Premier League - souhrn 23. kola

18.01.2020, 15:25, aktualizováno 19.01.2020, 19:26
Komentáře a souhrny
Liverpool zůstává bez porážky, tentokrát doma zdolal Manchester United, přičemž na průběžně druhý Man City, jenž remizoval s Crystal Palace, má aktuálně náskok 16 bodů. Leicester nečekaně odjel s prázdnou ze hřiště Burnley, zatímco Chelsea pro změnu těsně prohrála v Newcastlu. Wolves vezou body ze Southamptonu. Tottenham i Arsenal opět zaváhaly...

Liverpool FC - Manchester United 2:0

19.01.2020 17:30

Góly: 14. Virgil van Dijk, 90+3. Mohamed Salah

Fotbalisté Manchesteru United jsou stále jediným týmem, který v uplynulém ročníku obral o body Liverpool. Ve druhém vzájemném zápase už Reds nezaváhali. Zásluho van Dijka šli do vedení už v první půli a v samotném závěru vítězství pečetil Salah.

Hned z první vážnější situace padl gól. Alexander-Arnold vybojoval rohový kop, který také sám rozehrál. Jeho centr letěl přesně na hlavu Virgila van Dijka, který uspěl v hlavičkovém souboji a poslal míč do brány. Zanedlouho mohlo být vedení dvojnásobné. Firminovu přihrávku zblokoval Fred jenom k Manému, který mohl postupovat na brankáře, jenže si nedokázal balón zpracovat.

V pětadvacáté minutě skórovali domácí podruhé, tentokráte se ranou z vápna prosadil Firmino. Jenže trefa nebyla uznána kvůli několik sekund starému faulu van Dijka na brankáře. Právě holandský stoper založil další akci, Salah poté předal míč Firminovi, ten však tentokráte neuspěl. Druhá neuznaná branka Reds se zrodila o deset minut později. Wijnaldum dokázal z úhlu překonat de Geu, jenže podle názoru pomezního přebíral míč v ofsajdovém postavení.

Na opačném konci hřiště před pauzou zahrozil Wan-Bissaka, který křižným pasem hledal Pereiru. Tomu ke skórování chyběl krok. Poslední slovo měli zase Kloppovi svěřenci, Maného ránu ale de Gea bez problémů vyrazil. Krátce po návratu ze šaten dostal na malé vápno míč zcela nehlídaný Salah, který však balón netrefil a zamířil mimo. Henderson dělovkou pálil přesněji, gólman si ale na jeho ránu počíhal.

Po necelé hodině hry přišla po pohledné kombinaci šance hostí. Martial si dal pohlednou narážečku o Pereiru a z křídla postupoval na Alissona, mířidla ovšem neměl pořádně seřízená a střílel nad. Hra se poté výrazně uklidnila, United neměli mnoho šancí na vyrovnání. V úspěch nepřetavili ani závěrečný nápor, což ještě Liverpoolští potrestali. Alisson v nastavení našel dlouhým výkopem za obranou Mohameda Salaha, který ranou na bližší tyč překonal de Geu.

Reds tak navýšili vedení v čele ligy o šestnáct bodů, navíc mají zápas k dobru. Manchesterští jsou na pátém místě s pětibodovou ztrátou na Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Leicester City 2:1

19.01.2020 15:00

Góly: 56. Chris Wood, 79. Ashley Westwood - 33. Harvey Barnes

Hráči Burnley překvapivě porazili Leicester City 2:1, pro který jde o druhou prohru v řadě. Hosty poslal do vedení v prvním poločase Harvey Barnes, skóre však po přestávce otočili Chris Wood a Ashley Westwood. Jamie Vardy navíc neproměnil pokutový kop.

Začátek zápasu byl plný chyb a nepřesností, takže se ani jednomu týmu nedařilo si vypracovat nějakou větší příležitost. Jako prvním se to povedlo hostům ve 33. minutě a hned to byla úvodní branka zápasu. Po střetu u půlící čáry přestali někteří domácí fotbalisté hrát a žádali si svorně odpískání faulu, rozhodčí Taylor ale nechal akci pokračovat, a tak posunul Praet balón Harveymu Barnesovi, který si s ním namířil středem hrací plochy až do vápna, kde si obešel Meeho a střelou o Popeho nohu otevřel skóre.

Leicester měl v první půli ještě jednu šanci. James Maddison našel přesným centrem na přední tyči Ayozeho Péreze, ten ale zakončoval několik decimetrů nad břevno.

Hosté pokračovali v tlaku i po přestávce a ve 47. minutě je od druhé branky moc nedělilo. Maddison našel Barnese, který přiklepl z první balon mezi stopery na volného Dennise Praeta. Jeho pohotovou střelu na zadní tyč vyrazil tygřím skokem Nick Pope.

O minuty později zahrozili i domácí. Burnley se dostalo do rychlého protiútoku, který po Taylorově centru zakončoval nebezpečnou hlavičkou nad Schmeichelovu branku Chris Wood.

V 56. minutě bylo vyrovnáno. Na zadní tyči hlavičkoval Ben Mee, jehož zakončení ještě zvládl Kasper Schmeichel reflexivně vyrazit. Pouze však k volnému Chrisi Woodovi, který balon z metru umístil špičkou kopačky do sítě.

Leicester se však poté mohl dostat opět do vedení. V 67. minutě si Harvey Barnes naběhl na kolmici do šestnáctky, kde ho poslal k zemi Ben Mee. Jamie Vardy ale ze značky pokutového kopu selhal. Nick Pope jeho ránu k pravé tyči vystihl. Následně se ještě ke střele z úhlu dostal Ricardo Pereira, i jeho pokus však konečky prstů domácí brankář vytěsnil.

V 79. minutě se domácí Burnley radovalo podruhé. Taylorův centr z levé strany se po nepovedeném zásahu Evanse dostal až k Ashleymu Westwoodovi, který skákající míč napálil z první z úrovně penaltového puntíku a procedil jej mezi Fuchsovými nohami až za Schmeichelova záda.

Leicester tak i přes poměrně velký počet gólovek padl na Burnley 1:2 a propadl se na třetí místo za Manchester City. Burnley je čtrnácté.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 1:0

18.01.2020 18:30

Góly: 90+4. Isaac Hayden

Londýnská Chelsea překvapivě prohrála na půdě Newcastlu a odmítla tak šanci odskočit svým největším rivalům v boji o první čtyřku. Tottenham v sobotu odpoledne jen remizoval na půdě Watfordu a vzhledem k očekávané ztrátě Manchesteru United na hřišti Liverpoolu tak Chelsea mohla navýšit svůj náskok, branka Isaaca Haydena z nastaveného času ji však o tuto možnost připravila.

Utkání začalo ve vlažném tempu a v úvodních minutách se toho vskutku moc nedělo. První výraznější šanci si na své konto připsal domácí Newcastle, když si centr z hloubky pole našel mezi stopery hlavu Joelintona, který ji nasměroval do břevna hostující branky. Pak převzala otěže zápasu hostující Chelsea, která si přece jenom začala vytvářet nějaké ty příležitosti. Nejprve po centru Williana a přiťuknutí Kantého pálil do břevna Abraham, případná branky by však stejně neplatila, jelikož byl útočník Chelsea v postavení mimo hru. O pár minut později si na pas Jamese za obranu naběhl Kanté, z úhlu však brankáře Dúbravku nepřekonal. Další možnost měl po centru Odoie Mount, svou hlavičku však z penaltového puntíku poslal jen vysoko nad.

Na startu druhého dějství utekl do rychlého brejku Mount, připravil míč pro Williana, který ale z vápna pálil vedle. O pět minut později se zase po přízemním centru Odoie dostal na malém vápně k zakončení Abraham, jenže v pádu mířil pouze vysoko nad. Dvacet minut před koncem si ve středu pole narazil míč Barkley s Jorginhem, druhému jmenovanému zadák Newcastle vypíchl míč tak nešťastně, že vyslal do vyložené šance Abrahama. Ten sice zvládl obejít Dúbravku, jenže z úhlu už nedokázal nasměrovat míč mezi tři tyče. O osm minut později se anglický útočník ve službách Chelsea objevil v ještě větší příležitosti - Azpilicueta hlavou přiklepl míč na malé vápno, kde si jej našel právě Abraham, v pádu však jen trefil domácího brankáře.

Pět minut před koncem mohl ranou ze střední vzdálenosti rozhodnout o vítězství hostí Emerson, jeho rána však mířila těsně vedle. A když už to vypadalo, že utkání dospěje k bezbrankové remíze, naskočil si na centr Saint-Maximina Hayden a hlavičkou z malého vápna překonal Kepu. Na severu Anglie tak vypukla euforie a Newcastle se zase o něco vzdálil sestupovým příčkám.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Sheffield United 1:1

18.01.2020 16:00

Góly: 45. Gabriel Martinelli - 83. John Fleck

Arsenal pod vedením Mikela Artety platí za remízového krále. Nikdo v celé Premier League se nerozešel se svým soupeřem smírně častěji než právě londýnský celek, který si na domácí půdě proti Sheffieldu United připsal po výsledku 1:1 již jedenáctou remízu. Kanonýři se sice v závěru poločasu ujali vedení po trefě Martinelliho, ovšem hráči Blades se nevzdali a sedm minut před koncem srovnali zásluhou utěšené rány Johna Flecka.

Arsenal do zápasu nastoupil v nezkušeném obranném složení Saka, Luiz, Mustafi, Maitland-Niles a na nejistotě hry domácích to bylo v úvodních minutách patrné. Výrazně více ze hry měli v úvodní čtvrthodině hráči United, kteří se však navzdory několika nebezpečným závarům k většímu ohrožení Bernda Lena nedopracovali.

Přestože se Kanonýrům nedařilo i kvůli aktivnímu napadání soupeře držet míč na kopačkách a vytvořit si stálejší tlak, povedlo se hráčům v červených dresech do poločasu třikrát podniknout rychlý přímočarý výpad, na jehož konci byl pokaždé Gabriel Martinelli. Teprve osmnáctiletý brazilský útočník převzal místo na levém křídle po suspendovaném kapitánovi Aubameyangovi, a i když v prvních dvou případech po skvělé práci Nicolase Pépého pokaždé zamířil nepřesně, nenechal se svým matným výkonem rozhodit a v třetí šanci na samém sklonku první půle přece jen uspěl.

Když už se zdálo, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu, předvedli domácí ojedinělou kombinační akci na jeden dotek, která po spolupráci Özila s Lacazettem vyústila v centr Bukaya Saky na nabíhajícího Martinelliho, jemuž ke snadnému doklepnutí míče do sítě z bezprostřední blízkosti pomohla i nešťastná teč bránícího Baldocka.

Také po změně stran měli lepší nástup do hry hosté a mohlo být brzy vyrovnáno. Po jednom z řady rohových kopů se po Lenově zaváhání dostal ke gólové hlavičce Oli McBurnie a jedině blok Granita Xhaky na brankové čáře uchránil Arsenal od ztráty vedení.

S přibývajícími minutami musel Chris Wilder vsadit na čím dál ofenzivnější střídání ve snaze vymazat jednobrankové manko, ovšem zároveň tím Arsenalu umožnil vyrážet do čím dál častějších protiútoků. Po jednom takovém se aktivní Pépé marně dožadoval odpískání pokutového kopu, v dalších dvou neuspěl střídající Eddie Nketiah.

Na druhé straně z dalšího Norwoodova rohu hrozil McBurnie, ale trefil míč jen do Lenových připravených rukavic. Jen chvíli nato se už ale Blades dočkaly. Přetažený centr na zadní tyč posunul Maitland-Niles jen k Johnu Fleckovi, jenž se bez váhání do skákajícího míče opřel a jeho parádní křížná rána se od země odrazila přesně do horního růžku mimo Lenův dosah.

Rozjetí hosté mohli minutu před vypršením základní hrací doby dokonce dokonat šokující obrat, když se do výtečné střelecké příležitosti v hloubi šestnáctky dostali McBurnie i Fleck, ale v obou případech jejich rány stihli obránci Arsenalu obětavě zablokovat. Když vzápětí proti Lenovi neuspěl ani střídající Bešić, rozešly Arsenal s Sheffieldem United smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Aston Villa 1:1

18.01.2020 16:00

Góly: 38. Leandro Trossard - 75. Jack Grealish

Asi spravedlivou remízou skončilo měření sil mezi Brightonem a Aston Villou. Utkání dvou celků, pro něž je prvořadá záchrana v Premier League, rozhodly dva momenty, jeden z první a druhý z druhé půle. Výsledek ani nezměnil nic v tabulce. Domácí zůstali na průběžném čtrnáctém místě, hosté i nadále okupují pozice v sestupovém pásmu.

Ani jedno z mužstev před vzájemným střetnutím neukazovalo bůhvíjakou formu. Zatímco Aston Villa prohrála hned šestkrát v uplynulých osmi ligových kolech, přičemž vzpamatovávat se musela z nedávného ostudného debaklu proti Manchesteru City, Brighton v minulých šesti zápasech napříč všemi soutěžemi padl hned ve čtyřech případech.

Ne že by oba týmy vyprodukovaly málo střel na bránu, jednoduše se však nepropracovávaly s pravidelností do nějakých větších šancí. Jako první se k nebezpečnějšímu zakončení dostali domácí ve 21. minutě, kdy vystřelil Mooy, nicméně jeho pokus skončil pouze vedle brány. Skórovat se pak snažil u bližší tyčky také jeho spoluhráč Connolly, ale neuspěl.

Až sedm minut před obrátkou se The Seagulls podařilo změnit dosud bezgólové skóre. Po rychlém brejku pronikl středem hřiště Maupay, který ve správnou chvíli exkluzivní nahrávkou uvolnil do šestnáctky nabíhajícího Trossarda, a ten, i když se nacházel v nelehkém úhlu, stačil míč nasměrovat po zemi ke vzdálenější tyči podél gólmana Pepeho Reiny.

Ani druhé dějství se neneslo v duchu ofenzivních výpadů a slovutných akcí. Brighton si v podstatě hlídal pohodlný náskok proti soupeři, který v útoku neprojevoval takovou aktivitu, jaká by asi za tohoto stavu byla potřeba. Drinkwater v 52. minutě mířil mimo, o jedenáct minut později Konsa nepřekonal svou levačkou brankáře Ryana.

Přesto se nakonec Villans podařilo urvat aspoň bod. Čtvrthodinu před závěrečným hvizdem sudího Madleyho vyslal střídající Douglas Luiz dlouhý centr z pravé strany na hranici pokutového území, tam si balón narovnal na svou levačku Grealish a z halfvoleje překonal marně reagujícího Ryana.

Více informací k zápasu

Manchester City - Crystal Palace 2:2

18.01.2020 16:00

Góly: 82. Sergio Agüero, 87. Sergio Agüero - 39. Cenk Tosun, 90. Fernandinho (vl.)

Dlouho se zdálo, že Manchester City ztratí s Crystal Palace všechny body. V závěru nakonec domácí zabrali, jenže po rychlém obratu stejně svižně o náskok přišli a s Crystal Palace nakonec jen remizovali. Svěřenci Pepa Guardioly tak zaznamenali další ztrátu a na Liverpool z druhého místa nadále ztrácí. Hosté zůstávají ve středu tabulky, konkrétně na deváté pozici.

Do sestavy Citizens se po vysoké výhře na půdě Aston Villy dostali záložníci Gündogan s Bernardem Silvou a křídelník Sterling. V základní jedenáctce Eagles se poprvé po svém příchodu objevil Tosun, místo na lavičce náhradníků tak musel zaujmou Meyer.

Do prvního zakončení se ve třetí minutě dostal De Bruyne, avšak brankáře hostů Guaitu příliš neohrozil. Tři minuty poté byl De Bruyne znovu v akci, když po jeho pasu našel Agüero opět připraveného Guaitu. Za dalších pět minut pálil i David Silva, tentokrát nad břevno. O něco níž mířil ve čtrnácté minutě z přímého kopu De Bruyne, jenže ke své smůle trefil jen horní tyč.

Domácí byli nadále aktivní, v koncovce se jim ale nedařilo, což těsně před uplynutím půlhodiny hrací doby podtrhl nepřesnou hlavičkou Sterling. Ve 39. minutě však většina Etihad Stadiumu oněměla, neboť Crystal Palace šel nečekaně do vedení. Rohový kop McArthura vrátil Kelly na přední tyč, kde se zblízka nemýlil Tosun. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Bernardo Silva, jenž se v pokutovém území rychle uvolnil, ovšem o kousek přestřelil.

Citizens se po změně stran pochopitelně tlačili za vyrovnáním. V 52. minutě však střílel Sterling vedle brány, pár chvil nato si Guaita poradil se zakončením Bernarda Silvy z úhlu. Hosté ojediněle zahrozili v 56. minutě, kdy Zaha vyslal dopředu Tosuna, jehož pohotové zakončení zastavil gólman Ederson. Z následného rohového kopu se hlavou přesně netrefil Tomkins. Eagles ale nadále kousali, v 59. minutě musel Ederson opět zasahovat, tentokrát proti pokusu Zahy.

Snahu Manchesteru měl podpořit střídající Jesus, ten se ovšem v 64. minutě uvedl nepřesnou dělovkou a svou mušku nevyspravil ani o jedenáct minut později. V 82. minutě se však Jesus ukázal v mnohem lepším světle, když přesným pasem vybídl ke skórování Agüera - 1:1.

Okamžitě po vyrovnání vycítili Citizens šanci na dokončení obratu a v 87. minutě se jej dočkali. Postaral se o něj znovu Agüero, jenž si naskočil na centr Mendyho a zcela osamocen hlavičkoval přesně k tyči.

Šílená koncovka však ještě neměla konce. Těsně před uplynutím základní hrací doby vyrazil na zteč hostující Zaha, před bránou našel spoluhráče, ale nešťastně nakonec zasáhl bránící Fernandinho, jenž si vstřelil vlastní gól. Crystal Palace sice většinu duelu tahal za delší konec, nakonec však byl rád alespoň za bod.

Více informací k zápasu

Norwich City - AFC Bournemouth 1:0

18.01.2020 16:00

Góly: 33. Teemu Pukki (pen.)

Záchranářský souboj nakonec zvládli domácí fotbalisté, kteří díky brance Pukkiho z pokutového kopu přehráli Bournemouth 1:0. Hostům situaci notně zkomplikoval kapitán Cook, který v polovině prvního poločasu rukou vyrazil míč směřující do opuštěné branky a obdržel červenou kartu, přičemž z nařízené penalty padl jediný gól zápasu. Ani domácí ale nedohráli v jedenácti, patnáct minut před koncem byl vyloučen Godfrey a hosté na konci sahali po bodu.

Do zápasu lépe vstoupili fotbalisté Norwiche a první šanci měl na hlavě Buendia, svou hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče hostující branky. Podobně si vedl také Tettey, který napřáhl z pětadvaceti metrů, přesný ale také nebyl. Po půlhodině hry následoval klíčový moment zápasu - Ramsdale se vydal na hranici vápna, kde zastavil rozeběhnutého Pukkiho. Míč se však odrazil pouze k dobíhajícímu Dudovi, který jej okamžitě napálil na branku. A míč, který by směřoval mezi tři tyče, "parádním" zákrokem vytěsnil kapitán Cook. Za onu robinzonádu jej však nikdo nepochválil, balón sice díky jeho přičinění skončil pouze na tyči, on sám si však vysloužil pouze červenou kartu a navíc domácím nabídl výhodu pokutového kopu. Toho se zhostil Pukki a s přehledem penaltu proměnil.

V druhé půli mohl vedení Norwiche navýšit opět Pukki, svůj samostatný únik však neproměnil a zakončil jej pouze do vyběhnuvšího Ramsdalea. Patnáct minut před koncem stoper Godfrey velmi nepříjemně trefil Calluma Wilsona a obdržel žlutou kartu. Videorozhodčí však hlavnímu sudímu doporučil situaci přezkoumat u obrazovky - a na základě opakovaného záběru se byl stoper domácího celku vyloučen.

Bournemouth se v závěru hnal dopředu, po standardní situace Frasera hlavičkoval těsně nad Aké, žádnou další vážnější šanci si však už hostující celek nevypracoval, a proto zápas dospěl k těsnému vítězství domácích 1:0.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers 2:3

18.01.2020 16:00

Góly: 15. Jan Bednarek, 35. Shane Long - 53. Pedro Neto, 65. Raúl Jiménez (pen.), 76. Raúl Jiménez

S výtečnou sérií výsledků v zádech se Southampton utkal na domácí půdě s trápícím se Wolverhamptonem a ještě v poločase nic nenasvědčovalo tomu, že se na formě obou celků v třiadvacátém kole cokoli změní, neboť Saints si díky trefám Bednarka s Longem vypracovali pohodlné dvoubrankové vedení. Wolves se však o přestávce nadechli k velkému obratu, a především díky Raúlu Jiménezovi s Adamou Traorém si ze stadionu St. Mary’s odváží šokující triumf 3:2.

Místo pátého vítězství z posledních šesti kol tak svěřenci Ralpha Hasenhüttla dostali pořádný políček a místo pomrkávání po pohárových příčkách se v nabitém středu tabulky musí znovu opatrně koukat na konkurenci za sebou. To Wolverhampton naopak mimořádným způsobem ukončil vlastní pětizápasovou šňůru bez vítězství a poskočil na šesté místo s totožným bodovým ziskem, jaký má pátý Manchester United. Hosté tak znovu potvrdili, že právě za nepříznivého stavu se dokážou vybičovat k těm nejlepším výkonům, neboť v této sezoně již z průběžně záporného skóre dokázali vyválčit hned osmnáct bodů.

Nuno Espírito Santo by si však jistě přál, aby jeho tým raději jako první neinkasoval, což se Wolves v lize stalo již sedmkrát po sobě. Southampton se prosadil takřka z prvního vážnějšího útoku, když přímý kop Warda-Prowse propadl skrumáží těl až k Janu Bednarkovi, jenž na stopera prokázal nebývale chladnokrevné a technické zakončení, když citlivě poslal míč přesně do horního růžku.

Hosté měli blízko k brzkému vyrovnání prostřednictvím Jiméneze, ovšem mexický forvard nezvládl zakončení ani v jedné ze dvou slibných příležitostí. Místo nerozhodného stavu tak o přestávce platilo skóre 2:0, jelikož se z výtečného Cédricova centru prosadil hlavou Shane Long, a tentýž hráč krátce po změně stran mohl o osudu utkání definitivně rozhodnout, jenže další povedenou hlavičku poslal pouze do brankové konstrukce.

Od té chvíle již utkání patřilo jen a jen hostům. Sotva minutu po Longově nastřelené tyči padl gól na opačné straně, když si Pedro Neto zpracoval centr Traorého a z otočky propálil vše, co mu stálo v cestě. Ani ne čtvrthodinu nato již bylo dokonce vyrovnáno, a to s přispěním videorozhodčího, jenž debutujícímu sudímu Englandovi doporučil změnit původní verdikt a odpískat pokutový kop za faul Stephense s Cédricem na Jonnyho. Raúl Jiménez nařízenou penaltu suverénně proměnil ranou do protipohybu brankáře McCarthyho.

I za této situace se ještě Saints mohli vrátit do vedení, avšak z ojedinělého útoku Nathan Redmond napálil ranou zpoza šestnáctky pouze břevno. Místo toho rozjetí hosté dokonali obrat čtvrthodinu před koncem po další dobré práci nezastavitelného Traorého, jenž zpětnou přihrávkou ideálně nabil Jiménezovi k vstřelení svého druhého gólu večera a stanovení konečného stavu 3:2.

Více informací k zápasu

West Ham United - Everton FC 1:1

18.01.2020 16:00

Góly: 40. Issa Diop - 44. Dominic Calvert-Lewin

West Ham se i s novou posilou v bráně chtěl vyšvihnout proti Evertonu, nakonec však vytěžil jen bod. Do vedení šli jako první Kladiváři, ovšem Karamelky nezůstaly pozadu dlouho. Domácí tak zůstávají těsně nad sestupovým pásmem, hosté jsou na tom o něco lépe, konkrétně jedenáctí.

Mezi tři tyče Hammers se okamžitě po svém příchodu postavil gólman Randolph. Po nepovedeném zápase v Sheffieldu vypadl z obrany Balbuena, místo něj dostal šanci Diop. Zálohu posílili Snodgrass s Fornalsem, chyběl naopak zraněný Anderson. Defenzivní řadu Toffees posílili navrátilci Coleman s Minou, Delph pak v záloze a Kean zase v útoku zastoupili chybějícího Sigurdssona, respektive Richarlisona.

Úvod zápasu byl celkem dost nudný, až ve dvacáté minutě alespoň nějakou akci přinesla hlavička domácího Hallera. Stejný hráč se o čtyři minuty později řítil na brankáře Evertonu Pickforda, ten však proti jeho přízemní střele spolehlivě zasáhl. Hosté se vzbudili až po půlhodině hry, kdy Randolpha prověřil Wallcott. Vzápětí na druhé straně odpověděl Haller, nemířil však do prostoru mezi třemi tyčemi.

Ve 40. minutě už se diváci radovali z prvního gólu. Jeho autorem byl Diop, jenž zužitkoval přímý kop Snodgrasse. Vedení ale vydrželo West Hamu jen čtyři minuty, kdy po rohovém kopu a prodloužení od Holgatea vyrovnal Calwert-Lewin. Ještě v nastavení první půle mohl kladivářům těsný náskok vrátit Fornals, avšak jeho hlavičku bravurně zneškodnil Pickford.

První pětačtyřicetiminutovka mnoho zajímavých momentů vskutku nepřinesla, ovšem dva přesné zásahy nakonec alespoň částečně napravily dojem. To druhý poločas byl ještě nezáživnější. Není tak divu že branky se už diváci nedočkali a oba týmy si tak body rozdělily.

Více informací k zápasu

Watford FC - Tottenham Hotspur 0:0

18.01.2020 13:30

Góly: -

Fotbalistům Watfordu se v rámci 23. kola Premier League podařilo uhrát cennou bezbrankovou remízu proti Tottenhamu. Kohouti tak stále v lize naposled naplno bodovali 26. prosince, když porazili 2:1 Brighton a nadále se propadají tabulkou.

Zápas od začátku reklamou na fotbal úplně nebyl a diváci v ochozech se spíše nudili. První větší příležitost si vypracovali hosté až v 39. minutě. Watford propadl ve středu hrací plochy, poté se Allimu povedlo vysunout Mouru, jehož zakončení z úhlu zneškodnil vyběhnuvší Foster.

Hned z kraje druhého poločasu se však ke slovu přihlásili i hosté a to ve 48. minutě. Do šance se dostal Doucouré, který se natlačil až do malého vápna, odkud pravačkou nepřekonal Gazzanigu.

Hostující fanoušky mohl v 63. minutě potěšit Son. Ten se rychlostním způsobem dostal za obránce, avšak zakončení pravou nohou neposlal pod břevno, nýbrž nad.

V 69. minutě nastal asi nejvíce vzrušující moment zápasu. Vertonghen zahrál uvnitř pokutového území rukou a byla z toho žlutá karta a také penalta pro domácí. K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám kapitán Troy Deeney. Jeho zakončení však nebylo vůbec dobré, Gazzaniga navíc odhadl směr letu míče a stav tak zůstal i nadále 0:0.

Ve druhé minutě nastavení rozhodoval o osudu zápasu počítač. Tottenham se málem radoval z první trefy, avšak domácí obraně se povedlo zastavit míč před brankovou čárou. Balon se sice nacházel za čárou, avšak ne celým objemem. Hrdinou tohoto okamžiku se stal střídající Pussetto.

Celky si tak rozdělily po bodu, Watford je v tabulce sedmnáctý a Tottenham osmý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC22211052:1464
2.Manchester City23153564:2748
3.Leicester City23143648:2345
4.Chelsea FC23123839:3039
5.Manchester United2397736:2734
6.Wolverhampton Wanderers23810534:3034
7.Sheffield United2389625:2233
8.Tottenham Hotspur2387836:3131
9.Crystal Palace2379722:2630
10.Arsenal FC23611630:3229
11.Everton FC23851026:3329
12.Newcastle United23851022:3429
13.Southampton FC23841129:4228
14.Burnley FC23831226:3827
15.Brighton & Hove Albion23671026:3125
16.West Ham United22651126:3423
17.Watford FC23581020:3423
18.Aston Villa23641329:4422
19.AFC Bournemouth23551320:3620
20.Norwich City23451423:4517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1116)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele