5. kolo
14.09.2019 16:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 4:0

Přestože na stadionech papírových favoritů loupí Crystal Palace jeden bod za druhým, Tottenham i v této sezoně zůstává pro tým Roye Hodgsona tím vůbec nejméně oblíbeným soupeřem. Spurs si totiž díky excelentnímu nástupu do zápasu vytvořili vysoký náskok, který již dotáhli do poklidného konce. Titul muže zápasu si vysloužil Heung-Min Son, jenž střelecky přispěl k drtivé výhře 4:0 dvěma brankami.

Tottenham tak na svého londýnského soupeře vyzrál v ligových střetnutích již podeváté za sebou, přičemž v posledních osmi případech Crystal Palace dokonce ani neskórovalo. To na druhé straně padaly branky takřka okamžitě, ta první se zrodila již v osmé minutě hry. Po úvodních ostřelovacích pokusech Winkse s Kanem se nakopnutého míče za obranou zmocnil Heung-Min Son a chladnokrevně zamířil přesně do dolního růžku branky.

Brzký průlom skóre domácí nakopl, zatímco Eagles se jen marně hledali a k jejich defenzivní jistotě nepřispěl ani návrat Mamadoua Sakha do základní sestavy. Nebylo tak divu, že druhý gól odpoledne si hráči Crystal Palace vstřelili v 21. minutě sami, a to Patrick van Aanholt po centru Auriera. Pouhé dvě minuty nato už dokonce platilo skóre 3:0, neboť další akce skrze aktivního Auriera skončila až u připraveného Sona, jehož povedenou ránu z voleje zastavila až branková síť. Dokonání poločasového debaklu pak tři minuty před odchodem do kabin stanovil Erik Lamela po dobré práci Harryho Kanea, který svým pohybem a přesným centrem vyřadil ze hry oba stopery soupeře.

Druhá půle se tak již dohrávala spíše z povinnosti, a přestože již hosté další branku po zbytek zápasu neinkasovali, stalo se tak především kvůli výraznému polevení ze strany Tottenhamu, který zahnal černé vzpomínky na předešlé domácí trápení s Newcastlem a může slavit drtivou výhru 4:0. Svěřenci Mauricia Pochettina nyní mohou směle obrátit pozornost vstříc Lize mistrů, kde je ve středu na úvod skupinové fáze čeká venkovní duel proti Olympiakosu Pireus.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - KWP, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Lucas, Eriksen, Lamela - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele