31. kolo
23.06.2020 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Součkův vlastenec West Ham srazil, ten padl v derby s Tottenhamem

Neslavně se do londýnského derby mezi Tottenhamem a West Hamem zapsal Tomáš Souček. Právě jeho vlastní branka ze druhého poločasu byla totiž tím rozhodujícím okamžikem celého klání. Po ní se český reprezentant spolu se svými spoluhráči na žádnou odpověď nezmohl, ba naopak soupeř ještě pojistil v závěrečných pasážích hry svoje vítězství gólem Harryho Kanea.

Spurs venku svého protivníka skolili už čtyřikrát za sebou, započítáme-li do těchto statistik i jedno utkání Ligového poháru, jenže doma nad ním naposledy triumfovali v roce 2016. Tentokráte se jim nevalnou sérii podařilo přerušit, byť v prvním dějství byl průběžný stav ještě nerozhodný. Posunuli se tak v tabulce aspoň do středy na aktuální sedmé místo.

Svěřenci manažera Davida Moyese po koronavirové pauze neprožili nejlepší chvíle v souboji s Wolverhamptonem, prohráli s ním o dva góly, a ani nyní si reputaci, i kvůli opětovné absenci jakéhokoli zaznamenaného gólu, k lepšímu příliš nenapravili. Připsali již tak na své konto pátý bezbodový neúspěch v uplynulých šesti kolech a zůstali sedmnáctí.

První půle každopádně nasvědčovala spíše té skutečnosti, že se na Tottenham Hotspur Stadium budou body dělit. Ani jeden z mančaftů směrem dopředu příliš nepřesvědčoval, brankových možností bylo opravdu pramálo. Než někdo ze zúčastněných vůbec vystřelil mezi tři tyče, uběhlo dohromady dvacet dva minut. Ozval se domácí záložník Lucas Moura.

Pravačkou se rozhodl ostře vypálit, jakmile se dostal zhruba pět metrů za šestnáctku, tlačil míč pod břevno, nicméně brankář Fabiaňski vytáhl ze svého klobouku perfektní zákrok. Krátce před přestávkou se dokonce již podařilo rozvlnit hostující síť Sonovi, jenže VAR odhalil jeho velmi, velmi těsný ofsajd.

Než se oba celky přesunuly do kabin, stačili domácí zahrozit ještě jednou, a zase tomu bylo prostřednictvím Lucase Moury. Brazilec se v pokutovém území ocitl ve vyložené pozici, snažil se teď hlavně přesně zacílit a nemyslet tolik na razanci zakončení, ovšem jeho počínání vyšlo zkrátka ve finále vniveč, jelikož balón nasměroval právě jen kousek vedle brány.

Tottenham i ve druhém dějství začal tlačit tím dál více na pilu a postupně ořezával větve defenzívy svého soka. V 50. minutě se poprvé výrazněji ozvala asi největší útočná hrozba výběru kouče Josého Mourinha, Kane se však elegantní patičkou vůči Fabiaňskému neprosadil. V 55. minutě a v 59. minutě Kane vystřelil znovu, jenomže nepřesně.

V 64. minutě se přece poprvé měnilo skóre tohoto duelu. Lo Celso vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, tam meruna spadla nešťastně na nohu bránícího Součka, a od ní pak doputovala za brankovou čáru. Kladivářům se vyrovnat nepodařilo, ba naopak v 82. minutě inkasovali ještě jednou, to když po Sonově uvolnění završil své sólo účelně Kane.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
OnlyWHU

1:1 COYI!!!

Reagovat
duloig

1:2 C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Rapidní zlepšení ve hře body nepřineslo. Nešťastný Souček. Pokud jsme drželi nulu, mohlo být i lépe. Nakonec nás po sérii gólovek přece jen dorazil Kane. Lituju Moyese, chvílema vypadal na zástavu. Herní nasazení ale tady bylo, snad to bude v zápasech o všechno stačit. Jen ta produktivita je zatím tristní. COYI!!!

Reagovat
hematop

Přiznávám, že jsem zatím viděl pouze tři zápasy, co hraje Souček ve WHU, ale zatím to je tragédie. Jenom líta zmateně po hřišti jak slebá lesba na rybím trhu.

Reagovat
smazaný uživatel

hematop jde vidět,že jste fotbalově úplně mimo.Na vašem místě by bylo lepší se už k fotbalu nevyjadřovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele