23. kolo
18.01.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Záchranářský souboj vyzněl lépe pro Norwich

Záchranářský souboj nakonec zvládli domácí fotbalisté, kteří díky brance Pukkiho z pokutového kopu přehráli Bournemouth 1:0. Hostům situaci notně zkomplikoval kapitán Cook, který v polovině prvního poločasu rukou vyrazil míč směřující do opuštěné branky a obdržel červenou kartu, přičemž z nařízené penalty padl jediný gól zápasu. Ani domácí ale nedohráli v jedenácti, patnáct minut před koncem byl vyloučen Godfrey a hosté na konci sahali po bodu.

Do zápasu lépe vstoupili fotbalisté Norwiche a první šanci měl na hlavě Buendia, svou hlavičku nasměroval těsně vedle pravé tyče hostující branky. Podobně si vedl také Tettey, který napřáhl z pětadvaceti metrů, přesný ale také nebyl. Po půlhodině hry následoval klíčový moment zápasu - Ramsdale se vydal na hranici vápna, kde zastavil rozeběhnutého Pukkiho. Míč se však odrazil pouze k dobíhajícímu Dudovi, který jej okamžitě napálil na branku. A míč, který by směřoval mezi tři tyče, "parádním" zákrokem vytěsnil kapitán Cook. Za onu robinzonádu jej však nikdo nepochválil, balón sice díky jeho přičinění skončil pouze na tyči, on sám si však vysloužil pouze červenou kartu a navíc domácím nabídl výhodu pokutového kopu. Toho se zhostil Pukki a s přehledem penaltu proměnil.

V druhé půli mohl vedení Norwiche navýšit opět Pukki, svůj samostatný únik však neproměnil a zakončil jej pouze do vyběhnuvšího Ramsdalea. Patnáct minut před koncem stoper Godfrey velmi nepříjemně trefil Calluma Wilsona a obdržel žlutou kartu. Videorozhodčí však hlavnímu sudímu doporučil situaci přezkoumat u obrazovky - a na základě opakovaného záběru se byl stoper domácího celku vyloučen.

Bournemouth se v závěru hnal dopředu, po standardní situace Frasera hlavičkoval těsně nad Aké, žádnou další vážnější šanci si však už hostující celek nevypracoval, a proto zápas dospěl k těsnému vítězství domácích 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Duda v základe na AM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele