22. kolo
11.01.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Brighton & Hove Albion 1:0

Carlo Ancelotti zůstává jakožto manažer Evertonu na domácí půdě stoprocentní. Toffees po vydařeném výkonu přemohli Brighton 1:0 díky brilantnímu zásahu Richarlisona, ovšem pojistit si hubený náskok se jim nepodařilo, a tak museli přežít i několik kritických momentů před vlastní brankou, kdy hosté sahali po vyrovnání. Leandro Trossard však trefil pouze brankovou konstrukci a proti šanci Murrayho výtečně zasáhl brankář Pickford.

Domácí se po prohrách s Manchesterem City a Liverpoolem v FA Cupu potřebovali opět výsledkově chytit, a podle toho také do zápasu nastoupili. Hned v úvodní pětiminutovce se vyřítil do samostatného úniku Theo Walcott, a přestože vyběhnuvší Mat Ryan zvládl jeho ránu zablokovat, anglický křídelník se oprávněně rozčiloval, že jej těsně před zakončením fauloval Lewis Dunk. Ani po táhlé konzultaci s videorozhodčím se evertonští penalty nedočkali, ovšem i tak pokračovali v usilovném tlaku.

Další slibnou ránu měl na svědomí Richarlison, který napoprvé Ryana ještě nepřekonal, ale pár minut nato převzal v šestnáctce přihrávku Digneho, chladnokrevně si poradil s dvěma bránícími hráči a perfektně zakroutil míč přesně k zadní tyči, zatímco bezmocný Ryan mohl jen strnule sledovat, jak míč zapadá do sítě. Ještě do přestávky mohl vedení Toffees zdvojnásobit Michael Keane, ale na poslední chvíli jej zvládl zastavit Shane Duffy.

Také po změně stran oba týmy na nic nečekaly a brzy si vypracovaly slibné příležitosti. Rána Leandra Trossarda však skončila na břevně a Richarlisonovu další gólovou ránu stihl zablokovat Lewis Dunk. Po hodině hry si pak výborný Ryan dvakrát poradil i s Dominicem Calvertem-Lewinem, a když už se útočník Evertonu dokázal zblízka prosadit po zmatcích v šestnáctce Brightonu, radost mu zhatil verdikt videorozhodčího, že míč dotlačil do sítě paží, a ne ramenem.

Hosté tak po přestání těchto kritických momentů dostali možnost v závěrečných minutách zabojovat o vyrovnání, a to se jim skutečně málem podařilo. Glenn Murray měl hned dvakrát gól na dosah, ale nejprve jeho tvrdou hlavičku výtečně lapil Jordan Pickford a minutu před koncem zkušený forvard tváří v tvář anglickému brankáři poslal svou ránu těsně vedle. Brighton tak zůstává čtrnáctý nedaleko od sestupového pásma, zatímco Everton z jedenáctého místa může pošilhávat i po pohárových příčkách, neboť na pátý Manchester United ztrácí pouze pět bodů.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 , máme sériu ľahších súperov kde body treba, ideálne dobrých 15 keď chceme vôbec s touto sezónou spraviť #coyb!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduješ ich pravidelně ? Jak vypadá hra pod Carlem ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele