31. kolo
25.06.2020 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arsenal konečně zvítězil, body veze ze Sotonu

Na třetí pokus se již Arsenal dočkal. Tým Mikela Artety po dvou porážkách přece jen zabral a na půdě Southamptonu dokázal zvítězit pohodlně 2:0. Londýnský celek k tomu přitom ani nepotřeboval nijak oslnivý výkon, neboť domácí potvrdili i před prázdnými tribunami svou dlouhodobě mizernou formu ze stadionu St. Mary’s a citelnými chybami v rozehrávce soupeři výhru takřka darovali.

Po restartu Premier League se Arsenal vždy vyznačoval aktivním nástupem do zápasu a nejinak tomu bylo i tentokrát. Hned v úvodní desetiminutovce se v nadějné střelecké pozici ocitl Pierre-Emerick Aubameyang a chvíli nato dokonce Eddie Nketiah rovnou skóroval, ovšem jeho trefě předcházelo postavení mimo hru nahrávajícího Saky, a tak bezbrankový stav přetrvával. V 10. minutě měl aktivní Aubameyang znovu blízko k jubilejnímu padesátému gólu v dresu Arsenalu, když po nákopu Tierneyho unikl zadákům Saints, jenže tváří v tvář brankáři McCarthymu trefil z úhlu smolně jen břevno.

Když už se zdálo, že domácí přečkali to nejhorší, vyrobil Alex McCarthy první velkou minelu v zápase. Gólman Southamptonu otálel s rozehrávkou a před dotírajícím Nketiahem již míč do bezpečí neodpravil. Místo toho anglický forvard zaznamenal jeden z nejsnadnějších gólů své dosavadní kariéry, když jen zblízka dopravil míč do prázdné branky. Inkasovaný gól se Saints viditelně zamával, avšak Arsenal toho nedokázal využít, neboť i hosté poněkud polevili v dosavadní útočné aktivitě a do poločasu se tak již žádné šance nevyskytly.

Ani po změně stran se utkání neprobralo k životu a diváci u televizních obrazovek sledovali nezáživný boj ve středu pole bez pořádného vzruchu před kteroukoli z branek. Až dvanáct minut před koncem měli Saints zničehonic blízko k vyrovnání, když se za obranou Arsenalu zjevil střídající Shane Long, avšak irského útočníka kvalitním zákrokem vychytal Emiliano Martínez, který následně lapil míč do náruče i před dobíhajícím Ingsem.

O poklidné dohrání zápasu do vítězného konce se pak Arsenal v závěrečné desetiminutovce postaral znovu s výraznou pomocí southamptonské defenzivy. Højbjergova zpětná přihrávka totiž zamířila za stopera Stephense, který se ve sprinterském souboji s Aubameyangem nemohl rovnat a nezbylo mu nic jiného než gabonského střelce faulovat. Od sudího Scotta si za to však vysloužil červenou kartu a co víc, z následného přímého kopu hosté své vedení navýšili. Lacazettova první střela sice přes hráčskou zeď neprošla, ale napodruhé už francouzský forvard přinutil McCarthyho k nepříliš povedenému zákroku, který vzápětí z dorážky přetavil v pojišťovací zásah střídající Joe Willock.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
Petr Keš

1:3 snad už..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele