5. kolo
16.09.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - West Ham United 0:0

Pondělní dohrávka pátého kola mezi Aston Villou a West Hamem příliš fotbalové krásy nenabídla. Největší rozruch vyvolala kuriózní šarvátka mezi spoluhráči a také rozhodčí Mike Dean, jenž 23 minut před koncem vyloučil Arthura Masuakua. Ani početní výhoda však domácímu týmu nestačila k průlomu skóre a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

West Ham díky vydřenému bodu prodloužil svou neporazitelnost na tři zápasy a posunul se na osmou příčku, zatímco Aston Villa alespoň poskočila mimo sestupové pásmo. Oba celky však se svým výkonem nebudou spokojeny a manažera Villans Deana Smithe čeká navíc pohovor s dvojicí Mings-El Ghazi, která se během utkání nepohodla a jejich horkokrevná rozepře vyústila až ve zbytečné dotyky hlavou, za něž mohl oba hříšníky sudí Dean náležitě potrestat.

Domácí přitom do zápasu vstoupili výborně a již v třinácté minutě měl po skvělé práci Jacka Grealishe gól na hlavě Wesley, jenže ve slibné pozici poslal míč příliš vysoko. Poté o sobě dala na druhé straně vědět také nejdražší posila soupeřova týmu Sebastien Haller, který se procpal k Andersonově centru, ale poslal svou hlavičku rovněž nepřesně.

V pětatřicáté minutě došlo na již zmíněný incident mezi Mingsem a El Ghazim, který se nakonec po přezkoumání u videa obešel bez červené karty, a tři minuty nato pro změnu vyloučení za dvě žluté karty unikl Mark Noble, když se okatě bez kontaktu se soupeřem vrhnul k zemi s cílem vybojovat pro svůj tým pokutový kop. Když se pak na sklonku první půle neprosadil proti brankáři Fabianskému ani John McGinn s tvrdou ranou z hranice šestnáctky, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Skotský záložník Aston Villy poté začal druhou půli tam, kde tu první skončil, ovšem ani tentokráte s ostrým střeleckým pokusem neuspěl a těsně minul levou tyč. V 67. minutě dostaly šance Villans na ukořistění vítězství řádnou vzpruhu, neboť za podražení unikajícího Elmohamadyho uviděl druhou žlutou kartu Masuaku, byť dle opakovaných záběrů byl kontakt mezi oběma hráči zcela minimální.

Místo očekávaného tlaku domácích se však naopak vzepjali k lepšímu výkonu hráči West Hamu, kteří soupeře pustili jen do jediné brankové příležitosti, kterou Grealish ranou z voleje neproměnil, a naopak se Hammers mohli dočkat i vítězství, kdyby Dean posoudil zákrok Mingse na Frederickse jako penaltové provinění proti pravidlům. Zápas ve Villa Parku tak skončil nezáživou bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
OnlyWHU

2:3 COYI!!!!

Reagovat
kolouch

1:3 (2x Haller, Lanzini)

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Noustress

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a postup na 3. flek

Reagovat
jn38

2:1

Reagovat
Kantos

Tip EF

Reagovat
OnlyWHU

Nakonec bod asi OK pro oba. Nás hodně limitovala strašně přísná červená pro Masuaka. Je hodně dobře, že jsme to nakonec uhráli. AV měla zatím dost smůlu a naši technický vyspělosti se snažila čelit důrazem a nasazením. Teď nás čeká MU a já si nepřeju nic jinýho, než vyhrát. COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska asi nejlíp NOB'S s Ricem. Oba hráli perfektně!!United jsou v našich silách. COYI!!!

Reagovat
kolouch

Nemyslím si, že byla přísná. Masuaku do toho souboje šel jako dement a i když soupeře netrefil naplno, tak ho rozhodil při zakládání brejku a druhá žlutá byla na místě. Paradoxně až po vyloučení jsme se důrazem vyrovnali Aston Ville a začali se dostávat do zajímavých příležitostí. V ofenzivě nám chyběl větší klid. Vzhledem k okolnostem a průběhu utkání je ale bod dobrý.

Reagovat
OnlyWHU

Věřím tomu, že v 11 bychom jim v závěru dokázali zatopit víc. Takhle jsme se honili do koncovky ve 2 až 3 a ve vápně už chyběly síly. Haller tak úplně vypadl z role. Pokrok je, že jsme oproti začátku minulý sezony zápas s podobnejma drsňákama nakonec přece jen zvládali. Hodně mi tam chyběl Antonio. Cresswell (proti MC dost tragickej) je teď zraněnej?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele