31. kolo
25.06.2020 21:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Liverpool je mistrem ligy! Chelsea totiž skolila Manchester City

Liverpool se stal definitivně po dlouhých třiceti letech mistrem Premier League. Rozhodla o tom výhra Chelsea nad rozjetým Manchesterem City, který tak definitivně ztratil i teoretickou naději na to, že by ještě nějakým způsobem urval ligový titul. Klíčový moment celého střetnutí přišel na řadu dvanáct minut před koncem, kdy Willian proměnil penaltu.

Domácím se naposledy podařilo skolit Aston Villu, teď ovšem čelili papírově daleko těžšímu soupeři. A poradili si s ním velmi dobře. Ačkoli v průběhu druhého poločasu se hosté, kteří naopak v prvních dvou zápasech po koronavirové přestávce neměli slitování s Arsenalem a Burnley, nadechovali k jakémusi obratu, neuzmuli ze Stamford Bridge ani bod.

The Blues působili v úvodní pětačtyřicetiminutovce o něco lepším dojmem a ve 36. minutě se ujali průběžného vedení. Spoluhráči Mendy s Gündoganem se příliš nedohodli na své spolupráci, toho využil Pulisic, který se najednou řítil sám na brankáře Edersona Moraese, a jeho poté přesnou přízemní střelou zpoza vápna ke vzdálenější tyčce překonal.

Už tři minuty před tímto zásadním okamžikem přitom mohl londýnský celek gólově zaúřadovat, a to po rohovém kopu, jenž zahrával Willian. Po jeho pasu se k hlavičce propracoval Christensen, avšak Ederson Moraes stačil reflexivně zasáhnout, dorážet se ještě snažil bleskově na to Azpilicueta, jenže merunu z halfvoleje poslal jen do zámezí.

Citizens každopádně po obrátce zabrali. A v 55. minutě se dočkali vyrovnání, to když De Bruyne rozehrál přímý volný kop mistrně, obstřelil připravenou zeď a zamířil nechytatelně do šibenice. Gólman Kepa se sice snažil na danou situaci nějakým způsobem zareagovat, nicméně jeho snaha byla marná. Chelsea od té chvíle začínala být pod velkým tlakem.

V 57. minutě mohl během krátké chvíle její protivník otočit vedení na svou stranu, po Mahrezově přihrávce se v tutové střelecké pozici objevil Sterling, jeho zakončení ale doputovalo do tyčky. Poslední slovo si každopádně vzal domácí tým. Skórovat mohl už v 62. minutě Mount, jenomže svou levačkou nasměroval balón pouze do boční sítě.

V 71. minutě chtěli svěřenci kouče Franka Lamparda znovu změnit aktuální nerozhodné skóre. Pulisic opět ukázal, že s rychlostí nemá absolutně žádné problémy, dokonce se mu v pokutovém území podařilo obehrát Edersona Moraese, už už cílil do prázdné brány, avšak na poslední chvíli míč zastavil v cestě do brány ukázkově vracející se obránce Walker.

O dvě minuty později již mužstvo kouče Pepa Guardioly finálně kapitulovalo. Abraham se snažil míč dotlačit za brankovou čáru, jenže v tomu mu zabránil stoper Fernandinho, který ho vyplácl svou rukou pryč. Sudí Attwell celou situaci zkoumal na videu, rozhodl nakonec o červené kartě pro Brazilce a pokutovém kopu, který pak bez obtíží proměnil Willian.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kde sa chce Guardiola kvalifikovať? Dúfam že dostanú ban ktorý si aj zaslúžia

Reagovat
t0mmy33MCFC

libi se mi, ze Pep , stejne jako ja, veri Ferranovi Sorianovi a vedeni City, ktere prohlasilo ze dukazy jsou jasne a jsou si jisti ze zadny ban nebude.

Reagovat
Ranoth

šejk vybavi

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
AlvaroLorata

Tomori stále zraněný? Jinak k sestavě Chelsea, pochybuju že po minulém velmi dobrém vykonu zůstane Mount sedět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele