Premier League - preview 22. kola

10.01.2020, 08:33, aktualizováno 12.01.2020, 08:21
Previews
Důležitý záchranářský souboj čeká v neděli odpoledne Bournemouth a Watford. Oba týmy jsou momentálně na sestupových příčkách, ale v případě vítězství z nich mohou uniknout. Další z bojovníků o přežití Aston Villa si to v podvečer rozdá s Manchesterem City...
AFC Bournemouth - Watford FC  (neděle 15:00)
V tabulce jsou na tom fotbalisté Bournemouthu o bod lépe než jejich nadcházející soupeř Watford, jejich rozpoložení je ale přesto výrazně horší. Zatímco Hornets nakopla výměna trenéra, domácí v poslední době klopýtají.

Cherries z posledních deseti ligových zápasů vytěžili jen čtyři bod, když zvítězili na Stamford Bridge a remizovali s Arsenalme. Zbylých osm utkání prohráli, posledních pět dokonce bez vstřeleného gólu. Naladili se alespoň v FA Cupu, v němž postoupili po vítězství 4:0 nad Lutonem. O to se brankami postarali dvakrát Billing, Solanke a Callum Wilson. Ten v Premier League skóroval naposledy v září, přesto je s pěti trefami druhým nejlepším střelcem týmu hned za svým jmenovcem Harrym.

Hornets se pod novým manažerem Pearsonem zvedli a už čtyři ligová utkání v řadě nenašli přemožitele. Ztratili při remíze v Sheffieldu, domácí zápasy zvládli za plný počet bodů. Nejprve porazili Rudé ďábly a Aston Villu, na Nový rok poté Wolves, o což se trefami zasloužili Deulofeu a Doucouré. Gerard Deulofeu se tak čtvrtou brankou osamostatnil na čele klubových střelců, na záda mu dýchají Sarr a Deeney.

Domácí se musí obejít bez zraněných Brookse, Danielse, Kinga a Staceyho, start dalších několika hráčů je v ohrožení. Hostům se po trestu vrací Pereyra, zdravotní problémy pominuly u Chalobaha s Cathcartem. Naopak Cleverley, Femenia, Hughes, Janmaat, Prodl a Welbeck do utkání nezasáhnou.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Francis, Cook, Simpson, Rico - Wilson, Lerma, Gosling, Fraser - Wilson, Solanke
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Mariappa, Dawson, Cathcart, Holebas - Capoue, Chalobah - Sarr, Doucouré, Deulofeu - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.42 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Manchester City  (neděle 17:30)
Hráči Aston Villy přivítají v rámci 22. kola Premier League ve Villa Parku úřadujícího mistra Manchester City. Villans se v posledních týdnech podařilo vyškrábat ze sestupových příček na sedmnácté místo, Citizens jsou třetí o bod za druhým Leicesterem.

Celek z Birminghamu v minulém kole zvládl utkání na půdě Burnley, kde vyhrál 2:1. Za Aston Villu se trefili v prvním poločase Wesley a Jack Grealish, za domácí na konci snižoval Chris Wood. Před tím však svěřenci Deana Smitha schytali výprask ve Watfordu, odkud si odvezli tříbrankový příděl. Proti City budou chybět Keinan Davis, Tom Heaton, John McGinn, Jed Steer a Wesley. "Mají světového trenéra, mají světové hráče. Můžou si dovolit utratit 50 milionů liber za pravého obránce, což mluví za vše. Bude to pravý test naší momentální formy. Už venku proti outsiderům prohráli, takže se musíme plně koncentrovat," uvedl pro klubový web manažer Dean Smith.

Manchester City letos v lize nezažívá ideální sezonu. První Liverpool je v nedohlednu, navíc to nyní nestačí ani na druhé místo. V posledním ligovém zápase Guardiolovi svěřenci porazili na domácím stadionu po dvou brankách Gabriela Jesuse 2:1 Everton. Před tím City vyhráli 2:0 nad Sheffieldem United, skórovali Sergio Agüero a Kevin De Bruyne. Proti Villans nebudou k dispozici Aymeric Laporte a Leroy Sane. "Laporte zatím není zcela připraven. Tréninky však končí bez bolesti a další den trénuje znovu. To jsou pro nás výborné zprávy. Nevím, kdy bude schopen na pár minut naskočit, každopádně operace mu určitě prospěla," líčil pro klubové stránky manažer Pep Guardiola.

Poslední vzájemný zápas Manchester City vyhrál v říjnu 3:0 po brankách Sterlinga, Davida Silvy a Gündogana.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Nyland - Konsa Ngoyo, Mings, Hause - Guilbert, Douglas Luiz, Nakamba, Taylor - Trezegeut, El Ghazi, Grealish.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Fernandinho, Mendy - De Bruyne, Rodri, D. Silva - Mahrez, Aguero, Sterling.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.20 - 8.31 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Arsenal FC  (sobota 13:30)
Sobotní program Premier League otevře malé londýnské derby mezi Crystal Palace a Arsenalem. Hosté pod vedením nového kouče Mikela Artety prožívají dost možná nejlepší rozpoložení za celou dosavadní sezonu a lepší chvíli pro zápas s Crystal Palace si snad ani nemohli přát, neboť tým Roye Hodgsona je zdecimovaný hráčskými absencemi.

Přesto stačí pohled na ligovou tabulku, aby se Kanonýři vrátili nohama pevně na zem, neboť navzdory prestižní výhře nad Manchesterem United z minulého kola zůstávají až na desátém místě, o bod zrovna za svým nadcházejícím soupeřem. Eagles navíc neprohráli již ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech, byť jejich poslední duel v FA Cupu proti Derby dopadl prohrou a vyřazením ze soutěže. To Arsenal v náročném zápase s Leedsem United uspěl a poprvé od října loňského roku zvládl vyhrát dvě po sobě jdoucí utkání.

Jak již bylo zmíněno, domácí se musí vypořádat s početnou marodkou, kterou Roy Hodgson dle svých slov za celou bohatou kariéru ještě nezažil. Drobné potíže sice pravděpodobně překonají Zaha, Riedewald či Meyer, ale mimo hru zůstávají Ward, Dann, Camarasa, Sakho, Van Aanholt, Schlupp, Townsend a Benteke. V souboji s Derby se navíc za roztržku s Tomem Huddlestonem nechal vyloučit Luka Milivojević, a jelikož klub neuspěl ani s následným odvoláním, bude kapitán Palace svému týmu chybět hned tři zápasy. Není tak divu, že klub již v lednovém přestupovém období přivedl z Evertonu Cenka Tosuna a hned jej do soboty stihl zařadit rovnou na zápasovou soupisku.

To Arsenalu se marodka v posledních týdnech úspěšně vyprazdňuje a napevno do utkání nezasáhnou pouze dlouhodobě zranění obránci Kieran Tierney a Calum Chambers, přičemž nejistý je start Héctora Bellerína, jenž se po návratu z vážného zranění kolenních vazů vypořádává s drobnými svalovými potížemi. Jinak má ale Arteta k dispozici celý kádr včetně uzdraveného Daniho Ceballose.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Kelly, Tomkins, Cahill, Riedewald - Kouyaté, McCarthy, McArthur - Meyer, Ayew, Zaha
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Torreira, Xhaka - Pépé, Özil, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.71 - 3.87 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
Londýnská Chelsea v rámci dvaadvacátého kola Premier League hostí na Stamford Bridge Burnley. To se proti svěřencům Franka Lamparda pokusí o překvapení. Zatímco Blues jsou čtvrtí, Burnley patří patnácté místo s jen čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky.

Aktuálně nejlepší londýnský celek má v ligové soutěži poměrně kolísavé výsledky. V minulém kole Chelsea jen remizovala 1:1 v Brightonu, kde se už v desáté minutě trefil Cesar Azpilicueta, domácí však v závěru srovnali. Před tím se však Blues povedl parádní obrat. V derby proti Arsenalu dlouho prohrávali 0:1 po brance Aubameyanga, v posledních deseti minutách ale skóre otočili Jorginho a Tammy Abraham. Proti Burnley budou chybět Loftus-Cheek a van Ginkel. "Lidé přicházejí a respektují nás jako Chelsea, protože to tak prostě mají. My však ne vždycky hrajeme jako Chelsea, která by to potvrzovala," řekl manažer Frank Lampard po prohraném zápase se Southamptonem.

Burnley neoplývá bůh ví jakou formou. Naposledy vyhrálo 21. prosince v Bournemouthu, od té doby zaznamenalo tři prohry a jen jednu vstřelenou branku. Naposledy Turf Moor vyloupila 2:1 Aston Villa, před tím 2:0 Manchester United. Jediným letošním ligovým střelcem Clarets tak zůstává Chris Wood. Proti Chelsea se bude muset Burnley obejít bez Johanna Gudmundssona, start několika dalších hráčů je v ohrožení. "Dobrou zprávou je, že to není tak závažné, jak by to mohlo být. Měl by být rychle v pořádku," uvedl na adresu zraněného křídelníka manažer Sean Dyche.

Poslední vzájemný zápas vyhrála Chelsea na půdě Burnley 4:2, hattrick tehdy zaznamenal americký mladík Christian Pulišič.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, Rüdiger, Zouma, Azpilicueta - Kanté, Kovačič - Willian, Mount, Pulišič - Abraham.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Lennon, Westwood, Cork, McNeil - Hendrick - Wood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.26 - 9.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Snaha Evertonu o posun tabulkou vzhůru pod Carlem Ancelottim pokračuje zápasem proti Brightonu, který za Toffees aktuálně zaostává o jediný bod. Domácí sice po nástupu slavného italského manažera zaznamenali dvě vítězství, ovšem následná prohra s Manchesterem City a vyřazení z FA Cupu proti výrazně oslabenému Liverpoolu zase vrátily evertonské příznivce rychle zpět na zem.

Domácí se sice nacházejí ve středu pole na desátém místě, ovšem stále platí, že mají mnohem blíže k sestupovým vodám než příčkám zajišťujícím postup do pohárové Evropy. Dobrou zprávou pro Everton je alespoň návrat Andrého Gomese do lehkého tréninku po táhlé absenci zapříčiněné listopadovou zlomeninou kotníku v zápasu s Tottenhamem. Mimo hru zůstávají i Jean-Piérre Gbamin a Alex Iwobi, přičemž útočník Cenk Tosun již ve zbytku sezony nastoupí výhradně za Crystal Palace, kam v posledních dnech dokonal svůj přesun na hostování.

Také Brighton zaznamenal v týdnu tvrdé zklamání v podobě vypadnutí z FA Cupu, a to na úkor podstatně méně věhlasného soupeře, než tomu bylo v případě Evertonu. Seagulls totiž na domácí půdě podlehli druholigovému Sheffieldu Wednesday 0:1 a Graham Potter tak navzdory dobrým výsledkům z posledních ligových kol a pozitivním dojmům, co se týče změny stylu hry od jeho letního nástupu, potřebuje v sobotu ukořistit vítězství, aby se jeho tým vrátil zpět na vítěznou vlnu a zároveň unikl blížícím se sestupovým obavám. Aktuální rozestup mezi Brightonem a osmnáctým Bournemouthem totiž činí pouze čtyři body.

Vzhledem k tomu, že potíže s kolenem vyřadily Aarona Mooye na několik dní z tréninku, je start australského záložníka Brightonu přinejmenším nejistý. Do hry by se měl naopak vrátit zkušený forvard Glenn Murray, i když lze očekávat, že přednost na hrotu dostane jako obvykle Neil Maupay. Návrat na zápasovou soupisku pak hlásí i křídelník Solly March, jenž se již stihl zotavit po operaci v oblasti třísel, a tak jistými absentéry zůstávají pouze jen obránce Dan Burn se zlomenou klíční kostí a José Izquierdo, jenž dlouhodobě laboruje s vážně poraněným kolenem.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Mina, Holgate, Digne - Walcott, Davies, Delph, Bernard - Calvert-Lewin, Richarlison
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Bernardo - Pröpper, Stephens, Alzate - Jahanbakhsh, Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.73 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Leicesteru City v rámci 22. kola Premier League přivítají na King Power Stadium Southampton. Domácí by vzhledem k postavení v tabulce měli být jednoznačným favoritem, jsou druzí a hosté s dvacetibodovým odstupem dvanáctí.

Leicester prožívá vydařenou sezonu. I díky četným zaváháním obhájců Citizens jsou právě Lišky nejbližším pronásledovatelem suverénního Liverpoolu. V minulém ligovém zápase Vardy a spol porazili venku Newcastle 3:0, trefili se Perez, Maddison a Choudhury. Před tím svěřenci kouče Rodgerse vyloupili West Ham, když vyhráli po brankách Iheanacha s Grayem 2:1. Proti Saints budou chybět Amartey, Morgan a Ndidi. "Operace Ndidiho kolene proběhla úspěšně. Nyní je zpět, bude se postupně připravovat na plnou zátěž. Můžou to být tak tři až čtyři týdny, ale nechci nic uspěchat. Každý hráč potřebuje na rekonvalescenci svůj čas," uvedl manažer Leicesteru Brandon Rodgers.

Southamptonu se v posledním kole podařilo na svém stadionu porazit Tottenham, když jedinou branku utkání vstřelil už v sedmnácté minutě Danny Ings. Ten se prosadil i v předchozím utkání proti Crystal Palace, kdy však srovnával na 1:1. Saints na silné týmy umí, dokázali 2:0 porazit i Chelsea. Proti Liškám bude chybět Yann Valery. "Pokusíme se je překvapit tak, jako se nám to dařilo v minulých týdnech, když jsme byli outsideři. Musíme hrát trpělivě, nepouštět se do žádných zbrklých věcí. Jedině tak může vést naše cesta za bodovým ziskem," líčil manažer Southamptonu Ralph Hasenhüttl.

Na poslední vzájemný zápas asi Saints nevzpomínají v dobrém, prohráli totiž 0:9. Hattrickem se blýskli Jemie Vardy a Ayoze Perez, po jedné brance přidali Chilwell, Tielemans a Maddison.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Ricardo Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Choudhury - Ayoze Pérez, Tielemans, Maddison, Gray - Vardy.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Hojbjerg - Armstrong, Redmond - Ings, Long.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.04 - 4.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Norwich City  (sobota 16:00)
I přes nepřesvědčivé výkony se fotbalistům Manchesteru United podařilo zahájit nový rok na pátém místě tabulky. Konkurence je však nabitá a k jeho uhájení je třeba pravidelně bodovat proti outsiderům - jako třeba doma s posledním Norwichem.

Rudým ďáblům se ale vstup do roku 2020 nepovedl. Nejprve prohráli na Emirates, aby následně jen remízu přivezli ze zápasu FA Cupu ve Wolverhamptonu. A na poslední utkání Ligového poháru proti městskému rivalovi by rádi zapomněli co nejdříve, velmi rychle totiž prohrávali o tři góly, což dokázal zkorigovat jen Rashford.

Solskjaerovi svěřenci tak nenavázali na povedený prosinec, v jehož průběhu z devíti zápasů napříč soutěžemi jen jedinkrát prohráli a dvakrát remizovali. Porážka od Citizens navíc může pošramotit jejich sebedůvěru, neboť do té doby drželi více než čtyřměsíční domácí neporazitelnost. Klíčem k úspěchu bude rozšířit "sbírku" lednových gólů - vstřelili totiž jen jeden. Dopomoci k tomu může nejlepší střelec Rashford se dvanácti zásahy, na záda mu v tabulce kanonýrů dýchá sedmibrankový Martial.

Starosti United jsou však pořád velmi příjemnými oproti těm, které má Norwich. Ten za celý prosinec nedokázal zvítězit a jeho ztráta na záchranu je už sedmibodová. Alespoň ale můžou Canaries mluvit o zlepšení v posledních třech zápasech, když dokázali remizovat proti Tottenhamu i Crystal Palace a z pohárového duelu v Prestonu si odvezli dokonce vítězství a postup.

Obecně se jim v době nedávné daří více venku než doma. Předchozích sedm duelů na soupeřových hřištích skončilo jen třikrát porážkou zeleno-žlutých, ve dvou případech dokonce domácí tým odcházel s prázdnou. Kanárkům se poměrně daří střílet góly, na čemž mají z více než dvou třetin zásluhu dva muži. Teemu Pukki se prosadil už devětkrát, ačkoliv naposledy téměř před měsícem, Todd Cantwell má ligových zářezů šest.

Domácím by se mohl navrátit Maguire, naopak z důvodu nemoci bude absentovat Lingard. Hosté mají problémy v ofenzivě, otazník visí nad startem Pukkiho i Drmiće.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Jones, Shaw - Fred, Matić - James, Pereira, Rashford - Martial
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Zimmermann, Hanley, Byram - Tettey, Vrančić - Buendía, McLean, Cantwell - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.47 - 9.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Newcastle United  (sobota 16:00)
Jedním z odpoledních zápasů dvaadvacátého kola Premier League bude souboj Wolverhamptonu s Newcastlem. Oba týmy v posledních týdnech neprožívají nikterak povedené období a nespravily si chuť ani v zápasech FA Cupu, kde shodně remizovaly, byť proti soupeřům výrazně odlišného kalibru.

Po ligových prohrách s Liverpoolem a Watfordem se jízda Wolves poněkud zasekla a svěřenci Nuna Espírita Santa se aktuálně nacházejí na osmém místě, ovšem s pouhou dvoubodovou ztrátou na pátý Sheffield United, který má již zápas tohoto kola za sebou. Třetí zápas bez vítězství v řadě pak přišel v FA Cupu, kde na stadion Molineux dorazil Manchester United a odvezl si bezbrankovou remízu, která znamená opakování zápasu na Old Trafford.

Kvůli poranění nohy ze zápasu s Watfordem bude v sobotu domácím chybět Diogo Jota, mimo hru zůstává po zlomenině kotníku i Willy Boly a do utkání možná nezasáhne ani Patrick Cutrone, jenž pravděpodobně v lednovém přestupovém období zamíří zpět do Itálie. Do hry se naopak vrací záložník Morgan Gibbs-White.

Forma Newcastlu je ještě horší než v případě jejich nadcházejícího soupeře, o čemž vypovídají tři ligové porážky v řadě za sebou i neuspokojivá remíza 1:1 v FA Cupu s třetiligovým Rochdale. Steve Bruce se navíc musí vypořádat s početnou marodkou, která čítá hráče jako Schär, Manquillo, Lascelles, Shelvey, Saint-Maximin a otazník visí i nad startem dua Ki-Muto. Dobrou zprávou pro zkušeného anglického manažera je alespoň zlepšený stav obránců Dummetta, Willemse a Clarka, stejně jako forvardů Carrolla, Almiróna a Gaylea, kteří jsou všichni připraveni nastoupit.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Neto
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Lejeune, Fernández, Clark, Willems - Hayden, S. Longstaff, Almirón - Carroll, Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.39 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Liverpool FC  (sobota 18:30)
První z řady náročných zápasů čeká v sobotní podvečer Liverpool. Reds cestují na půdu Tottenhamu, na který v tomto ročníku již jednou vyzráli. Spurs se však od té doby proměnili a opět bojují o místenku v pohárové Evropě.

První vzájemné střetnutí Spurs a Reds v této sezóně se odehrálo ještě za vlády Mauricia Pochettina na lavičce Tottenhamu. Jeho svěřenci se tehdy na Anfield Road dostali velmi brzy do vedení, které poměrně dlouhou dobu úspěšně hájili. Po změně stran ovšem Liverpool zabral, otočil skóre a nakonec se radoval z výhry.

Jelikož se hostujícím "Kohoutům" nevedlo ani v následujících kláních, Pochettino o své místo přišel a místo něj dorazil José Mourinho. Svérázný portugalský stratég brzo pozvedl skomírající mužstvo a vytáhl jej ze středu tabulky až na pohárové příčky. Během Vánoc se však Spurs poněkud zadrhli a opustili vybojované pozice. Před 22. kolem tak Tottenham sídlí v tabulce Premier League na šestém místě.

To bilanci Reds je snad zbytečné zmiňovat. Družina Jürgena Kloppa nadále exceluje, zůstává neporažena a body v lize ztratila jen jednou po remízovém výsledku. Náskok klubu z města Beatles tak pořád narůstá a již málokdo pochybuje, že červené může někdo dostihnout. Třináctibodová výhoda před druhým Leicesterem je už nyní úctyhodným polštářem.

Klopp si však uvědomuje, že se svými hráči musí postupovat pomalými krůčky a ani klání na půdě Tottenhamu nepodceňuje. "Je to velmi dobrý, organizovaný tým, který klade důraz na obrannou fázi. Jsou velmi dobře technicky vybavení. V záloze mají několik hráčů, kteří umí vytvořit šance," uvedl německý lodivod na adresu Tottenhamu.

Spurs se musí obejít bez kanonýra Harryho Kanea, jenž musel kvůli natrženému stehennímu svalu na operaci a po čtyři měsíce se obejde bez fotbalu. "Harry je nenahraditelný. Víme, že nemůžeme hrát tak, jako hrajeme normálně s Kanem," prohlásil Mourinho.

Dlouhodobě je mimo hru na straně domácích také záložník Moussa Sissoko, hrát jistě nebude ani další středopolař Tanguy Ndombelé. O startu Dannyho Rose a Harryho Winkse se teprve rozhodne. Na marodce Reds figurují James Milner s Nabym Keïtou a Joëlem Mapitem. Do kupy už se naopak téměř dali Dejan Lovren a Fabinho, proti Tottenhamu je ale Klopp bude pravděpodobně ještě šetřit.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Aurier, Dier, Eriksen, Lo Celso, Sessegnon - Lamela, Lucas
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Lallana, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 4.18 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - West Ham United  (pátek 21:00)
Od Vánoc nedokázali fotbalisté Sheffieldu v ligové soutěži zvítězit. V tabulce se to naštěstí příliš neprojevilo a Blades se nadále drží relativně bezpečně v elitní desítce. Soupeřem ve druhém lednovém kole jim bude West Ham, jenž výměna manažera zřejmě nakopla.

Nutno však dodat, že Sheffield měl los pořádně těžký. Domácí remíza s Watfordem sice byla trochu nečekanou ztrátou, další porážky na Etihadu a Anfieldu už se však víceméně očekávaly. Na čem by Blades potřebovali zapracovat, to je domácí forma. Jako jeden z mála týmů totiž v zápasech na svém stadionu získali méně bodů, než venku.

Dvě povánoční porážky od Crystal Palace a Leicesteru odnesl manažer Manuel Pellegrini, jehož na lavičce nahradila známá tvář David Moyes. Jeho debut se řadí k těm nejpovedenějším. Proti Cherries totiž jeho muži zvítězili jednoznačně 4:0, když v pětatřicáté minutě po dvou trefách Noblea a jedné Hallerově vedli už o tři branky. Ve druhém poločase skóre ještě navýšil Anderson. A vítězně Kladiváři pokračovali i v FA Cupu, kde vyřadili Gillingham.

I přes výrazně nižší umístění v tabulce dokázali Hammers vstřelit více branek než nadcházející soupeř. Táhne je zejména šestigólový Haller, Mousset ze Sheffieldu má zásahů pět. Blades budou postrádat jen náhradního gólmana Verripse, hostům chybí Fredericks a Antonio. V ohrožení je i start Noblea a Creswella.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Mousset, McGoldrick
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Noble, Rice - Snodgrass, Anderson, Fornals - Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.54 - 4.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC20191049:1458
2.Leicester City21143446:1945
3.Manchester City21142556:2444
4.Chelsea FC21113736:2936
5.Manchester United2187632:2531
6.Tottenham Hotspur2186736:3030
7.Wolverhampton Wanderers2179530:2730
8.Sheffield United2178623:2129
9.Crystal Palace2177719:2328
10.Arsenal FC2169628:3027
11.Everton FC21741024:3225
12.Southampton FC21741025:3825
13.Newcastle United21741020:3325
14.Brighton & Hove Albion2166925:2924
15.Burnley FC21731124:3424
16.West Ham United20641025:3222
17.Aston Villa21631227:3721
18.AFC Bournemouth21551120:3220
19.Watford FC21471017:3419
20.Norwich City21351322:4114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1008)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele