23. kolo
18.01.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Sheffield United 1:1

Arsenal pod vedením Mikela Artety platí za remízového krále. Nikdo v celé Premier League se nerozešel se svým soupeřem smírně častěji než právě londýnský celek, který si na domácí půdě proti Sheffieldu United připsal po výsledku 1:1 již jedenáctou remízu. Kanonýři se sice v závěru poločasu ujali vedení po trefě Martinelliho, ovšem hráči Blades se nevzdali a sedm minut před koncem srovnali zásluhou utěšené rány Johna Flecka.

Arsenal do zápasu nastoupil v nezkušeném obranném složení Saka, Luiz, Mustafi, Maitland-Niles a na nejistotě hry domácích to bylo v úvodních minutách patrné. Výrazně více ze hry měli v úvodní čtvrthodině hráči United, kteří se však navzdory několika nebezpečným závarům k většímu ohrožení Bernda Lena nedopracovali.

Přestože se Kanonýrům nedařilo i kvůli aktivnímu napadání soupeře držet míč na kopačkách a vytvořit si stálejší tlak, povedlo se hráčům v červených dresech do poločasu třikrát podniknout rychlý přímočarý výpad, na jehož konci byl pokaždé Gabriel Martinelli. Teprve osmnáctiletý brazilský útočník převzal místo na levém křídle po suspendovaném kapitánovi Aubameyangovi, a i když v prvních dvou případech po skvělé práci Nicolase Pépého pokaždé zamířil nepřesně, nenechal se svým matným výkonem rozhodit a v třetí šanci na samém sklonku první půle přece jen uspěl.

Když už se zdálo, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu, předvedli domácí ojedinělou kombinační akci na jeden dotek, která po spolupráci Özila s Lacazettem vyústila v centr Bukaya Saky na nabíhajícího Martinelliho, jemuž ke snadnému doklepnutí míče do sítě z bezprostřední blízkosti pomohla i nešťastná teč bránícího Baldocka.

Také po změně stran měli lepší nástup do hry hosté a mohlo být brzy vyrovnáno. Po jednom z řady rohových kopů se po Lenově zaváhání dostal ke gólové hlavičce Oli McBurnie a jedině blok Granita Xhaky na brankové čáře uchránil Arsenal od ztráty vedení.

S přibývajícími minutami musel Chris Wilder vsadit na čím dál ofenzivnější střídání ve snaze vymazat jednobrankové manko, ovšem zároveň tím Arsenalu umožnil vyrážet do čím dál častějších protiútoků. Po jednom takovém se aktivní Pépé marně dožadoval odpískání pokutového kopu, v dalších dvou neuspěl střídající Eddie Nketiah.

Na druhé straně z dalšího Norwoodova rohu hrozil McBurnie, ale trefil míč jen do Lenových připravených rukavic. Jen chvíli nato se už ale Blades dočkaly. Přetažený centr na zadní tyč posunul Maitland-Niles jen k Johnu Fleckovi, jenž se bez váhání do skákajícího míče opřel a jeho parádní křížná rána se od země odrazila přesně do horního růžku mimo Lenův dosah.

Rozjetí hosté mohli minutu před vypršením základní hrací doby dokonce dokonat šokující obrat, když se do výtečné střelecké příležitosti v hloubi šestnáctky dostali McBurnie i Fleck, ale v obou případech jejich rány stihli obránci Arsenalu obětavě zablokovat. Když vzápětí proti Lenovi neuspěl ani střídající Bešić, rozešly Arsenal s Sheffieldem United smírně 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

LENO- NILES, PAPA, DL, SAKA- TORREIRA, XHAKA- PEPE, OZIL, MARTINELLI--LACA ©

2:0 (1:0) 8.Laca 76.Martinelli

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mojich štatistík dostal Lacazette žltú kartu aj v zápase Chelsea 29.12., ktorú ale EF z nejakého dôvodu neeviduje... Tým pádom by ich mal mať na konte 5, čo podľa pravidiel PL znamená stopku na jeden zápas a proti Sheffieldu by teda nemal zasiahnuť do hry

Reagovat
Arsenalista

Lacazette má 5 žlutých, nicméně...

The five yellow card count is “reset” on 31st December. It means a player receiving their fifth yellow card of the season on January 1 or later will not receive a ban.

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo také som aj tušil, keďže vidím Lacazettea v predpokladanej zostave na všetkých možných futbalových weboch...

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se jen na první půlku a Blades nic moc ale věřil jsem že jednoho určitě dají, škoda toho závěru, jak jsem četl měli velkou sanci

Reagovat
Pharrell

Arteta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele