31. kolo
24.06.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rozhodl stoper Keane, Everton díky němu zvítězil v Norwichi

Poslední Norwich City si po minulé vysoké porážce se Southamptonem svou reputaci nikterak výrazně nenapravil, znovu nevstřelil jedinou branku a padl i ve druhém domácím zápase v řadě. Everton naopak navázal na velmi cennou remízu z derby proti Liverpoolu a urval čtvrtý bod z posledních dvou utkání. O osudu zápasu rozhodl Michael Keane.

Christoph Zimmermann, Sam Byram a Grant Hanley, to je trojice obránců, bez kterých se bude muset domácí manažer Daniel Farke obejít až do konce sezóny. Nicméně defenzivní činnost, ač oslabená kvůli těmto absencím, nebyla v nynějším případě vyloženě tím nejslabším aspektem. Především směrem dopředu se Norwichi zkrátka nedařilo.

Liverpoolský celek nevyhrál v Premier League už čtyřikrát za sebou, protože se však před pár dny v podstatě nastartoval uhranou plichtou s aktuálním ligovým lídrem, neměl jediný důvod nevěřit v to, že by jeho série mohla být ukončena. Držel více míč na svých kopačkách, střelecky byl přece o něco aktivnější, a tak si končený úspěch asi ve finále zasloužil.

První poločas nabídl jen pár sporadických příležitostí. V 10. minutě prověřili svěřenci hlavního stratéga Carla Ancelottiho připravenost sokova brankáře Krula, a to díky Calvertovi-Lewinovi, nicméně ten se svou střelou opravdu zásadněji nezahrozil. Na druhé straně pálil zpoza šestnáctky Hernández, po teči beka Colemana však míč skončil v zámezí.

Ve 25. minutě se snažil dosud bezgólový stav opětovně změnit Calvert-Lewin, jenže zase našel zásluhou svého zakončení pouze rukavice Krula. Těsně před přestávkou mohl naopak udeřit ze slibné možnosti Norwich, každopádně dělovku ze střední vzdálenosti od Ruppa zlikvidoval gólman Pickford a následný pokus Hernándeze zablokoval stoper Keane.

V 55. minutě přišel na řadu klíčový moment tohoto souboje. Evertonu vyšla standardní situace, Digne vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do pokutového území, tam si nejvýše na balón naskočil Keane, jenž ho usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. The Canaries se snažili na tohle inkasování v poslední třetině tohoto mače zareagovat, ovšem bezúspěšně.

Everton mohl srazit sebevědomí svého protivníka ještě více směrem ke dnu v 58. minutě, nicméně zakončení pravačkou od Calverta-Lewina, mířící pod břevno, zlikvidoval Krul. Asi největší možnost na vyrovnání měl Norwich po přímém kopu od Buendíy, po jeho prudkém pasu do pokutového území si ale meruna cestu za brankovou čáru jednoduše nenašla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele