31. kolo
23.06.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester opět nevyhrál, s podceňovaným Brightonem jen remizoval

"Lišky" z Leicesteru si komplikují svou cestu za vysněnou Ligou mistrů, v domácím prostředí totiž nedokázali porazit zachraňující se Brighton a pouze se s ním rozešli smírně v bezbrankovém poměru. V tabulce Premier League se sice stále nacházejí na třetí pozici s pětapadesáti body, ovšem ostatní konkurenti se k nim mohou přiblížit. Hosté naopak překvapili podruhé za sebou a ukazují, že spadnout o patro níže rozhodně nechtějí.

To navíc mohli pomýšlet i na výraznější bodový zisk, jenomže ani ne po čtvrthodině hry neproměnil nařízenou penaltu hrdina posledního střetnutí s Arsenalem (2:1) Neal Maupay. Svěřenci trenéra Grahama Pottera od samého začátku skvěle bránili a favorizovaného protivníka téměř k ničemu nepouštěli, v prvním poločase si dokonce vytvořili i více vyložených možností. První zajímavý moment byl k vidění po dvanácti minutách hry.

Justin totiž podcenil situaci v osobním souboji s Connollym a pak ho ve vyložené brankové možnosti podrazil, za což mu rozhodčí Mason udělil žlutou kartu, navíc bez váhání nařídil pokutový kop. Po kontrole u videa penaltu potvrdil, k ní se následně postavil francouzský útočník Maupay. Ten však tíhu okamžiku neustál, jeho pokus směřující k levé tyči famózně zkrotil ve svých rukavicích zkušený dánský brankář Schmeichel.

Brighton působil i v následujícím průběhu svěžejším dojmem, soustředil se na pozornou práci v defenzivě a hrozil z rychlých brejků. Ve 28. minutě mohl rozvlnit síť aktivní Conolly, jenomže na poslední chvíli byl zablokován. Leicester začal kontrolovat hru až v samém závěru první půle. Asi deset minut před přestávkou vyhodil balón pouze do země gólman Ryan a tuto obrovskou hrubku mohl potrestat Vardy, ale na přesnou střelu mu už nezbyl čas.

Obrázek hry se po změně stran změnil a domácí prakticky nepouštěli houževnatého protivníka k balónu, nicméně ve vzduchu měli výškovou nevýhodu a pokutové území Brightonu bylo po celou dobu naprosto ucpané. V 83. minutě zkusil zahrozit z přímého volného kopu Maddison, nicméně mířil příliš vysoko. V nastaveném čase ještě zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Dunk, avšak když Mason na penaltový puntík neukázal, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele