22. kolo
11.01.2020 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Leicester nezvládl zápas se Southamptonem

Fotbalisté Leicesteru City nezvládli domácí utkání se Southamptonem a prohráli 1:2. Lišky poslal do vedení Dennis Praet, zápas však poté otočili Stuart Armstrong a Danny Ings. Leicester tak zítra může přijít o druhé místo, pokud se City podaří vyhrát.

První šanci měli hosté v osmé minutě. Ings byl sám před Schmeichelem, jenže domácí brankář jeho záměr včas přečetl.

Ve 14. minutě udeřil domácí celek. Balon se dostal na levou stranu, kam si nabíhal rychlonohý Vardy. Jeho nahrávka velice přesně našla Dennise Praeta, který vypálil přesně k bližší tyči.

Vedení však Leicesteru moc dlouho nevydrželo. O pět minut později Longova nahrávka prosvištěla pokutovým územím přesně na kopačku Stuarta Armstronga, který si navedl míč na levou nohu a poté se pokusil o zakončení. Do něj se připletl domácí Maddison, který změnil směr letu balónu.

Ve 32. minutě se domácí radovali ze druhé branky, jenže Jemie Vardy byl v době přihrávky v jednoznačném ofsajdu.

Před koncem prvního poločasu ještě měli šanci Saints. Po prudké nabídce z pravé strany se do skluzu vrhl Ings, který kostrbatým zakončením orazítkoval horní konstrukci branky. Po malé chvíli se břevno domácí brány ozvalo ještě jednou.

Hned v úvodu druhého poločasu diváci viděli nebezpečný centr v podání hostí. Míč propadl až ke Stephensovi, jehož zakončení odklidil z čáry Söyüncü. V 53. minutě Saints opět zahrozili, tentokrát z rohového kopu. A ten byl skutečně nebezpečný. V přehuštěném prostoru se totiž k hlavičkovému pokusu protáhl Evans, jehož hlavičku dokázal McCarthy zneškodnit.

Po hodině zápasu Söyüncü fauloval v pokutovém území a sudí odpískal pokutový kop pro hosty. Situaci však změnil VAR. Naběhnuvší Long se totiž nacházel v doslova milimetrovém ofsajdu a penalta se nekopala.

Po pár minutách VAR účinkoval na druhé straně. Z přesné trefy radoval domácí Iheanacho, jenže předčasně. Dle sudího se nacházel v době nahrávky v ofsajdu.

V 81. minutě se hosté dostali do vedení. Obrana Leicesteru si nepohlídala náběh Dannyho Ingse, který najednou běžel sám na Schmeichela. Zakončení pravou nohou směřovalo přesně mezi nohy, míč posléze doskákal až za brankovou čáru.

Čtyři minuty před koncem Lišky mohly srovnat. Uvnitř velkého vápna se Iheanachovi povedlo převzít nahrávku, avšak rána bodlem trefila pouze vyběhnuvšího brankáře.

Leicester zůstane minimálně do zítřka druhý, Southampton je dvanáctý.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

3:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele