22. kolo
11.01.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Liverpool nezářil, proti Tottenhamu však tři body urval

Ani José Mourinho nedokázal zastavit rozjetý vlak. Liverpool získal tři body i na Tottenham Stadium, kde se mu sice příliš nedařilo, ale zásluhou Firminovi trefy před pauzou zvítězil. Snaha Tottenhamu o srovnání byla marná.

Oproti prvnímu utkání v novém roce udělal Mourinho mnoho změn. V obraně nahradili Vertonghena se Sessegnonem Sánchez a Rose. Aurier se posunul namísto Sissoka do zálohy, na pravém beku jej nahradil Tanganga. Vedle Eriksena a Alliho ve středu zálohy nenastoupil Ndombele, nýbrž Winks, a místo zraněného Kanea naskočil Son. To Jürgen Klopp udělal změnu jedinou, když Milnera v záloze nahradil Oxlade-Chamberlain.

Reds mohli jít do vedení již ve třetí minutě. Firminovu střelu Aurier zblokoval jen zpět k brazilskému forvardovi, jenž ještě příťukl Oxlade-Chamberlainovi, jehož přízemní pokus skončil na tyči. Van Dijkovu hlavičku po rohovém kopu zase pohotovým zákrokem zastavil Gazzaniga.

Ten už ale byl v sedmatřicáté minutě bezmocný. Salah ve vápně předl míč Robertu Firminovi, jenž si bravurně obhodil obránce a ranou na zadní tyč otevřel gólový účet utkání. Místo toho, aby branka rozproudila hru a přinesla divákům větší zábavu, se ale hra velmi uklidnila a hodně dlouho se čekalo na další šanci.

V té se ocitl až dvacet minut před koncem zápasu Son. Lo Celso obral o míč Wijnalduma, Moura následně zatáhl míč až k velkému vápnu, kde předal právě korejskému útočníkovi. Tomu ovšem rána z první nesedla a balón skončil vysoko nad břevnem. Ve dvaaosmdesáté minutě z pravé strany odcentroval Aurier. Famózní míč letěl mimo dosah obrany, jenže Lo Celso z bezprostřední blízkosti ve skluzu trestuhodně selhal a poslal míč mimo prostor tří tyčí.

Liverpoolští tak vzhledem k zaváhání Leicesteru navýšili svůj náskok už na šestnáct bodů a mají více než dvojnásobek bodů než na osmé pozici Spurs.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Davinson, Vertonghen, Sessegnon - Sissoko, Winks, Eriksen - Son, Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko zranený

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko po operácii, Son ma myslím ešte stále trest za červenú...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak už si odpykal tie 3 zapasy

Reagovat
LokoLFC

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

To bude Mourinho čumět kam se posunulo trénování!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gazza - Aurier, Alderweireld, Vertoghen, Sessegnon - Winks, Skipp - Lucas, Lo Celso, Lamela - Son.

Skipp, ale hrát určitě nebude, sice by podle mě byl platnější než Dier.

Můžeme maximálně překvapit, očekávám průběh posledních zápasů kdy od začátku nebudeme připraveni na nástup soupeře. Klopp může v klidu nechat na lavičce Maného se Salahem a bude to stačit jen nasazením. Rád bych se mýlil...Tip 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Skippem nevím teda, skoro nic za áčko pořád neodehrál a když už sem ho viděl hrát, tak byl nervózní a bál se něco udělat. Za mě Dier sice špatnej, ale za danejch okolností jasná volba.

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
oli9

Očekávám klasický humus od mourka proti lfc , ale i tak se kvalita a forma projeví a 0:2 2x Mane

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám: Gazza - Aurier, Toby, Sanchéz, Verts - Winks, Dier - Lucas, Alli, Eriksen - Son

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele