5. kolo
14.09.2019 13:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Newcastle United 3:1

Liverpool si v sobotu odpoledne na své konto připsal další tři body, když nakonec bez větších problémů zdolal Newcastle v poměru 3:1. Hosté se sice rychle dostali do vedení, ještě do poločasu se ovšem domácím podařilo otočit a v druhé půli už vesměs jen kontrolovali svůj náskok, který se jim navíc díky zásluze Salaha ještě podařilo navýšit.

Vstup do utkání ovšem svěřencům Jürgena Kloppa hrubě nevyšel. Jejich hra byla nepřesná, pomalá, vítězi Ligy mistrů se k tomu ani nedařil presink, kvůli čemu se Newcastle v úvodu několikrát dostal do rychlého protiútoku. Ona nepovedená pasáž také přinesla první branku, když si po přihrávce Atsua přehodil Jetro Willems míč na pravou nohu a parádní pumelicí do protějšího rohu branky překonal Adriána.

Domácí byli chvíli jako opaření, postupem času však přece jenom začali přebírat otěže a zápasu dominovat. Jako první zahrozil Mané, jeho hlavička ovšem branku netrefila. O chvíli později se v nebezpečné pozici objevil Origi, ještě před ním však míč na poslední chvíli odklidil jeden ze zadáku Newcastlu. Vyrovnání tak přišlo těsně před dovršením první půlhodinky - to Robertson vybídl v pokutovém území Maného, který si míč připravil na svou silnější pravačku a skvělou střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

Newcastle se snažil udržet nerozhodné skóre do poločasového hvizdu, jenže svým spoluhráčům v tomto snažení zle zavařil Atsu - ten se poněkud nepochopitelně na středu hřiště pustil do riskantní kličky, načež přišel o míč, Chamberlain do úniku okamžitě vyslal Maného, který s notnou dávkou štěstí překonal Dúbravku podruhé.

V druhé půli mohl pojistku přidat Alexander Arnold, ovšem toho vychytal skvělým zákrokem Dúbravka. Do další šance se protlačil Firmino, ale ani jeho hlavička se neujala. Definitivní rozhodnutí tak přišlo necelých dvacet minut před koncem, kdy si Salah vyměnil míč s Firminem, vnikl do vápna a s přehledem překonal bezmocného brankáře hostí.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (11)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat
LokoLFC

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
M1ck0

2:0

Reagovat
Beros

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele