5. kolo
14.09.2019 16:00 CET
2 : 5
(0:3)

Reportáž

Chelsea nastřílela pět branek a snadno přehrála Wolverhampton

Nečekanou přestřelku mohli sledovat diváci na Molineux Stadium, kde domácí Wolves poprvé od ledna letošního roku prohráli ligový zápas. Dobrou půlhodinu hry to vypadalo na nudnou podívanou, pak se ovšem blýskl parádní ranou stoper hostujícího celku Tomori a na hřišti se začaly dít věci.

Frank Lampard poněkud nečekaně změnil rozestavení a své ovečky do sobotního střetnutí vyslal ve formaci 3-4-3. Dle svých slov se touto změnou jednak pokusil vylepšit defenzivní činnost svého týmu, jednak šlo o přizpůsobení taktiky konkrétnímu soupeři. V první půlhodince hry se toho na hřišti mnoho nedělo - úvod duelu sice patřil domácím, kteří měli častěji míč na kopačkách, nicméně k žádným zajímavějším situacím to nevedlo.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel úvodní gól duelu. Z dobrých třiceti metrů se z prvního doteku do balónu opřel Tomori, jeho zatočená střela dokonale zmátla Ruie Patrícia, který se hnul špatným směrem a už nedokázal zareagovat. Jen o tři minuty se stoper hostujícího celku vydal na ofenzivní výlet, na hranici pokutového území předal míč Mountovi, který vtrhl do vápna a byl s největší pravděpodobností faulován - penalta se ovšem nepískala, jelikož míč se odrazil přesně do míst, kde se pohyboval Abraham, který z otočky navýšil vedení hostujícího celku.

Wolverhampton byl jako opařený a šílenou desetiminutovku dokončil druhý gól anglického útočníka ve službách Chelsea - ten si parádně naskočil na centr Alonsa a přesnou hlavičkou k tyči duel víceméně rozhodl.

Po poločasové přestávce pak tentýž hráč dokonal svůj hattrick, když jej pěknou přihrávkou našel Jorginho, načež si Abraham pohrál s Coadym a přízemní střelou na zadní tyč znovu rozvlnil síť. Pátou branku mohl přidat Mount, který ovšem z úhlu netrefil odkrytou svatyni. A tak se skóre měnilo na druhé straně - na rohový kop si nejvýše naskočil Coady, jehož hlavičku dokázal Kepa vyrazit pouze do poblíž stojícího Abrahama, od kterého míč putoval za brankovou čáru. Pět minut před koncem se "Vlci" dostali dokonce na dostřel dvou branek - prudký projektil Dohertyho totiž strážce hostující svatyně srazil pouze před střídajícího Cutroneho, který zblízka míč dopravil za brankovou čáru.

Poslední slovo ovšem měla Chelsea, respektive záložník Mason Mount. Ten si v pokutovém území hezky přebral přihrávku Batshuayie, balón si zasekl na svou silnější pravou nohu a hezkou přízemní střelou pečetil na konečných 5:2 pro hostující celek.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme už jednoznačně vyhrát 1-3 pls

Reagovat
smazaný uživatel

Na Chelsea pod Lampardem se mi letos líbí to, co jsem na Frankovi měl ze všeho nejradši. Prostě to zkoušejí střílet z každý lepší pozice a ono to tam, světě div se, padá.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkově je to "vlažnější", ale Frankovi fandím, celkem se mi zamlouvá, jak to vede. Jen škoda, že něco podobného se (zatím) neděje u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, je to škoda. Snad se United podaří po několika hubených letech vrátit se nahoru jak se to podařilo Liverpoolu. Tyhle 2 kluby patří na vrchol Anglický i Evropský scény hodně štěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele