Premier League - souhrn 36. kola

26.04.2019, 22:52, aktualizováno 28.04.2019, 19:26
Komentáře a souhrny
Liverpool nepřipustil zaváhání proti Huddersfieldu a zvítězil jasně 5:0. Manchester City však díky Agüerovi přivezl tři body z Burnley a vrátil se do čela. Naopak klopýtnutí si neodpustil Tottenham a nechal se překvapit doma West Hamem. Zaváhal také Arsenal, který padl na hřišti Leicesteru City, Manchester United remizoval s Chelsea...

Manchester United - Chelsea FC 1:1

28.04.2019 17:30

Góly: 11. Juan Mata - 43. Marcos Alonso

Manchester United i Chelsea potrvdili mizernou formu a ze vzájemného duelu si odnesli bod. Oba týmy nepředvedly nic světoborného a nevyužily tak zaváhání konkurentů v boji o ligu mistrů. Zatímco hosté zůstávají v tabulce čtvrtí, domácí stále okupují šestou příčku.

Rudí ďáblové před tímto duelem podlehli v derby městským rivalům Citizens, na což manažer Solskjaer zareagoval několika změnami. Norský stratég se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránce, mezi nimiž tentokrát nechyběl stoper Bailly. Záložní řadu vedle stálice Pogby posílili Herrera s Matićem a Matou a v útoku doplnil Rashforda Lukaku.

Ani Blues se minulé kolo příliš nevyvedlo, když v domácím prostředí pouze remizovali s Brunley. I lodivod londýnského celku Sarri rareagoval a pozměnil sestavu svého týmu. Do obrany se vrátili Rüdiger s Alonsem, Loftuse-Chheka nahradil ve středu pole Kovačić a zraněný křídelník Hudson-Odoi přepustil místo Willianovi.

Do první velké šance se dostali Red Devils, konkrétně Lukaku, jenž si ve čtvrté minutě naběhl na dlouhý pas Shawa, vyhnul se Rüdigerovi, avšak vyběhnuvšího gólmana Kepu překonat nedokázal. Za dalších sedm minut se již ale United radovali. Lukaku opět zapracoval se Shawem, jehož obloučkem poslal za obranu soupeře. Levý bek Manchesteru našel před bránou Matu, který míč uklidil do sítě svého někdejšího zaměstnavatele - 1:0.

Až po inkasované brance se Chelsea začala dostávat do hry, ale Alonso ani Jorginho svými střelami bránu netrefili. Naopak po půlhodině hry mohlo být hostům ještě hůř, když Bailly po rohovém kopu Younga hlavičkoval jen těsně vedle tyče. Ještě před přestávkou se ale Blues dočkali vyrovnání. Pomohl jim k tomu brankář domácích De Gea, jenž nečekaně neudržel dalekonosnou střelu Rüdigera a následně byl krátký také na pohotovou dorážku Alonsa.

Po změně stran se diváci na stadionu Old Trafford dlouhou dobu nudili. Až v 73. minutě museli zpozornit, kdy přímý kop Chelsea zahrával Willian, ten však mířil příliš vysoko. Místo gólu naopak přibývaly chmury na straně hostů. Ti totiž přišli o zraněné Rüdigera s Willianem. Druhý jmenovaný musel ze zápasu odstoupit po tvrdém zákroku Roja, který byl hodně rád, že za svůj zákrok byl odměněn pouze žlutou kartou.

V nastaveném čase se hráči na hřišti chtěli příznivcům na tribunách revanšovat za neslanou druhou půli. Nejprve měli velkou šanci rudí ďáblové, když si na centr od rohového praporku naskočil Rojo a jeho hlavičku odvrátil až na brankové čáře Pedro. Poslední akci zápasu předvedla Chelsea a stála opravdu za to. Higuaín převzal přihrávku za obranou, ovšem De Gea skvěle vyběhl a důležitým zákrokem napravil své zaváhání při první brance hostů. Zároveň svým zásahem zařídil konečnou remízu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Manchester City 0:1

28.04.2019 15:05

Góly: 63. Sergio Agüero

Citizens se po gólu, který musela potvrdil Goal-line technology, vrací zpátky do čela tabulky a jsou už tak vzdáleni jen dvě kola od obhajoby titulu.

Hosté podle všech prognóz po celou dobu zápasu drtivě dominovali všem útočným statistikám. Ale na branku si museli počkat více než šedesát minut herního času. I když hosté měli míč na kopačkách většinu z 90 minut, do prvních náznaků šancí se dostali domácí Clarets.

Nejprve dvakrát zkoušeli zahrozit ze standardních situací. A poté se do obrovské šance po Hendrickově přihrávce dostal Wood, který se hnal sám na bránu Edersona, ale jeho tragický první dotek s míčem zhatil naději na vstřelení branky.

To na druhé straně zase dotek s míčem zklamal Bernarda Silvu, kterému trvalo příliš dlouho, než se dostal ke střele a z méně výhodné pozice pálil pouze do rukavic připraveného brankáře.

Citizens tlačili Clarets, kteří se bránili jak jen mohli nacpaní ve vlastním pokutovém území. Úspěšným blokováním zabránili obránci domácích střele Davida Silvy z malého vápna.

Dvě velké šance měl poté Agüero, který věděl, že pokud chce stáhnout náskok Mo Salaha v tabulce střelců, bude muset skórovat. V první příležitosti nedosáhl na centrovaný míč špičkou kopačky a ve druhé střílel těsně nad brankovou konstrukci domácí kasy.

Ve druhé půli to byl opět argentinský snajpr, kdo prověřil Heatonovu pozornost. Prudkou střelu ale anglický brankář zvládl vyrazit na rohový kop. A o několik sekund později se do slušně vypadající pozice dostal vytažený Laporte. Ale míč hlavou netrefil podle svých představ.

Hosté už mohli oprávněně začít být lehce frustrováni, když po sérii střel fantastickým reflexivním zákrokem zlikvidoval Heton střelu Bernarda Silvy z pár metrů. Ale přece jen se hráči z Manchesteru dočkali zasloužené odměny v 63. minutě.

Agüerova střela i přes skvělý blok obránce překročila o několik centimetrů brankovou čáru, což potvrdily pípající hodinky rozhodčího Tierneyho. Hráčům spadl kámen ze srdce, v emocích všichni oslavovali spolu se střelcem. Agüero tak již v páté sezóně v řadě dosáhl magickou hranici dvaceti vstřelených branek - opravdu působivý počin.

Situace s blokováním střely na brankové čáře se opakovala, poté co Gabriel Jesus fantastickým dotekem nedal svému strážci šanci a z levé strany si to namířil do středu vápna. Tentokrát ale štěstí bylo na straně bránícího týmu.

Domácí nebyli schopni žádného odporu, Citizens si tak pohlídali nejtěsnější možnou výhru a vrací se do čela tabulky.

Více informací k zápasu

Leicester City - Arsenal FC 3:0

28.04.2019 13:00

Góly: 59. Youri Tielemans, 86. Jamie Vardy, 90+5. Jamie Vardy

Číslo tři nyní možná bude leckteré příznivce londýnského Arsenalu budit ze spaní. Kanonýři si totiž v Leicesteru připsali třetí porážku v řadě, a to potřetí shodně s třemi inkasovanými góly. Tentokráte se navíc hosté ani nedokázali zapsat na listinu střelců, a tak po výsledku 3:0 jejich čím dál menší šance na umístění do čtvrtého místa utrpěly další výraznou ztrátu.

O výhru Leicesteru se největším dílem přičinili střelci Youri Tielemans a dvougólový Jamie Vardy, přičemž k suverénnímu triumfu domácím pomohlo i brzké vyloučení Ainsleyho Maitlanda-Nilese. Je však nutno podotknout, že Foxes byli výrazně lepším týmem i při témže počtu hráčů na obou stranách a nebýt špičkového výkonu Bernda Lena, konečné skóre by bylo ještě jednoznačnější. Zatímco Leicester poskočil na osmou příčku tři body za Wolverhampton, Arsenal zůstává pátý a v závěrečných dvou kolech již musí kromě znovunalezení vlastní formy spoléhat na zaváhání Chelsea či Tottenhamu.

Poněkud překvapivě se leicesterští hráči od úvodních minut těšili drtivé územní převaze a Leno se brzy zaskvěl proti hlavičce Wilfrieda Ndidiho, která letěla do horního růžku. Po půlhodině hry mohl zničehonic proti proudu hry udeřit na opačné straně Alex Iwobi, jenže v samostatném úniku nezvládl zakončení a trefil pouze nohy Kaspera Schmeichela. Hned o minutu později pak šli hosté do deseti. Ainsley Maitland-Niles se žlutou kartou na kontě až příliš pozdě couval ze zákroku proti Jamesi Maddisonovi, a přestože se nakonec výraznějšímu kontaktu se špílmachrem Leicesteru vyhnul, druhé žluté kartě a předčasnému odchodu do kabin již ne.

Už tak prekérní situace Kanonýrů se od té chvíle proměnila v zoufalou bitvu o udržení remízového stavu, který však vydržel pouze do 59. minuty. Skvělá souhra dua Maddison-Tielemans vyústila v hlavičku belgického reprezentanta, na kterou Leno neměl nárok. Německý gólman poté držel svůj tým na dostřel zásahy proti šancím Pereiry či Barnese, ale jeho spoluhráči se na druhé straně nebyli schopní prosadit.

Pojištění hubeného náskoku Foxes nakonec přišlo v samém závěru. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby si Jamie Vardy po dlouhém Schmeichelově výkopu s trochou štěstí narazil míč o břevno a snadno jej zblízka uklidil do prázdné branky. V nastavení pak anglický forvard skóroval ještě jednou, když doklepl povedený centr Pereiry a připsal si tak v zápasech s Arsenalem již osmý zásah z osmi střetnutí, což z londýnského klubu činí jeho vůbec nejoblíbenějšího soupeře.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Newcastle United 1:1

27.04.2019 18:30

Góly: 75. Pascal Groß - 18. Ayoze Pérez

Nerozhodným výsledkem skončilo utkání 36. kola Premier League mezi Brightonem a Newcastlem. Za hosty otevřel skóre v poslední době rozjetý Ayoze Pérez, patnáct minut před koncem vyrovnával Gross.

Úvodní trefa zápasu přišla v osmnácté minutě. Ritchie po levé straně šikovně využil volného prostoru a potáhl míč směrem k velkému vápnu. Následně přesným centrem našel hruď Rondóna, jenž chytře sklep na dobíhajícího Ayozeho Péreze. Ten se z tutové šance nemýlil a rozvlnil síť. Pro Španěla jde už o pátou branku ve třech posledních zápasech, od reprezentační pauzy se žádný jeho spoluhráč neprosadil.

Nepříjemnost pro Magpies přišla po půlhodině hry, kdy Pérez kvůli zdravotním neduhům musel odejít ze hřiště. Rozhodit se však nenechali a po narážečce Schära s Kenedym se švýcarský obránce dostal tváří v tvář brankáři, avšak selhal.

Po návratu z kabin se osmělili i domácí Seagulls. Na centr z rohového kopu si naskočil Duffy, jenže z krkolomné pozice nezakončil ideálně a míč minul prostor mezi třemi tyčemi. Podstatně úspěšnější už byl jeho spoluhráč Pascal Groß.

Ten využil povedeného Brunova centru, po němž ho parádně našel Murray a německý záložník z bezprostřední blízkosti hlavou překonal Dúbravku. 1:1. Glenn Murray mohl k asistenci přidat i gól, když se v nastavení dostal k hlavičce v malém vápně, tutovou šancí však pohrdl a poslal míč nad břevno.

Utkání tak vítěze nenašlo. Newcastle ještě bude bojovat o umístění v druhé šestce, Brightonu výrazně stouply naděje na záchranu. Náskok na osmnáctý Cardiff činí dvě kola před koncem čtyři body.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Everton FC 0:0

27.04.2019 16:00

Góly: -

Everton nedokázal navázat na minulý skvělý výkon proti silnému Manchesteru United (4:0) a nyní podruhé za sebou venku nevyhrál, na půdě londýnského Crystalu Palace remizoval v bezbrankovém poměru. V tabulce Premier League se nachází na devátém místě s padesáti body a pohárová Evropa pro příští sezónu se mu znovu vzdálila, za sedmým Wolverhamptonem totiž zaostává o body čtyři.

Crystal se vyhřívá v blízkosti poklidného středu tabulky, konkrétně je dvanáctý s třiačtyřiceti body a zbývající průběh nejvyšší anglické soutěže si může užít. Domácí začali velmi zostra a již v úvodní minutě se v samostatném úniku zjevil kanonýr Benteke, ovšem ten se přeci jen těsně nevyhnul ofsajdové pasti. První poločas nebyl nijak atraktivní a oba soupeři měli velké problémy s přechodovou fází, za zmínku stojí jen rána Gueyeho.

Devětadvacetiletý senegalský záložník napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho kroucený pokus ukryl ve svých rukavicích brankář Guaita. Po obrátce se přeci jen urodilo více gólových příležitostí. Nejprve mohl otevřít skóre sobotního utkání McArthur, jenž se na pravé straně pokutového území prodral k zakončení z mírného úhlu a trefil boční síť. V 53. minutě se do největší šance dosavadního průběhu dostal hostující Bernard.

Brazilský špílmachr ve službách liverpoolského klubu převzal míč na hranici šestnáctky a poté jeho přízemní projektil orazítkoval bližší konstrukci. Everton opět zahrozil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy po krásné přízemní kombinaci na pravém křídle a následné přihrávce od Colemana zakončoval chytře patou Tosun a Guaita naprosto fantastickým reflexivním zákrokem na brankové čáře zamezil téměř jistému gólu.

S přibývajícím časem se hosté snažili převrhnout misky vah na svou stranu a naopak na domácích bylo vidět, že by se s remízovým výsledkem spokojili. V 89. minutě mohl rozhodnout střídající Walcott, jenž ani ne po třech minutách strávených na trávníku vykouzlil geniální lob a ten se odrazil od spodního okraje břevna k hráčům Crystalu. Orli v příštím kole zavítají na půdu zachraňujícího se Cardiffu, Everton se střetne s Burnley.

Více informací k zápasu

Southampton FC - AFC Bournemouth 3:3

27.04.2019 16:00

Góly: 12. Shane Long, 55. James Ward-Prowse, 67. Matt Targett - 20. Dan Gosling, 32. Callum Wilson, 86. Callum Wilson

Suverénně nejatraktivnější duel sobotního programu Premier League viděli diváci na stadionu St. Mary’s, kde domácí Southampton vybojoval proti Bournemouthu pouze bod za remízu 3:3, ovšem spolu s prohrou Cardiffu v souběžně hraném utkání jde pro domácí o cenný triumf i tak. Saints si totiž tímto výsledkem dvě kola před koncem definitivně zajistili setrvání v anglické nejvyšší soutěži i na příští rok.

Dramatické střetnutí odstartoval stejně jako v minulém kole Shane Long, jenž se těší výjimečné střelecké formě, ovšem hosté zareagovali dvěma vlastními zásahy Goslinga s Wilsonem. Po změně stran však následoval další zvrat, když se prosadili Ward-Prowse s Targettem, a přestože v samém závěru srovnal skóre svým druhým gólem Wilson, nemuseli domácí příznivci smutnit, neboť prohra Cardiffu s Fulhamem stvrdila jejich prvoligovou příslušnost a hráči i realizační tým mohli po konečném hvizdu tuto skutečnost řádně před fanoušky oslavit.

Saints do zápasu naskočili po hlavě, a i když tentokráte neskórovali hned po sedmi vteřinách hry jako posledně proti Watfordu, museli si na průlom skóre počkat pouze dvanáct minut. Redmond s Bednarkem ještě neuspěli, ale díky dobré práci Redmonda se vzápětí prosadil Shane Long, jenž za celou sezonu až do dubna skóroval v lize pouze jednou, ovšem nyní se těší nebývalé fazoně, o čemž svědčí jeho čtyři zásahy z pěti zápasů. Poté, co Bournemouth zničehonic srovnal z rychlého protiútoku zásluhou Ryana Goslinga, měl irský forvard Southamptonu na noze další trefu, ovšem tentokráte sám před brankářem Borucem nadvakrát selhal a trefil pouze tyč.

Manažer Bournemouthu Eddie Howe na bídný vstup svého týmu do zápasu zareagoval brzkým střídáním a s tím související změnou formace, přičemž nasazení Frasera za Mephama se hned vzápětí ukázalo jako účinný trik. Po půlhodině hry platil stav 2:1 pro hosty, když se zblízka trefil Callum Wilson, jenž dorazil ránu Brookse.

Stejně jako v první půli ale vstup do hry po změně stran patřil opět domácím. Nejprve James Ward-Prowse vyrovnal povedenou přízemní ranou zpoza pokutového území a sedm minut po hodině hry strhnul vedení zpět na stranu Southamptonu Matt Targett, jehož na zadní tyči našel přesný pas Yana Valeryho.

V tu chvíli se zdálo, že domácí již mají utkání plně pod kontrolou, jenže čtyři minuty před koncem znovu inkasovali z kopačky pohotového Wilsona, který procpal do sítě Fraserův centr, a nejlepší střelec Cherries mohl vzápětí dokonce zařídit třetí obrat odpoledne, avšak v samostatném úniku si na brankáře Gunna nepřišel. Saints tak ukořistili klíčový poslední bod k jistotě záchrany, zatímco Bournemouth alespoň svého soupeře udržel v tabulce za sebou na neměnný čtyřbodový odstup.

Více informací k zápasu

Watford FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

27.04.2019 16:00

Góly: 49. Andre Gray - 41. Raúl Jiménez, 77. Diogo Jota

Wolverhamptonu se do třetice všeho dobrého podařilo vyzrát na Watford a výhrou 2:1 posílit své šance na udržení stávajícího sedmého místa, které může znamenat účast v pohárové Evropě. Na úvodní trefu Raúla Jiméneze ještě stačil zareagovat Andre Gray, ovšem po změně stran strhnul vedení zpět na stranu hostí Diogo Jota.

Tým Nuna Espírita Santa tak na své pronásledovatele drží čtyřbodový náskok, který může na tři body ztenčit již pouze Leicester, který má nedělní utkání s Arsenalem k dobru. Pokud Wolves uspějí v příštím kole doma s Fulhamem, budou na konci sezony vyhlížet finále FA Cupu. O další účast ve Wembley je připravil v semifinále právě Watford, který se utká s Manchesterem City, a pokud Citizens potvrdí roli favorita, kvalifikace do Evropské ligy se z poháru přesune právě do ligového pořadí včetně sedmého místa.

Od dramatického pohárového obratu, v němž Watford stáhnul dvoubrankové manko a v prodloužení sám skóroval vítězný gól, uplynuly bezmála tři týdny, a přestože manažer Wolverhamptonu odmítal řeči o pomstě, jeho tým měl v úvodu rozhodně více ze hry a šel po právu do vedení. Svým třináctým ligovým zásahem sezony se o něj postaral Raúl Jiménez, který se po odvráceném rohu zjevil na správném místě, aby na zadní tyči usměrnil hlavou do sítě pobídku Dioga Joty. Mexický forvard měl na noze i další trefu, jenže na brankové čáře stihl zaskočit za brankáře Fostera Etienne Capoue.

Čtyři minuty po změně stran se ovšem ukázalo, proč Wolves nedokázali udržet čisté konto v v předešlých třinácti venkovních zápasech. Hrubě nepovedená rozehrávka Ryana Bennetta poslala zničehonic do velké šance Gérarda Deulofeua, jehož sice zvládl zpacifikovat brankář Rui Patrício, jenže pohotový Andre Gray přece jen z dorážky procpal míč do sítě.

Ke šestí hostujícího týmu však bylo na velké chyby v defenzivě třináct minut před koncem vyrovnáno. Ben Foster vůbec neodhadl dráhu letu míče po Nevesově centru a umožnil tak Diogu Jotovi, aby z voleje snadno uklidil míč do odkryté branky. Wolverhampton tak zvítězil na Vicarage Road 2:1.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Cardiff City 1:0

27.04.2019 16:00

Góly: 79. Ryan Babel

Takhle si to v Cardiffu nepředstavovali. Zápas ve Fulhamu měl být odrazovým můstkem k závěrečnému náporu na sedmnáctý Brighton. Bitva o záchranu se však vlastně neodehrává - Velšané s již jistě sestupujícím celkem prohrál 1:0 a ve zbylých dvou zápasech musí udělat minimálně čtyři body. A to ještě za předpokladu, že Seagulls všechna tři klání prohrají.

Čtyři body ve dvou zápasech, to není nic nemožného, říkáte si jistě. Jenže vzhledem k tomu, že sezónu Cardiff uzavírá na Old Trafford, kde domácím pravděpodobně ještě pořád půjde o účast v Lize mistrů... Ve Walesu už by se možná měli připravovat na pád do Championship. To Fulham do druhé ligy vstoupí se vztyčenou hlavou, vždyť dnes vyhrál potřetí v řadě - a potřetí bez inkasovaného gólu!

Asi by hráči vyměnili tři již bezvýznamné body za zdravotní stav Denise Odoie, který v první polovině zápasu musel opustit trávník poté, co ho kopačkou zasáhl do hlavy spoluhráč Le Marchand. Po hříchu byla tahle situace vlastně jediná, která vzbudila nějaké emoce. Po změně stran už fotbal vypadal trochu koukatelněji - vždyť do té doby zasahoval dvakrát pouze gólman Rico - a pokaždé bez potíží

To zkraje druhého dějství měl u druhé branky obrovskou příležitost Mitrović, ale trestuhodně minul. Tu pravou fotbalovou kvalitu ukázal až Ryan Babel. Christie mu čtvrt hodiny před koncem přenechal balón před vápnem, nizozemský reprezentant se napřáhl, parádně skóroval a potopil šance Cardiffu na udržení téměř ke dnu.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United 0:1

27.04.2019 13:30

Góly: 67. Michail Antonio

Tottenham si dost možná pořádně zkomplikoval cestu za umístěním v první čtyřce, když na svém stadiónu podlehl hostujícímu West Hamu tím nejtěsnějším možným rozdílem. Spurs si tak na svém novém stánku připisují první porážku, hosté výhrou stále živí naděje na umístění v první polovině tabulky.

Jako první zahrozili po dvou minutách hosté, střela Declana Rice ze střední vzdálenosti však mířila příliš vysoko. Za domácí kontroval stejným způsobem Son, i jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. První velká příležitost přišla po deseti minutách, když Dele Alli parádním pasem rozeběhl Sona, který však Fabianskiho z úhlu překonat nedokázal. West Ham se sice po většinu času bránil, tu a tam však dokázal vyrazit do pěkně nebezpečného kontru - po jednom takovém pádil Felipe Anderson z levé strany do pokutového území domácích a mohl si vybrat hned ze dvou nabíhajících spoluhráčů. Trochu nepochopitelně však volil zakončení na vlastní pěst, se kterým neměl Lloris větší problémy.

Do jednoznačně největší šance první půle se po velké chybě hostující defenzivy dostal Eriksen, ten však z malého vápna nastřelil pouze vyběhnuvšího Fabianskiho. Gól tak diváci v první půli neviděli a do kabin se odcházelo za remízového stavu.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté, kteří zahrozili dvěma dalekonosnými pokusy v podobě Arnautoviče a Rice, s oběma si však Lloris bez větších potíží poradil. Nebezpečí před domácím brankářem ovšem přibývalo, v dobré pozici byl po hodině hry na poslední chvíli zablokován Anderson. O dalších šest minut později však už sektor hostujících fanoušků vybuchl nadšením. Na Arnautovičův centr nedoskočil Alderweireld a Antonio míč pohotově napálil do sítě. Ten mohl deset minut před koncem přidat i druhou branku, tentokrát jej však perfektním zákrokem vychytal Lloris.

Domácí se v nastaveném čase ještě zmohli na závěrečný tlak a Kladiváře zamkli v okolí vlastního vápna, když ale hlavičku Janssena pár vteřin před koncem vykopl z brankové čáry Balbuena, bylo nade vše jasné, že se West Ham stane první týmem, který si z nového stánku Spurs odveze všechny tři body.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Huddersfield Town 5:0

26.04.2019 21:00

Góly: 1. Naby Keïta, 23. Sadio Mané, 45+1. Mohamed Salah, 66. Sadio Mané, 83. Mohamed Salah

Liverpool v pátečním utkání žádné překvapení nedopustil a sestupující Huddersfield deklasoval pětibrankovým přídělem. Svěřenci Jürgena Kloppa se tak minimálně do neděle posouvají do čela tabulky a budou doufat v zaváhání Manchesteru City na půdě Burnley. Naopak Huddersfield se pomalu, ale jistě loučí s nejvyšší soutěží, ve které na něj čekají ještě dva další zápasy.

Jestliže hosté chtěli na Anfield Road co nejdéle držet nulu v kolonce inkasovaných gólů, pak v této činnosti zcela selhali. Ačkoliv měli výhodu úvodní rozehrávky, již po necelých třiceti sekundách poprvé inkasovali. Po chybě ve středu pole se dostal k míči Salah, který předložil míč nabíhajícímu Keïtovi, který křižnou střelou o tyč otevřel skóre duelu. Pokud někdo v následujících minutách očekával drtivou smršť, ten musel být zklamán - více ze hry totiž měli paradoxně hosté, nicméně ti se k žádnému vážnějšímu ohrožení domácí branky nedostali.

Naopak to byl Liverpool, kdo opět udeřil. Van Dijk pěkně vyvezl míč a předal jej k na křídle nabíhajícímu Robertsonovi, který do vápna nasměroval precizní centr, na který si naskočil Mané a pohodlně uklidil míč do sítě. Do poločasu mohl přidat třetí zásah Henderson, jeho střela z hranice šestnáctky však skončila nad. Úspěšný byl až v nastavení první půle Salah, který se po dlouhém míči z kopačky Alexandera-Arnolda dostal za obranu a precizním lobem rozvlnil síť potřetí.

Zkraje druhého dějství se do velké šance dostal Sturridge, který dokonce úspěšně překonal hostujícího brankáře, radost z branky mu však zhatil správně zdvižený praporek asistenta. Na druhé straně Alissona protáhl hostující Bacuna, brankář domácích však byl pozorný a dalekonosný projektil zlikvidoval. Po hodině hry přidal Liverpool čtvrtý zásah, když si na centr kapitána Hendersona naskočil Mané a podruhé v zápase se prosadil hlavou.

Konečnou podobu výsledku dal sedm minut před koncem Salah, který se po precizní přihrávce Robertsona ocitl před odkrytou brankou a svou jednadvacátou brankou v letošní sezóně Premier League naposledy rozjásal zaplněný Anfield Road.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City36302490:2292
2.Liverpool FC36287184:2091
3.Tottenham Hotspur362311265:3670
4.Chelsea FC36208860:3968
5.Arsenal FC362061069:4966
6.Manchester United36198964:5165
7.Wolverhampton Wanderers361591246:4454
8.Leicester City361561551:4751
9.Everton FC361481450:4450
10.Watford FC361481451:5250
11.West Ham United361371645:5446
12.Crystal Palace361271743:4843
13.Newcastle United361191636:4542
14.AFC Bournemouth361261852:6542
15.Burnley FC361171844:6340
16.Southampton FC369111644:6138
17.Brighton & Hove Albion36981933:5535
18.Cardiff City36942330:6631
19.Fulham FC36752434:7626
20.Huddersfield Town36352820:7414

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1027)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele