22. kolo
11.01.2020 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal neudržel vedení a remizoval s Crystal Palace

Crystal Palace platí pro Arsenal stále za neoblíbeného soupeře. Ani napočtvrté po sobě se "Kanonýrům" nepodařilo na tým Roye Hodgsona vyzrát, a naopak mohli být hosté rádi, že si ze Selhurst Parku odváží alespoň bod za remízu 1:1, neboť závěrečnou půlhodinu dohrávali v oslabení po vyloučení Pierra-Emericka Aubameyanga. Právě gabonský forvard brzy otevřel skóre, ale po přestávce srovnával Jordan Ayew...

Arsenal opět nastoupil v ofenzivně laděné sestavě s kvartetem Aubameyang - Özil - Pépé - Lacazette a od úvodních minut začal utkání dominovat. Převaha Gunners navíc přinesla i ovoce, když se gólově ujala lahůdková kombinace středem hřiště. Kolmici Davida Luize přiťukl Özil Lacazettovi, jenž dalším pasem kupředu vybídl k úniku nabíhajícího Aubameyanga a nejlepší střelec Arsenalu tváří v tvář brankáři Guaitovi nezaváhal.

Tím však fotbalová krása z první půle vyprchala a utkání se proměnilo spíše v chaotický boj ve středu hřiště. Domácí díky aktivnějšímu napadání úspěšně narušovali rozehrávku soupeře, nutili zadáky Arsenalu k dlouhým nákopům a dařilo se jim na dlouhé herní pasáže přesunout na útočnou polovinu, ovšem s výjimkou jediné střely neodstavitelného Kouyatého se jim Bernda Lena ohrozit nepodařilo. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu 1:0.

Po změně stran se již na trávník nevrátil pravděpodobně zraněný Lucas Torreira, jehož nahradil Matteo Guendouzi, na samotné hře se to však nijak neprojevilo. Domácí i nadále pokračovali v tlaku a po devíti minutách se dočkali vyrovnání. Nakrátko rozehraný přímý kop nachytal defenzivu Arsenalu nepřipravenou a ke střele z hloubi pokutového území se tak dostal Jordan Ayew. Jeho ránu navíc nešťastně tečoval David Luiz, a tak se Leno po míči natahoval marně.

Inkasovaný gól sice Arsenal nakrátko probral zpět k útočné aktivitě a Luiz málem z rohového kopu vrátil obratem hostům vedení nazpět, jenže po hodině hry je srazila druhá velká ztráta. Bezohledný zákrok Aubameyanga na Maxe Meyera sice sudí Tierney původně ohodnotil jen žlutou kartou, ovšem na radu videorozhodčího svůj verdikt změnil a Arsenal tak utkání dohrával v deseti bez svého kapitána.

Domácí měli obrat na dosah po hlavičce Jamese Tomkinse, jenž uspěl v souboji s Kolašinacem a poslal míč mimo Lenův dosah, ovšem německému brankáři na poslední chvíli přispěchal na pomoc Sokratis a odpálil míč z brankové čáry. V dramatickém závěru pak měli dokonce obrovskou šanci na vítězství i hráči Arsenalu, jenže Pépého povedenou ránu Guaita brilantně vytěsnil na tyč a na výtečného brankáře Eagles si vzápětí nepřišel ani dorážející Lacazette, jenž jen potvrdil vlastní zmar v zakončení z posledních týdnů. Oba týmy se tak musely spokojit s remízou a zůstávají společně ve středu tabulky s jednobodovým rozestupem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
nedvěd

S ohledem na zlepšenou formu v poslední době odhaduju 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Leno- Niles, Sokratis, Luiz, Kolasinac-Torreira, Xhaka-Pepe, Ozil, Aubameyang-Lacazette

Skóre 0-2 (0-1) Aubameyang, Pepe

Reagovat
smazaný uživatel

kurzy na zápas vůbec neodpovídají realitě... jak může být Arsenal favorit venku proti týmu který má o bod víc než oni to mi fakt uniká...

Reagovat
vanGomm

Kurzy se většinou vypisují podle toho jaké má tým "jméno"Myslím,že by tam ten kurz nebyl jiný i kdyby měl Arsenal npř. o 6 bodů méně.Pokud by na místě Arsenalu tam hrál třeba Southampton,tak na dvojku samozřejmě kurz 1,80 nebude .Tohle ale platí pro všechny ligy,že nerozhoduje momentální umístění v tabulce,ale jaké je jméno týmu.Jinak tip X.

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele