23. kolo
18.01.2020 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Citizens po dramatické koncovce nakonec jen remizovali s Crystal Palace

Dlouho se zdálo, že Manchester City ztratí s Crystal Palace všechny body. V závěru nakonec domácí zabrali, jenže po rychlém obratu stejně svižně o náskok přišli a s Crystal Palace nakonec jen remizovali. Svěřenci Pepa Guardioly tak zaznamenali další ztrátu a na Liverpool z druhého místa nadále ztrácí. Hosté zůstávají ve středu tabulky, konkrétně na deváté pozici.

Do sestavy Citizens se po vysoké výhře na půdě Aston Villy dostali záložníci Gündogan s Bernardem Silvou a křídelník Sterling. V základní jedenáctce Eagles se poprvé po svém příchodu objevil Tosun, místo na lavičce náhradníků tak musel zaujmou Meyer.

Do prvního zakončení se ve třetí minutě dostal De Bruyne, avšak brankáře hostů Guaitu příliš neohrozil. Tři minuty poté byl De Bruyne znovu v akci, když po jeho pasu našel Agüero opět připraveného Guaitu. Za dalších pět minut pálil i David Silva, tentokrát nad břevno. O něco níž mířil ve čtrnácté minutě z přímého kopu De Bruyne, jenže ke své smůle trefil jen horní tyč.

Domácí byli nadále aktivní, v koncovce se jim ale nedařilo, což těsně před uplynutím půlhodiny hrací doby podtrhl nepřesnou hlavičkou Sterling. Ve 39. minutě však většina Etihad Stadiumu oněměla, neboť Crystal Palace šel nečekaně do vedení. Rohový kop McArthura vrátil Kelly na přední tyč, kde se zblízka nemýlil Tosun. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Bernardo Silva, jenž se v pokutovém území rychle uvolnil, ovšem o kousek přestřelil.

Citizens se po změně stran pochopitelně tlačili za vyrovnáním. V 52. minutě však střílel Sterling vedle brány, pár chvil nato si Guaita poradil se zakončením Bernarda Silvy z úhlu. Hosté ojediněle zahrozili v 56. minutě, kdy Zaha vyslal dopředu Tosuna, jehož pohotové zakončení zastavil gólman Ederson. Z následného rohového kopu se hlavou přesně netrefil Tomkins. Eagles ale nadále kousali, v 59. minutě musel Ederson opět zasahovat, tentokrát proti pokusu Zahy.

Snahu Manchesteru měl podpořit střídající Jesus, ten se ovšem v 64. minutě uvedl nepřesnou dělovkou a svou mušku nevyspravil ani o jedenáct minut později. V 82. minutě se však Jesus ukázal v mnohem lepším světle, když přesným pasem vybídl ke skórování Agüera - 1:1.

Okamžitě po vyrovnání vycítili Citizens šanci na dokončení obratu a v 87. minutě se jej dočkali. Postaral se o něj znovu Agüero, jenž si naskočil na centr Mendyho a zcela osamocen hlavičkoval přesně k tyči.

Šílená koncovka však ještě neměla konce. Těsně před uplynutím základní hrací doby vyrazil na zteč hostující Zaha, před bránou našel spoluhráče, ale nešťastně nakonec zasáhl bránící Fernandinho, jenž si vstřelil vlastní gól. Crystal Palace sice většinu duelu tahal za delší konec, nakonec však byl rád alespoň za bod.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

budu tam! tak doufam ze tvuj tip vyjde at z toho neco mam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Ticho zavidim uzi si to

Reagovat
t0mmy33MCFC

diky :) no kdyz jsem to v Novembri objednaval tak jsem cekal ze situace v PL bude napinavejsi kazdopadne po 12 letech fanouskem City bylo nacase vyuzit zpatecni letenky z Prahy za 600Kc na osobu!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

CP celkem i umí na City.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele