36. kolo
27.04.2019 16:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Southampton FC - AFC Bournemouth 3:3

Suverénně nejatraktivnější duel sobotního programu Premier League viděli diváci na stadionu St. Mary’s, kde domácí Southampton vybojoval proti Bournemouthu pouze bod za remízu 3:3, ovšem spolu s prohrou Cardiffu v souběžně hraném utkání jde pro domácí o cenný triumf i tak. Saints si totiž tímto výsledkem dvě kola před koncem definitivně zajistili setrvání v anglické nejvyšší soutěži i na příští rok.

Dramatické střetnutí odstartoval stejně jako v minulém kole Shane Long, jenž se těší výjimečné střelecké formě, ovšem hosté zareagovali dvěma vlastními zásahy Goslinga s Wilsonem. Po změně stran však následoval další zvrat, když se prosadili Ward-Prowse s Targettem, a přestože v samém závěru srovnal skóre svým druhým gólem Wilson, nemuseli domácí příznivci smutnit, neboť prohra Cardiffu s Fulhamem stvrdila jejich prvoligovou příslušnost a hráči i realizační tým mohli po konečném hvizdu tuto skutečnost řádně před fanoušky oslavit.

Saints do zápasu naskočili po hlavě, a i když tentokráte neskórovali hned po sedmi vteřinách hry jako posledně proti Watfordu, museli si na průlom skóre počkat pouze dvanáct minut. Redmond s Bednarkem ještě neuspěli, ale díky dobré práci Redmonda se vzápětí prosadil Shane Long, jenž za celou sezonu až do dubna skóroval v lize pouze jednou, ovšem nyní se těší nebývalé fazoně, o čemž svědčí jeho čtyři zásahy z pěti zápasů. Poté, co Bournemouth zničehonic srovnal z rychlého protiútoku zásluhou Ryana Goslinga, měl irský forvard Southamptonu na noze další trefu, ovšem tentokráte sám před brankářem Borucem nadvakrát selhal a trefil pouze tyč.

Manažer Bournemouthu Eddie Howe na bídný vstup svého týmu do zápasu zareagoval brzkým střídáním a s tím související změnou formace, přičemž nasazení Frasera za Mephama se hned vzápětí ukázalo jako účinný trik. Po půlhodině hry platil stav 2:1 pro hosty, když se zblízka trefil Callum Wilson, jenž dorazil ránu Brookse.

Stejně jako v první půli ale vstup do hry po změně stran patřil opět domácím. Nejprve James Ward-Prowse vyrovnal povedenou přízemní ranou zpoza pokutového území a sedm minut po hodině hry strhnul vedení zpět na stranu Southamptonu Matt Targett, jehož na zadní tyči našel přesný pas Yana Valeryho.

V tu chvíli se zdálo, že domácí již mají utkání plně pod kontrolou, jenže čtyři minuty před koncem znovu inkasovali z kopačky pohotového Wilsona, který procpal do sítě Fraserův centr, a nejlepší střelec Cherries mohl vzápětí dokonce zařídit třetí obrat odpoledne, avšak v samostatném úniku si na brankáře Gunna nepřišel. Saints tak ukořistili klíčový poslední bod k jistotě záchrany, zatímco Bournemouth alespoň svého soupeře udržel v tabulce za sebou na neměnný čtyřbodový odstup.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele