31. kolo
25.06.2020 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley porazilo Watford a udrželo si pozici v klidném středu tabulky

Hráči Burnley se dokázali oklepat z debaklu s Manchesterm City (0:5) a tentokráte zdolali zachraňující se Watford nejtěsnějším poměrem 1:0. Za domácí opět nastoupil v základní jedenáctce český krajánek Matěj Vydra a ke skórování neměl daleko. Svěřenci kouče Seana Dycheho oživili svou naději na evropské poháry, nyní jsou jedenáctí s dvaačtyřiceti body. Hosté zůstávají na šestnáctém místě s osmadvaceti body.

Domácí vstoupili do čtvrtečního utkání přeci jen aktivněji a první možnost si vypracovali krátce po šesti odehraných minutách. Na pravé straně převzal balón pozdější hrdina Jay Rodriguez a velmi razantně vypálil. Brankář Foster vyrazil míč nad sebe a poté nepustil k dorážce důrazného Corka. Po necelé čtvrthodině hry aktivní Rodriguez dokonce rozvlnil síť, avšak jeho branka nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

The Clarets byli opravdu blízko ke vstřelení branky ve 21. minutě. Vydra si všiml lehce vyběhnutého Fostera a parádním lobem orazítkoval levou konstrukci. K dorážce se vzápětí dostal Rodriguez a těsně před brankovou čarou odkopával do bezpečí vracející se Dawson, pak ještě zkusil štěstí ze střední distance Brownhill a mířil vedle. Burnley nepolevovalo ani v dalším průběhu a krátce po půl hodině hlavičkoval Dawson nad břevno po rohovém kopu.

Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a začali hrozit také "Sršni". Gólman Pope neudržel centr z levého křídla ve svých rukavicích a nabídl tak stoprocentní možnost Catchcartovi, který však z bezprostřední blízkosti nedokázal domácího strážce branky propálit. Přesně v polovině druhého dějství si Watford vytvořil další slibnou šanci, jenomže rána Deenyho byla zablokována a následná střela Hughese letěla hodně mimo prostor tří tyčí.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. McNeil obdržel hezkou kolmici na levou stranu a ihned centroval před hranici brankového území, kde rozběhnutý Rodriguez pokořil Fostera povedenou rybičkou. V 87. minutě chtěl definitivně rozhodnout Vydra, ale z bezprostřední blízkosti nevyzrál na pozorného Fostera. Za další tři minuty mohl Masina potrestat několik neproměnných šancí protivníka, nicméně hlavičkoval příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele