31. kolo
24.06.2020 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Martialův hattrick přisoudil Manchesteru výhru nad Sheffieldem

Sheffieldu United se po koronavirové přestávce vůbec nedaří. V uplynulých třech kolech totiž získal na své konto pouhý bod, přičemž už podruhé v řadě inkasoval na jedno utkání tři branky. Manchester United naopak může hodnotit vstup do restartované sezóny poměrně pozitivně. I díky tomu, že se nynějším hattrickem prezentoval Anthony Martial.

Naposledy The Red Devils remizovali na hřišti Tottenhamu, v nynějším případě byli pasováni do role jasného favorita a tuhle úlohu splnili na jedničku. V tabulce se tak dotáhli na třetí Chelsea na rozdíl pouhých dvou bodů, nicméně ta má ještě čtvrteční večerní klání k dobru. Každopádně cíl vyvinout na londýnský určitý tlak se jim bezpochyby vydařil.

Hosté opětovně nepředvedli nikterak povedený výkon. A pokud nechtějí přijít o kontakt s příčkami, které na příští sezónu zaručují evropské poháry, měli by svou sérii nevalných výsledků co nejrychleji zastavit. Především se ukázalo, že v ofenzívě mají asi vůbec ty největší problémy, vždyť po dlouhé pauze stále nezaznamenali jediný přesný zásah.

Manchester vstoupil do tohoto střetnutí zostra a plné nasazení se mu rozhodně vyplatilo. Už v 7. minutě se totiž ujal vedení, to když si Rashford ve vápně píchl míč ze vzduchu o něco více dopředu k brankové čáře, následně vyslal prudkou přihrávku po zemi na bližší tyčku, kde se nacházel Martial, a ten balón z blízkosti bleskovou tečí poslal za gólmana Moora.

O pár chvil později mohlo být vyrovnáno, neboť na levé straně dostal příliš prostoru od domácí obrany Baldock, jenž se dokonce propracoval do střelecké příležitosti v pokutovém území, avšak jeho rezultující pokus zastavil bránící Maguire. Krátce na to naopak mohl udeřit zase Manchester, to by ovšem nesměl Rashford zamířit trestuhodně pouze mimo.

Výběr manažera Oleho Gunnara Solskjaera působil i nadále nebezpečněji, Bruno Fernandes vyslal štiplavou jedovku z přímého kopu, Moore však stačil zasáhnout. V 19. minutě si vytvořil slušnou šanci Rashford, jenže z voleje merunu netrefil, a tak z celé akce nezbylo nic. Sheffield zahrozil zhruba po půlhodině hry Lundstramem, ten ale pálil do zámezí.

Minutu před přestávkou tým Chrise Wildera inkasoval podruhé. Pogba ze středu pole předal míč doprava Wan-Bissakovi, jenž ho poté ve správnou chvíli adresoval na hranici brankového území, kde číhal Martial, a ten střelou z první překonal Moora podruhé. V 55. minutě se pokoušel náskok navýšit Greenwood, nicméně jeho zakončení skončilo vedle brány.

V 61. minutě ještě Martial napřímo neprověřil schopnosti Moora, poněvadž míč nasměroval jen vysoko nad břevno, každopádně v 74. minutě si vše vynahradil. U vápna si vyměnil balón s Rashfordem, uvolnil se před hostujícího muže v rukavicích a překonal ho elegantním obloučkem. Ve zbývajících minutách již pak Manchester své vedení v klidu hlídal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Fikus19

Poraďte jak to dopadne

Reagovat
masly008

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Vsadim gule

4:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele