23. kolo
19.01.2020 17:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zase neinkasoval a porazil i Man United

Fotbalisté Manchesteru United jsou stále jediným týmem, který v uplynulém ročníku obral o body Liverpool. Ve druhém vzájemném zápase už Reds nezaváhali. Zásluho van Dijka šli do vedení už v první půli a v samotném závěru vítězství pečetil Salah.

Hned z první vážnější situace padl gól. Alexander-Arnold vybojoval rohový kop, který také sám rozehrál. Jeho centr letěl přesně na hlavu Virgila van Dijka, který uspěl v hlavičkovém souboji a poslal míč do brány. Zanedlouho mohlo být vedení dvojnásobné. Firminovu přihrávku zblokoval Fred jenom k Manému, který mohl postupovat na brankáře, jenže si nedokázal balón zpracovat.

V pětadvacáté minutě skórovali domácí podruhé, tentokráte se ranou z vápna prosadil Firmino. Jenže trefa nebyla uznána kvůli několik sekund starému faulu van Dijka na brankáře. Právě holandský stoper založil další akci, Salah poté předal míč Firminovi, ten však tentokráte neuspěl. Druhá neuznaná branka Reds se zrodila o deset minut později. Wijnaldum dokázal z úhlu překonat de Geu, jenže podle názoru pomezního přebíral míč v ofsajdovém postavení.

Na opačném konci hřiště před pauzou zahrozil Wan-Bissaka, který křižným pasem hledal Pereiru. Tomu ke skórování chyběl krok. Poslední slovo měli zase Kloppovi svěřenci, Maného ránu ale de Gea bez problémů vyrazil. Krátce po návratu ze šaten dostal na malé vápno míč zcela nehlídaný Salah, který však balón netrefil a zamířil mimo. Henderson dělovkou pálil přesněji, gólman si ale na jeho ránu počíhal.

Po necelé hodině hry přišla po pohledné kombinaci šance hostí. Martial si dal pohlednou narážečku o Pereiru a z křídla postupoval na Alissona, mířidla ovšem neměl pořádně seřízená a střílel nad. Hra se poté výrazně uklidnila, United neměli mnoho šancí na vyrovnání. V úspěch nepřetavili ani závěrečný nápor, což ještě Liverpoolští potrestali. Alisson v nastavení našel dlouhým výkopem za obranou Mohameda Salaha, který ranou na bližší tyč překonal de Geu.

Reds tak navýšili vedení v čele ligy o šestnáct bodů, navíc mají zápas k dobru. Manchesterští jsou na pátém místě s pětibodovou ztrátou na Ligu mistrů.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LokoLFC

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
scholes18

1:4

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
M1ck0

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně bych United nepodcenoval, ale věřím ve 3 body. 1:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Milan DW

2:0

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Pharrell

Reagovat
celeb

Nudny zapas, malo golov (ak vobec). 1:0 haluz v nadstavenom case.

Reagovat
LokoLFC

nevěř tomu, do 20. minuty vede Luverpool 1:0

Reagovat
celeb

a potom prestanete hrat a tak to aj skonci

Reagovat
LokoLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele