23. kolo
18.01.2020 16:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers 2:3

S výtečnou sérií výsledků v zádech se Southampton utkal na domácí půdě s trápícím se Wolverhamptonem a ještě v poločase nic nenasvědčovalo tomu, že se na formě obou celků v třiadvacátém kole cokoli změní, neboť Saints si díky trefám Bednarka s Longem vypracovali pohodlné dvoubrankové vedení. Wolves se však o přestávce nadechli k velkému obratu, a především díky Raúlu Jiménezovi s Adamou Traorém si ze stadionu St. Mary’s odváží šokující triumf 3:2.

Místo pátého vítězství z posledních šesti kol tak svěřenci Ralpha Hasenhüttla dostali pořádný políček a místo pomrkávání po pohárových příčkách se v nabitém středu tabulky musí znovu opatrně koukat na konkurenci za sebou. To Wolverhampton naopak mimořádným způsobem ukončil vlastní pětizápasovou šňůru bez vítězství a poskočil na šesté místo s totožným bodovým ziskem, jaký má pátý Manchester United. Hosté tak znovu potvrdili, že právě za nepříznivého stavu se dokážou vybičovat k těm nejlepším výkonům, neboť v této sezoně již z průběžně záporného skóre dokázali vyválčit hned osmnáct bodů.

Nuno Espírito Santo by si však jistě přál, aby jeho tým raději jako první neinkasoval, což se Wolves v lize stalo již sedmkrát po sobě. Southampton se prosadil takřka z prvního vážnějšího útoku, když přímý kop Warda-Prowse propadl skrumáží těl až k Janu Bednarkovi, jenž na stopera prokázal nebývale chladnokrevné a technické zakončení, když citlivě poslal míč přesně do horního růžku.

Hosté měli blízko k brzkému vyrovnání prostřednictvím Jiméneze, ovšem mexický forvard nezvládl zakončení ani v jedné ze dvou slibných příležitostí. Místo nerozhodného stavu tak o přestávce platilo skóre 2:0, jelikož se z výtečného Cédricova centru prosadil hlavou Shane Long, a tentýž hráč krátce po změně stran mohl o osudu utkání definitivně rozhodnout, jenže další povedenou hlavičku poslal pouze do brankové konstrukce.

Od té chvíle již utkání patřilo jen a jen hostům. Sotva minutu po Longově nastřelené tyči padl gól na opačné straně, když si Pedro Neto zpracoval centr Traorého a z otočky propálil vše, co mu stálo v cestě. Ani ne čtvrthodinu nato již bylo dokonce vyrovnáno, a to s přispěním videorozhodčího, jenž debutujícímu sudímu Englandovi doporučil změnit původní verdikt a odpískat pokutový kop za faul Stephense s Cédricem na Jonnyho. Raúl Jiménez nařízenou penaltu suverénně proměnil ranou do protipohybu brankáře McCarthyho.

I za této situace se ještě Saints mohli vrátit do vedení, avšak z ojedinělého útoku Nathan Redmond napálil ranou zpoza šestnáctky pouze břevno. Místo toho rozjetí hosté dokonali obrat čtvrthodinu před koncem po další dobré práci nezastavitelného Traorého, jenž zpětnou přihrávkou ideálně nabil Jiménezovi k vstřelení svého druhého gólu večera a stanovení konečného stavu 3:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dává ty tipy na zápasy?... to je hroznej amatérismus..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš z prdele kliku, redaktore.

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele