu se ovšem domácím podařilo otočit a v druhé půli už vesměs jen kontrolovali svůj náskok, který se jim navíc díky zásluze Salaha ještě podařilo navýšit.

Vstup do utkání ovšem svěřencům Jürgena Kloppa hrubě nevyšel. Jejich hra byla nepřesná, pomalá, vítězi Ligy mistrů se k tomu ani nedařil presink, kvůli čemu se Newcastle v úvodu několikrát dostal do rychlého protiútoku. Ona nepovedená pasáž také přinesla první branku, když si po přihrávce Atsua přehodil Jetro Willems míč na pravou nohu a parádní pumelicí do protějšího rohu branky překonal Adriána.

Domácí byli chvíli jako opaření, postupem času však přece jenom začali přebírat otěže a zápasu dominovat. Jako první zahrozil Mané, jeho hlavička ovšem branku netrefila. O chvíli později se v nebezpečné pozici objevil Origi, ještě před ním však míč na poslední chvíli odklidil jeden ze zadáku Newcastlu. Vyrovnání tak přišlo těsně před dovršením první půlhodinky - to Robertson vybídl v pokutovém území Maného, který si míč připravil na svou silnější pravačku a skvělou střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

Newcastle se snažil udržet nerozhodné skóre do poločasového hvizdu, jenže svým spoluhráčům v tomto snažení zle zavařil Atsu - ten se poněkud nepochopitelně na středu hřiště pustil do riskantní kličky, načež přišel o míč, Chamberlain do úniku okamžitě vyslal Maného, který s notnou dávkou štěstí překonal Dúbravku podruhé.

V druhé půli mohl pojistku přidat Alexander Arnold, ovšem toho vychytal skvělým zákrokem Dúbravka. Do další šance se protlačil Firmino, ale ani jeho hlavička se neujala. Definitivní rozhodnutí tak přišlo necelých dvacet minut před koncem, kdy si Salah vyměnil míč s Firminem, vnikl do vápna a s přehledem překonal bezmocného brankáře hostí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC550015:415
2.Manchester City531116:610
3.Tottenham Hotspur522111:68
4.Manchester United52218:48
5.Leicester City52216:48
6.Chelsea FC522111:118
7.Arsenal FC52218:88
8.West Ham United52216:78
9.AFC Bournemouth52128:97
10.Southampton FC52125:67
11.Everton FC52125:77
12.Crystal Palace52123:67
13.Norwich City52039:126
14.Burnley FC51226:75
15.Sheffield United51225:65
16.Brighton & Hove Albion51225:85
17.Aston Villa51134:64
18.Newcastle United51134:84
19.Wolverhampton Wanderers50326:103
20.Watford FC50234:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (890)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele