36. kolo
27.04.2019 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton na defenzívu Crystalu nevyzrál, a proto se s ním rozešel smírně bez branek

Everton nedokázal navázat na minulý skvělý výkon proti silnému Manchesteru United (4:0) a nyní podruhé za sebou venku nevyhrál, na půdě londýnského Crystalu Palace remizoval v bezbrankovém poměru. V tabulce Premier League se nachází na devátém místě s padesáti body a pohárová Evropa pro příští sezónu se mu znovu vzdálila, za sedmým Wolverhamptonem totiž zaostává o body čtyři.

Crystal se vyhřívá v blízkosti poklidného středu tabulky, konkrétně je dvanáctý s třiačtyřiceti body a zbývající průběh nejvyšší anglické soutěže si může užít. Domácí začali velmi zostra a již v úvodní minutě se v samostatném úniku zjevil kanonýr Benteke, ovšem ten se přeci jen těsně nevyhnul ofsajdové pasti. První poločas nebyl nijak atraktivní a oba soupeři měli velké problémy s přechodovou fází, za zmínku stojí jen rána Gueyeho.

Devětadvacetiletý senegalský záložník napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho kroucený pokus ukryl ve svých rukavicích brankář Guaita. Po obrátce se přeci jen urodilo více gólových příležitostí. Nejprve mohl otevřít skóre sobotního utkání McArthur, jenž se na pravé straně pokutového území prodral k zakončení z mírného úhlu a trefil boční síť. V 53. minutě se do největší šance dosavadního průběhu dostal hostující Bernard.

Brazilský špílmachr ve službách liverpoolského klubu převzal míč na hranici šestnáctky a poté jeho přízemní projektil orazítkoval bližší konstrukci. Everton opět zahrozil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy po krásné přízemní kombinaci na pravém křídle a následné přihrávce od Colemana zakončoval chytře patou Tosun a Guaita naprosto fantastickým reflexivním zákrokem na brankové čáře zamezil téměř jistému gólu.

S přibývajícím časem se hosté snažili převrhnout misky vah na svou stranu a naopak na domácích bylo vidět, že by se s remízovým výsledkem spokojili. V 89. minutě mohl rozhodnout střídající Walcott, jenž ani ne po třech minutách strávených na trávníku vykouzlil geniální lob a ten se odrazil od spodního okraje břevna k hráčům Crystalu. Orli v příštím kole zavítají na půdu zachraňujícího se Cardiffu, Everton se střetne s Burnley.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele