5. kolo
14.09.2019 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Burnley FC 1:1

Čekání Brightonu na domácí vítězství nebere konce. Přestože se tým Grahama Pottera v zápase s Burnley ujal vedení po trefě Maupaye a jednobrankový náskok držel až do samého nastavení, hostům se přece jen povedlo srovnat zásluhou Jeffa Hendricka a vezou si tak z Amex Stadium vydřený bod za remízu 1:1.

Hendrickova dělovka byla přitom vůbec první střelou Clarets, která v celém zápase zamířila mezi tři tyče, ovšem i to stačilo k tomu, aby se neúspěšná série domácího celku protáhla na osm zápasů před vlastními fanoušky bez jediného triumfu. Seagulls tak s pěti body zůstávají čtrnáctí, zatímco Burnley se udrželo těsně před svým sobotním sokem díky lepšímu skóre a drží dvanáctou příčku.

Navzdory negativnímu vyvrcholení utkání mohou brightonští poukázat alespoň na zlepšení oproti minulé sezoně, kdy s Burnley v obou dvou střetnutích prohráli. Úvod zápasu tomu přitom nenasvědčoval, neboť více ze hry měli právě Clarets a po čtvrthodině hry sahali po průlomu skóre, když se Duffyho nepovedené odvrácení McNeilova centru odrazilo od domácího stopera Webstera a míč jen těsně prosvištěl nad břevnem. Chvíli nato pak Ashley Barnes jen těsně nedosáhl na nepřesnou střelu Corka.

S přibývajícími minutami se ale domácí do zápasu přece jen dostali a ještě do přestávky stihli zahrozit i oni. Nick Pope tak musel zasahovat proti pokusům Marche a Murrayho, aby udržel do poločasu bezbrankový stav. Ten však po změně stran vydržel jen pár minut. Neal Maupay sice ještě po dobré práci Grosse napoprvé neuspěl, ale Marchův centr již akrobatickým zakončením vpálil do sítě a poslal Brighton do vedení. Navýšení náskoku měl vzápětí na dosah Davy Pröpper, ale svou hlavičku poslal těsně nad.

Když na druhé straně Chris Wood nezvládl umístit mezi tři tyče Westwoodovu střílenou pobídku, zdálo se, že domácí příznivci Seagulls poprvé od začátku března uvidí vítězství svého týmu. V první minutě nastavení je však rázně zchladil Jeff Hendrick, který po dobré práci střídajícího Matěje Vydry vypálil tvrdě z voleje a stanovil konečné skóre 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele