36. kolo
28.04.2019 15:05 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Manchester City uspěl v Burnley a znovu vede

Citizens se po gólu, který musela potvrdil Goal-line technology, vrací zpátky do čela tabulky a jsou už tak vzdáleni jen dvě kola od obhajoby titulu.

Hosté podle všech prognóz po celou dobu zápasu drtivě dominovali všem útočným statistikám. Ale na branku si museli počkat více než šedesát minut herního času. I když hosté měli míč na kopačkách většinu z 90 minut, do prvních náznaků šancí se dostali domácí Clarets.

Nejprve dvakrát zkoušeli zahrozit ze standardních situací. A poté se do obrovské šance po Hendrickově přihrávce dostal Wood, který se hnal sám na bránu Edersona, ale jeho tragický první dotek s míčem zhatil naději na vstřelení branky.

To na druhé straně zase dotek s míčem zklamal Bernarda Silvu, kterému trvalo příliš dlouho, než se dostal ke střele a z méně výhodné pozice pálil pouze do rukavic připraveného brankáře.

Citizens tlačili Clarets, kteří se bránili jak jen mohli nacpaní ve vlastním pokutovém území. Úspěšným blokováním zabránili obránci domácích střele Davida Silvy z malého vápna.

Dvě velké šance měl poté Agüero, který věděl, že pokud chce stáhnout náskok Mo Salaha v tabulce střelců, bude muset skórovat. V první příležitosti nedosáhl na centrovaný míč špičkou kopačky a ve druhé střílel těsně nad brankovou konstrukci domácí kasy.

Ve druhé půli to byl opět argentinský snajpr, kdo prověřil Heatonovu pozornost. Prudkou střelu ale anglický brankář zvládl vyrazit na rohový kop. A o několik sekund později se do slušně vypadající pozice dostal vytažený Laporte. Ale míč hlavou netrefil podle svých představ.

Hosté už mohli oprávněně začít být lehce frustrováni, když po sérii střel fantastickým reflexivním zákrokem zlikvidoval Heton střelu Bernarda Silvy z pár metrů. Ale přece jen se hráči z Manchesteru dočkali zasloužené odměny v 63. minutě.

Agüerova střela i přes skvělý blok obránce překročila o několik centimetrů brankovou čáru, což potvrdily pípající hodinky rozhodčího Tierneyho. Hráčům spadl kámen ze srdce, v emocích všichni oslavovali spolu se střelcem. Agüero tak již v páté sezóně v řadě dosáhl magickou hranici dvaceti vstřelených branek - opravdu působivý počin.

Situace s blokováním střely na brankové čáře se opakovala, poté co Gabriel Jesus fantastickým dotekem nedal svému strážci šanci a z levé strany si to namířil do středu vápna. Tentokrát ale štěstí bylo na straně bránícího týmu.

Domácí nebyli schopni žádného odporu, Citizens si tak pohlídali nejtěsnější možnou výhru a vrací se do čela tabulky.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

Cim skor strelit 1.gol...0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

no zrovna 3 z nasich letosnich 4 proher prisli po tom co jsme vstrelili 1. gol ale chapu co tim chces rict , hlavne pak musime rychle pridat dalsi

Reagovat
MCFC_8

Tak vtedy to nebolo uplne dobre obdobie, 3 prehry zo 4 zapasov....ale zlomit ich cim skor a presne ako pises, poistka, do polcasu by bolo dobre vyhravat 0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

hlavne Kun a Raheem maji po vcerejsku co dohanet ...

Reagovat
MCFC_8

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:5

Reagovat
syraLFC

De Bruyne,Fernandinho asi nebudou hrát,tak proč ne X

hlavně pokud by Burnley spíš betonovali, než hráli

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

yes kurva to byly nervy, po tom co nedal Jesus a Burnley nemelo ani strelu na branu, ten posledni primak Burnley sem cekal co tam spadne

Reagovat
MCFC_8

Na konci riadne netypicky beton dal Pep ale ten 1.polcas bol na facku, nechapal som...

Reagovat
t0mmy33MCFC

j tam jsem si rikal jestli to fakt nebude ten zapas bez Fernandinha... vsechny prihravky na kridla do outu

Reagovat
MCFC_8

Hlavne Oleks dnes slabota, asi najslabsi jeho zapas

Reagovat
smazaný uživatel

FAKT!!!! Šmoulové musí ztratit s Leicestrem!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

my prohra s Leicesterem a vy remizka s Newcastlem? beres?

Reagovat
smazaný uživatel

eee

Reagovat
MCFC_8

Ziadna prehra, ideme vyhrat oba zapasy

Reagovat
t0mmy33MCFC

jasne, jen jsem to na nej zkusil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele