23. kolo
18.01.2020 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brighton letos neporazil Aston Villu ani napotřetí, uhrál jen plichtu

Asi spravedlivou remízou skončilo měření sil mezi Brightonem a Aston Villou. Utkání dvou celků, pro něž je prvořadá záchrana v Premier League, rozhodly dva momenty, jeden z první a druhý z druhé půle. Výsledek ani nezměnil nic v tabulce. Domácí zůstali na průběžném čtrnáctém místě, hosté i nadále okupují pozice v sestupovém pásmu.

Ani jedno z mužstev před vzájemným střetnutím neukazovalo bůhvíjakou formu. Zatímco Aston Villa prohrála hned šestkrát v uplynulých osmi ligových kolech, přičemž vzpamatovávat se musela z nedávného ostudného debaklu proti Manchesteru City, Brighton v minulých šesti zápasech napříč všemi soutěžemi padl hned ve čtyřech případech.

Ne že by oba týmy vyprodukovaly málo střel na bránu, jednoduše se však nepropracovávaly s pravidelností do nějakých větších šancí. Jako první se k nebezpečnějšímu zakončení dostali domácí ve 21. minutě, kdy vystřelil Mooy, nicméně jeho pokus skončil pouze vedle brány. Skórovat se pak snažil u bližší tyčky také jeho spoluhráč Connolly, ale neuspěl.

Až sedm minut před obrátkou se The Seagulls podařilo změnit dosud bezgólové skóre. Po rychlém brejku pronikl středem hřiště Maupay, který ve správnou chvíli exkluzivní nahrávkou uvolnil do šestnáctky nabíhajícího Trossarda, a ten, i když se nacházel v nelehkém úhlu, stačil míč nasměrovat po zemi ke vzdálenější tyči podél gólmana Pepeho Reiny.

Ani druhé dějství se neneslo v duchu ofenzivních výpadů a slovutných akcí. Brighton si v podstatě hlídal pohodlný náskok proti soupeři, který v útoku neprojevoval takovou aktivitu, jaká by asi za tohoto stavu byla potřeba. Drinkwater v 52. minutě mířil mimo, o jedenáct minut později Konsa nepřekonal svou levačkou brankáře Ryana.

Přesto se nakonec Villans podařilo urvat aspoň bod. Čtvrthodinu před závěrečným hvizdem sudího Madleyho vyslal střídající Douglas Luiz dlouhý centr z pravé strany na hranici pokutového území, tam si balón narovnal na svou levačku Grealish a z halfvoleje překonal marně reagujícího Ryana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele