31. kolo
24.06.2020 21:15 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool si hladce poradil s Crystalem a titul má na dosah

Liverpool potvrdil úlohu favorita proti londýnskému Crystalu Palace a po přesvědčivé výhře 4:0 se znovu přiblížil k mistrovskému titulu po dlouhých třiceti letech. Ten může slavit už ve čtvrtek, a to za předpokladu, že Manchester City nezvítězí na půdě Chelsea. V tuto chvíli má na kontě šestaosmdesát bodů a před druhými Citizens drží náskok luxusních třiadvaceti bodů. Hosté se nacházejí na deváté příčce s dvaačtyřiceti body.

Reds oproti městskému derby s Evertonem (0:0) vstoupili do středečního duelu mnohem sebevědoměji. Do základní jedenáctky se vrátil Mohamed Salah, který ofenzívu svého týmu rozhodně oživil a navíc také dokázal skórovat. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa si vytvořili první větší možnost krátce po čtvrthodině hry, kdy Sadio Mané krásnou patičkou poslal do šance Firmina, ovšem proti jeho přízemní střele dobře zasáhl gólman Hennessey.

Domácí se dostali do vedení přesně v polovině úvodního dějství. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Trent Alexander-Arnold a balón krásně zakroutil k pravé konstrukci, Hennessey se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve 28. minutě mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový, když se po centru z levého křídla a následném zákroku hostujícího strážce opřel do míče z voleje Henderson a orazítkoval tyč.

Favorit se přeci jen mohl uklidnit ještě do přestávky, to totiž úřadoval Salah. Osmadvacetiletý Egypťan si nádherně zpracoval na prsa oblouček od Fabinha a pak nekompromisně propálil naprosto bezmocného Hennesseyho. Liverpool hrál ve velké pohodě také po změně stran a v 55. minutě přidal třetí zásah. Do černého se trefil právě aktivní Brazilec Fabinho, jenž po nahrávce od Robertsona vypálil z více jak pětadvaceti metrů.

Jeho tvrdý projektil se snesl přímo k levé tyči, Hennessey ani v tomto případě neměl nárok. O čtrnáct minut později se zapsal do listiny střelců také Mané. Ten díky perfektní přihrávce do běhu od Salaha měl dostatek času ke střele a balón zkušeně uklidil do vzdálenějšího spodního rohu. V nastaveném čase mohl přidat svůj druhý gól v utkání Salah, jenomže po kolmici střídajícího Williamse se proti němu vytáhl přípravný brankář Crystalu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
LokoLFC

2:1

Reagovat
adam77

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele