5. kolo
15.09.2019 17:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Arsenal na Watfordu neudržel dvoubrankové vedení a může být rád za remízu

Premiéra Quiqueho Sáncheze Florese na lavičce Watfordu vyšla španělskému kouči téměř na výbornou. Přestože Hornets na domácí půdě v poločase prohrávali s Arsenalem již o dva góly, výtečným výkonem po změně stran dokázali srovnat, a dokonce v závěru mocně sahali po dokonání vítězného obratu. To Floresův protějšek Unai Emery má hodně o čem přemýšlet, neboť jeho svěřenci znovu nakupili hrozivé množství chyb a v druhé půli se takřka vytratili ze hřiště.

Unai Emery stejně jako v zápase s Liverpoolem vsadil na rozestavení 4-4-2 se záložní řadou ve formě diamantu a do svého vůbec prvního zápasu v nové sezoně naskočil Mesut Özil. V úvodních minutách se ovšem Kanonýři spíše hledali a nebezpečnější byl Watford. Bernd Leno si hned v úvodní čtvrthodině musel připsat hned tři zákroky a k tomu ještě s úlevou sledoval, jak rána Holebase z výtečné pozice na hranici pokutového území míří mimo tři tyče.

Po patnácti minutách převahy domácích se ale hra obrátila na druhou stranu a Hornets vzápětí potvrdili, proč v předešlých čtyřech kolech inkasovali již osm branek. Nicolas Pépé ještě v rychlém brejku neuspěl, ale v 21. minutě Dani Ceballos vybojoval míč na polovině hřiště, Sead Kolašinac toho využil k okamžitému výpadu vpřed a k zakončení v šestnáctce vybídl Pierra-Emericka Aubameyanga, jenž se ladně při převzetí míče otočil a pohotovou ranou na přední tyč propálil brankáře Fostera.

Inkasovaný gól Watfordem viditelně otřásl a jakékoli náznaky pozitivního nabuzení z angažování nového manažera byly rázem pryč. Jen pár minut po své trefě se mohl znovu prosadit Aubameyang, ale tečovaná přihrávka Özila jej těsně minula. Gabonský forvard však dlouho smutnit nemusel, neboť po půlhodině hry přece jen skóroval i podruhé. Tentokráte gólová akce vznikla na pravé straně, kde Özil výtečně sladil svou kolmici s náběhem Ainsleyho Maitlanda-Nilese a Aubameyanga již čekala jen snadná práce v podobě uklizení míče do odkryté branky z bezprostřední blízkosti.

S dvoubrankovým komfortem v zádech však hosté polevili v koncentraci a ještě do přestávky za svou bohorovnost mohli pykat. Guendouziho ztrátu před vlastní šestnáctkou však Deulofeu s Grayem nepotrestali a první jmenovaný pak místo zakončení slibného výpadu pouze havaroval do kameramana vedle Lenovy branky. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení Arsenalu. Také po změně stran vstoupili Kanonýři do hry zaváháním Guendouziho, jenž pod tlakem napadajících hráčů Hornets našel ve vlastní šestnáctce Andrého Graye, jemuž na poslední chvíli vypíchl míč Kolašinac. Ani z toho se ale hosté nepoučili a v 53. minutě již další katastrofální rozehrávkou od vlastní branky vrátili Watford do zápasu. Sokratisovu přihrávku na Guendouziho totiž vypíchl Deulofeu do cesty ke Cleverleymu, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a snížil na 1:2.

Vstřelený gól domácí opět nastartoval a po zbytek poločasu se takřka výhradně hrálo jen na branku Arsenalu. Watford hrozil především skrze neúnavného Deulofeua, který se staral jak o tvorbu hry, tak o nebezpečné střelecké pokusy. Devět minut před koncem se nakonec Hornets díky soustavnému tlaku skutečně dočkali. Souhra střídajících Sarra s Pereyrou vyústila v kličku druhého jmenovaného okolo Davida Luize a brazilský stoper stejně jako proti Liverpoolu daroval soupeři výhodu pokutového kopu. Sám Pereyra tuto výtečnou příležitost ke srovnání beze zbytku využil, když Lena poslal na druhou stranu, než kam svou ránu umístil.

Ve zbývajících minutách dokonce watfordští sahali po strhujícím obratu, jenže Deulofeu zamířil z výborné pozice těsně vedle zadní tyče, gólovou ránu Cleverleyho tečoval nad břevno Luiz a Doucouré z rychlého brejku pohrdl tutovkou chabou střelou jen do středu brány s připraveným Lenem. Hektické utkání tak skončilo dělbou bodů a Quique Sánchez Flores si tak navzdory mizerné první půli odbyl povedený manažerský debut.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
Mr.S

0:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (2x Auba, Özil a jeden OG).

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele