36. kolo
27.04.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Wolverhampton Wanderers 1:2

Wolverhamptonu se do třetice všeho dobrého podařilo vyzrát na Watford a výhrou 2:1 posílit své šance na udržení stávajícího sedmého místa, které může znamenat účast v pohárové Evropě. Na úvodní trefu Raúla Jiméneze ještě stačil zareagovat Andre Gray, ovšem po změně stran strhnul vedení zpět na stranu hostí Diogo Jota.

Tým Nuna Espírita Santa tak na své pronásledovatele drží čtyřbodový náskok, který může na tři body ztenčit již pouze Leicester, který má nedělní utkání s Arsenalem k dobru. Pokud Wolves uspějí v příštím kole doma s Fulhamem, budou na konci sezony vyhlížet finále FA Cupu. O další účast ve Wembley je připravil v semifinále právě Watford, který se utká s Manchesterem City, a pokud Citizens potvrdí roli favorita, kvalifikace do Evropské ligy se z poháru přesune právě do ligového pořadí včetně sedmého místa.

Od dramatického pohárového obratu, v němž Watford stáhnul dvoubrankové manko a v prodloužení sám skóroval vítězný gól, uplynuly bezmála tři týdny, a přestože manažer Wolverhamptonu odmítal řeči o pomstě, jeho tým měl v úvodu rozhodně více ze hry a šel po právu do vedení. Svým třináctým ligovým zásahem sezony se o něj postaral Raúl Jiménez, který se po odvráceném rohu zjevil na správném místě, aby na zadní tyči usměrnil hlavou do sítě pobídku Dioga Joty. Mexický forvard měl na noze i další trefu, jenže na brankové čáře stihl zaskočit za brankáře Fostera Etienne Capoue.

Čtyři minuty po změně stran se ovšem ukázalo, proč Wolves nedokázali udržet čisté konto v v předešlých třinácti venkovních zápasech. Hrubě nepovedená rozehrávka Ryana Bennetta poslala zničehonic do velké šance Gérarda Deulofeua, jehož sice zvládl zpacifikovat brankář Rui Patrício, jenže pohotový Andre Gray přece jen z dorážky procpal míč do sítě.

Ke šestí hostujícího týmu však bylo na velké chyby v defenzivě třináct minut před koncem vyrovnáno. Ben Foster vůbec neodhadl dráhu letu míče po Nevesově centru a umožnil tak Diogu Jotovi, aby z voleje snadno uklidil míč do odkryté branky. Wolverhampton tak zvítězil na Vicarage Road 2:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele