36. kolo
28.04.2019 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Boj o Ligu mistrů nepoznal vítěze. ManUtd se rozešli smírně s Chelsea

Manchester United i Chelsea potrvdili mizernou formu a ze vzájemného duelu si odnesli bod. Oba týmy nepředvedly nic světoborného a nevyužily tak zaváhání konkurentů v boji o ligu mistrů. Zatímco hosté zůstávají v tabulce čtvrtí, domácí stále okupují šestou příčku.

Rudí ďáblové před tímto duelem podlehli v derby městským rivalům Citizens, na což manažer Solskjaer zareagoval několika změnami. Norský stratég se vrátil k rozestavení se čtyřmi obránce, mezi nimiž tentokrát nechyběl stoper Bailly. Záložní řadu vedle stálice Pogby posílili Herrera s Matićem a Matou a v útoku doplnil Rashforda Lukaku.

Ani Blues se minulé kolo příliš nevyvedlo, když v domácím prostředí pouze remizovali s Brunley. I lodivod londýnského celku Sarri rareagoval a pozměnil sestavu svého týmu. Do obrany se vrátili Rüdiger s Alonsem, Loftuse-Chheka nahradil ve středu pole Kovačić a zraněný křídelník Hudson-Odoi přepustil místo Willianovi.

Do první velké šance se dostali Red Devils, konkrétně Lukaku, jenž si ve čtvrté minutě naběhl na dlouhý pas Shawa, vyhnul se Rüdigerovi, avšak vyběhnuvšího gólmana Kepu překonat nedokázal. Za dalších sedm minut se již ale United radovali. Lukaku opět zapracoval se Shawem, jehož obloučkem poslal za obranu soupeře. Levý bek Manchesteru našel před bránou Matu, který míč uklidil do sítě svého někdejšího zaměstnavatele - 1:0.

Až po inkasované brance se Chelsea začala dostávat do hry, ale Alonso ani Jorginho svými střelami bránu netrefili. Naopak po půlhodině hry mohlo být hostům ještě hůř, když Bailly po rohovém kopu Younga hlavičkoval jen těsně vedle tyče. Ještě před přestávkou se ale Blues dočkali vyrovnání. Pomohl jim k tomu brankář domácích De Gea, jenž nečekaně neudržel dalekonosnou střelu Rüdigera a následně byl krátký také na pohotovou dorážku Alonsa.

Po změně stran se diváci na stadionu Old Trafford dlouhou dobu nudili. Až v 73. minutě museli zpozornit, kdy přímý kop Chelsea zahrával Willian, ten však mířil příliš vysoko. Místo gólu naopak přibývaly chmury na straně hostů. Ti totiž přišli o zraněné Rüdigera s Willianem. Druhý jmenovaný musel ze zápasu odstoupit po tvrdém zákroku Roja, který byl hodně rád, že za svůj zákrok byl odměněn pouze žlutou kartou.

V nastaveném čase se hráči na hřišti chtěli příznivcům na tribunách revanšovat za neslanou druhou půli. Nejprve měli velkou šanci rudí ďáblové, když si na centr od rohového praporku naskočil Rojo a jeho hlavičku odvrátil až na brankové čáře Pedro. Poslední akci zápasu předvedla Chelsea a stála opravdu za to. Higuaín převzal přihrávku za obranou, ovšem De Gea skvěle vyběhl a důležitým zákrokem napravil své zaváhání při první brance hostů. Zároveň svým zásahem zařídil konečnou remízu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
syraLFC

vítěz Evropské ligy má taky jistou Ligy mistů, ne?! Takže Arsenal a Chelsea mají ještě tuto možnost

Reagovat
John Obi Mikel

Ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele