Premier League - souhrn 31. kola

23.06.2020, 21:00, aktualizováno 25.06.2020, 23:14
Komentáře a souhrny
Liverpool rozstřílel Crystal Palace a po porážce Manchesteru City na půdě Chelsea má sedm kol před koncem jistotu mistrovského titulu. Leicester City ani ve druhém utkání po restartu anglické nejvyšší soutěže nezvítězil, tentokrát se rozešel bez branek s Brightonem. Manchester United porazil Sheffield United a zůstává na průběžném pátém místě o skóre před Wolverhamptonem, jenž si poradil s Bournemouthem. Konečně vyhrál také Arsenal...

Chelsea FC - Manchester City 2:1

25.06.2020 21:15

Góly: 36. Christian Pulisic, 78. Willian (pen.) - 55. Kevin De Bruyne

Liverpool se stal definitivně po dlouhých třiceti letech mistrem Premier League. Rozhodla o tom výhra Chelsea nad rozjetým Manchesterem City, který tak definitivně ztratil i teoretickou naději na to, že by ještě nějakým způsobem urval ligový titul. Klíčový moment celého střetnutí přišel na řadu dvanáct minut před koncem, kdy Willian proměnil penaltu.

Domácím se naposledy podařilo skolit Aston Villu, teď ovšem čelili papírově daleko těžšímu soupeři. A poradili si s ním velmi dobře. Ačkoli v průběhu druhého poločasu se hosté, kteří naopak v prvních dvou zápasech po koronavirové přestávce neměli slitování s Arsenalem a Burnley, nadechovali k jakémusi obratu, neuzmuli ze Stamford Bridge ani bod.

The Blues působili v úvodní pětačtyřicetiminutovce o něco lepším dojmem a ve 36. minutě se ujali průběžného vedení. Spoluhráči Mendy s Gündoganem se příliš nedohodli na své spolupráci, toho využil Pulisic, který se najednou řítil sám na brankáře Edersona Moraese, a jeho poté přesnou přízemní střelou zpoza vápna ke vzdálenější tyčce překonal.

Už tři minuty před tímto zásadním okamžikem přitom mohl londýnský celek gólově zaúřadovat, a to po rohovém kopu, jenž zahrával Willian. Po jeho pasu se k hlavičce propracoval Christensen, avšak Ederson Moraes stačil reflexivně zasáhnout, dorážet se ještě snažil bleskově na to Azpilicueta, jenže merunu z halfvoleje poslal jen do zámezí.

Citizens každopádně po obrátce zabrali. A v 55. minutě se dočkali vyrovnání, to když De Bruyne rozehrál přímý volný kop mistrně, obstřelil připravenou zeď a zamířil nechytatelně do šibenice. Gólman Kepa se sice snažil na danou situaci nějakým způsobem zareagovat, nicméně jeho snaha byla marná. Chelsea od té chvíle začínala být pod velkým tlakem.

V 57. minutě mohl během krátké chvíle její protivník otočit vedení na svou stranu, po Mahrezově přihrávce se v tutové střelecké pozici objevil Sterling, jeho zakončení ale doputovalo do tyčky. Poslední slovo si každopádně vzal domácí tým. Skórovat mohl už v 62. minutě Mount, jenomže svou levačkou nasměroval balón pouze do boční sítě.

V 71. minutě chtěli svěřenci kouče Franka Lamparda znovu změnit aktuální nerozhodné skóre. Pulisic opět ukázal, že s rychlostí nemá absolutně žádné problémy, dokonce se mu v pokutovém území podařilo obehrát Edersona Moraese, už už cílil do prázdné brány, avšak na poslední chvíli míč zastavil v cestě do brány ukázkově vracející se obránce Walker.

O dvě minuty později již mužstvo kouče Pepa Guardioly finálně kapitulovalo. Abraham se snažil míč dotlačit za brankovou čáru, jenže v tomu mu zabránil stoper Fernandinho, který ho vyplácl svou rukou pryč. Sudí Attwell celou situaci zkoumal na videu, rozhodl nakonec o červené kartě pro Brazilce a pokutovém kopu, který pak bez obtíží proměnil Willian.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Watford FC 1:0

25.06.2020 19:00

Góly: 73. Jay Rodriguez

Hráči Burnley se dokázali oklepat z debaklu s Manchesterm City (0:5) a tentokráte zdolali zachraňující se Watford nejtěsnějším poměrem 1:0. Za domácí opět nastoupil v základní jedenáctce český krajánek Matěj Vydra a ke skórování neměl daleko. Svěřenci kouče Seana Dycheho oživili svou naději na evropské poháry, nyní jsou jedenáctí s dvaačtyřiceti body. Hosté zůstávají na šestnáctém místě s osmadvaceti body.

Domácí vstoupili do čtvrtečního utkání přeci jen aktivněji a první možnost si vypracovali krátce po šesti odehraných minutách. Na pravé straně převzal balón pozdější hrdina Jay Rodriguez a velmi razantně vypálil. Brankář Foster vyrazil míč nad sebe a poté nepustil k dorážce důrazného Corka. Po necelé čtvrthodině hry aktivní Rodriguez dokonce rozvlnil síť, avšak jeho branka nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

The Clarets byli opravdu blízko ke vstřelení branky ve 21. minutě. Vydra si všiml lehce vyběhnutého Fostera a parádním lobem orazítkoval levou konstrukci. K dorážce se vzápětí dostal Rodriguez a těsně před brankovou čarou odkopával do bezpečí vracející se Dawson, pak ještě zkusil štěstí ze střední distance Brownhill a mířil vedle. Burnley nepolevovalo ani v dalším průběhu a krátce po půl hodině hlavičkoval Dawson nad břevno po rohovém kopu.

Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a začali hrozit také "Sršni". Gólman Pope neudržel centr z levého křídla ve svých rukavicích a nabídl tak stoprocentní možnost Catchcartovi, který však z bezprostřední blízkosti nedokázal domácího strážce branky propálit. Přesně v polovině druhého dějství si Watford vytvořil další slibnou šanci, jenomže rána Deenyho byla zablokována a následná střela Hughese letěla hodně mimo prostor tří tyčí.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. McNeil obdržel hezkou kolmici na levou stranu a ihned centroval před hranici brankového území, kde rozběhnutý Rodriguez pokořil Fostera povedenou rybičkou. V 87. minutě chtěl definitivně rozhodnout Vydra, ale z bezprostřední blízkosti nevyzrál na pozorného Fostera. Za další tři minuty mohl Masina potrestat několik neproměnných šancí protivníka, nicméně hlavičkoval příliš vysoko.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Arsenal FC 0:2

25.06.2020 19:00

Góly: 20. Edward Nketiah, 87. Joseph Willock

Na třetí pokus se již Arsenal dočkal. Tým Mikela Artety po dvou porážkách přece jen zabral a na půdě Southamptonu dokázal zvítězit pohodlně 2:0. Londýnský celek k tomu přitom ani nepotřeboval nijak oslnivý výkon, neboť domácí potvrdili i před prázdnými tribunami svou dlouhodobě mizernou formu ze stadionu St. Mary’s a citelnými chybami v rozehrávce soupeři výhru takřka darovali.

Po restartu Premier League se Arsenal vždy vyznačoval aktivním nástupem do zápasu a nejinak tomu bylo i tentokrát. Hned v úvodní desetiminutovce se v nadějné střelecké pozici ocitl Pierre-Emerick Aubameyang a chvíli nato dokonce Eddie Nketiah rovnou skóroval, ovšem jeho trefě předcházelo postavení mimo hru nahrávajícího Saky, a tak bezbrankový stav přetrvával. V 10. minutě měl aktivní Aubameyang znovu blízko k jubilejnímu padesátému gólu v dresu Arsenalu, když po nákopu Tierneyho unikl zadákům Saints, jenže tváří v tvář brankáři McCarthymu trefil z úhlu smolně jen břevno.

Když už se zdálo, že domácí přečkali to nejhorší, vyrobil Alex McCarthy první velkou minelu v zápase. Gólman Southamptonu otálel s rozehrávkou a před dotírajícím Nketiahem již míč do bezpečí neodpravil. Místo toho anglický forvard zaznamenal jeden z nejsnadnějších gólů své dosavadní kariéry, když jen zblízka dopravil míč do prázdné branky. Inkasovaný gól se Saints viditelně zamával, avšak Arsenal toho nedokázal využít, neboť i hosté poněkud polevili v dosavadní útočné aktivitě a do poločasu se tak již žádné šance nevyskytly.

Ani po změně stran se utkání neprobralo k životu a diváci u televizních obrazovek sledovali nezáživný boj ve středu pole bez pořádného vzruchu před kteroukoli z branek. Až dvanáct minut před koncem měli Saints zničehonic blízko k vyrovnání, když se za obranou Arsenalu zjevil střídající Shane Long, avšak irského útočníka kvalitním zákrokem vychytal Emiliano Martínez, který následně lapil míč do náruče i před dobíhajícím Ingsem.

O poklidné dohrání zápasu do vítězného konce se pak Arsenal v závěrečné desetiminutovce postaral znovu s výraznou pomocí southamptonské defenzivy. Højbjergova zpětná přihrávka totiž zamířila za stopera Stephense, který se ve sprinterském souboji s Aubameyangem nemohl rovnat a nezbylo mu nic jiného než gabonského střelce faulovat. Od sudího Scotta si za to však vysloužil červenou kartu a co víc, z následného přímého kopu hosté své vedení navýšili. Lacazettova první střela sice přes hráčskou zeď neprošla, ale napodruhé už francouzský forvard přinutil McCarthyho k nepříliš povedenému zákroku, který vzápětí z dorážky přetavil v pojišťovací zásah střídající Joe Willock.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Crystal Palace 4:0

24.06.2020 21:15

Góly: 23. Trent Alexander-Arnold, 44. Mohamed Salah, 55. Fabinho, 69. Sadio Mané

Liverpool potvrdil úlohu favorita proti londýnskému Crystalu Palace a po přesvědčivé výhře 4:0 se znovu přiblížil k mistrovskému titulu po dlouhých třiceti letech. Ten může slavit už ve čtvrtek, a to za předpokladu, že Manchester City nezvítězí na půdě Chelsea. V tuto chvíli má na kontě šestaosmdesát bodů a před druhými Citizens drží náskok luxusních třiadvaceti bodů. Hosté se nacházejí na deváté příčce s dvaačtyřiceti body.

Reds oproti městskému derby s Evertonem (0:0) vstoupili do středečního duelu mnohem sebevědoměji. Do základní jedenáctky se vrátil Mohamed Salah, který ofenzívu svého týmu rozhodně oživil a navíc také dokázal skórovat. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa si vytvořili první větší možnost krátce po čtvrthodině hry, kdy Sadio Mané krásnou patičkou poslal do šance Firmina, ovšem proti jeho přízemní střele dobře zasáhl gólman Hennessey.

Domácí se dostali do vedení přesně v polovině úvodního dějství. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Trent Alexander-Arnold a balón krásně zakroutil k pravé konstrukci, Hennessey se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve 28. minutě mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, když se po centru z levého křídla a následném zákroku hostujícího strážce opřel do míče z voleje Henderson a orazítkoval tyč.

Favorit se přeci jen mohl uklidnit ještě do přestávky, to totiž úřadoval Salah. Osmadvacetiletý Egypťan si nádherně zpracoval na prsa oblouček od Fabinha a pak nekompromisně propálil naprosto bezmocného Hennesseyho. Liverpool hrál ve velké pohodě také po změně stran a v 55. minutě přidal třetí zásah. Do černého se trefil právě aktivní Brazilec Fabinho, jenž po nahrávce od Robertsona vypálil z více jak pětadvaceti metrů.

Jeho tvrdý projektil se snesl přímo k levé tyči, Hennessey ani v tomto případě neměl nárok. O čtrnáct minut později se zapsal do listiny střelců také Mané. Ten díky perfektní přihrávce do běhu od Salaha měl dostatek času ke střele a balón zkušeně uklidil do vzdálenějšího spodního rohu. V nastaveném čase mohl přidat svůj druhý gól v utkání Salah, jenomže po kolmici střídajícího Williamse se proti němu vytáhl přípravný brankář Crystalu.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sheffield United 3:0

24.06.2020 19:00

Góly: 7. Anthony Martial, 44. Anthony Martial, 74. Anthony Martial

Sheffieldu United se po koronavirové přestávce vůbec nedaří. V uplynulých třech kolech totiž získal na své konto pouhý bod, přičemž už podruhé v řadě inkasoval na jedno utkání tři branky. Manchester United naopak může hodnotit vstup do restartované sezóny poměrně pozitivně. I díky tomu, že se nynějším hattrickem prezentoval Anthony Martial.

Naposledy The Red Devils remizovali na hřišti Tottenhamu, v nynějším případě byli pasováni do role jasného favorita a tuhle úlohu splnili na jedničku. V tabulce se tak dotáhli na třetí Chelsea na rozdíl pouhých dvou bodů, nicméně ta má ještě čtvrteční večerní klání k dobru. Každopádně cíl vyvinout na londýnský určitý tlak se jim bezpochyby vydařil.

Hosté opětovně nepředvedli nikterak povedený výkon. A pokud nechtějí přijít o kontakt s příčkami, které na příští sezónu zaručují evropské poháry, měli by svou sérii nevalných výsledků co nejrychleji zastavit. Především se ukázalo, že v ofenzívě mají asi vůbec ty největší problémy, vždyť po dlouhé pauze stále nezaznamenali jediný přesný zásah.

Manchester vstoupil do tohoto střetnutí zostra a plné nasazení se mu rozhodně vyplatilo. Už v 7. minutě se totiž ujal vedení, to když si Rashford ve vápně píchl míč ze vzduchu o něco více dopředu k brankové čáře, následně vyslal prudkou přihrávku po zemi na bližší tyčku, kde se nacházel Martial, a ten balón z blízkosti bleskovou tečí poslal za gólmana Moora.

O pár chvil později mohlo být vyrovnáno, neboť na levé straně dostal příliš prostoru od domácí obrany Baldock, jenž se dokonce propracoval do střelecké příležitosti v pokutovém území, avšak jeho rezultující pokus zastavil bránící Maguire. Krátce na to naopak mohl udeřit zase Manchester, to by ovšem nesměl Rashford zamířit trestuhodně pouze mimo.

Výběr manažera Oleho Gunnara Solskjaera působil i nadále nebezpečněji, Bruno Fernandes vyslal štiplavou jedovku z přímého kopu, Moore však stačil zasáhnout. V 19. minutě si vytvořil slušnou šanci Rashford, jenže z voleje merunu netrefil, a tak z celé akce nezbylo nic. Sheffield zahrozil zhruba po půlhodině hry Lundstramem, ten ale pálil do zámezí.

Minutu před přestávkou tým Chrise Wildera inkasoval podruhé. Pogba ze středu pole předal míč doprava Wan-Bissakovi, jenž ho poté ve správnou chvíli adresoval na hranici brankového území, kde číhal Martial, a ten střelou z první překonal Moora podruhé. V 55. minutě se pokoušel náskok navýšit Greenwood, nicméně jeho zakončení skončilo vedle brány.

V 61. minutě ještě Martial napřímo neprověřil schopnosti Moora, poněvadž míč nasměroval jen vysoko nad břevno, každopádně v 74. minutě si vše vynahradil. U vápna si vyměnil balón s Rashfordem, uvolnil se před hostujícího muže v rukavicích a překonal ho elegantním obloučkem. Ve zbývajících minutách již pak Manchester své vedení v klidu hlídal.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Aston Villa 1:1

24.06.2020 19:00

Góly: 68. Dwight Gayle - 83. Ahmed Elmohamady

Straky z Newcastlu nedokázaly navázat na předchozí jasnou výhrou se Sheffieldem United (3:0) a tentokráte se jen rozešly smírně s Aston Villou, která bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži. Domácí výběr sice neprohrál popáté za sebou, na druhou stranu skončila jeho třízápasová vítězná šňůra. V tabulce mu patří třináctá příčka s devětatřiceti body a sestup mu prozatím nehrozí, jeho středeční rival se nachází na devatenácté pozici se sedmadvaceti body.

Hosté minule předvedli srdnatý výkon proti favorizované londýnské Chelsea a podlehli jí nejtěsnějším poměrem 1:2. Také v St. James Parku se za svůj výkon nemusejí stydět, po všech stránkách odehráli s Newcastlem vyrovnanou partii. První poločas nenabídl příliš zajímavý průběh a vyložených možností bylo k vidění poskrovnu. Bezesporu ta největší se zrodila po sedmi minutách hry a dostali se do ní Villans.

Po přetaženém centru se u zadní tyče zjevil egyptský záložník Trézéguet, jenomže z voleje mířil příliš vysoko. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou se poprvé ozvali i domácí. Ve skvělé možnosti se totiž ocitl Joelinton, jenomže na poslední chvíli byl zablokován. Ve 44. minutě měl ještě blíže ke skórování Ritchie, který vyslal tvrdou ránu z hranice pokutového území a mířil k pravé konstrukci, ovšem skvělý zákrok předvedl brankář Nyland.

Ve druhém dějství se hra přeci jen trochu rozhýbala a lehce navrch měly Straky. Zhruba po odehrané čtvrthodině stanul na hranici brankového území Almirón, jeho dobrá střela byla odvrácena na rohový kop. Vzápětí předvedl hezkou individuální akci Saint-Maximin a pak napřáhl z osmnácti metrů, bližší konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů. Domácí přeci jen využili svou momentální převahu v 68. minutě.

Do vedení je poslal Dwight Gayle, když se po výtečné práci střídajícího Carrolla zbavil bránícího protihráče a poté zavěsil přímo do protějšího spodního rohu. Hosté se ale v žádném případě nevzdali a o čtvrthodinu později srovnali stav. Rohový kop z levé strany zahrál Hourihane a defenzíva United u bližší tyče zapomněla na Ahmeda Elmohamadyho, jenž hlavou s pomocí země překonal překvapeného gólmana Dúbravku.

Více informací k zápasu

Norwich City - Everton FC 0:1

24.06.2020 19:00

Góly: 55. Michael Keane

Poslední Norwich City si po minulé vysoké porážce se Southamptonem svou reputaci nikterak výrazně nenapravil, znovu nevstřelil jedinou branku a padl i ve druhém domácím zápase v řadě. Everton naopak navázal na velmi cennou remízu z derby proti Liverpoolu a urval čtvrtý bod z posledních dvou utkání. O osudu zápasu rozhodl Michael Keane.

Christoph Zimmermann, Sam Byram a Grant Hanley, to je trojice obránců, bez kterých se bude muset domácí manažer Daniel Farke obejít až do konce sezóny. Nicméně defenzivní činnost, ač oslabená kvůli těmto absencím, nebyla v nynějším případě vyloženě tím nejslabším aspektem. Především směrem dopředu se Norwichi zkrátka nedařilo.

Liverpoolský celek nevyhrál v Premier League už čtyřikrát za sebou, protože se však před pár dny v podstatě nastartoval uhranou plichtou s aktuálním ligovým lídrem, neměl jediný důvod nevěřit v to, že by jeho série mohla být ukončena. Držel více míč na svých kopačkách, střelecky byl přece o něco aktivnější, a tak si končený úspěch asi ve finále zasloužil.

První poločas nabídl jen pár sporadických příležitostí. V 10. minutě prověřili svěřenci hlavního stratéga Carla Ancelottiho připravenost sokova brankáře Krula, a to díky Calvertovi-Lewinovi, nicméně ten se svou střelou opravdu zásadněji nezahrozil. Na druhé straně pálil zpoza šestnáctky Hernández, po teči beka Colemana však míč skončil v zámezí.

Ve 25. minutě se snažil dosud bezgólový stav opětovně změnit Calvert-Lewin, jenže zase našel zásluhou svého zakončení pouze rukavice Krula. Těsně před přestávkou mohl naopak udeřit ze slibné možnosti Norwich, každopádně dělovku ze střední vzdálenosti od Ruppa zlikvidoval gólman Pickford a následný pokus Hernándeze zablokoval stoper Keane.

V 55. minutě přišel na řadu klíčový moment tohoto souboje. Evertonu vyšla standardní situace, Digne vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do pokutového území, tam si nejvýše na balón naskočil Keane, jenž ho usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. The Canaries se snažili na tohle inkasování v poslední třetině tohoto mače zareagovat, ovšem bezúspěšně.

Everton mohl srazit sebevědomí svého protivníka ještě více směrem ke dnu v 58. minutě, nicméně zakončení pravačkou od Calverta-Lewina, mířící pod břevno, zlikvidoval Krul. Asi největší možnost na vyrovnání měl Norwich po přímém kopu od Buendíy, po jeho prudkém pasu do pokutového území si ale meruna cestu za brankovou čáru jednoduše nenašla.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 1:0

24.06.2020 19:00

Góly: 60. Raúl Jiménez

Wolverhampton sice nepředvedl proti zachraňujícímu se Bournemouthu tak přesvědčivý výkon, jaký by asi čekal, i přesto díky brance Raúla Jiméneze přesně po odehrané hodině zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Po druhé výhře v řadě za sebou má stále reálnou šanci na elitní čtyřku, která by mu zajistila účast v příštím ročníku Ligy mistrů. V Premier League se momentálně nachází na šestém místě s devětačtyřiceti body.

Domácí zaostávají za pátým Manchesterem United jen vinou horšího skóre, na čtvrtou Chelsea ztrácejí body dva. AFC se ve středečním utkání prezentovalo pozornou hrou v defenzívě a soupeře k mnoha vyloženým příležitostem nepustilo, na druhou stranu bylo v ofenzívě prakticky bezzubé. Za celých devadesát minut totiž nevyslalo jediný pokus mezi tři tyči, v tabulce mu patří osmnáctá sestupová příčka se sedmadvaceti body.

První poločas nebyl nijak výrazně atraktivní, míč se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy a domácí se jen těžko prokousávali přes dobře organizovanou obranu protivníka. V poslední možnou chvíli úvodního dějství se i přesto mohli dostat do vedení. Jota přenechal balón Traorému, který si díky chytré kličce udělal dostatek místa ke střele a nakonec z hranice pokutového území mířil zhruba o metr nad břevno.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, Wolves z ničeho nic udeřili v 60. minutě. Mexický kanonýr Jiménez zaznamenal již svou patnáctou ligovou trefu v této sezóně, po nádherném pasu Traorého z pravého křídla se zjevil u vzdálenější konstrukce a zakončoval ramenem, míč se štěstím zaplachtil nad pozdě reagujícího brankáře Ramsdaleho. Svěřenci trenéra Santa si v následujícím průběhu hlídali těsný náskok.

Pojistit ho mohli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, když po rohovém kopu z pravé strany tečoval balón na hranici brankového území Boly a Ramsdale skvěle vyrážel do strany. Třešně s přibývajícím časem začaly hrát na obrovské riziko a v páté minutě nastavení toho chtěl využít střídající Neto, jenomže po dlouhém samostatném úniku mu přízemní pokus nevyšel a mířil vedle bližší tyče.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United 2:0

23.06.2020 21:15

Góly: 64. Tomáš Souček (vl.), 82. Harry Kane

Neslavně se do londýnského derby mezi Tottenhamem a West Hamem zapsal Tomáš Souček. Právě jeho vlastní branka ze druhého poločasu byla totiž tím rozhodujícím okamžikem celého klání. Po ní se český reprezentant spolu se svými spoluhráči na žádnou odpověď nezmohl, ba naopak soupeř ještě pojistil v závěrečných pasážích hry svoje vítězství gólem Harryho Kanea.

Spurs venku svého protivníka skolili už čtyřikrát za sebou, započítáme-li do těchto statistik i jedno utkání Ligového poháru, jenže doma nad ním naposledy triumfovali v roce 2016. Tentokráte se jim nevalnou sérii podařilo přerušit, byť v prvním dějství byl průběžný stav ještě nerozhodný. Posunuli se tak v tabulce aspoň do středy na aktuální sedmé místo.

Svěřenci manažera Davida Moyese po koronavirové pauze neprožili nejlepší chvíle v souboji s Wolverhamptonem, prohráli s ním o dva góly, a ani nyní si reputaci, i kvůli opětovné absenci jakéhokoli zaznamenaného gólu, k lepšímu příliš nenapravili. Připsali již tak na své konto pátý bezbodový neúspěch v uplynulých šesti kolech a zůstali sedmnáctí.

První půle každopádně nasvědčovala spíše té skutečnosti, že se na Tottenham Hotspur Stadium budou body dělit. Ani jeden z mančaftů směrem dopředu příliš nepřesvědčoval, brankových možností bylo opravdu pramálo. Než někdo ze zúčastněných vůbec vystřelil mezi tři tyče, uběhlo dohromady dvacet dva minut. Ozval se domácí záložník Lucas Moura.

Pravačkou se rozhodl ostře vypálit, jakmile se dostal zhruba pět metrů za šestnáctku, tlačil míč pod břevno, nicméně brankář Fabiaňski vytáhl ze svého klobouku perfektní zákrok. Krátce před přestávkou se dokonce již podařilo rozvlnit hostující síť Sonovi, jenže VAR odhalil jeho velmi, velmi těsný ofsajd.

Než se oba celky přesunuly do kabin, stačili domácí zahrozit ještě jednou, a zase tomu bylo prostřednictvím Lucase Moury. Brazilec se v pokutovém území ocitl ve vyložené pozici, snažil se teď hlavně přesně zacílit a nemyslet tolik na razanci zakončení, ovšem jeho počínání vyšlo zkrátka ve finále vniveč, jelikož balón nasměroval právě jen kousek vedle brány.

Tottenham i ve druhém dějství začal tlačit tím dál více na pilu a postupně ořezával větve defenzívy svého soka. V 50. minutě se poprvé výrazněji ozvala asi největší útočná hrozba výběru kouče Josého Mourinha, Kane se však elegantní patičkou vůči Fabiaňskému neprosadil. V 55. minutě a v 59. minutě Kane vystřelil znovu, jenomže nepřesně.

V 64. minutě se přece poprvé měnilo skóre tohoto duelu. Lo Celso vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, tam meruna spadla nešťastně na nohu bránícího Součka, a od ní pak doputovala za brankovou čáru. Kladivářům se vyrovnat nepodařilo, ba naopak v 82. minutě inkasovali ještě jednou, to když po Sonově uvolnění završil své sólo účelně Kane.

Více informací k zápasu

Leicester City - Brighton & Hove Albion 0:0

23.06.2020 19:00

Góly: -

"Lišky" z Leicesteru si komplikují svou cestu za vysněnou Ligou mistrů, v domácím prostředí totiž nedokázali porazit zachraňující se Brighton a pouze se s ním rozešli smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce Premier League se sice stále nacházejí na třetí pozici s pětapadesáti body, ovšem ostatní konkurenti se k nim mohou přiblížit. Hosté naopak překvapili podruhé za sebou a ukazují, že spadnout o patro níže rozhodně nechtějí.

To navíc mohli pomýšlet i na výraznější bodový zisk, jenomže ani ne po čtvrthodině hry neproměnil nařízenou penaltu hrdina posledního střetnutí s Arsenalem (2:1) Neal Maupay. Svěřenci trenéra Grahama Pottera od samého začátku skvěle bránili a favorizovaného protivníka téměř k ničemu nepouštěli, v prvním poločase si dokonce vytvořili i více vyložených možností. První zajímavý moment byl k vidění po dvanácti minutách hry.

Justin totiž podcenil situaci v osobním souboji s Connollym a pak ho ve vyložené brankové možnosti podrazil, za což mu rozhodčí Mason udělil žlutou kartu, navíc bez váhání nařídil pokutový kop. Po kontrole u videa penaltu potvrdil, k ní se následně postavil francouzský útočník Maupay. Ten však tíhu okamžiku neustál, jeho pokus směřující k levé tyči famózně zkrotil ve svých rukavicích zkušený dánský brankář Schmeichel.

Brighton působil i v následujícím průběhu svěžejším dojmem, soustředil se na pozornou práci v defenzivě a hrozil z rychlých brejků. Ve 28. minutě mohl rozvlnit síť aktivní Conolly, jenomže na poslední chvíli byl zablokován. Leicester začal kontrolovat hru až v samém závěru první půle. Asi deset minut před přestávkou vyhodil balón pouze do země gólman Ryan a tuto obrovskou hrubku mohl potrestat Vardy, ale na přesnou střelu mu už nezbyl čas.

Obrázek hry se po změně stran změnil a domácí prakticky nepouštěli houževnatého protivníka k balónu, nicméně ve vzduchu měli výškovou nevýhodu a pokutové území Brightonu bylo po celou dobu naprosto ucpané. V 83. minutě zkusil zahrozit z přímého volného kopu Maddison, nicméně mířil příliš vysoko. V nastaveném čase ještě zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Dunk, avšak když Mason na penaltový puntík neukázal, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC31282170:2186
2.Manchester City31203877:3363
3.Leicester City31167859:2955
4.Chelsea FC31166955:4154
5.Manchester United311310848:3149
6.Wolverhampton Wanderers311213644:3449
7.Tottenham Hotspur311291050:4145
8.Sheffield United311111930:3144
9.Arsenal FC311013843:4143
10.Crystal Palace311191128:3642
11.Burnley FC311261335:4542
12.Everton FC311181238:4641
13.Newcastle United311091229:4239
14.Southampton FC311141638:5437
15.Brighton & Hove Albion317121234:4133
16.Watford FC316101528:4628
17.West Ham United31761835:5427
18.AFC Bournemouth31761829:5027
19.Aston Villa31761836:5927
20.Norwich City31562025:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (642)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele