36. kolo
28.04.2019 13:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Arsenal FC 3:0

Číslo tři nyní možná bude leckteré příznivce londýnského Arsenalu budit ze spaní. Kanonýři si totiž v Leicesteru připsali třetí porážku v řadě, a to potřetí shodně s třemi inkasovanými góly. Tentokráte se navíc hosté ani nedokázali zapsat na listinu střelců, a tak po výsledku 3:0 jejich čím dál menší šance na umístění do čtvrtého místa utrpěly další výraznou ztrátu.

O výhru Leicesteru se největším dílem přičinili střelci Youri Tielemans a dvougólový Jamie Vardy, přičemž k suverénnímu triumfu domácím pomohlo i brzké vyloučení Ainsleyho Maitlanda-Nilese. Je však nutno podotknout, že Foxes byli výrazně lepším týmem i při témže počtu hráčů na obou stranách a nebýt špičkového výkonu Bernda Lena, konečné skóre by bylo ještě jednoznačnější. Zatímco Leicester poskočil na osmou příčku tři body za Wolverhampton, Arsenal zůstává pátý a v závěrečných dvou kolech již musí kromě znovunalezení vlastní formy spoléhat na zaváhání Chelsea či Tottenhamu.

Poněkud překvapivě se leicesterští hráči od úvodních minut těšili drtivé územní převaze a Leno se brzy zaskvěl proti hlavičce Wilfrieda Ndidiho, která letěla do horního růžku. Po půlhodině hry mohl zničehonic proti proudu hry udeřit na opačné straně Alex Iwobi, jenže v samostatném úniku nezvládl zakončení a trefil pouze nohy Kaspera Schmeichela. Hned o minutu později pak šli hosté do deseti. Ainsley Maitland-Niles se žlutou kartou na kontě až příliš pozdě couval ze zákroku proti Jamesi Maddisonovi, a přestože se nakonec výraznějšímu kontaktu se špílmachrem Leicesteru vyhnul, druhé žluté kartě a předčasnému odchodu do kabin již ne.

Už tak prekérní situace Kanonýrů se od té chvíle proměnila v zoufalou bitvu o udržení remízového stavu, který však vydržel pouze do 59. minuty. Skvělá souhra dua Maddison-Tielemans vyústila v hlavičku belgického reprezentanta, na kterou Leno neměl nárok. Německý gólman poté držel svůj tým na dostřel zásahy proti šancím Pereiry či Barnese, ale jeho spoluhráči se na druhé straně nebyli schopní prosadit.

Pojištění hubeného náskoku Foxes nakonec přišlo v samém závěru. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby si Jamie Vardy po dlouhém Schmeichelově výkopu s trochou štěstí narazil míč o břevno a snadno jej zblízka uklidil do prázdné branky. V nastavení pak anglický forvard skóroval ještě jednou, když doklepl povedený centr Pereiry a připsal si tak v zápasech s Arsenalem již osmý zásah z osmi střetnutí, což z londýnského klubu činí jeho vůbec nejoblíbenějšího soupeře.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rumanowski

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

ak v lete nepride solidna posila do zalohy a obrany, tak EL bude postacujuca..otazka ci to ustoji v arsenale laca a auba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele