22. kolo
11.01.2020 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Burnley FC 3:0

Zatímco v předešlých domácích zápasech proti papírově slabším soupeřům se Chelsea trápila, tentokráte se v zápase s Burnley jednalo o suverénní záležitost. Blues na Stamford Bridge zvítězili jednoznačně 3:0, když se už do přestávky prosadili Jorginho s Abrahamem a v úvodu druhé půle přidal třetí pojistku Callum Hudson-Odoi.

Zatímco Chelsea slaví ukončení vlastní černé série a udržení čtvrtého místa, Burnley si připisuje již čtvrtou ligovou porážku za sebou a z patnácté příčky drží na sestupové pásmo jen čtyřbodový odstup, který může být po dohrání všech zápasů ještě menší.

Domácí do utkání nastoupili zostra a bylo zapotřebí bloků Bena Meeho či Charlieho Taylora na poslední chvíli, aby se neprosadil aktivní Willian, ovšem proti proudu hry se zničehonic podařilo prosadit hostům. Mee posunul hlavou přímý kop k Hendrickovi, jenž míč protlačil do sítě, ovšem radost hráčům Burnley okamžitě zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího, jehož rozhodnutí vzápětí posvětil i videorozhodčí.

Krátce před uplynutím půlhodiny hry se pak skutečný průlom skóre dostavil na druhé straně. Willian si v pokutovém území vychytrale vynutil faul Matta Lowtona a nařízenou penaltu proměnil Jorginho bezpečně do protipohybu brankáře Popea. V 38. minutě už bylo vedení Chelsea dvojnásobné, neboť Reece James poslal z pravé strany ostrý centr do vápna, Tammy Abraham mezi dvěma bránícími hráči vyskočil nejvýše a nekompromisní hlavičkou uklidil míč za brankovou čáru.

Už tak komfortní vedení navíc Blues znovu rozmnožili hned na úvod hry po změně stran. V 49. minutě se pro změnu prezentoval výtečným pasem druhý bek Chelsea Cesar Azpilicueta, jehož přihrávka těsně přeletěla nabíhajícího Abrahama, ovšem ideálně zapadla k Hudsonu-Odoiovi na zadní tyči a mladý anglický křídelník skóroval svůj první kariérní gól v Premier League. Po bezprostředních gólových oslavách sice následovala chvíle napětí, zda Abraham náhodou míč netečoval a nevystavil tak Hudsona-Odoie do ofsajdu, ovšem gól nakonec platil i po přezkoumání u videa.

Rozjetí hráči Chelsea se nenechali uchlácholit ani tříbrankovým náskokem a bezmocné Burnley rozebírali s chutí i ve zbytku druhé půle. Velké příležitosti na pořádný debakl sice Abraham a Willian promarnili, ovšem i tak může být Frank Lampard s výsledkem a výkonem svého týmu beze zbytku spokojen.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snáď už v kľude výhra 2:0 nad slabším súperom (po dlhom čase) a potom si v kľude počkať na zakopnutie ManU alebo Totáča

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele