Premier League - souhrn 22. kola

10.01.2020, 22:56, aktualizováno 12.01.2020, 19:34
Komentáře a souhrny
Manchester City veze tři body z Villa Parku a vrací se na průběžnou druhou příčku před Leicester, který nestačil na Southampton. Liverpool potvrdil suverenitu vítězstvím na půdě Tottenhamu. Chelsea si poradila s Burnley, zatímco Manchester United snadno přehrál Norwich City. Opět ztratil Arsenal, jenž pouze remizoval s Crystal Palace...

Aston Villa - Manchester City 1:6

12.01.2020 17:30

Góly: 90+1. Anwar El Ghazi (pen.) - 18. Riyad Mahrez, 24. Riyad Mahrez, 28. Sergio Agüero, 45+1. Gabriel Jesus, 57. Sergio Agüero, 81. Sergio Agüero

Ještě jednoznačnější, než se čekalo, byl poslední duel dvaadvacátého kola anglické Premier League. Manchester City v něm spláchl Aston Villu 6:1, k čemuž hodně dopomohl Agüerův. Hattrick. Další dvě branky přidal Mahrez, jednu Jesus. Za domácí korigoval El-Ghazi.

Bleděmodří se do vedení dostali už v osmnácté minutě. Agüero ve středu hřiště posunul míč na Riyada Mahreze, který naprosto hladce prošel domácí obranou a přízemní ranou na bližší tyč překonal i gólmana. Za chvíli Alžířan skóroval podruhé. Drinkwaterův odkop zblokoval Jesus právě k Mahrezovi, jemuž volej sedl náramně a síť se vlnila podruhé.

Ani ne o pět minut později bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. De Bruyne předal míč na osu hřiště Sergiu Agüerovi, jenž se odhodlal ke střele zpoza vápna. Ta mu sedla náramně a Nyland neměl šanci. Ještě před poločasem musel domácí brankář kapitulovat počtvrté. Opět v tom měl prsty De Bruyne, který bravurním křizným pasem nalezl na zadní tyči Gabriela Jesuse, jenž snadno skóroval.

Po pauze Citizens zahrozili z rohu, Agüerovu střelu naštěstí pro Villans zblokoval obránce. Argentinec ale přece jen slavil, jen o pár desítek sekund později. David Silva dlouhým balónem našel právě Sergia Agüera, který si navedl míč na penaltu a nechytatelnou přízemní umístěnou ranou navýšil rozdíl.

Guardiolova družina hrozila nadále, nejprve Nyland horko těžko spolu s obranou zažehnal nebezpečí, aby následně zneškodnil tečovanou Cancelovu ránu. Na norského strážce svatyně si nepřišel ani Jesus. Protrhnout střelecký útlum se povedlo až Sergiu Agüerovi, kterého našel na vápně Mahrez. Zkušenému kanonýrovi už nedělalo problém tváří v tvář gólmanovi uspět a završit tak svůj dvanáctý hattrick v Premier League.

V nastavení se Aston Villa dočkala alespoň pokutového kopu, jehož exekuce se ujal Anwar El-Ghazi a s přehledem zavěsil. Na výsledku utkání to ale zdaleka nic nezměnilo. Domácí se v tabulce propadli na sestupovou osmnáctou příčku, Manchesterští naopak přeskočili Leicester a jsou druzí.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Watford FC 0:3

12.01.2020 15:00

Góly: 42. Abdoulaye Doucouré, 65. Troy Deeney, 90+3. Roberto Pereyra

Kouzlo Nigela Pearsona nadále funguje. Někdejší manažer Leicesteru pozvedl skomírající Watford úctyhodným způsobem, když z posledních čtyř ligových klání ani jednou neprohrál a připsal si na své konto 13 bodů. Naposledy Hornets úřadovali na půdě trápícího se Bournemouthu a po výhře 3:0 poprvé od začátku sezóny vystoupali mimo sestupové pozice.

Na ty naopak spadl právě Bournemouth. Cherries se poslední dobou vůbec nedaří a po třetí porážce v řadě klesli až na předposlední pozici v tabulce. Svěřenci Eddieho Howea navíc v Premier League neskórovali již přes 320 minut.

Bournemouth chtěl po sérii neúspěchů pookřát za pomoci změny na brankářském postu, a tak se mezi tři tyče ke svému prvnímu startu v Premier League postavil mladý Mark Travers. Na straně Watfordu nově vyztužili kraje obrany Mariappa s Masinou, jinak hosté nastoupili beze změny oproti poslednímu ligovému vystoupení.

Jako první musel do akce gólman Hornets Foster. V desáté minutě jej totiž prověřil Harry Wilson, jenž to z přímého kopu překvapivě nezkoušel přes zeď, okolo hráčů v chumlu, i tak si lehce zaskočený Foster poradil. Hosté odpověděli útočnou akcí devět minut nato. Capoue po narážečce s Doucourém vysunul Deulofeua, jehož pokus na přední tyč z úhlu zneškodnil Travers.

Hra se poté uklidnila a až na nepřesnou hlavičku Deeneyho, zblokovanou střelu Harryho Wilsona a nepovedenou střelu Lermy se nic moc zajímavého neudálo. Ve 42. minutě ale bylo všechno jinak. Francis zaváhal při rozehrávce domácích, jeho nepřesný pas vystihl Sarr, který následně našel v pokutovém území volného Doucourého, jenž již neměl problém zblízka poslat Watford do vedení.

Po změně stran byla k vidění atraktivní podívaná, kdy se oba celky tlačily do útoku. Nebezpečný byl zejména pokus Chalobaha, který se před šestnáctkou šikovně otočil a technickým pokusem jen těsně minul Traversovu svatyni. V 65. minutě už ale hosté vedli o dvě branky. Sarr po průniku po pravé straně hledal Doucourého. Přihrávku Cherries neodvrátily dostatečně daleko, a tak dorážející Deeney napálil míč do sítě.

Domácí se už v závěru nezmohli na odpor a sami ještě jednou inkasovali. Grayovu střelu po rychlém protiútoku Watfordu ještě vykopl před brankovou čárou obětavým zásahem jeden z obránců, jenže Pereyra se již z následné dorážky nemýlil a uzavřel skóre na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 0:1

11.01.2020 18:30

Góly: 37. Roberto Firmino

Ani José Mourinho nedokázal zastavit rozjetý vlak. Liverpool získal tři body i na Tottenham Stadium, kde se mu sice příliš nedařilo, ale zásluhou Firminovi trefy před pauzou zvítězil. Snaha Tottenhamu o srovnání byla marná.

Oproti prvnímu utkání v novém roce udělal Mourinho mnoho změn. V obraně nahradili Vertonghena se Sessegnonem Sánchez a Rose. Aurier se posunul namísto Sissoka do zálohy, na pravém beku jej nahradil Tanganga. Vedle Eriksena a Alliho ve středu zálohy nenastoupil Ndombele, nýbrž Winks, a místo zraněného Kanea naskočil Son. To Jürgen Klopp udělal změnu jedinou, když Milnera v záloze nahradil Oxlade-Chamberlain.

Reds mohli jít do vedení již ve třetí minutě. Firminovu střelu Aurier zblokoval jen zpět k brazilskému forvardovi, jenž ještě příťukl Oxlade-Chamberlainovi, jehož přízemní pokus skončil na tyči. Van Dijkovu hlavičku po rohovém kopu zase pohotovým zákrokem zastavil Gazzaniga.

Ten už ale byl v sedmatřicáté minutě bezmocný. Salah ve vápně předl míč Robertu Firminovi, jenž si bravurně obhodil obránce a ranou na zadní tyč otevřel gólový účet utkání. Místo toho, aby branka rozproudila hru a přinesla divákům větší zábavu, se ale hra velmi uklidnila a hodně dlouho se čekalo na další šanci.

V té se ocitl až dvacet minut před koncem zápasu Son. Lo Celso obral o míč Wijnalduma, Moura následně zatáhl míč až k velkému vápnu, kde předal právě korejskému útočníkovi. Tomu ovšem rána z první nesedla a balón skončil vysoko nad břevnem. Ve dvaaosmdesáté minutě z pravé strany odcentroval Aurier. Famózní míč letěl mimo dosah obrany, jenže Lo Celso z bezprostřední blízkosti ve skluzu trestuhodně selhal a poslal míč mimo prostor tří tyčí.

Liverpoolští tak vzhledem k zaváhání Leicesteru navýšili svůj náskok už na šestnáct bodů a mají více než dvojnásobek bodů než na osmé pozici Spurs.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Burnley FC 3:0

11.01.2020 16:00

Góly: 27. Jorginho (pen.), 38. Tammy Abraham, 49. Callum Hudson-Odoi

Zatímco v předešlých domácích zápasech proti papírově slabším soupeřům se Chelsea trápila, tentokráte se v zápase s Burnley jednalo o suverénní záležitost. Blues na Stamford Bridge zvítězili jednoznačně 3:0, když se už do přestávky prosadili Jorginho s Abrahamem a v úvodu druhé půle přidal třetí pojistku Callum Hudson-Odoi.

Zatímco Chelsea slaví ukončení vlastní černé série a udržení čtvrtého místa, Burnley si připisuje již čtvrtou ligovou porážku za sebou a z patnácté příčky drží na sestupové pásmo jen čtyřbodový odstup, který může být po dohrání všech zápasů ještě menší.

Domácí do utkání nastoupili zostra a bylo zapotřebí bloků Bena Meeho či Charlieho Taylora na poslední chvíli, aby se neprosadil aktivní Willian, ovšem proti proudu hry se zničehonic podařilo prosadit hostům. Mee posunul hlavou přímý kop k Hendrickovi, jenž míč protlačil do sítě, ovšem radost hráčům Burnley okamžitě zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího, jehož rozhodnutí vzápětí posvětil i videorozhodčí.

Krátce před uplynutím půlhodiny hry se pak skutečný průlom skóre dostavil na druhé straně. Willian si v pokutovém území vychytrale vynutil faul Matta Lowtona a nařízenou penaltu proměnil Jorginho bezpečně do protipohybu brankáře Popea. V 38. minutě už bylo vedení Chelsea dvojnásobné, neboť Reece James poslal z pravé strany ostrý centr do vápna, Tammy Abraham mezi dvěma bránícími hráči vyskočil nejvýše a nekompromisní hlavičkou uklidil míč za brankovou čáru.

Už tak komfortní vedení navíc Blues znovu rozmnožili hned na úvod hry po změně stran. V 49. minutě se pro změnu prezentoval výtečným pasem druhý bek Chelsea Cesar Azpilicueta, jehož přihrávka těsně přeletěla nabíhajícího Abrahama, ovšem ideálně zapadla k Hudsonu-Odoiovi na zadní tyči a mladý anglický křídelník skóroval svůj první kariérní gól v Premier League. Po bezprostředních gólových oslavách sice následovala chvíle napětí, zda Abraham náhodou míč netečoval a nevystavil tak Hudsona-Odoie do ofsajdu, ovšem gól nakonec platil i po přezkoumání u videa.

Rozjetí hráči Chelsea se nenechali uchlácholit ani tříbrankovým náskokem a bezmocné Burnley rozebírali s chutí i ve zbytku druhé půle. Velké příležitosti na pořádný debakl sice Abraham a Willian promarnili, ovšem i tak může být Frank Lampard s výsledkem a výkonem svého týmu beze zbytku spokojen.

Více informací k zápasu

Everton FC - Brighton & Hove Albion 1:0

11.01.2020 16:00

Góly: 38. Richarlison

Carlo Ancelotti zůstává jakožto manažer Evertonu na domácí půdě stoprocentní. Toffees po vydařeném výkonu přemohli Brighton 1:0 díky brilantnímu zásahu Richarlisona, ovšem pojistit si hubený náskok se jim nepodařilo, a tak museli přežít i několik kritických momentů před vlastní brankou, kdy hosté sahali po vyrovnání. Leandro Trossard však trefil pouze brankovou konstrukci a proti šanci Murrayho výtečně zasáhl brankář Pickford.

Domácí se po prohrách s Manchesterem City a Liverpoolem v FA Cupu potřebovali opět výsledkově chytit, a podle toho také do zápasu nastoupili. Hned v úvodní pětiminutovce se vyřítil do samostatného úniku Theo Walcott, a přestože vyběhnuvší Mat Ryan zvládl jeho ránu zablokovat, anglický křídelník se oprávněně rozčiloval, že jej těsně před zakončením fauloval Lewis Dunk. Ani po táhlé konzultaci s videorozhodčím se evertonští penalty nedočkali, ovšem i tak pokračovali v usilovném tlaku.

Další slibnou ránu měl na svědomí Richarlison, který napoprvé Ryana ještě nepřekonal, ale pár minut nato převzal v šestnáctce přihrávku Digneho, chladnokrevně si poradil s dvěma bránícími hráči a perfektně zakroutil míč přesně k zadní tyči, zatímco bezmocný Ryan mohl jen strnule sledovat, jak míč zapadá do sítě. Ještě do přestávky mohl vedení Toffees zdvojnásobit Michael Keane, ale na poslední chvíli jej zvládl zastavit Shane Duffy.

Také po změně stran oba týmy na nic nečekaly a brzy si vypracovaly slibné příležitosti. Rána Leandra Trossarda však skončila na břevně a Richarlisonovu další gólovou ránu stihl zablokovat Lewis Dunk. Po hodině hry si pak výborný Ryan dvakrát poradil i s Dominicem Calvertem-Lewinem, a když už se útočník Evertonu dokázal zblízka prosadit po zmatcích v šestnáctce Brightonu, radost mu zhatil verdikt videorozhodčího, že míč dotlačil do sítě paží, a ne ramenem.

Hosté tak po přestání těchto kritických momentů dostali možnost v závěrečných minutách zabojovat o vyrovnání, a to se jim skutečně málem podařilo. Glenn Murray měl hned dvakrát gól na dosah, ale nejprve jeho tvrdou hlavičku výtečně lapil Jordan Pickford a minutu před koncem zkušený forvard tváří v tvář anglickému brankáři poslal svou ránu těsně vedle. Brighton tak zůstává čtrnáctý nedaleko od sestupového pásma, zatímco Everton z jedenáctého místa může pošilhávat i po pohárových příčkách, neboť na pátý Manchester United ztrácí pouze pět bodů.

Více informací k zápasu

Leicester City - Southampton FC 1:2

11.01.2020 16:00

Góly: 14. Dennis Praet - 19. Stuart Armstrong, 81. Danny Ings

Fotbalisté Leicesteru City nezvládli domácí utkání se Southamptonem a prohráli 1:2. Lišky poslal do vedení Dennis Praet, zápas však poté otočili Stuart Armstrong a Danny Ings. Leicester tak zítra může přijít o druhé místo, pokud se City podaří vyhrát.

První šanci měli hosté v osmé minutě. Ings byl sám před Schmeichelem, jenže domácí brankář jeho záměr včas přečetl.

Ve 14. minutě udeřil domácí celek. Balon se dostal na levou stranu, kam si nabíhal rychlonohý Vardy. Jeho nahrávka velice přesně našla Dennise Praeta, který vypálil přesně k bližší tyči.

Vedení však Leicesteru moc dlouho nevydrželo. O pět minut později Longova nahrávka prosvištěla pokutovým územím přesně na kopačku Stuarta Armstronga, který si navedl míč na levou nohu a poté se pokusil o zakončení. Do něj se připletl domácí Maddison, který změnil směr letu balónu.

Ve 32. minutě se domácí radovali ze druhé branky, jenže Jemie Vardy byl v době přihrávky v jednoznačném ofsajdu.

Před koncem prvního poločasu ještě měli šanci Saints. Po prudké nabídce z pravé strany se do skluzu vrhl Ings, který kostrbatým zakončením orazítkoval horní konstrukci branky. Po malé chvíli se břevno domácí brány ozvalo ještě jednou.

Hned v úvodu druhého poločasu diváci viděli nebezpečný centr v podání hostí. Míč propadl až ke Stephensovi, jehož zakončení odklidil z čáry Söyüncü. V 53. minutě Saints opět zahrozili, tentokrát z rohového kopu. A ten byl skutečně nebezpečný. V přehuštěném prostoru se totiž k hlavičkovému pokusu protáhl Evans, jehož hlavičku dokázal McCarthy zneškodnit.

Po hodině zápasu Söyüncü fauloval v pokutovém území a sudí odpískal pokutový kop pro hosty. Situaci však změnil VAR. Naběhnuvší Long se totiž nacházel v doslova milimetrovém ofsajdu a penalta se nekopala.

Po pár minutách VAR účinkoval na druhé straně. Z přesné trefy radoval domácí Iheanacho, jenže předčasně. Dle sudího se nacházel v době nahrávky v ofsajdu.

V 81. minutě se hosté dostali do vedení. Obrana Leicesteru si nepohlídala náběh Dannyho Ingse, který najednou běžel sám na Schmeichela. Zakončení pravou nohou směřovalo přesně mezi nohy, míč posléze doskákal až za brankovou čáru.

Čtyři minuty před koncem Lišky mohly srovnat. Uvnitř velkého vápna se Iheanachovi povedlo převzít nahrávku, avšak rána bodlem trefila pouze vyběhnuvšího brankáře.

Leicester zůstane minimálně do zítřka druhý, Southampton je dvanáctý.

Více informací k zápasu

Manchester United - Norwich City 4:0

11.01.2020 16:00

Góly: 27. Marcus Rashford, 52. Marcus Rashford (pen.), 54. Anthony Martial, 76. Mason Greenwood

Manchester United na domácí půdě převálcoval Norwich City 4:0. Dvě branky si připsal Marcus Rashford, po jedné přidal Anthony Martial a Mason Greenwood. United si tak udrželi pětibodovou ztrátu na Chelsea.

První vážnější příležitost viděli fanoušci na Old Trafford ve 27. minutě a rovnou z toho byl gól. Z trápení vysvobodil favorita přesným volejem zblízka Marcus Rashford. Hlavní zásluhu na gólu ovšem měl za nádherný přesný centr Juan Mata.

Před koncem první půle obrovskou šanci na vyrovnání Buendía připravil Cantwellovi. Natáhl na sebe pozornost obránců, volný spoluhráč pak střílel na zadní tyč a dlouho se nudící David de Gea vytáhnul klíčový zákrok.

V 50. minutě Tim Krul nešťastně vletěl pod nohy Williamsovi a sudí odpískal pokutový kop. Té se ujal Marcus Rashford a ačkoliv si Krul na míč lehce sáhl, domácí se mohli radovat z druhé branky.

To však nebylo všechno. Ve čtyřiapadesáté minutě totiž Rudí ďáblové udeřili znovu. Domácí rozehráli roh na krátko, Juan Mata opět krásně zakroutil míč a Anthony Martial přesnou hlavičkou z deseti metrů překonal bezmocného brankáře.

O chvilku později mohlo být pro Norwich ještě hůře. Martial si počkal na náběh Pereiry, od kterého dostal luxusní zpětnou přihrávku prakticky před prázdnou bránu Brandon Williams. Jistým gólem však pohrdl a zblízka ji překopl.

Čtvrtý gól United přidal čtvrt hodiny před koncem. Aarons odhlavičkoval míč z velkého vápna dost slabě, takže se ho zmocnil Mason Greenwood a po několika krocích vystřelil z pokutového oblouku po zemi k tyči. Rána neměla moc velkou razanci, ale na kluzkém trávníku za Krulova záda prošla.

Manchester zůstává v tabulce pátý, Norwich je na posledním místě.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United 1:1

11.01.2020 16:00

Góly: 14. Leander Dendoncker - 7. Miguel Almirón

Fotbalisté Wolverhamptonu v rámci 22. kola Premier League hostili Newcatsle a zápas skončil remízou 1:1. Hosty poslal do vedení už na začátku zápasu Miguel Almirón, vzápětí však srovnal Leander Dendoncker.

Diváci si ještě sedali na svá místa, když Newcastle využil svou první šanci v zápasu. Dwight Gayle dokázal ve vápně ještě špičkou kopačky posunout míč na střed, kam si naběhl Miguel Almirón, který tentokrát mířil přesně a poslal míč neomylně do branky.

Domácí však neponechali nic náhodě a už za sedm minut byl srovnáno. Gólu předcházela situace, kterou musel posuzovat VAR - po zákroku obránce Newcastlu na pronikajícího Pedro Neta. Nakonec to faul nebyl, místo penalty rozehráli domácí roh z pravé strany a z penaltového puntíku se prosadil Leander Dendoncker.

Velkou šanci měli Wolves ve 34. minutě. Adama Traoré poslal míč do malého vápna, kam si naskočil Raúl Jiménez, ale Martin Dúbravka reflexivním zákrokem vykopnul míč levačkou ven z branky.

Domácí byli aktivnější i na začátku druhého poločasu. Jonny Castro poslal míč na branku, kde ale na brankové čáře bravurně zasáhl Matthew Longstaff, který míč dokázal odklidit pryč. Dúbravka měl plné ruce práce i v 76. minutě, když vyrazil hlavičkový pokus Pedra Neta.

Wolves patří v tabulce sedmá příčka, Newcastle je třináctý.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Arsenal FC 1:1

11.01.2020 13:30

Góly: 54. Jordan Ayew - 12. Pierre-Emerick Aubameyang

Crystal Palace platí pro Arsenal stále za neoblíbeného soupeře. Ani napočtvrté po sobě se "Kanonýrům" nepodařilo na tým Roye Hodgsona vyzrát, a naopak mohli být hosté rádi, že si ze Selhurst Parku odváží alespoň bod za remízu 1:1, neboť závěrečnou půlhodinu dohrávali v oslabení po vyloučení Pierra-Emericka Aubameyanga. Právě gabonský forvard brzy otevřel skóre, ale po přestávce srovnával Jordan Ayew...

Arsenal opět nastoupil v ofenzivně laděné sestavě s kvartetem Aubameyang - Özil - Pépé - Lacazette a od úvodních minut začal utkání dominovat. Převaha Gunners navíc přinesla i ovoce, když se gólově ujala lahůdková kombinace středem hřiště. Kolmici Davida Luize přiťukl Özil Lacazettovi, jenž dalším pasem kupředu vybídl k úniku nabíhajícího Aubameyanga a nejlepší střelec Arsenalu tváří v tvář brankáři Guaitovi nezaváhal.

Tím však fotbalová krása z první půle vyprchala a utkání se proměnilo spíše v chaotický boj ve středu hřiště. Domácí díky aktivnějšímu napadání úspěšně narušovali rozehrávku soupeře, nutili zadáky Arsenalu k dlouhým nákopům a dařilo se jim na dlouhé herní pasáže přesunout na útočnou polovinu, ovšem s výjimkou jediné střely neodstavitelného Kouyatého se jim Bernda Lena ohrozit nepodařilo. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu 1:0.

Po změně stran se již na trávník nevrátil pravděpodobně zraněný Lucas Torreira, jehož nahradil Matteo Guendouzi, na samotné hře se to však nijak neprojevilo. Domácí i nadále pokračovali v tlaku a po devíti minutách se dočkali vyrovnání. Nakrátko rozehraný přímý kop nachytal defenzivu Arsenalu nepřipravenou a ke střele z hloubi pokutového území se tak dostal Jordan Ayew. Jeho ránu navíc nešťastně tečoval David Luiz, a tak se Leno po míči natahoval marně.

Inkasovaný gól sice Arsenal nakrátko probral zpět k útočné aktivitě a Luiz málem z rohového kopu vrátil obratem hostům vedení nazpět, jenže po hodině hry je srazila druhá velká ztráta. Bezohledný zákrok Aubameyanga na Maxe Meyera sice sudí Tierney původně ohodnotil jen žlutou kartou, ovšem na radu videorozhodčího svůj verdikt změnil a Arsenal tak utkání dohrával v deseti bez svého kapitána.

Domácí měli obrat na dosah po hlavičce Jamese Tomkinse, jenž uspěl v souboji s Kolašinacem a poslal míč mimo Lenův dosah, ovšem německému brankáři na poslední chvíli přispěchal na pomoc Sokratis a odpálil míč z brankové čáry. V dramatickém závěru pak měli dokonce obrovskou šanci na vítězství i hráči Arsenalu, jenže Pépého povedenou ránu Guaita brilantně vytěsnil na tyč a na výtečného brankáře Eagles si vzápětí nepřišel ani dorážející Lacazette, jenž jen potvrdil vlastní zmar v zakončení z posledních týdnů. Oba týmy se tak musely spokojit s remízou a zůstávají společně ve středu tabulky s jednobodovým rozestupem.

Více informací k zápasu

Sheffield United - West Ham United 1:0

10.01.2020 21:00

Góly: 53. Oliver McBurnie

Sheffield United po delší době zase ukázal, že to s myšlenkami na nejvyšší příčky myslí vážně. Blades v domácím prostředí jediným gólem přetlačili West Ham. Hosté se i kvůli dvěma neuznaným gólům nadále trápí u pozic těsně nad sestupem.

Domácí "Žiletky" nastoupily v tradičním složení, k víceméně pravidelné změně došlou pouze v útoku, kde se místo Mousseta představil McBurnie, U Hammers došlo k vícero změnám. Šanci od začátku dostali tentokrát také Zabaleta, Lanzini nebo Masuaku.

První velká šance zápasu nastala po třinácti minutách hry, kdy domácí Norwood našel od rohového praporku Egana, jenž zblízka hlavičkoval těsně nad břevno. Dvě minuty poté postihla West Ham velká nepříjemnost. Brankář Fabiański se totiž zranil a musel hřiště předčasně opustit. Jeho místo zacelil náhradník Martin. Vzápětí zahrozili i "Kladiváři" v útoku, když mimo bránu vystřelil Haller.

Po půlhodině hry chyboval stoper Blades O'Connell, když dlouhý nákop Martina prodloužil jen za sebe, díky čemuž upaloval dopředu Anderson, tomu se ale zakončení nevyvedlo dle představ a skončilo vedle tyče. Neúspěšný byl ve 34. minutě i další kladivář Masuaku a za další čtyři minuty také na druhé straně Lundstram.

Šest minut po změně stran měl velkou šanci Fleck, když po svém prvním sraženém pokusu dostal druhou možnost, jenže nezacílil přesně. Tři minuty poté už se Sheffield radoval. Martin hrubě chyboval v rozehrávce, kterou vystihl Fleck, jenž ještě oslovil McBurnieho a útočník Blades již neměl problém zakončit do poloodkryté branky - 1:0. 

Další příležitost měli domácí v 65. minutě, Egan však v těžké pozici neohrozil Martina. Pět minut nato se na druhé straně po centru střídajícího Snodgrasse prosadil Haller, jenže jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. Na hřiště se v průběhu hry dostal i Musset, jenž mohl skórovat v 74. minutě, jenže jej vychytal Martin. Následně si strážce svatyně West Hamu poradil s ránou Bešiće.

V 77. minutě kroutil z přímého kopu míč k tyči Lanzini, Sheffield United však zachránil gólman Henderson. Také o pět minut později byl v souboji stejných hráčů úspěšnější muž s rukavicemi. Neúspěšný byl později také Haller, a když už Snodgrass rozvlnil síť, tak mu radost opět překazil rozhodčí, jenž po poradě s kolegou u videa branku odvolal, kvůli ruce Rice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC21201050:1461
2.Manchester City22152562:2547
3.Leicester City22143547:2145
4.Chelsea FC22123739:2939
5.Manchester United2297636:2534
6.Sheffield United2288624:2132
7.Wolverhampton Wanderers22710531:2831
8.Tottenham Hotspur2286836:3130
9.Crystal Palace2278720:2429
10.Arsenal FC22610629:3128
11.Everton FC22841025:3228
12.Southampton FC22841027:3928
13.Newcastle United22751021:3426
14.Brighton & Hove Albion22661025:3024
15.Burnley FC22731224:3724
16.West Ham United21641125:3322
17.Watford FC22571020:3422
18.Aston Villa22631328:4321
19.AFC Bournemouth22551220:3520
20.Norwich City22351422:4514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (804)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele