23. kolo
19.01.2020 15:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Leicester padl na hřišti Burnley

Hráči Burnley překvapivě porazili Leicester City 2:1, pro který jde o druhou prohru v řadě. Hosty poslal do vedení v prvním poločase Harvey Barnes, skóre však po přestávce otočili Chris Wood a Ashley Westwood. Jamie Vardy navíc neproměnil pokutový kop.

Začátek zápasu byl plný chyb a nepřesností, takže se ani jednomu týmu nedařilo si vypracovat nějakou větší příležitost. Jako prvním se to povedlo hostům ve 33. minutě a hned to byla úvodní branka zápasu. Po střetu u půlící čáry přestali někteří domácí fotbalisté hrát a žádali si svorně odpískání faulu, rozhodčí Taylor ale nechal akci pokračovat, a tak posunul Praet balón Harveymu Barnesovi, který si s ním namířil středem hrací plochy až do vápna, kde si obešel Meeho a střelou o Popeho nohu otevřel skóre.

Leicester měl v první půli ještě jednu šanci. James Maddison našel přesným centrem na přední tyči Ayozeho Péreze, ten ale zakončoval několik decimetrů nad břevno.

Hosté pokračovali v tlaku i po přestávce a ve 47. minutě je od druhé branky moc nedělilo. Maddison našel Barnese, který přiklepl z první balon mezi stopery na volného Dennise Praeta. Jeho pohotovou střelu na zadní tyč vyrazil tygřím skokem Nick Pope.

O minuty později zahrozili i domácí. Burnley se dostalo do rychlého protiútoku, který po Taylorově centru zakončoval nebezpečnou hlavičkou nad Schmeichelovu branku Chris Wood.

V 56. minutě bylo vyrovnáno. Na zadní tyči hlavičkoval Ben Mee, jehož zakončení ještě zvládl Kasper Schmeichel reflexivně vyrazit. Pouze však k volnému Chrisi Woodovi, který balon z metru umístil špičkou kopačky do sítě.

Leicester se však poté mohl dostat opět do vedení. V 67. minutě si Harvey Barnes naběhl na kolmici do šestnáctky, kde ho poslal k zemi Ben Mee. Jamie Vardy ale ze značky pokutového kopu selhal. Nick Pope jeho ránu k pravé tyči vystihl. Následně se ještě ke střele z úhlu dostal Ricardo Pereira, i jeho pokus však konečky prstů domácí brankář vytěsnil.

V 79. minutě se domácí Burnley radovalo podruhé. Taylorův centr z levé strany se po nepovedeném zásahu Evanse dostal až k Ashleymu Westwoodovi, který skákající míč napálil z první z úrovně penaltového puntíku a procedil jej mezi Fuchsovými nohami až za Schmeichelova záda.

Leicester tak i přes poměrně velký počet gólovek padl na Burnley 1:2 a propadl se na třetí místo za Manchester City. Burnley je čtrnácté.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat
Kocour Klapuška

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu nerozumím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele